Dodaj do ulubionych

Szukam psychologa

IP: 14.02.11, 14:36
Moze mi ktos pomoze
Szukam psychologa zajmujacego sie problemami w rodzinie ( nie chodzi o uzaleznienia czy zdrady).
Bardzo zalezy mi aby osoba ta mowila po polski badz po angielsku. Niestety moj flamandzki i francuski nie sa zbyt dobre, aby poslugiwac sie nimi w czasie tak waznych wizyt.
Bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomocny Re: Szukam psychologa IP: *.fbx.proxad.net 14.02.11, 15:16
      forum.gazeta.pl/forum/w,9,119529922,119529922,Szukam_psychologa.html
      mozna tez wpisac "psycholog europracownicy " tutaj wyzej po prawej stronie do wyszukiwarki
    • nor-a Re: Szukam psychologa 14.02.11, 16:51
      users.skynet.be/balawajder/index_pl.html
      Lub rozważ terapię on-line
      psychoterapeutka.pl/kontakt.htm
      www.doradztwo-psychologiczne-online.homepage.t-online.de/41020.html
      Życzę powodzenia.
    • Gość: gość Re: Szukam psychologa IP: *.138-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.02.11, 23:43
      Od maja będzie w Brukseli mieszkał i praktykował polski psychiatra-psychoterapeuta, stosuje metodę CBT, terapia krótkoterminowa; pytanie, czy chcesz/możesz jeszcze poczekać.
      • Gość: uriel Re: Szukam psychologa IP: *.189-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.11, 22:58
        A mozna jakis kontakt otrzymac do tego lekarza ?
        • Gość: gość Re: Szukam psychologa IP: *.125-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.02.11, 08:39
          Ale uprzedzam, że będzie fizycznie dostępny w Brukseli od maja. Będzie musiał najpierw nostryfikować dyplom lekarza psychiatry, ale będzie od zaraz praktykował jako psychoterapeuta. Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać, a prześlę Ci jego mejl.
          • diegobxl Re: Szukam psychologa 18.02.11, 00:55
            Ja bylbym zainteresowanty namiarami na tego lekarza. Oto moj email diegobxl@gazeta.pl
            Dzieki
        • Gość: do uriela Re: Szukam psychologa IP: *.26-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.12, 14:49
          fajnie, musze podziekowac koledze za dobra rade;)
    • Gość: anonim Re: Szukam psychologa IP: 91.86.21.* 16.02.11, 08:21
      Jesli pracujesz w Komisji to przejdz sie do psychologa w medical service. Sa tam calkiem sensowni ludzie i maja namiary do psychologow roznych specjalnosci mowiacych w roznych jezykach.
      • Gość: Nie w Komisji Re: Szukam psychologa IP: *.187-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.11, 08:46

Przepraszam bardzo, akurat NIE isc do "medical service" w Komisji. Ta (malpa) psycholog jest nieucziwa. Ona napisze w "medical dossier" ze potrzebowales psychologa i nawet napisze do twojego dzialu HR. Lepiej zalatwic sobie samemu.
        • Gość: anbxl Re: nie dla pani S IP: 91.194.202.* 16.02.11, 09:40
          Tak jak poprzednik napisalam pani S wpisuje (po swojemu) info do dossier i informuje przelozonych (jakos musi wykazac sie skoro nic nie robi i pracuje na 2 stolki...poprostu w pracy probuje przyciagnac sobie prywatnych klientow.Moja przyjaciolka poszla do niej,bo zle sie czula psychicznie po tym jak ja okradli. Odpowiedz pani S byla znajdz sobie kochanka,oczywiscie w miedzyczasie odbierala wiele telefonow. "Gora" lacznie z jej przelozonym wie o tym. Nawet kiedys probowano rozmawiac na ten temat na zebraniu CP,ale....bez zmian
          • Gość: do anbxl Re: nie dla pani S IP: *.189-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.11, 23:02
            Jak to przyciaga sobie prywatnych klientow ? Proponuje ze bedzie ich leczyc ?
        • Gość: ze co? Re: Szukam psychologa IP: *.home.aster.pl 17.02.11, 00:22
          ze gdzie napisze? do HR? a o czym niby i po co? jakies niezdrowe bajki opowiadasz...
          • Gość: anbxl Re: IP: *.access.telenet.be 17.02.11, 12:46
            W 2007 roku mialam problem w KE (wiele razy o tym wspominalam,znajomi znaja historie,przeciwnicy- nie znajacy czasem tworza sobie historie).In bref -jako AT w ciagu 3 mies mialam 170 nadgodzin,bo robilam za 3.Za rada super dziewczyn z HR,moich zwiazkow,osoby zaufanej poszlam do pani S,aby mi wystawila papier o zmiane miejsca pracy (poodobno taka procedura).Oczywiscie jej jako psy nie potrzebowalam,bo bardzo dobrze czulam sie psychicznie i dalej czuje,a ona poprostu powiedziala mi,ze mam przychodzic najpierw do niej na terapie do prywatnego gabinetu wizyty 80-150€ i mam nie martwic sie bo KE za wszystko zaplaci. Bylam tak zla ze natychmiast powiadomilam ast mediatorki ke ktora wczesniej duzo mi pomogla i sama miala zle doswiadczenia z ta pania.W miedzy czasie wygralam z KE i powrocilam do pracy.Wowczas pani S przypomniala sobie o mnie i probowala mnie zablokowac. Dzieki jej szefowi (fantastyczny lekarz) moj medical byl perfekt,ale KE kosztowalo to 3500€. Pozniej poprzez zwiazki zawodowe i dalej CP probowano powrocic do tej historii,ale....uslyszalam jest wiele skarg na ta pania,ale jest nietykalna
            • Gość: uriel do anbxl IP: *.183-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.02.11, 20:09
              Jak to probowala cie zablokowac to znaczy ze napisala ci ze sie nie nadajesz do pracy ? JA bylem tez u tej pani i podala mi namiary do 2 specjalistow tyko nie wiem czy warto z nich korzystac.
              • Gość: anbxl Re: do uriel IP: *.access.telenet.be 17.02.11, 21:25
                kiedy kazala mi do siebie prywatnie przyjsc natychmiast powiadomilam mediatorke (ona bardzo dobrze znala sytuacje,bo wczesniej byla dyrektorem w medicalu i zajmowala sie moja sprawa)Okazalo sie,ze nie jestem pierwsza,ktora ma z pania S problemy.Moja przyjaciolka (asystentka mediatorki) tez nie byla zadowolona ze spotkania z nia. Pani S nic mi nie mogla wowczas zrobic,ale zapamietala mnie. Po wygraniu mojej sprawy musialam na nowo robic medicala.W mojej dossier byly (jak to szef medicala stwierdzil) napisane glupoty. Wowczas juz od paru miesiecy pracowalam jako interimaire. Zgodnie z procedurami pani S miala prawo do wlasnego zdania,bo wczesniej niby z wlasnej woli mialam z nia kontakt. Dzieki mediatorce ,szefowi medicala panu F i fantastycznemu lekarzowi -panu B decyzja zostala zmieniona,co kosztowalo KE 3500€ (dluga historia).Oczywiscie,ze pozniej byly akcje samego lekarza Bilbao (pisze z nazwiska,bo naprawde to jest lekarz z powolania,fantastyczny lekarz i czlowiek),mowa na zebraniu CP,ale jak widac pani S ciagle ma sie dobrze.Jezeli bylas u pani S to pewnie sama zwrocilas uwage na jej ubior (dekolt) i makijaz oraz jej ton-styl rozmowy. Jezeli naprawde potrzebujesz pomocy specjalisty to szukaj jej poza praca.Byc moze polecila ci naszego rodaka dr Linkowskiego (byl jest nauczycielem),oki to jest swiatowej slawy specjalista min jako prof na ULB zajmuje sie problemami bezsennosci. Jezeli musisz,chcesz do niego isc,to nie informuj o tym pracodawcy
                • Gość: gwoli scislosci Re: do uriel IP: *.home.aster.pl 17.02.11, 22:51
                  tu chyba mowa o ostatecznym werdykcie, czy nadajesz sie do pracy, wczesniej ktos inny (?) sugerowal lamanie tajemnicy lekarskiej (vide powiadamianie HR o konsultacji psychologicznej) ...
                  • Gość: anbxl Re: do gwoli scislosci IP: 91.194.202.* 18.02.11, 12:23
                    Tu w moim przypadku nie bylo zadnego werdyktu.Przypadkiem,przy okresowej kontroli znaleziono w mojej dossier pisane odrecznie (!!!) notatki pani S,data na nich nie zgadzala sie z rzeczywistosta.Ja poszlam do niej za namowa HR. Oczywiscie,ze prawnie nie powinna informowac HR,ale niestety informuje przelozonych,ze dana osoba byla u niej (tak bylo w przypadku mojej przyjaciolki)
                    • diegobxl do anbxl 18.02.11, 12:38
                      Hej czy uzywasz email-a gazetowego ? Chcialem cos sie Ciebie zapytac na priv.
                      • anbxl Re: do diegobxl 18.02.11, 14:46
                        juz napisalam
    • Gość: aska!!! Re: Szukam psychologa IP: *.ec.europa.eu 16.02.11, 11:22
      Kochani, widze ze tu rozmawiacie o psychologach, mam pytanie w zwiazku z tym.
      Slyszalam ze jest jakas Pani psycholog (lub sie pod nia podszywa) ktora niby pracuje w KE i umawia sie z klientami na spotkania po kafejkach!!!!!! Z tego co sie orientuje ma na nazwisko "Buzka" lub jakos tak podobnie czy moze ktos slyszal cos konkretnego na jej temat, prosze goraco o informacje i z gory serdecznie dziekuje
      • Gość: anbxl Re: Szukam psychologa IP: 91.194.202.* 16.02.11, 16:43
        Ja slyszalam od kolezanki,ze wiele jej pomogla osoba,ktora pracuje w TRADE i jest z wyksztalcenia psy po tutejszym ULB. Czasem organizuje roznego rodzaju zajecia wraz z polsko-belgijkim kolem przyjaciol np wyjazd w Ardeny,gongi,w najblizszy piatek
        "EFEKTYWNE ZARZĄDZANIE STRESEM"
        Piątek, 18 luty godz. 19.30
        • Poznaj symptomy stresu
        • Jak działa mechanizm stresu?
        • Co możesz zrobić dla siebie?
        • Ćwiczenia praktyczne
        Spotkanie odbędzie się przy współpracy z Centrum Edukacji i Kultury Polskiej (MAGADOM), Rue Leopold I Nr 174; 1020 Bruxelles (Laeken – metro Bockstael) WSTEP WOLNY

Znajoma,ktora uczestniczy w tych imprezach jest zadowolona. HHHMMM spotkanie z psy w kafejce?
        • Gość: osa Re: Szukam psychologa IP: *.ec.europa.eu 17.02.11, 13:58

super jezeli ktos podrzuci w maju namiary na tego nowego terapeute.

Dla mnie psychoterapeuta jest namiastka przyjaciela.
          W dawnych czasach szlo sie pogadac z kims z rodziny albo przyjacilka a tu w Bruskeli za 50 E godzina wyplakuje sie w rekaw profesjonalisty....

Z tej perspektywy rozmowa w kafeterii nie wyglada zle bo jezeli stan psychiczny delikweta jest w miare ok to jest to sympatyczniejsze niz smutny gabinet
          • Gość: anbxl Re: przyjaciel zamiast psychologa IP: *.access.telenet.be 17.02.11, 15:15
            a nie lepiej znalezc takiego przyjaciela lub znajomego? Dla mnie psy to zawod, ktory jeden wykonuje lepiej,a inny-gorzej i z tego zyja. Oczywiscie nie moga utozsamiac sie z KLIENTEM tylko "trzezwo" podchodzic do KLIENTA. A przyjaciel,znajomy zawsze moze pomoc gratis,wystarczy zeby mial w sobie troche empatii i decentracji interpersonalnej.
    • Gość: Ania Re: Szukam psychologa IP: *.arr.gov.pl 16.02.12, 07:37
      Polecam bardzo dobrego psychologa Panią Małgorzatę 511332517. Wiem że prowadzi stronę internetową www.freemind.com.pl/index.php/oferta. Przyjmuje w samym centrum warszawy. Byłam u niej wielokrotnie i naprawdę pomogła mi bardzo. A przede wszystkim ma przystepne ceny
    • Gość: f. Re: Szukam psychologa IP: *.dsl.scarlet.be 27.02.12, 21:32
      Polecam Punkt Informacyjno- Konsultacyjny, gdzie można uzyskać bezpłatną pomoc m.in. psychologiczną. Punkt otwarty jest we wtorki o w godz. 18-20 przy Rue d'Angleterre 43-45 (w polskiej szkole). Po dodatkowe informacje proszę dzwonić pod nr. 027723580. Powodzenia!
    • aleksja32 Re: Szukam psychologa 04.04.16, 16:25
      Polecam psychologa online, który świadczy swoje usługi przez Skypa. Możesz zarówno skorzystać z konsultacji jak i poddać się profesjonalnej terapii. Psycholog online nie różni się niczym od tradycyjnych wizyt w gabinecie, zmienia się jedynie forma spotkania. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka