Dodaj do ulubionych

Znajdź pracę przez EURES

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 10:33
od 2 tygodni nie mogę wejść na stronę Eures. Co jest z tym ich serwerem??
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 10:34
      tzn. na stronę mogę wejść, ale nie mogę wejść w oferty pracy, bo z serwerem
      jest problem
    • Gość: agus Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.echostar.pl 17.05.04, 12:48
      UWAGA dla p. Anety Borowiec - autorki artykulu z 17.maja :
      dot. kroki szukania pracy przez Eures :
      " vacancy date " to NIE ilosc urlopu ale okres, jaki uplynal od zamieszczenia
      ogloszenia o pracy przez pracodawce. Taki sam wariant jest we wszystkich
      wyszukiwarkach ( takze "Gazety " !).
      NIE POPELNIAJCIE TAKICH SZKOLNYCH BLEDOW !!!!!!!!!
      • Gość: omarus Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.UGent.be / *.ugent.be 17.05.04, 12:59
        nie

vacancy date - oznacza - data wakacji

:)
        • Gość: gosc Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.s3group.com / 193.120.90.* 17.05.04, 13:26
          vacancy - wolne miejsce
          vacation - wolne od pracy (urlop)

:-)
      • Gość: Piotrek Znajdź pracę przez EURES IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 10:53
        OFERT PRACY JEST TAM DUŻO ZGODZE SIĘ Z TYM BO PRZEGLĄDAŁEM TĄ BAZE NA WAKACJACH
        ALE BEZ BARDZO DOBREJ ZNAJOMOŚCI JEZYKÓW NIECH NIKT SIĘ NIE ŁUDZI ŻE ZNAJDZIE
        KOKOSY ROSNĄCE NA WIERZBIE - TAKA JEST MOJA OPINIA LUDZIE, KTÓRZY ZNAJĄ JEZYKI
        WCZEŚNIEJ CZY POŹNIEJ ZNAJDĄ PRACE ZA GRANICĄ (WYKSZTAŁCENIE TEŻ JEST WAŻNE
        OCZYWISCIE) LECZ PRZEGLĄDAJĄC OFERTY ODRAZU MI SIĘ NASUNĘŁA MYŚL ZE DUŻE RZESZE
        NIE BĘDĄ MOGŁY Z NICH SKORZYSTAĆ.
    • Gość: Jerzy błędy: vacancy date IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:26
      Tu, w artykule w sieci mamy podane, że 'vacancy date' to data podjęcia pracy,
      zaś w wydaniu papierowym Wyborczej podano, że to ilość urlopu!!

• Gość: xtrmntr Gratuluję:/ IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 18.05.04, 12:31
        Pani Borowiec poczucia humoru (jeśli to był taki 'żarcik' z tym vacancy date)
        albo samo- (jeśli naprawdę nie wiedziała że wyrażenie to oznacza czas od kiedy
        stanowisko jest wolne). Ale w tym drugim przypadku pogratulowałbym także posady
        (też chciałbym zarabiać tyle ile dziennikarz) a ponadto doradziłbym dać na mszę
        żeby szef nie czytał tego co mu się podsuwa... Zresztą po tym co się ukazało to
        można z dużą dozą pewności stwierdzić że nie czyta (a tak w ogóle: korekty nie
        ma?).
        I zapewne na stronie też był ten popis znajomości angielskiego aczkolwiek
        pewnie po zwróceniu uwagi przez pierwszą osobę, skorygowano. A w wydaniu
        papierowym już się nie da - i tylko wstyd pozostaje...
      • Gość: Jerzy Re: błędy: vacancy date IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:30
        tak naprawdę to w 'vacancy date' chodzi o aktualność oferty, czyli szukamy:
        starsze niż 15 dni, nowsze niż 14, 5, 2...
    • Gość: zawiedziony Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.gdynia.mm.pl 17.05.04, 20:21
      Juz od kliku dni bezskutecznie otwieram strone eures z ofertami pracy.
      To granda. Przeciez to dziadostwo nie działa!
    • Gość: greg dZIADOSTWO= EURES IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 03:06
      wybiórcza staje się powoli populistycznym szmatławcem, a reporterzy nie zadają
      sobie nawet trudu by sprawdzić czy brednie które piszą mają jakiekolwiek
      pokrycie w rzeczywistości

Eures=najgorsza strona dla poszukujących pracy jaką dotąd widziałem (ofert
      pracy 0) cokolwiek nie wpiszesz
      • Gość: ps Re: dZIADOSTWO= EURES IP: *.cst.tpsa.pl 18.05.04, 15:57
        to wpisz cleaner ;)

na moje wpisy tez niestety nie ma nic albo prawie nic
      • Gość: azzazelo EURES - czyzby tylko dla orlow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:26
        Widze ze kolega ma jakies problemy z wpisywaniem zawodow - po angielsku kolego,
        po angielsku. Hehehehe :)
    • agnieszka.ppp Re: Znajdź pracę przez EURES 20.05.04, 09:45
      EURES- jasne to fajna rzecz, tylko dlaczego nie można zobaczyć ofert pracy!!!!!!
      Co do cholery jest z tym serwerem!!
    • Gość: zeen makabra IP: *.visp.energis.pl 20.05.04, 18:02
      dawno juz nie widzialem tak beznadziejnie zrobionej wyszukiwarki... jakis
      kretyn to robil co to ma sekretarke i nie musi uzywac googla :))
      wg mnie wywalone pieniadze w bloto. inna sprawa ze ofert jest cos kole 0
      • nat.ka Re: makabra 22.05.04, 01:08
        tragifarsa...a nie szukanie pracy...bleeeh!
        • Gość: monika_m Re: makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 16:50
          Ciekawa jestem, jak szukacie, bo ja w ciągu 5 minut znalazłam ponad 500 ofert z
          UK, a nie były to oferty typu "cleaners"...
    • kalinkabe Re: Znajdź pracę przez EURES 24.05.04, 15:31
      Ja również nie mogę wejść na stronę może jednak trzebaby ją jakoś poprawić!!!!
      • Gość: anonim Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:47
        siedze od godziny i szukam stron eures, ale nic z tego nie wychodzi.A juz
        mialam nadzieje, ze znajde jakas prace za granica,ktora bedzie legalna i
        pozwoli zaczac normalnie zyc!
        • Gość: aanon Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 22:49
          powidzcie mi proszę z jakiej strony korzystaliście i jakiej pracy szukacie?
        • Gość: ell-s.com [...] IP: 62.233.233.* 25.05.04, 02:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Yo-yo Wystarczy może tego bezczelnego spamu! IP: *.kabel.telenet.be 10.06.04, 20:55
        • Gość: azzazelo Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:28
          No widac ze slabo szukasz albo nie masz pojecia o wyszukiwarkach....
          Smutne....i taki sie pcha do pracy...Ehhh....
    • losiu4 Re: Znajdź pracę przez EURES 25.05.04, 06:55
      Gość portalu: asia napisał(a):

> od 2 tygodni nie mogę wejść na stronę Eures. Co jest z tym ich serwerem??

coś, co jest robione przez urzędasów (niezależnie czy to polskich, czy
      unijnych) chodzić dobrze nie będzie.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: tuzin Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:19
      przeciez to wogóle nie działa
      • Gość: niomo Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 22:34
        mi się udało znaleść nawet sporo ofert pracy na stronie eures, np. dla kelnera
    • Gość: zibi Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 23.11.04, 18:44
      dlaczego normalnie niema tej strony eures i dlaczego niema normalnych adresów
      pracy na zachodzie po polsku
      • Gość: stefo Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.retsat1.com.pl 24.11.04, 14:04
        jest normalny adres tej strony w artykule - wystarczy przeczytac do konca, a ze
        oferty sa po angielsku - no coz, nie wszyscy na zachodzie mowia po polsku
    • Gość: Loki Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.chello.pl 26.11.04, 11:47
      Na stronach (nie tylko polskich)eures tak naprawde jest malo ofert. Odnosze
      wrazenie ze tam swoje ogloszenia zamieszczaja tylko ci,ktorym nie udalo sie
      znalezc pracownikow nigdzie indziej. Nie polecam tego serwisu, radzilabym raczej
      przejrzec oferty firm rekrutacyjnych(polskie lub zagraniczne oddzialy), ktore
      maja duzo bogatsza oferte.
      • Gość: Kasia Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.12.04, 15:41
        A masz moze jakies linki na firmy rekrutacyjne w Irlandii?
    • Gość: albi2 Do "kasi" i nie tylko...ADRESY IP: .48.115.* / 80.48.115.* 28.12.04, 21:05
      Kasiu nie wiem czy przegladałaś... ale podaję Ci kilka adresów
      pozdrawiam Może ktoś skorzysta

www.irishjobs.ie - tam znajdziesz ogloszenia pracy roznych agencji, oprocz
      tego jeszcze...

www.myjob.ie

www.jobs-ireland.ie

www.nixers.com

www.jobs.ie

www.monster.ie

www.jobsireland.ie

www.recruitireland.com

www.jobnation.net

www.fas.ie

www.fasjobs-ireland.com

www.bestjobsie.com

www.edenrecruitment.ie

www.jobfinder.ie

www.jobs4u.ie

www.peoplegroup.ie

• Gość: ala Re: Do "kasi" i nie tylko...ADRESY IP: *.pszczyna.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 13:11
        dziekujemy wszyscy za adresy, ciesze sie ze moglam zmienic zdanie o polakach ,
        • Gość: Ola Eures-spoko strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:57
          Dla mnie EURES to jedna z najlepszych stron.Nigdzieindziej nie znalazłam takiej
          wielkiej ilości ofert pracy(nie mam na myśli oczywiście cleaners)
          Nie wiem dlaczego innym nie działa cos na tej stronie.
          U mnie akurat problemów nie ma.
          Trochę mam jednak stracha jechać do Anglii w samotności,chociaż znam angielski.
    • Gość: Aneta Kaczmarek Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:08
      szukam pracy w ogrodnictwie lub w rolnictwie poczatek czerwca
      praca moze byc niemcy anglia irlandia holandia
      radoslaw lat 22
      aneta lat 32
      prosze kontaktowac sie
      anetaklb1@o2.pl
      • Gość: ania_szczecin Re: EURES JEST OK !!! IP: *.szczecin.mm.pl 02.03.05, 11:33
        Nie mam pojęcia dlaczego większosc z was nie potrafi dostac sie do EURESu - ale
        zainteresowani! to jest link: europa.eu.int/eures/main.jsp?
        catId=482&level=2&acro=job&lang=pl&parentId=52 jeszcze nigdy nie przydażyło mi
        sie zeby cos nei działało i jest bardzo duzo ofert.
        • Gość: ewe Re: EURES JEST OK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 19:51
          co to znaczy number of posts??? ile osob zlozyło cv ,czy ile razy ogloszenie
          było zamieszczne , bo sie juz w tym pogubilam a moze to znaczy wolgle co
          innego:) prosze o wyjasnienie,,
          • dartles Re: EURES JEST OK !!! 11.03.05, 03:24
            O bosz... "number of posts" to ilość "wysłań", a więc ofert (jeśli jesteś w
            wyszukiwarce pracy"...

Przez Eures wysyłam od kilku dni. Niestety sporo maili jest źle podanych,
            często są też adresy fas, a wiadomo, że jeśli dokładnie nie określimy o które
            ogłoszenie nam chodziło, to się może tam zgubić.
            • Gość: ppppp Re: EURES JEST OK !!! IP: *.osiedle.net.pl 11.03.05, 09:43
              a co z tym eures reference? to tez mam gdzies wpisac w cv????
              • Gość: pppp Re: EURES JEST OK !!! IP: *.osiedle.net.pl 11.03.05, 09:49
                i jeszcze te national reference,,gdzie to wszystko trzeba wpisac?
            • Gość: ewe Re: EURES JEST OK !!! IP: *.osiedle.net.pl 11.03.05, 09:44
              ilośc wysłac ofert????? czyli ile osob wysłalo tak? bo zajeb,, napisales,
        • Gość: wdh Re: EURES JEST OK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:09
          Ja także nie miałam większych problemów z zalogowaniem się i uzupełnieniem
          swego cv, jest tylko jeden problem od 3 tyg wysyłam do pracodawców swoje dane (
          pocztą lub e-mailem , jeżeli się da) a nie ma żadnego odzewu. Czy ktoś się do
          ciebie odezwał?
    • Gość: wer Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.osiedle.net.pl 11.03.05, 09:54
      gdzie wy te maile od pracodawcow widzicie,,w "moich" ogłoszeniach są podane
      tylko numery tel , fax, i adres, co wtedy robcie? przefaksowujecie, sleciee
      pocztą czy dzwonicie?
      • Gość: Ola Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:50
        Ja też nigdy żadnego maila nie zobaczyłam a przejżałam ogłoszeń chyba z
        300.Może chodzi im o doradcę EURES.
        • charlesbukowski Re: Znajdź pracę przez EURES 11.03.05, 11:00
          a ja palanty znalazłem prace przez eures w ciągu tygodnia ,pracuje juz w
          irlandii ok 8 miesiecy
          ale przeciez jest nie tylko eures do samej irlandii jest jakies kilka portali
          pracy jak ktos zna w miare angielski polecam www.fas.ie
          • Gość: ppppp Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.osiedle.net.pl 12.03.05, 11:04
            to palancie bądz taki mily i powiedz jak swoje cv słales? przez maila poczte
            czy fax?;)
            • charlesbukowski [...] 12.03.05, 12:18
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • charlesbukowski Re: Znajdź pracę przez EURES 17.03.05, 20:05
              pisze jeszcze raz bo raz mnie usuneli napierdziałem i po smrodzie poznali że
              maja do czynienia z fachowcem tak własnie znalazłem prace
              buahahahahaha
    • Gość: alex Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:30
      Zdrowy wysoki 21letni niewolnik polski szuka uczciwej pracy.Prosze o jakies
      oferty.

• Gość: x-man Re: Znajdź pracę przez EURES IP: 217.153.156.* 17.03.05, 15:39
        Powiem krótko...

Jeśli ktoś nie daje sobie rady w "odnalezieniu się" w portalu Eures, to w ogóle
        nie powinien wybierać się za granicę, bo świadczy to tylko o poziomie jego
        angielskiego. Jeśli chodzi o to jak wrzucić tam swoje CV - wszystko jest
        opisane i to "step by step"... Jeśli chodzi o e-maile, to są podane w
        zdecydowanej większości (przynajmniej jeśli chodzi o pracę w Anglii i
        Irlandii) - czasem do pracodawcy, czasem do pośrednika, kiedy indziej jeszcze
        do urzędu pracy. Pracę przez Eures można znaleźć, ale wiąże się to ze
        ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA ANGIELSKIEGO PRZYNAJMNIEJ NA POZIOMIE KOMUNIKATYWNYM!! Do
        mnie odzywali się pracodawcy, ale generalnie zapraszali na interviev, jak już
        będę na miejscu. Do takiego pracodawcy trzeba przecież wysłać maila lub
        zadzwonić, a po tym co większość osób tu prezentuję, nie sądzę żeby było je
        stać na taką formę kontaktu (w języku angielskim oczywiście). Oczywiście można
        zamieścić swoje CV i czekać na odzew, ale pracodawcy raczej rzadko przeglądają
        CV, bo jest ich w bazie bardzo dużo i nie liczyłbym specjalnie na odzew.

W końcu można się skontaktować z doradcą Eures (lista na stronie UP), gdzie po
        polsku wyjaśni Wam o co chodzi, tudzież będzie miał dla Was ofertę pracy.

Niech opatrzność czuwa nad Wami (do większości zadających tu pytania), bo chyba
        na nią jedynie możecie liczyć :-///, pozdrawiam.
        • Gość: ewelinka147 Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.osiedle.net.pl 17.03.05, 15:56
          hm:) moj drogi kolego akurat moja znajomosc angielskiego jest bardzo dobra:)
          posługuje sie jezykiem angielskim kilka godzin dziennie, napisalam cv dla
          siebie i mojego chłopaka,"latam" sobie po stronce euresu,, i wiesz co:)
          przegladalam ogłoszenia z anglii i wyobraź sobie ze nie znalzłam ani jednego
          maila pod ktory mogłabym przesłac cv, Irlandia owszem, dostalam kilka
          propozycji w celu przeprowadzenia rozmowy z pracodawcą jednak mialo sie to
          odbyc na miejscu. Hm jeszcze jedno zadałam pytanie czy trzeba wpisywac number
          referenc czy eures number, dlatego ze w ogłoszeniach z Cypru cos takiego
          obowiązuje, w związku z tym bylam ciekawa czy ten numer rowniez trzeba wpisywac
          w mailu do angielskiego pracodawcy ;) hehe zaóważyłam ze duzo "mądrych" ludzi
          mozna spotkac na tym forum hahahahi nie mowa tu o tych kotrzy probują sie
          czegos dowiedziec ale o tych kotrzy udają zajebiscie mądrych i twerdzą

Jeśli ktoś nie daje sobie rady w "odnalezieniu się" w portalu Eures, to w ogóle
          >
          > nie powinien wybierać się za granicę, bo świadczy to tylko o poziomie jego
          > angielskiego.

pierwsza zasada,,

kto pyta nie błądzi;)
          • Gość: x-man Re: Znajdź pracę przez EURES IP: 217.153.156.* 17.03.05, 17:23
            Swoją wypowiedź skierowałem do osób, które m.in. nie potrafią rozróżnić ilości
            vacatów od ilości zgłoszeń (która zresztą wcale nie jest podawana). Mój
            angielski wcale nie jest PERFECT, natomiast czasem trzeba samemu pomęczyć się i
            pogrzebać, a nie pytać o najprostrze rzeczy. Poza tym nie pisałem do nikogo
            osobiście, ale spróbuj prześledzić ten wątek od początku do końca i sama
            zauważysz, że większość pytań jest po prostu... beznadziejna. Sam wszystkiego
            nie wiem, ale uważam że zanim zapyta się o coś na forum, należy chociaż
            spróbować samemu znaleźć odpowiedź.

Ja wysyłając ogłoszenia podawałem numer referencyjny, ponieważ nie zawsze mail
            jest bezpośrednio do pracodawcy. Jeśli jest do pośrednika lub UP i go nie
            wpiszesz, to może czasem nie wiedzieć o którą ofertę chodzi.
            • Gość: x-man Re: Znajdź pracę przez EURES IP: 217.153.156.* 17.03.05, 17:25
              I jeszcze jedno... poza tym, że mi "ręce opadły", to kilku wskazówek też
              udzieliłem ;).
              • Gość: ewelinka147 Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.osiedle.net.pl 20.03.05, 10:04
                no i to chodzi , bo wlasnie miedzy innymi po to jest to forum:P
    • Gość: mietek Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.04.05, 10:12
      Zalogowałem się w EURES (niemieckojezyczne),znalazłem kilka interesujacych mnie
      ofert,wysłałem pocztą Online swoje Lebensleufe do 4 pracodawców,niestety nie
      otrzymałem żadnej odpowiedzi,nawet negatywnwnej.Uważam,że jest to wielka "Lipa".
      kiedy następnego dnia wszedłem na stronę zmoim CV gdzie jestem zarejestrowany
      nie znalazłem już żadnej oferty? Strony nie są uzupełniane na bieżąco wbrew
      deklaracjom robiłem to codziennie przez okres dwóch tygodni.
    • patuska56 Re EURES 27.05.05, 15:16
      Eures to najlepsza mozliwosc znalezienia pracy. Nie wiem dlaczego wam sie ta
      strona nioe otwiera........Od poczatku poslugujcie sie angielskim albo
      niemieckim a napewno sie uda:)Ja zanlazlam juz jedna oferty pracy w austrii,
      praca sezonowa. Pracowalam do konca kwietnia. jastem b. zadowolona. Moge wrocic
      znowu od listopada. teraz szukam nowego zajecia i wierzcie eures jest dobra
      stronka. pozdrawiam patrycja
    • Gość: Monika Re: Znajdź pracę przez EURES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:36
      Eures - szkoda ze dokumenty mozna aplikowac tylko w obcych jezykach . Co z tymi
      którzy ich nie znaja a jednym z powodów wyjazdy jest koniecznosc nauczenia sie
      jezyka obcego?Dodam ze bardzo trudny jest kontakt z przedstawicielami Eures (
      przynajmniej moim w Łodzi) którzy doradzaja w Urzedzie Pracy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka