przerekin 27.10.04, 07:52 Czesc Mam pare pytan odnosnie podatkow i ubezpieczen, jesli ktos przez to przechodzil to prosze o kontakt. Pozdrawiam, Przerekin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szopen Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 204.79.89.* 27.10.04, 10:51 Ja jestem, ale firma placi podatki i wszelkie ubezpieczenia wiec chyba nie bardzo moge ci pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerekin Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 57.67.17.* 27.10.04, 14:09 Za mie taz firma placi, ale nie wszystko jest chyba tak do konca w porzadku. Place w szwecji podatki i wszystkie ubezpieczenia, w polsce jestem na urlopie bezplatnym. Nie wiesz jak wyglada sprawa z ubezpieczeniem emerytalnym? To ze place je w szwecji nic mi nie da bo nigdy go nie wykorzystam. Nie wiesz czy istnieje jakas mozliwosc przetransferowania tych pieniedzy do ZUSu? W moim przypadku rok przepracowany w szwecji nie bedzie mi sie nawet liczyl do lat pracy. Czy wyjezdzajac zglaszales cos w urzedzie skarbowym? Nie wiesz czy w polsce istnieje mozliwosc zwrotu czesci podatku placonego zagranica? Kumple z niemiec pracujacy w polsce dostaja tego zwrotu 1000 EUR miesiecznnie wiec jest o co walczyc. Nie wiem jak to dziala w polsce a od urzedow skarbowych nie moge sie nic dowiedziec. Pozdrawiam, Przerekin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: czy sa tu jacys expaci? IP: 204.79.89.* 28.10.04, 02:10 Ja w troche innej sytuacji jestem. Juz od dawna za granica, jako ze nigdy nie mialem (i nie mam) zadnych dochodow w Polsce dla urzedu skarbowego nie istnieje. Pensje mam netto i placona w miejscu gdzie nie ma podatkow wiec podatkami sie nie interesowalem. Na panstwowa emeryture nie licze wiec tez nie wiem nic na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś