Gość: miki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 13:01 Jezeli ktos sie chce dowiedziec ile bedzie zarabial to niech pisze, dam Wam informacje w oparciu o wyliczenia z dg admin (kazda konfiguracja), samotni, rodzina, z dzieckiem, z dziecmi, A B C Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: riada Re: Zarobki IP: 62.29.137.* 15.10.04, 13:10 studia wyższe ekonmiczne, 3,5 roku na stanowisku sekretarskim. 2 jęyki obce, jeden z certyfikatem. Oficjalnie singiel. Poznam też chętnie wersję z rozłąkowym. Aplikacja na sekretarkę. Jak masz takie dokładne dane, to może wiesz coś bliżej co nasz czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:18 powiedz czy wiesz na jakie stanowiska maja was rekrutowac przy A wiadomo ze bedzie to A5 Odpowiedz Link Zgłoś
kot00 Re: Zarobki 15.10.04, 14:40 C4/C5, wykształcenie wyższe (licencjat), 11 lat doświadczenia na stanowisku sekretarskim, bez dzieci, mężatka, rozłąkowe. z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:47 wedlug nowego systemu C i B sa zastepowane przez Assistants i dla dwanego C4 dzis AST*3 gdyby bylo to AST*3.1 (najnizszy) to z mezem i rozlakowym 3.169,65 gdyby dawne C5 dzis AST*2.1 (najnizszy) to 2.829,49 ale dajcie znac jak bedzie info co do tego jakie dokladnie macie miec stanowiska wtedy to mozna wyliczyc dokladniej, dla konkursu A8 ma to byc A*5.1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zarobki IP: *.fbx.proxad.net 15.10.04, 15:07 ja wiekszosc info wyszukuje w necie, np. nastronach o reformie. zaluje jedynie, ze nie mam dostepu do bazy wakatow. a czy twoim zdaniem ma sens lobowanie w przypadku tlumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:33 Tak, sa 2 wakaty ogloszone, poza tym jest ogromny problem z nowymi jezykami i opoznienia w tlumaczenie to nawet 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: Zarobki IP: 193.111.166.* 15.10.04, 16:39 Jakie wakaty? Możesz zdradzić? Gdzie i jakie języki potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:41 miedzy innymi na francuski i duuuuzzzy plus jezeli znasz DA, PT, NL, FI, SV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruksela Re: Zarobki IP: *.wol.be.prserv.net 17.10.04, 13:55 Grade C (PL-FR-EN-IT) - mezatka - 3 dzieci - NA UTRZYMANIU : starych rodz. + chorego brata (nie pracujac - trzeba dokument od lekarza) - Zarabiam 5.500 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi do: Bruksela 17.10.04, 17:15 Jak wygląda możliwość sprowadzenia do Brukseli rodziców na emeryturze? Kiedyś się zastanawiałem czy to w ogóle wykonalne, a Ty w swoim przykładzie wspomniałaś o rodzicach - jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruksela Re: do Szymbi IP: *.wol.be.prserv.net 17.10.04, 20:08 Poznalam w Komisji 2 osoby z Polski i okolo 15 z Wloch, ktorzy maja rodzicow, brata lub siostre na utrzymaniu. "Statut" pozwala na to. Trzeba sie zglosic do Admin. Kazdy miesac wysylam do rodzicow (na koncie) pieniadze. To pozwala zaplacic lekarzow, lekarstwa, wegiel, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy26 Re: do Brukseli IP: *.crowley.pl 07.01.05, 09:29 rozumiem, że chodzi o niepełnoletniego brata lub siostrę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga [...] IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 16:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:15 Miki, widze ze nie zabraknie ci zajecia :)) Ja tez poprosze: assistant translator LA8, maz, bez dzieci, wykszt. wyzsze lignwistyczne, duzo doswiadczenia :) Z gory uprzejmie dziekuje Ella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:22 Zapomnialam dodac zy na razie maz zostaje w kraju, jesli to ma znaczenie dla wys. zarobkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:29 To i ja sprobuje szczescia :) Ekonomistka A8, niezamezna, studia z ekonomii + studia doktoranckie (3 lata). Mam nadzieje, ze do czasu zatrudnienia zdaze sie obronic. A propos: czy praca naukowa w sensie doktoratu liczy sie jako doswiadczenie zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyku Re: Zarobki IP: *.hhp.de / 213.70.8.* 15.10.04, 15:47 Co tam gugu u Ciebie slychac? A propos cv to chyba je wypelnie po angielsku. Gratulacje pierwszego merita! Pozdrowienia ze stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu do Kykusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:42 Dziekuje! Wciaz jestem na Mazurach i blogo mi sie odpoczywa, ale w polowie przyszlego tygodnia wracam do siebie, bo zaczely sie juz imprezy na poczatek semestru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:40 Normalnie jezeli zostaniesz zatrudniona teraz i wszyscy z A8 to niezaleznie od doswiadczenia na pocztaek jest przewidziane stanowsko A*5.1 czyli w dla osoby samotnej daje to: 3.695,75 € Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Zarobki IP: 193.11.36.* 06.01.05, 19:07 czesc, Tez jestem ekonomistka w trakcie doktoratu i interesuje mnie jak licza czas pracy nad doktoratem, moj adres email gosianita@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Zarobki IP: *.cec.eu.int 15.10.04, 16:51 UWAGA metoda obliczania: Your pay is made up of: Your basic salary (according to your category, grade, step and a multiplication factor). PLUS the following allowances: family allowances household allowance (2% of basic salary + €149.39) dependant-child allowance (€260.96) pre-school allowance (€15.95) reimbursement of school fees up to a maximum of €221.50, which can be doubled in some cases (for information on whether you qualify for these allowances, see Family allowances ) other allowances expatriation allowance (16% of basic salary) or foreign-residence allowance (4% of basic salary) secretarial allowance: only for staff eligible for this prior to 1 May 2004 (C4/C5: €115.51 - C3/C1: €177.10) various (for standby duty, etc.) Social security contributions (% of basic salary) pension (9,25%) health insurance (1,70%) accident cover (0,10%) unemployment insurance - for temporary staff only - (0.81%) and income tax: tax levied progressively at a rate of between 8% and 45% of the taxable portion of your salary special levy (2,5%) calculated on the part of the remuneration exceeding the minimum remuneration (article 66a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Zarobki IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.10.04, 23:04 Zbierajcie kase przyglupy bo ta cala wasza unia juz niedlugo wykituje, wraz z banda darmozjadow i urzedasow. Haslo na dzisiaj: Wczoraj Bagdad dzis Bruksela-US Army Tour Odpowiedz Link Zgłoś
integration miki, ale tak konkretnie! 18.10.04, 10:38 no dobra, miki-kiki. Widze, ze masz dane z pierwszj reki. Powiedz ile zgarne hajsu. Zona, dziecko preschool, zameldowany i mieszkajacy w Polsce. A poza tym jak jest z tym installation allowance. czy to prawda, ze gdy sie z niego skorzysta, to traci sie daily allowances? Jak najlepiej to rozegrac. tzn. zeby najlepiej sie oblowic. Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: miki, ale tak konkretnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:49 Bartek integration gratuluje podejscia do kwestii nowej pracy. Mam nadzieje, ze nasze drogi sie w Brukseli nie skrzyzuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubik Re: miki, ale tak konkretnie! IP: 212.244.180.* 18.10.04, 11:00 no, nie, sorry, ale to już przesada! może jesteś z bogatej rodziny i pracujesz dla idei, ale większość ludzi musi jednak liczyć pieniądze (co wcale nie znaczy, że są one najważniejsze, że ma się do nich niezdrowy stosunek etc). Może ujawnij swoje dane i zobowiąż się, że całe zarobki będziesz wpłacał na biedne dzieci i chore zwierzęta. bo na razie twoje oburzenie brzmi dla mnie jak niezła hipokryzja. a sformułowanie integration było wyraźnie żartobliwe, więc twoja reakcja jest dosyć... znamienna. Odpowiedz Link Zgłoś
integration Re: miki, ale tak konkretnie! 18.10.04, 13:34 tak, zartowalem z lekka. choc oczywiscie jak najbardziej jestem, MIKI, zainteresowany wysokoscia moich przyslych apanazy. No i tym, zeby miec je w reku i liczyc, liczyc, liczyc:) Zdegustowanych przepraszam za swoja przyziemnosc. Przepraszam tez za to, ze chetnie spotkam sie 8 stycznia 2005 o 20:00 w Irish Pubie u zbiegu ulic Franklin i Archimed, jak to zaproponowal ADM, a nie bede w tym czasie myslal nad perspektywami dalszego rozwoju Unii. Pozwolicie, ze zajme sie tym w godzinach pracy. Mysle, ze 1/3 czasu dobowego starczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: miki, ale tak konkretnie! 03.11.04, 15:43 he he to nie pasujesz to gosci, ktorzy prezentuja sie jak w serwisach randkowych. masz pracowac 24/7. NIE miec rodziny czy dzieci (wiadomo w UE jak masz dzieci tos rodzina patologiczna ;P ). Generaleni jakies sporty extremalne by sie przydaly. Jak nie to cienias jestes ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: april27 Re: Zarobki IP: 81.210.22.* 18.10.04, 11:31 Miki, czy masz cos wspolnego z OPOCE? Odpowiedz Link Zgłoś
szymbi Re: Zarobki 03.11.04, 11:08 Słuchajcie dobrzy ludzie zorientowani! Jak adres zamieszkania poza krajem gdzie się pracuje wpływa na pobory - przede wszystkim wszelkie dodatki na przeprowadzkę, rozłąkę, dzieci itp itd? Myślę tu o wspomnianej gdzie indziej sytuacji zamieszkiwania w Trier czy we Francji i codziennym dojeżdżaniu do Lux. Czy to powoduje jakieś zmiany w wysokosci zarobków w stosunku do zamieszkiwania w Lux? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Szymbki Re: Zarobki odpow. IP: *.wol.be.prserv.net 07.11.04, 09:55 Le Statut prévoit que : "tout fonctionnaire ou agent" doit habiter le plus près possible de son lieu de travail. Si vous désirez habiter Arlon (en Belgique) ou Trêves (Trier) en Allemagne ou Nancy (France), cela est votre choix, mais LES FRAIS DE DEPLACEMENT SONT A VOTRE CHARGE, évidemment ! Sorry mais ce n'est que normal. Les salaires sont excellents mais ne demandez pas "le beurre, l'argent du beurre et la vache avec !!!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octi Re: Zarobki odpow. IP: *.fbx.proxad.net 07.11.04, 10:19 a ja bym chcial dolatywac do bruxeli z nicei haha kto jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymbi Re: Zarobki odpow. IP: 193.151.96.* 07.11.04, 11:53 dzięki, ale chyba zostałem nieco źle zrozumiany! Ja nie pytam, czy mi ktoś pokryje dodatkowe koszty związane z dojeżdżaniem z trier, tylko czy z tego tytułu nie zostaną odebrane lub umniejszone jakieś składniki wynagrodzenia przysługujące w przypadku mieszkania na miejscu, czyli w luksemburgu lub brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zarobki IP: 5.5R* / 80.200.248.* 06.01.05, 22:59 hi, hi, wejdzcie sobie na epso..... i pocztajcie jak ktos jest C, to nie jest wazne czy jest ekonomista, czy prawnikiem , czy ..... C ma swoje zarobki, B tez, a A to juz jest A......mozna pozazdroscic....rodzicow przeprowadzajcie jak sie juz przeprowadzicie, a poza tym to "keep cool" nie jestem zlosliwa, ale takie rzeczy mozecie sprawdzic....szczegolnie po zatwierdzeniu was na odpowiednie miejce jak to ktos juz powiedzial... unie jest transparentna...wiec zarobki tez ! pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zarobki IP: 138.250.144.* 07.01.05, 10:53 moj doktorat i czas poswiecony na niego nie liczy sie do zarobkow ani do stazu pracy (mimo ze do emerytury mi sie liczy i wszystkie skladki socialne placilam : ( ) nie wiem czy ktos z was sprawdzal jakie sa roznice zewzgledu na kraj w ktorym sie resyduje...bo ja bede musiala zmienic, no i zabardzo nie wiem na co to wplywa przy zarobkach.... Odpowiedz Link Zgłoś