Dodaj do ulubionych

dzieki bufony!!!!

28.12.04, 10:32
dzieki bufony! nikt nie chce mi pomoc, bo pewnie uwazacie, ze staz to
oczywiscie g w porownaniu z tym, co Wy saba reprezentujecie. A to tylko o Was
swiadczy. skoro tacy ludzie bufoniasci sa w Brukseli, to ja dziekuje. nie
jade. ale zaraz. wiem, znam wiecej obcokrajowcow niz polakow, i to przeciez
nasza cecha narodowa! jak moglam zapomniec?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marti Re: dzieki bufony!!!! IP: 62.233.201.* 28.12.04, 11:03
      I kto tu jest bufonem? Napisalas jednego maila i natychmiast chcesz odpowiedzi.
      Poczekaj troche, wszyscy sa na urlopach, wakacjach itp i nie odpisuja po 5
      minutach. Troche wytrwalosci a nie zaraz naskakiwac na innych. Moze powinnas
      sie zastanowic czy rzeczywiscie chcesz jechac na ten staz, bo tam raczej wymaga
      sie od stazystow pokory, a nie tego ze beda rzadzic DG
    • lyngbyvej Re: dzieki bufony!!!! 28.12.04, 11:03
      Hej almahler, wyluzuj trochę.

Zadajesz w innym wątku pytanie o to jak znaleźć mieszkanie w BXL, tymczasem
      zaraz obok jest wątek "jak szukacie mieszkania w Brukseli?", gdzie jest 35
      postów, więc nie dziw się, że nikt na to pytanie nie odpowiedział. Albo czy
      można się utrzymać za taką kasę jaką Ci proponują. Ja nie byłem na stażu, więc
      nie wiem co Ci proponują. Więcej konkretów w pytaniach?
      czy staż daje jakies wieksze pozniej szanse zawdowe? To chyba było pytanie
      retoryczne, czyż nie?

radzę, żebyś poczytała najpierw wypowidzi na forum a dopiero potem obrażała
      ludzi. Na wiele swoich pytań z pewnością znajdziesz tu odpowiedzi.

a tak w ogóle to jest to w dużej mierze forum pytań i domysłów, więc nie miej
      pretensji, że ludzie nie wiedzą dużo o stażach.

Poza tym jest sezon świąteczno-urlopowy i nie wszyscy mają dostęp do netu.

Pozdrawiam,
      L.

• Gość: almahler Re: dzieki bufony!!!! IP: 212.69.73.* 28.12.04, 11:23
      dzieki, sorki, ale czasami mnie ponosi. na mnie dzialaja czasem takie slowa,
      wiecdlatego sprobowalam w ten sposob, a o urlopach nie pomyslalam,
      rzeczywiscie. moj blad, bije sie w piersi. jeszcze raz przepraszam,

a odnosnie mieszkania w Brx- ja takiego postu nie pisalam, :()
      • Gość: G. staz IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:35
        Pytasz jak znalezc tanie mieszkanie - patrz watek o szukaniu mieszkania. cala
        nas gromadka sie z tym problemem boryka. Staz na pweno ci sie przyda, chyba ze
        musisz rzucic ciekawa robote za duza kase (na stazu daja na przezycie). Wowczas
        zdawalabym odrazu konkurs, oczywiscie jesli chcesz pracowac na stale w brux/
        lux. Pozdrawiam urlopowo.
    • Gość: Unia Re: dzieki bufony!!!! IP: *.wol.be.prserv.net 28.12.04, 18:55
      Psychoterapia Ci jest potrzebna, dziecko !

The European institutions place PARTICULAR IMPORTANCE on the ability of
      applicants to grasp problems of all kinds, often complex in nature, to react
      rapidly (of course positive) to changing circumstances and to communicate
      effectively. You will have to show initiative and imagination and be highly
      motivated. You should be able to work frequently under pressure, both on your
      own and in a team, and to adjust to a multicultural working environment. You
      must be prepared to develop your professional skills throughout your career.

Ta capacité d'adaptation POSITIVE à un milieu multiculturel est un must, sinon
      OUT.

Rozumiem ze jestes za mloda do Brukseli.
    • Gość: ? Re: dzieki bufony!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 19:35
      Hej, Panna, a co to wszyscy są zobowiązani odpowiadać na Twoje pytania? Nie
      wiem czy zauważyłaś ale w większości deliberuje się tutaj nad problemami
      dotyczącymi ludzi po konkursie, którzy nie koniecznie mają za sobą staż. Widać,
      że wychowania to ci mocno brakuje a jak nie znasz detali dot. stażu to chwytaj
      za telefon i dzwoń do instytucji, która Cię na staż przyjmuje (współczuję im!)
      • almahler Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 12:55
        na wstepie chcialam przeprosic. Wiem, wiemponiooslo mnie, nie powinnam tak
        reagowac i jeszcze raz chcialam przeprosic. na moje usprawiedliwienie, choc nie
        wiem, czy to cos tlumaczy, to powiem tylko, ze gdy do mnie zadzwonili , to
        wpadlam w panike, a gdy napisali meila za 2 dni, to w jeszcze wieksza, bo cale
        zycie i plany wzielo w leb. ja wiem, ze to nie jest zadna szansa na zaczepienie
        sie tam, nie bralam udzialu w zadnym konkursie tak jak Wy, ale ledwo zaczelam
        pracowac, byly plany z mieszkaniem, zagospodarowaniem sie itd, a tu...
        no, ale mysle ze lepsze TO (tak, tak dla mnie to TO przez wlk "T") niz praca za
        1000 zl netto, prawda? nowe doswiadczenia i moze nabiore oglady i wydorosleje,
        bo przeciez jestem dzieckiem, ktore powinno sie leczyc.(sic!)
        Wiem, ze to mnie nie usprawiedliwia i strasznie mi wstyd, ale nie mkoge wycofac
        tego postu. co mam jeszcze zrobic? ok, moze i pokazalam "klase", ale
        przynajmniej potrafilam sie do tego przyznac, a gdy przeczytalam to co
        napisalam w pierwszym poscie bylo mi cholernie wstyd, ale nic sie nie da juz
        zrobic.
        A do tych, ktorzy nazwali mnie panna i dzieckiem:
        Milo mi, ze tak mnie postrzegacie, czlowiek tyle ma lat na ile sie czuje,
        prawda? wiec obym jak najdluzej dzieckiem pozostala:)
        A panna? tak, nie jestem facetem, ani mezatka, wiec chyba ok.
        JA przynajmniej nie zwracalam moich pretensji do okreslonych osob, Wy
        skierowaliscie to do mnie. Wiec...(zdania sie tak nie zaczyna)
        zachowaliscie sie tak samo jak ja, na hamstwo (ch?/h? nigdy nie wiem, jak pisze
        sie to slowo, a Orzeszkowej nigdy nie lubilam) odpowiedzieliscie .(.)amstwem.

pozdr wszystkich zdesperowanych, wyluzowanych i wspolczujacych departametowi ,
        ktory mnie przyjal.
      • almahler Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 12:57
        A, i jeszcze do Goscia, krtory nie jkial odwagi sie podpisac:
        gisciu "?": piszac, ze brakuje mi wychowania, to nie mnie obraziles, tylko
        moich rodzicow, ktorzy mnie wychowali, a do nich chyba nie powinienes miec
        zadnych pretensji, prawda?
        pzdr
        • Gość: Unia Re: dzieki bufony!!!! IP: *.wol.be.prserv.net 29.12.04, 14:03
          Wychowanie przez rodzicow do 18 lat, a potem samemu sie clowiek wychowuje !!!
          Specjialnie dla Ciebie trzeba bylo podac lekcje zycia a nie dla Twoich
          rodzicow. Moze ze z nimi jestes ta sama ??? Piskata i ..... Dobrze byloby zeby
          Twoj jezyk obracal sie 100 razy w ustach a 100.000 razy zastanow sie co
          bedziesz pisac na internecie.
          A propos....stazu, to moj Dyrektor otrzymal juz kziege "livre bleu" i telefony
          i listy z polskich poslow. Takze ze trzeba lobowac.
          • almahler Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 14:45
            dzieki za rade, ale ja nawet nie wiem, co mam teraz robic, to pewnie tez
            swiadczy o mojej niedojrzalosci? (Sorry, jesli znowu Kogos urazilam)
            :)
            piskata almahler
            P.S.juz przepraszalam
        • Gość: ? Re: dzieki bufony!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 20:55
          Obraz nędzy i rozpaczy... Ale mam nadzieję, że się nigdy w BXL nie spotkamy.
    • paw_dady Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 14:52
      > nasza cecha narodowa! jak moglam zapomniec?!
      czemu wlasne niepowodzenia przypisujesz cechom narodowym? przecie nie badasz
      naszych cech narodowych a bycie pojedynczym loserem nie definiuje ciebie
      jako 'nosnika cech anrodowych'.

co do bufonow to inna para kaloszy ;P
      • almahler Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 15:06
        fajnie nsie czuje, gdy tak wszyscy na mnie napadaja. ile razy mam przepraszac?
        moze juz starczy? a, i dzieki, ze nazwales mnie loserem. no i o czym to
        swiadczy? :[], skoro sie czepiassz cech narodowych, przepraszam znowu, nie
        wstawilam tego w cudzyslow. to nie moj wymysl.:( (nie wiem, czy szkoda)
        • paw_dady Re: dzieki bufony!!!! 29.12.04, 16:40
          almahler napisała:

> fajnie nsie czuje, gdy tak wszyscy na mnie napadaja. ile razy mam
          przepraszac?
          >

pewno przepraszaj za cos jeszcze to sie nazywa wiktymologia. pewno jak zbadasz
          grypy szympansie znajdziesz te same mechanizmy co EU

> moze juz starczy? a, i dzieki, ze nazwales mnie loserem. no i o czym to
          > swiadczy? :[],

ze przepraszasz. bo i za co? no chyba za za szarganie cech narodowych. za
          bufonow nie musisz. kto nie jest bufonem nei dotknelo go to kto jest to jest i
          po co przpraszac?!

> skoro sie czepiassz cech narodowych, przepraszam znowu, nie
          > wstawilam tego w cudzyslow. to nie moj wymysl.:( (nie wiem, czy szkoda)

jesl ichcesz reprezentowac Polska w EU i robic to za polskie pieniadze mzoe
          wiecej szacunku dla kraju rodzinnego? widzisz patriotyzm to takie niemodne
          slowo prawda?
    • agnieszka.wauters Re: dzieki bufony!!!! 01.01.05, 21:57
      Przez przypadek z innego forum trafilam na Twoj list,jesli potrzebna Ci jest
      pomoc to chetnie Ci pomoge mimo ze nie jestem pracownikiem europ.mieszkam w
      belgii juz kilka lat i w miare kolejnych przeprowadzek nabralam pewnego
      doswiadczenia,jesli potrzene sa jakies tlumacz(franc.znam dobrze flam.wcale )
      podam Ci moj mail albo pisz na skrzynke gazet.trzymam kciuki za wyjazd
      powodzenia,moj mail agniesiao_w@hotmail.com dodam ze nie mieszkam niestety w
      stolicy ale od czego ma sie ten internet;
    • Gość: monika Re: dzieki bufony!!!! IP: *.b.pppool.de 02.01.05, 12:57
      ja tez jade na staz, bufonem nie jestem,
      szukasz juz pokoju, ja moze cos bede miala,napisz cos wiecej mozemy sie zgadac,
      razniej moze byc razem,
      ja mam staz w Komisji Europejskiej (monika.biba@gmx.de)
      pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka