Dodaj do ulubionych

chore dziecko- zwolnienie w EC

IP: *.193-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.01.14, 11:27
Ile dni mozna byc na chorobowym z dzieckiem? Jest jakas regula?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: chore dziecko- zwolnienie w EC IP: 109.232.208.* 22.01.14, 14:34
      a mozna? z tego co wiem to zwolnienie z powodu choroby dziecka przysluguje tylko w przypadku ciezkiej choroby (do dwoch dni) i bardzo ciezkiej choroby - hospitalizacji (do pieciu).

ale jesli sa jeszcze inne mozliwosci to chetnie sie dowiem, bo zazwyczaj korzystam z urlopu w przypadkach przeziebienia / goraczki / zapalenia oskrzeli / zapalenie ucha itepe. duzo tego nie ma, ale nawet dwoch dni urlopu na rok troche szkoda...
      • aggy80 Re: chore dziecko- zwolnienie w EC 23.01.14, 11:56

idziesz do lekarza i dostajesz zwolnienie na dziecko na dwa dni i wysylasz do hr
        • Gość: Jola Re: chore dziecko- zwolnienie w EC IP: *.187-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 23.01.14, 13:11
          Te dwa dni sa na jedna chorobę, czy na rok, czy na miesiąc???
          • Gość: niedobry duszek Re: chore dziecko- zwolnienie w EC IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.14, 18:06
            na miesiac - to normalne chorobowe na dzieci;
            wszystkiego mozesz dowiedziec sie dzwoniac lub piszac do swojego GeCo - sa podani w sysperze na stronie "My absenses"
            • Gość: ja Re: chore dziecko- zwolnienie w EC IP: 88.147.20.* 26.01.14, 23:34
              Rzeczywiscie niedobry z ciebie duszek. Na jaki miesiac??? Nie rozprzestrzeniaj plotek. 2 dni jednorazowo, z mozliwoscia przedluzenia 2 razy o 2 dni (w zaleznosci od DG, w niektorych chyba nie mozna brac razem 6 dni) - to jest na ROK a nie na miesiac!
              • Gość: niedobry duszek Re: chore dziecko- zwolnienie w EC IP: *.ec.europa.eu 27.01.14, 21:07
                istotnie. chyba się zapędziłem. znalazłem to na intracommie:
                Serious illness of your child: up to 2 days per child, for up to three times per calendar year

radziłbym zadzwonić do GeCo i się dowiedzieć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka