Gość: krystyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:44 Czy ktoś orientuje się, jakie insytucje w UK zajmują się uznawaniem polskich dyplomów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Laleczka Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.04, 18:02 wiem ze w Anglii uznaja tylko 3 polskie uczelnie .pamietam dwie Uniwersytet Jagiellonski w Krakowie i Akademia Medyczna w Gdansku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikiii Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.zen.co.uk 28.12.04, 22:05 najlepiej bedzie jesli wyslesz maila do uniwerku ktory Cie interesuje i tam zapytasz. teoretycznie powinni uznawac ale w praktyce niekoniecznie... jak sie zreszta sama przekonalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 22:34 Medyczne dyplomy uznaja dopiero jak masz w Polsce 3 lata pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jord_ania Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII 30.12.04, 11:22 A mogę się dowiedzieć gdzie można znaleść tę informację że po 3 latach uznają dyplom medyczny?Będę wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizjo... Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.retsat1.com.pl 30.12.04, 12:17 sprawdź na stronie swojej organizacji zawodowej. Zeby sie w niej zrejestrować trzeba mieć kilku letnie doświadczenie, a bez rejestracji nie mozesz wykonywac zawodu... Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII 29.12.04, 13:38 instytucje te nazywaja sie: pracodawcy - mialem sytuacje, kiedy wysmiano moj dyplom na interview (po tym jak sie gosciu dowiedzial ile chce zarabiac), co skonczylo sie niemila rozmowa - rowniez dla niego, gdyz porozmawialem z jego szefem "blue chipy" patrza na uniwerek, ale dla nich liczy sie pierwsza dziesiatka z UK, cala reszta to mniej-wiecej to samo, bo i tak nigdy o nich nie slyszeli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:36 zajrzyj tutaj a dowiesz sie wszystkiego ell-s.com/naukauk.php pozdrawiam ell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:37 Jezeli chodzi o dyplomy medyczne to wejdz na strone GDC UK lub MGC. Nie dostaniesz rejestru bez 3 lat pracy,a bez rejestru nie mozesz tam pracowac jako lekarz lub dentysta. Bez 3 lat doswiadczenia po studiach dyplomy z Polski wg nich nie sa zgodne z wymogami unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.inet / 80.240.164.* 30.12.04, 16:24 Konkretnie to chodzi mi o dyplom humanistyczny, skończyłam studia na UW. Zastanawiam się , czy nasze uniwerki- a jesli tak, to które- moga być uznane "tam"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool_ewula Re: UZNANIE DYPLOMU W A NGLII IP: *.ipt.aol.com 30.12.04, 19:46 podaje ci adres internetowy instytucji ktora zajmuje sie uznawaniem dyplomow krajow UE w Anglii: www.naric.org.uk jest tam lista dokumentow ktore musisz im przelac zeby mogli wydac ci zaswiadczenie potwierdzajace twoje kwalifikacje i ich odpowiednik w UK. Nie pamietam ile ale to kosztuje kilkadziesiat funtow. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś