Dodaj do ulubionych

czy sa tu jacys expaci?

27.10.04, 07:52
Czesc

Mam pare pytan odnosnie podatkow i ubezpieczen, jesli ktos przez to
przechodzil to prosze o kontakt.

Pozdrawiam,
Przerekin
Obserwuj wątek
    • Gość: szopen Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 204.79.89.* 27.10.04, 10:51
      Ja jestem, ale firma placi podatki i wszelkie ubezpieczenia wiec chyba nie
      bardzo moge ci pomoc.
      • Gość: Przerekin Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 57.67.17.* 27.10.04, 14:09
        Za mie taz firma placi, ale nie wszystko jest chyba tak do konca w porzadku.
        Place w szwecji podatki i wszystkie ubezpieczenia, w polsce jestem na urlopie
        bezplatnym. Nie wiesz jak wyglada sprawa z ubezpieczeniem emerytalnym? To ze
        place je w szwecji nic mi nie da bo nigdy go nie wykorzystam. Nie wiesz czy
        istnieje jakas mozliwosc przetransferowania tych pieniedzy do ZUSu? W moim
        przypadku rok przepracowany w szwecji nie bedzie mi sie nawet liczyl do lat
        pracy.

Czy wyjezdzajac zglaszales cos w urzedzie skarbowym?

Nie wiesz czy w polsce istnieje mozliwosc zwrotu czesci podatku placonego
        zagranica?
        Kumple z niemiec pracujacy w polsce dostaja tego zwrotu 1000 EUR miesiecznnie
        wiec jest o co walczyc. Nie wiem jak to dziala w polsce a od urzedow skarbowych
        nie moge sie nic dowiedziec.

Pozdrawiam,
        Przerekin
        • Gość: szopen Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 204.79.89.* 28.10.04, 02:10
          Ja w troche innej sytuacji jestem.
          Juz od dawna za granica, jako ze nigdy nie mialem (i nie mam) zadnych dochodow
          w Polsce dla urzedu skarbowego nie istnieje.
          Pensje mam netto i placona w miejscu gdzie nie ma podatkow wiec podatkami sie
          nie interesowalem.
          Na panstwowa emeryture nie licze wiec tez nie wiem nic na ten temat.
    • larson Re: czy sa tu jacys expaci? 28.10.04, 04:06
      Sa, pytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka