Gość: kowalik IP: *.devs.futuro.pl 29.07.04, 20:39 Ma ktos doswiadczenia zwiazane z szukaniem pracy kierowcy CE i samej pracy w Irlandii i Anglii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.iwanowice.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 17:16 Jeżeli posiadasz, prawko CE i doświadczenie (min pół roku) i znasz parę słów po angielsku nie jest to problem. Wystarczy znaleźć ofertę pracy na EURES-ie (europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=en) i zadzwonić, lub zgłosić tam swoje cv a pracodawcy sami się odezwą. Dodam, że kierowcy z ADR-ami są bardzo poszukiwani. Powodzenia w szukaniu pracy. michal (michaelschenker@interia.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalik Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.devs.futuro.pl 30.07.04, 21:22 Dzieki stary za ten adres. Bardzo ciekawe ogłoszenia. Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:27 Nie masz pojecia o transporcie międzynarodowym i nie rób koledze wody z mózgu! Myślisz że POWAŻNA firma transportowa zatrudni świeżaka który ma prawo jazdy pół roku i zna pare słów po angielsku? Że takiemu "polaczkowi" który się dopiero TROCHĘ nauczył jeździć i nie potrafi się dogadać, ktoś powierzy ciagnik za tysiace euro + ładunek (często za kilkaset tysięcy)? A to że znajdziesz oferte na EURESie o niczym nie świadczy.Bez doswiadczenia i znajomości języka to możesz najwyżej zostać "zapierdalaczem całodobowym", a nie KIEROWCĄ. Znaleźć pracę w poważnej firmie transportowej nie jest łatwo. Nie mówie tu o ofertach za 700 czy 800 euro, bo się nadają raczej do kategorii "dowcipy". Baju. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAF Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.westelcom.com 10.08.04, 22:46 Mam kat B od 10 lat, C od roku i jezdze w powaznej firmie od pol roku na "rigid lorry" Pracodawcy nie interesowalo 2, 3, 5 czy 10 lat stazu. Mam dobrze jezdzic i juz. Wystarczylo dobrze znac angielski (jestem mgr ang), aby skutecznie ich przekonac. Dodam, ze faktury tez umiem czytac, wartosc ladunku czesto przekracza kilkaset tysiecy GBP lub EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 31.07.04, 19:57 znalazłem ogłoszenie z horizons w Londynie , ale skąd tobie przyszło do głowy , że staż 0,5 roku ja mam 7 lat w tym na międzynarodowych 6.Szukam prawdziwego pracodawcy z normalnym zarobkiem a nie ze ktoś mnie zrobi w konia jak wysiąde na dworcu w londynie i postawi oczy w słup.Byłem na kontrakcie w szwecji , więc powiem krótko - nerwy należy mieć ze stali i pilnowac kasy aby "biznesmen" nie rozpłynął się we mgle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horizons... Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 80.44.207.* 01.08.04, 21:27 Horizons ZAWSZE podaje pisemne oferty pracy od pracodawcy z telefonem itd. Kandydatom z zatwierdzonymi CV podajemy no telefonow osob ktore przez nas pracuja najczesciej w tej samej firmie do ktorj robimy nabor. Nie radzimy powaznie traktowac propozycji (ofert) ktore nie sa w taki sposob podawane. MAMY NATYCHIMASTOWE PRACE DLA C+E I C ale TYLKO z komunikatywnym angielskim !! i z doswiadczeniem min 3-4 lata. Pozdrawiamy Horizons Recruitment 00441923833699 cv@horizonsrecruitment.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 02.08.04, 06:23 Paul , więc jestem dla ciebie idealnym kandydatem.Angielski komunikatywny w piśmie i mowie , staz odpowiedni i mam nadzieję że treść topiku pokryje się z rzeczywistością.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:36 Karoll - ja też szukam KONKRETNEGO pracodawcy z NORMALNYM wynagrodzeniem. Ogłoszenia w gazetach to gówno (zwłaszcza te drobne). Kierowców rzeczywiście potrzebują, ale za śmieszne wynagrodzenie. Paru moich kumpli pojechało i się rozczarowali - owszem kontrakt wygadał pięknie, ale rzeczywistość była inna. Np. podczas naszej pauzy dobowej musieli rozładowywać ręcznie 28 ton ładunku, a potem jechać dalej. No ale na tacho było że mieli "pauze" i "wypoczeli". Jestes kierowcą więc wiesz o czym mówie. Poza tym często zdarza się że nie płacą postojowego, a na fracht czekasz nawet ok. tygodnia. Wielu nie płaci też za kilometrówkę, tylko od pełnych frachtów. Poza tym Przeważnie chcą kierowce- ładowacza, tylko że o ładowaniu nie jest napisane w kontrakcie. Wielu każe też jeźddzić bez tacho i "nie dać się złapać". Na ADRach też przekręcają - mówią np. że musisz mieć jeszcze specjalne zaświadczenie angielskie i potrącą Ci za nie 300 funtów. Tyle udało mi się dowiedzieć. Też jestem kierowcą, 7 lat stażu w międzynarodówce, ADR, angielski, niemiecki. Na razie stawki jakie proponują "biura pośrednictwa" są śmieszne - w tej chwili zarabiam więcej i raczej jeżdże w/g tacho. Moja rada - sprawdź baardzo dokładnie każdą ofertę pracy i PYTAJ O WSZYSTKO! Jest wiele "niedomówień" przy kontraktach - oczywiście zawsze na Twoją niekorzyść. Pozdrowienia. Szerokości i przyczepności. Baju. Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re do Pitera IP: 212.244.128.* 10.08.04, 19:36 czy możesz podac na forum co to agencja , przez jaką firmę ztrudnieni i oczywiście miasto - gdzie tak się dzieje , aby ostrzec innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: Horizons - odezwij się! IP: 212.244.128.* 10.08.04, 19:38 i odpowiedz , czy w twojej agencji tez tak się dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re do karolla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:37 Jak moich dwóch kumpli wróci z trasy (są teraz w podwójnej w Hiszpanii) to napisze dokładnie z nazwami firm i posredników. Trzeci z kumpli pracował w Londynie w firmie "Galcort" lub "galport" - spytam go dokładnie w przyszsłym tygodniu. Napisałem na razie tylko to czego się sam od nich dowiedziałem żeby wiedzieć na co mniej więcej zwrócić uwagę przy kontraktach. I żeby ludzie którzy nie mają pojęcia o transporcie nie robili innym fałszywych nadziei - mam na mysli Michala który pisze że "jeśli masz pół roku praktyki i pare słów po angielsku to nie jest problem znaleźć prace" Zresztą mu odpisałem. Ciekawy jestem czy ta firma Horizon się do Ciebie odezwie... Baju. Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re:do pitera IP: 212.244.128.* 10.08.04, 21:53 dziękuje kolego jeżeli ta firma do której jade jest ok .to jesteś już razem ze mną mną.firma amstronsgroup.com masz stronkę i oglądaj powodzenia;;daj zna c jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horizons Recruitme HORIZONS SIE ODZYWA !! IP: 80.44.217.* 11.08.04, 20:32 Karoll po pierwsze gratuluje oferty ktora dostales przez nas. Tak jak obiecalem wczesniej dostales szczegolowa pisemna oferte od pracodawcy wiem ze dzwoniles do firmy aby sie upewnic. Lecisz w sobote i wszyscy zyczymy Tobie i twojemu koledze, z tej samej miejscowosci, sukcesu w nowej pracy. Tak jak wszyscy wiemy.... sa agencje i "agencje". Jedno jest wazne na przyszlosc, to ze etyka businesu pomiedzy pracownikiem, agencja i pracodawca. Mam na mysli ze poufne informacje jaka jest identyfikacja pracodawcy innym, naraza agencje na straty. Ujawnia sie agencje nie pracodawce. Z drugiej strony pracodawca nie zatrudnia za plecami agencji.Dobry pracodawca (do ktorego jedziesz) odsyla osoby do agencji. Mowie oczywiscie o "dobrych" agencjach ktore jak wszyscy wiemy so przydatne i w UK odgrywaja ogromna role. Pozdrawiamy Horizons Recruitment cv@horizonsrecruitment.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: HORIZONS SIE ODZYWA !! IP: 212.244.128.* 12.08.04, 11:38 gratuluję i nie dziw się że uprawiam prowokację.Z tego tytułu , napewno bedziesz mial same profity - a w tym wszystkim wlaśnie o to chodzi.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 19.08.04, 07:20 z czystym sumieniem moge polecić agencję Horizons Recruiment z Londynu zatrudniaja między innymi kierowcow w firmach angielskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 19.08.04, 08:53 panowie!! ile trzeba stracić na kontakt z tą agencją?? pozdrawiam bobtruck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 19.08.04, 08:56 do j/w podaję swój e-mail bobtruck@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 19.08.04, 18:24 nic nie tracisz a zyskujesz ,poprzez tą agencje syn jest w Wigan koło manchesteru.Podaję : paul@horizonsrecruitment.co.uk tel. 0044 1923833699 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 20.08.04, 09:06 Wielkie dzięki.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 20.08.04, 09:54 odpisalam tobie na e-maila który podaleś, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 20.08.04, 10:03 dzieki za e-mail.Czy możemy wiecej pogadac ??? moje GG 2545136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: 212.244.128.* 20.08.04, 10:10 nie znam hasla na gg, ponieważ nie rozmawiam , wejdż na czat wp.pl lomza , bede pod tym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabal Do Horizon Recruitment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 20:52 Czy pobieracie opłaty za znalezienie pracodwwcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: Do Horizon Recruitment IP: 212.244.128.* 21.08.04, 06:18 przeczytaj wszystkie posty od Horizonsa , jakie tu sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoll Re: karoll ,jestem juz wAnglii i pracuje IP: 212.244.128.* 22.08.04, 08:01 od tygodnia jestem w Wigan ,pracuje w dużej firmie ,jeżdże najnowsza Scanią.na początek dostalem 6,5 funta na godzinę,latwo było mi sie przyzwyczic do jazdy lewostronnej ponieważ jestem leworęczny -chociaż raz się przydało!Przez 3 dni mieszkalem w hotelu za ktory placil pracodawca w tej chwili mieszkam samodzielnie tylko z kumplem 50 funt. tygodniowo.,chata także zalatwiona przez firmę -reszte niezbędnych dokumentow jest zalatwiana także z pomocą pracodawcy.OSTRZEGAM! bez znajomości angielskiego ANI RUSZ!jesli nie ma się kasy ,dostaniesz w pierwszym tygodniu 100 funtow zaliczki abyś nie padł z glodu i nie uciekl.w okolicznych firmach zrobil się ruch ,gdy sie dowiedzieli że Polacy jeżdża i powoli robi sie podkupowanie , ponadto wisza wielkie oglosznia że chcą kierowcow polskich.ZARYZYKOWALEM z HORIZONS RECRUIMENT I WYGRALEM! Pozdrowienia dla MONIKI I PAULA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unia Re: kierowcy w Irlandii i Angli IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.04, 01:23 unia.polonia-muenchen.com /info/ Odpowiedz Link Zgłoś