Dodaj do ulubionych

Listy rezerwowe

IP: 64.246.91.* 12.01.05, 15:49
Czy ktos sie orientuje kiedy opublikuja nazwiska osob: sekcja 2, kategoria C,
w dzienniku OJ?
Czy fakt, ze tych list jeszcze nie ma (przynajmniej na stronie EPSO) ma jakis
wplyw na to, ze nikt do nas nie dzwoni z propozycjami o prace(przynajmniej do
mnie).
Dzieki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe IP: *.crowley.pl 12.01.05, 16:39
      no właśnie też się zastanawiam kiedy nas umieszczą ...jak zwykle trzeba się
      uzbroić w cierpliwość
      • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.05, 18:56
        ta lista rezerwowa to tylko tak, żeby oko nacieszyć i ewentualnie pokazać
        znajomym nazwisko w "gazecie". Ja już prawie finiszuję, czekam już tylko na
        oficial offer od Wielkiego Admina ;)Podobno mam się uzbroić w cierpliwość...
        • Gość: Sunshine Re: Listy rezerwowe IP: 64.246.91.* 12.01.05, 19:11
          Co masz na mysli mowiac "finiszuje"? Czy sugerujesz, ze mimo, ze sie jest na
          liscie to i tak trzeba sprawy wziac w swoje rece i "lobbowac"?
          • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:17
            nie widziałam listy rezerwowej na oczy, bo i po co. To czysta formalność.
            Ukazanie się Twojego nazwiska na liście nie oznacza to startu gotowi START!
            Trzeba lobbować, tzn. wyjść z ukrycia i się promować. Ja tak zrobiłam. Zaczęłam
            wysyłkę listów koło 15 grudnia, 22 mnie zaprosili na interview, a 7 miałam
            badania medyczne. A 12 stycznia dostałam informację, że mnie biorą. Teraz już
            tylko czekanie na list od Admina... Jeżeli mogę coś poradzić, to trzeba po
            prostu zacząć działać, wysyłać i jeszcze raz wysyłać. Powodzenia.
        • Gość: Sofi Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:15
          Minka, a tak z ciekawosci, od kiedy czekasz na ten letter of offer ?

Ja dla porownania:
          - mialam zaczac 1 lutego (podobno bylo to spoko do zrobienia)
          - tydzien przed swietami mieli juz skompletowana moja teczke
          - letter of offer dalej sie tworzy mimo iz maja juz wszystko czego potzebuja i
          nadal nie sa w stanie powiedziec, kiedy go dostane

A jak twoja sytuacja ?
          • Gość: Sunshine Re: Listy rezerwowe IP: 64.246.91.* 12.01.05, 19:18
            Sofi, czy Ty tez jestes z kat.C, sekcja 2? Jesli tak, to czy lobbowalas, czy
            ktos sie sam do Ciebie odezwal? Do mnie nikt jeszce nie dzwonil i zaczyna mnie
            to troche martwic.
            Dzieki za info.
            • Gość: Monika Re: Listy rezerwowe IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 19:29
              Lepiej zadzwon!
              • Gość: Sunshine Re: Listy rezerwowe IP: 64.246.91.* 12.01.05, 19:37
                Monika,
                Czy mozesz mi powiedziec gdzie powinam zadzwonic, tzn. jaki jest telefon. Ja
                nie bardzo jeszcze sie w tym orientuje.
                Rozumiem, ze Ty juz tez mialas interview?
                Z gory dzieki.
            • Gość: Sofi Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:45
              Nie, jestem kategoria A, audytorzy.

Jesli do "lepiej zadzwon" bylo do mnie, to dzieki za rade. Juz dzwonilam - nie
              dowiedzialam sie nic nowego, czyli instytucjonalny standard "heavy workload,
              very busy, be optimistic but no guarrantee" :)
            • Gość: Nat Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:45
              Nie, Sofi nie jest kat C, sekcja 2, tylko ona wypowiada się we wszystkich
              wątach;) Do Sofi: Moja rada jest taka, żeby dzwonić do Admin do tej konkretnej
              osoby, której oddawałaś papiery. I ją poganiać (staraj się byc sympatyczniejsza
              niż na tym forum). Ja miałam taką osobę i kontakt sobie bardzo chwalę. Wszystko
              załatwione szybciutko.
              • Gość: Sofi Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:50
                A ten watek jest zarezerowany dla kategorii C ?

No to sorry, nie zauwazylam, zaraz spadam.

A na tym forum jestem taka strasznie niesympatyczna ? Oj - to dobrze ze sie nie
                znamy osobiscie - zartowalam oczywiscie :) Myslalam raczej, ze dosyc konkretna
                i malo poslodzona, ale OK niech bedzie :)
                Poganianie tej osoby daje srednie rezultaty - tym bardziej ze obecnie jest na
                urlopie :) A poza tym byla przerwa swiateczna.

• Gość: fres Re: Listy rezerwowe IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.05, 20:43
                  Myśle, ze wkrótce otrzymasz swoją Offre d'emploi. Ja też miałem zacząć szybko, ale najpierw coś było nie tak z medical tests, a potem jakby zapomnieli o mnie.Wystarczył jeden mail do Admin. z zapytaniem co tak długo, bym po trzech dniach dostał lettre d'engagement. Zaczynam w lutym. Jestem kat.C i " lobbowałem".
                  W międzyczasie, myśląc że moze nic z tego nie wyjdzie, zacząlem wysyłać dalej i efektem byl mail z Parlamentu, ze zaproszą mnie na rozmowe, pod warunkem ze jestem przypisany do Parlamentu. Niestety nie jestem.Pierwszenstwo maja osoby przypisane.Ale można mimo to szukać samemu. Wydaje mi się ze naprawde nalezy poczekać na zakonczenie konkursu na Heads of Unit. Ma ich być wyłonionych koło 120, niech więc każdy zatrudni po 2 sekretarki i po jednym administratorze.
                  Ale trzeba niestety czekać, ja nie chciałem i jakoś się udało.
                  Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
                  fres.
                  • Gość: Sunshine Re: Listy rezerwowe IP: 64.246.91.* 12.01.05, 20:48
                    Jestes z sekcji 1 czy 2?
                    • Gość: C 1 gr Re: Listy rezerwowe IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 21:09
                      Jeśli chodzi o lettre officielle to ja zaczynam pracę 17 czyli w najbliższy
                      poniedziałek a lettre otrzymałam 3 stycznia i nikt się nie spieszył w ADMIN.
                      Myślę, że to nie kwestia uprzejmości bo jak dzwoniłam to pani była super
                      sympatyczna i miło się rozmawiało ale zero stresu "wszystko jest "en ordre" i
                      list przyjdzie niedługo". Fakt faktem, że zmieniłam w ostatnim momencie
                      dyrekcję z Lux na Bxl i moje dokumenty musiały być przesłane z Lux ale myślę,
                      że jak już dostaniemy naszą upragnioną pracę to zawał nam nie grozi z nadmiaru
                      stresu...
                      Pozdrawiam wszystkich C i życzę cierpliwości dla oczekujących (ja ustny
                      zdawałam 3 czerwca, od września mam spotkania i tak długo ciągną się te
                      wszystkie formalności...).
                      • Gość: też C Re: Listy rezerwowe IP: *.77.classcom.pl 13.01.05, 17:47
                        Do C gr 1: Czy dobrze zrozumiałem, że byłaś na rozmowie w BRX/LUX u różnych
                        potencjalnych pracodawców i więcej niz jeden raz?
          • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:14
            no ja czekam na letter of offer od ... dzisiaj :) Wczoraj miałam miły telefon,
            że mnie biorą. I prosili oczywiście o cierpliwość - 2-3 tygodnie, może uda się
            od 16 lutego, albo dopiero od 1 marca. Ale rzeczywiście Ty chyba długo czekasz
            na ten swój list. Z poprzednich wątków wnioskuję, że idzie to ślamazarnie...
            Ale mam nadzieję, że w Luxie są trochę szybsi... pozdrawiam, Minka
            • Gość: Sofi Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:58
              Dzieki minka - jesli powyzsze bylo do mnie.

Dzisiaj dostalam maila z potwierdzeniem ze moge startowac od 1 lutego.

Letter of offer w formie hard copy powinien dostrzec do mnie w przyszlym
              tygodniu. No to zaczynam pakowac walizki.
              • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.01.05, 18:06
                tak Sofi, to było do Ciebie, tylko jakoś dziwnie się moja odpowiedź zapisała na
                samym końcu?... No to świetnie, że wreszcie masz czarno na białym.
                Przestrzegano mnie, że ADMIN to wyjątkowa dyrekcja, oni tam czas liczą inaczej,
                o ile w ogóle go liczą. Niemniej powodzenia na starcie! Pozdrawiam, Minka
              • Gość: riada Re: Listy rezerwowe IP: 62.29.137.* 13.01.05, 18:06
                gratualcje dla Was dziewczyny

pozdrawiam
                • epsotek Re: Listy rezerwowe 14.01.05, 10:58
                  Ja tez wam gratuluje. Mam nadzieje, ze niedlugo tez dostane jakies zaproszenia
                  i zaczne sie was dopytywac o rady z tym zwiazane

Pozdrawiam

Marek
                  • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:14
                    dziękuję, jeśli będę mogła coś podpowiedzieć - nie ma sprawy. Życzę powodzenia!
                    A co do zależności między drukowaną listą a zaproszeniem na interview = wciąż
                    podtrzymuję swoją wersję, w moim przypadku i w przypadku moich znajomych nie
                    miało to nic do rzeczy. I oczywiście wszystko odbyło się na ich koszt. Może
                    ktoś, kto tak twierdzi nie jest zorientowany w temacie. I muszę powiedzieć, że
                    robi się jakiś ruch w interesie, bo wciąż dostaję zaproszenia na rozmowy,
                    chociaż niestety nie jestem już zainteresowana. Wyboru dokonałam (miałam z
                    czego, hi,hi. Pozdrawiam jeszcze raz!
                    • Gość: Ewik Re: Listy rezerwowe IP: *.gsi.gov.uk 14.01.05, 11:41
                      Kurcze wlasnie sie dowiedzialam ze nie jestem przypisana do Komisji (na czym mi
                      bardzo zalezalo, ale mniejsza z tym), czy ktos wie z kim sie kontaktowac w
                      personalnym zeby sie dowiedziec gdzie nas przypisali.
                      Bardzo dzikuje za wskazowki.

Pozdrawiam
                      • Gość: daisy26 Re: do Ewik IP: *.crowley.pl 14.01.05, 11:43
                        a jak się dowiedziałaś nie tam Cię nie przypisali? pozdrawiam
                        • Gość: Ewik do Daisy Re: do Ewik IP: *.gsi.gov.uk 14.01.05, 11:50
                          Wyslalam CV na kilka wakatow udostepniomych nam przez Dorote i w odpowiedzi na
                          jeden z nich dostalam email o nastepujacej tresci:

Thank you very much for your interest in working for the European
                          Commission.
                          As you are aware, you are a successful candidate of an Inter-Institutional
                          open competition. In order to guarantee a smooth utilisation of
                          Inter-Institutional reserve lists, the European Personnel Selection Office
                          (EPSO), which is responsible for the management of such lists, has set up a
                          specific methodology with a view to sharing the successful candidates
                          between interested Institutions. In accordance with this methodology, most
                          of the successful candidates are therefore in practice each reserved by a
                          specific institution, which had expressed its definite interest in
                          recruiting the person concerned.
                          I am afraid that your name has unfortunately not been retained at this stage
                          for the European Commission. In accordance with the principles of the above
                          methodology, the Commission is therefore currently not in a position to
                          offer you a position within its services. As a consequence, your recruitment
                          in the Commission cannot be envisaged at present.
                          • Gość: daisy26 Re: do Ewik IP: *.crowley.pl 14.01.05, 11:55
                            cholera, to widocznie jak Cie przypiszą do danej instytucji to małe szanse, że
                            dostaniesz propozycję z innej... :SSS
                            • Gość: Ewik Re: do Ewik IP: *.gsi.gov.uk 14.01.05, 12:01
                              Na to wyglada. A niech to .............!
                              • Gość: daisy26 Re: do Ewik IP: *.crowley.pl 14.01.05, 12:04
                                chociaż na tym forum krąży kilka różnych wersji ;) i znów pozostaje uzbroić
                                się w cierpliwość ...arghhhhh! ;)
                    • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe IP: *.crowley.pl 14.01.05, 11:42
                      minka, ale mocno lobbowałaś? bo jakoś tego ruchu nie zauważyłam :(((
                      sekcja 2 na razie czeka :(
                      • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:17
                        nie wiem czy mocno, wysłałam około 40 maili i tylko do HRowców. Wiem, że
                        napewno HRowcy nie trzymają naszych życiorysów w tajemnicy i są one rozsyłane
                        dalej i sobie gdzieś tam krążą w obiegu... Ale kto tam za nimi trafi. Napewno
                        ten przysłowiowy łut szczęścia też jest ważny :)Może być tak, że jeden osobnik
                        będzie się trzymał sztywno procedur i nie zaprosi nikogo, bo nie można. A drugi
                        się tym nie przejmuje i zaprasza. W końcu nie jest to jakieś "nielegalne" skoro
                        ludzie jeżdżą na rozmowy. Tak szczerze, to nad czym tu się zastanwiać? Po
                        prostu najlepiej się nie zrażać i robić swoje, nawet jeśli Wam wmawiają, że nie
                        można.
                        • epsotek Re: Listy rezerwowe 17.01.05, 10:53
                          Mnie raz odpowiedziano, ze pierwszenstwo maja "internels" ale jak nie znajda w
                          srod nich nikogo odpowiedniego to sie do mnie odezwa. Wiec chyba moga sie
                          odzywac rowniez do ludzi z list rezerwowych. Poza tym jak juz taki
                          internel "zabierze" nasze wymazone miejsce to musi przeciez zwolnic inne :).

Pozdrawiam

Marek
                          • Gość: minka Re: Listy rezerwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:56
                            mi też mówili, że najpierw ci z wewnątrz, a dopiero potem my - z listy. Ponadto
                            jeden gość aż się zrobił czerwony jak mówił, żeby nam się nie wydawało, że
                            jesteśmy jedyni na świecie, są jeszcze inne konkursy, inne kraje i takie tam.
                            Nie było miło tego słuchać, ale racji trochę w tym miał...
    • Gość: pika Re: Listy rezerwowe IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 14.01.05, 09:26
      ciekawe, ja tez mialam propozycje ale mi powiedzieli ze dopoki nie jestem na
      oficjalnej liscie to nie moga mnie zaprosic na rozmowe tzn.nie dostane zwrotu
      kodsztow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka