Dodaj do ulubionych

Cher Bernard piatek 18.00

IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 01.02.05, 15:35
Dla wszystkich w Brukseli, spotykamy sie na placu Jourdan w knajpie o nazwie jak w tytule. A potem kto chce idzie na polishocktherapy.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Tito Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 10:23
      co rano do piatku bede podbijal :)
      • Gość: Sofi Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 02.02.05, 11:46
        Chyba bede ale zakrecona to na razie jestem jak sloik dzemu na zime, jak widac
        polskie znaki juz mi wypadlu z klawaitury.

Spadam, bo jestem w trakcie szukania mieszkania i wykorzystywania faktu, ze
        jestem w pracy i mam dostep do internetu i telefonu.

Ale jazda
        • Gość: adm Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 02.02.05, 12:09
          chyba sie Sofi tu podoba :-)
          • Gość: Sofi Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.cec.eu.int 02.02.05, 12:58
            Na razie jestem na troche innej planecie i srednio nadazam, a kolezanka z
            budynku jedna stacje dalej jeszcze sie ze mnie podsmiewa.
            Szukanie mieszkania to proces typu pain in the neck - szczegoly jak sobie
            wreszcie zycie w Bxl uloze. Ale jak na razie jeszcze nie jest tak zle.

Wczoraj mialam totalnego dola, bo wszyscy agenci tutaj generalnie ludzi zlewaja
            z gory do dolu.

Ale dzisiaj wybralam sie rano na spacerek do dzielnicy jak z bajki i calkiem mi
            sie spodobalo, jutro jade na tour z agentem - kolezanka znowu mnie wysmieje ze
            szukam mieszkania na zadupiu dolnym, ale naprawde ja stamtad jechalam do
            centrum 20 minut :) Ot co - tylko te pociagi maja cholera ruch lewostronny jak
            w Anglii i ciezko sie zorientowac, na ktorym torze stanac zeby nie dojechac
            przez przypadek do Mechelen.
            I konto juz mam i komputer, ale kwestia mieszkania nadal spedza mi sen z powiek.
            Aha - A*5
            • Gość: kaisa Re: sofi 26 Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.chello.pl 02.02.05, 14:02
              GRATULACJE, A JAK DLUGO jestes juz w BXl, i gdzie do tej pory mieszkalas?
              Czy latwo zalozyc konto, czy sa mieszkanie np. z kilkoma osobami, czy sa
              przyjete takie shares czy raczej nie?
              • aga6000 Re: sofi 26 Cher Bernard piatek 18.00 02.02.05, 15:33
                potwierdzam ze sa mieszkania typu flat shares, naprawde sie oplaca, moi znajomi
                z pracy Hiszpanie tak zyja, troche jak Friends, ale fajnie im sie uklada,
                zareczyny, rozstania, sluby a oni ciagle razem ;)) mozna w ten sposob znalezc
                fajne, przestrzenne drozsze mieszkanie i dzielic sie kosztami. I czlowiek nie
                czuje sie na poczatku samotnie .
                Sofi, jesli jestes zainteresowana, mojego kolege z pracy przenosza do Lux i
                musi znalezc lokatora na swoje mieszkanie w Brukseli, ma podpisana umowe o
                wynajem na 3 lata. Bylam, naprawde ladne mieszkanie :

Mieszkanie do wynajecia, ladne i duze, ogrod, odpowiednie dla pary z dzieckiem
                albo w collocation dla kilku osob :

For Rent/ A louer: Ixelles Chatelain Brugmann, very spacious dupleix apartment
                (on 2 floors) in maison de maitre, with lovely garden (expo South)+terrace.
                Entirely renovated in 2004, with living room, dining room, 2 large bedrooms, 2
                bathrooms, 2 wc, wooden parquet, double glazing, fully equipped kitchen, marble
                chimney that works, ancient "abbaye" table. Next to av. Lepoutre, bus 60 (goes
                to Place Lux)+trams 91,92. 1100 eur. Available March.
                francoisarnaud2001@hotmail.com
            • Gość: rudy Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 15:04
              Kiedy szukalem w lipcu mieszkania jeden z agentow chcial mnie niemalze pobic.
              Do zlewania sie powinnas zaczac przyzwyczajac bo to standard uslug w Belgii.
              • Gość: Tito Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 15:06
                Potwierdzam. Moja zona, ktora nie jest Polka, po 2 wizytach u mnie tutaj i po tym jak sie tu traktuje klientow mowi ze wolalaby zostac w Polsce chyba....
            • Gość: Tito A*5.1 czy A*5.2? IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 15:04
              EPA? i gdzie dokladnie jestes?
              • Gość: Sofi Re: A*5.1 czy A*5.2? IP: *.cec.eu.int 02.02.05, 15:52
                Nie EPA, Audytorzy, A*5.2, DG Regio-02 (IA), ale zasunelam znaczkami, a co
                szukasz mnie w sieci ? Podaj swojego maila do europarl to odpisze.
                • Gość: Tito Re: A*5.1 czy A*5.2? IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 17:22
                  Nie szukam ale mam nadzieje znalezc w piatek na piwie. Pozdro
            • Gość: urzedniczka Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 02.02.05, 18:00
              Sofi, dlaczego nie sprobujesz ogloszen na intracomie w komisji skoro juz tu
              jestes ? Sa bardzo ciekawe oferty i duzo, i zadnych agentow po drodze
              • Gość: rudy Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.154-201-80.adsl.skynet.be 02.02.05, 20:48
                Z przydatnoscia tej listy jednak roznie bywa - ja usilowalem skorzystac z
                rzekomo aktualnej listy w lipcu zeszlego roku i 90% ogloszen bylo
                nieaktualnych.
                • Gość: ogloszeniaintracom Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 09:05
                  zastanawiam sie czy te sama liste mamy na mysli, (chodzilo mi o rubryke petites
                  annonces na intranecie komisji) przebierajac w ogloszeniach publikowanych
                  ostatnio mozna wiele ciekawych rzeczy znalezc. No i jest tez przeciez vlan i
                  immoweb i zawsze mozna tych agentow jakos ominac.
                  • Gość: rudy Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 10:26
                    Dokladnie te sama liste. Mialem z niej wydruk otrzymany od milej pani z
                    administracji parlamentu.
                    • Gość: urzedniczka Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 11:21
                      nie polagalabym na paniach z administracji ;)) nawet tych milych
            • Gość: mama dzielnica dla rodzicow IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 09:12
              Dla rodzin z dziecmi polecam kraniec dzielnicy "Chant d'oiseau", piec minut od
              stacji metra Hankar (5 minut metrem do pracy). Wynajmuje tu mieszkanie
              trzypokojowe z duzym balkonem za 750 miesiacznie, koszty wliczone. Blok jak
              blok, ale ject cicho, zielono, blisko do sklepow, zlobkow, komunikacji etc. No
              i winda, co w Brukseli nie jest takie oczywiste
              • Gość: rudy Re: dzielnica dla rodzicow IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 10:27
                hihi, chyba wiem kim jestes ....
                • Gość: mama Re: dzielnica dla rodzicow IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 10:43
                  strzez sie ogona rosiczki
        • Gość: Kasia Re: Cher Bernard piatek 18.00 IP: *.chello.pl 02.02.05, 12:34
          Soffi,
          Napisz jak ci poszlo szukanie mieszkania, czy jestes na A czy C,
          Powodzenia,
          Kasia, kasia25@autograf.pl
          • Gość: adm agencje nieruchomosci IP: *.cec.eu.int 02.02.05, 15:37
            do mnie agent u ktorgo nie wynajelam wydzwanial z pogrozkami...:-)
            • Gość: octi Re: agencje nieruchomosci IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.02.05, 21:48
              mam nadzieje ze mi sie uda do was dolaczyc w piatek
              Sofi nademna jest male studio :-) na Melbek
              cieszy mnie ze macie podobne zdanie o podejsciu tubylcow do klienta
              myslalem ze to ja dziwak
              bunia all
              • Gość: Tito Re: agencje nieruchomosci IP: *.upc.chello.be 02.02.05, 22:21
                Octi a to podejscie to nie jest French way czasami?
            • Gość: w Re: agencje nieruchomosci IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 11:41
              jak ci grozil ?
              zadzwon do jego agencji jak nie jest szefem i na policje
              • Gość: adm najgorsze agencje nieruchomosci IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 14:39
                agencja palantow, chyba najgorsza w BRXLI, to IBP- unikac albo niczego sie nie
                spodziewac :-)
                • Gość: rudy Re: najgorsze agencje nieruchomosci IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 15:06
                  Ja wlasnie przez IBP wynajalem swoje mieszkanie, bylem bardzo zadowolony.
                  Natomiast dosc nieprzyjemne akcje mialem z Immonewatlas. Jak wiec widac,
                  wszystko jest bardzo wzgledne.
                  • Gość: adm Re: najgorsze agencje nieruchomosci IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 16:48
                    wszystko jest wzgledne :-)
                    • Gość: Sofi Re: najgorsze agencje nieruchomosci IP: *.cec.eu.int 03.02.05, 18:26

OK.

Dzieki wszystkim za rady, ale z powodu ze moje dziecko bedzie chodzic do
                      przedszkola w Uccle, uparlam sie na ta dzielnice i chyba nawet uda mi sie
                      ominac agentow. Jakas kompletna paranoja z tymi klientami.

W piatek raniutko mam spotkanie z (chyba sympatyczna) landownerka - nie bede
                      zapeszac, ale mam nadzieje ze bedzie OK.

W Cher Bernard bede, jesli:
                      - dozyje, bo cierpie z niewyspania
                      - trafie
                      - nie trafi mnie inne licho, gdyz wlasnie sie dowiedzialam ze do piatku mam
                      wypluc z siebie dwa dosyc pokazne raporciki na tematy o ktorych jeszcze nie mam
                      pojecia, ale zeby je wypluc trzeba sie spotkac przed kazdym z nich z co
                      najmniej 4 osobami.
                      Nie pytajcie sie czy mam juz ubezpieczenie zdrowotne, wejsciowke i inne takie -
                      nie mam i nie wiem kiedy to zalatwie.

• Gość: rudy Re: najgorsze agencje nieruchomosci IP: *.245.81.adsl.skynet.be 03.02.05, 20:19
                        Wpadnij chociaz na 10 minut - bedzie co najmniej jeszcze jedna osoba z DG Regio
                        (bo o ile pamietam tam pracujesz).
                      • Gość: pstryk Re: najgorsze agencje nieruchomosci IP: *.241.81.adsl.skynet.be 03.02.05, 21:14
                        Dziwne ze masz czas sie logowac na forum, doprawdy. U mnie nie wchodzi to w
                        rachube!
    • aga6000 imprezka 04.02.05, 10:32
      Ja dolacze ale dosyc pozno na Jourdan.
      swoja droga w zeszlym roku tez byla taka impreza, wiec nie rozumiem dlaczego
      pisza ze po raz pierwszy i na taka skale i ach jaka promocja... popijawa niezla
      bedzie, nie ma sie co czarowac ;))... no i loteria.

UE/ POLISH SHOCK THERAPY - POLSCY STAŻYŚCI W KE PROMUJĄ POLSKĘ 03.02.2005
      Warszawa (PAP) - Tradycyjne dania polskiej kuchni i loteria, na której będzie
      można wygrać m. in. weekendowy pobyt w Warszawie - to niektóre z atrakcji
      polskiej imprezy narodowej "Polish Shock Therapy" organizowanej w piątek w
      Brukseli przez polskich stażystów pracujących w Komisji Europejskiej.

Patronat medialny objęła Polska Agencja Prasowa.

Takie spotkanie promujące Polskę odbędzie się po raz pierwszy.
      Organizatorzy spodziewają się, że na Polish Shock Therapy do klubu Caves de
      Cureghem przyjdzie ponad 1000 osób - głównie stażyści z innych krajów UE, ale
      także urzędnicy pracujący w unijnych instytucjach i przedstawiciele organizacji
      pozarządowych.

Jak poinformowała PAP jedna z organizatorek imprezy Magdalena Guzowska,
      spotkania nie udało się zorganizować wcześniej przede wszystkim z powodu
      niewielkiej reprezentacji polskich stażystów w Komisji Europejskiej . Guzowska
      dodała, że po wejściu Polski do Unii Europejskiej sytuacja uległa zmianie i od
      października, kiedy to nowa grupa rozpoczęła staże, Polacy stanowią
      najliczniejszą grupę narodową wśród stażystów - na ponad 590 stażystów w KE, 56
      to Polacy.

Podczas piątkowej imprezy jej uczestnicy będą mogli skosztować m. in.
      pierogów z mięsem, golonki, karkówki, dań z dzika i wędzonej słoniny, kaszanki
      i chleba razowego ze smalcem a także sękacza. Ponadto na loterii będzie można
      wygrać m. in. weekendowy pobyt dla dwóch osób w Warszawie, Poznaniu lub Krynicy
      Górskiej.

Organizatorzy przygotowali również specjalną stronę internetową
      (www.polishocktherapy.com) - na której umieszczono program imprezy, menu, mapkę
      dojazdu do Caves de Cureghem oraz kolaż zdjęć współczesnej Polski.

Guzowska ma nadzieję, że dzięki Polish Shock Teraphy uda się obalić
      przynajmniej kilka stereotypów na temat Polski - np. ten, z którym najczęściej
      sama się spotykała, że "Polacy są słabo wykształceni i leniwi".

Narodowe imprezy organizowane przez stażystów Komisji Europejskiej mają
      bogatą tradycję i od lat cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem zarówno ze
      strony samych stażystów, jak i urzędników instytucji europejskich.

Guzowska powiedziała, że imprezy narodowe organizowane są podczas
      dwóch ostatnich miesięcy trwającego pięć miesięcy stażu w KE. Zwykle takich
      spotkań jest 8-10, ich daty są losowane, a ponieważ chętnych do zorganizowania
      spotkań jest więcej niż dostępnych terminów, to pierwszeństwo w losowaniu mają
      grupy najliczniejsze.
      • Gość: Tito Re: imprezka IP: *.upc.chello.be 04.02.05, 16:23
        teraz ide spac i wstaje o 17.40 i jade do bernarda a potem na szok. A wy?
        • Gość: mama Re: imprezka IP: *.cec.eu.int 04.02.05, 16:43
          a ja teraz przegladam analizy fibnansowe, potem ide do bernarda, a potem jade
          do domu zmieniac pieluchy. Tez moze byc szok
          • Gość: K. Re: imprezka IP: 213.191.90.* 06.02.05, 17:55
            heh, dobre :) nie ma jak dowcipna mama ;)
            pozdrowionka, szczegolnie dla mam
            K.
      • Gość: xxx2005 Re: imprezka IP: *.cec.eu.int 07.02.05, 17:00
        coz, TAKA impreza byla po raz pierwszy. w zeszlym roku byla jedynie Enlargement
        party, ktora laczyla srodkowoeuropejski bajzel.. mam nadzieje, ze malkontenci
        tez dobrze sie bawili ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka