Dodaj do ulubionych

Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o rady!

10.02.05, 14:09
Witam wszystkich i bardzo prosze o rade.
Mam straszny metlik w glowie bo...
Mam szanse pracowac w PE dla polskich poslow w grupie Non Inscrits/Non
Atached/,po polsku dla poslow z Samoobrony.
Bedzie to praca czysto techniczna.Sekretarka/asystentka w kategorii C.Wydaje
mi sie,ze kat.C nie zobowiazuje do identyfikacji z ideami danej grupy
politycznej,ale obawiam sie,ze wielu osobom zle sie kojarzy.Co niektorzy
strasza mnie,ze zamkne sobie furtke na przyszlosc albo spapram sobie zyciorys.
Zawsze bardzo chcialam pracowac w PE i bardzo sie ucieszylam na zaproszenie
na rozmowe kwalifikacyjna ale zewszad slysze,ze albo bierz /ty jestes tylko
kat.C a to nie zobowiazuje/ albo daj sobie spokoj bo na przyszlosc bedziesz
spalona.A tego bym nie chciala!
Co byscie zrobili na moim miejscu?
Bardzo prosze o powazne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: rudy Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 10.02.05, 14:21
      Ja bym na Twoim miejscu przyjal te oferte. W grupie NI sa nie tylko goscie z
      Samobrony: o ile wiem na 28 poslow w tej grupie jest raptem 4 Polakow. Poza
      tym jest to konkretna oferta pracy w Parlamencie i nie sadze zeby komukolwiek
      sie zle kojarzyla gdybys chciala kontynuowac kariere w instytucjach.
      • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 14:31
        Och! Samoobrona to miodzio przy Front National J.M.Le Pena!Jest tam tez wnuczka
        Mussolinego!
        Ta grupa charakteryzuje sie tym,ze nie ma swojego przewodniczacego bo nie ma
        wspolnego programu,bo kazda grupa narodowa jest osobno!Jest to zbitka tych
        partii,ktore nie znalazly sobie odpowiedniej partii gdzie indziej,ktora
        odpowiadalaby ich przekonaniom politycznym.
        Pracowalabym tylko dla Polakow /dzieki Bogu/ bo Front Narodowy to naprawde
        ekstremisci nie cieszacy sie powaga i szacunkiem /przynajmniej we Francji/
        • Gość: rudy Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 10.02.05, 14:36
          Wiem kto jest w tej grupie i jak to dziala, bo tez pracuje w Parlamencie. W
          kazdym razie moim zdaniem praca tam wcale nie zabrudzi Ci zyciorysu.
        • Gość: paw_dady Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.23-136-217.adsl.skynet.be 10.02.05, 20:19
          a co masz do wnuczki Mussoliniego? zgodnie z panujacym w EU systemem wyznajesz
          odpowiedzialnosc grupowa za zbrodnie jednostki?

gratuluje
          • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 11.02.05, 09:40
            I wpadlam we wlasna siec! Nic nie mam do wnuczki Mussoliniego!
            I tu widac sile starych przesadow i skojarzen!
            Mea culpa!
            Bije sie w piersi!
            • Gość: paw_dady Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.240.81.adsl.skynet.be 11.02.05, 17:46
              > I wpadlam we wlasna siec! Nic nie mam do wnuczki Mussoliniego!
              > I tu widac sile starych przesadow i skojarzen!
              > Mea culpa!

hmm partyjna samokrytyka? ;) a powazniej serio zastanow sie czemu Samoobrona ma
              tylu zwolennikow? obrazanie ich to lekcewazanie demokratycznie wybranych
              przestawicieli. a ze GW ich nie lubi? GW czy Fakty jeden poziom ;)

> Bije sie w piersi
              jak piers o szlachetnym wygladzie szkoda bic ;)
    • Gość: daisy26 Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.crowley.pl 10.02.05, 14:28
      moim zdaniem powinieneś wziąć :) przecież zawsze możesz się przenieść po jakimś
      czasie, grunt to dostac się do tej całej machiny biurokratycznej, a potem mozna
      rozwinąć skrzydła ;)powodzenia!
      • Gość: Sil Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 10.02.05, 14:41
        Ja też uważam, że powinnaś spróbować. Myślę, że sam fakt, że w Twoim CV będzie
        figurowała praca w PE, to już duży plus i prestiż. A praca przy technicznej
        obsłudze danej grupy politycznej nie oznacza automatycznie, że identyfikujesz
        się z jej poglądami.
    • Gość: minka Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:36
      urzędnik jest neutralny,apolityczny, bezstronny. Nie ważne jaką ma kategorię.
      Siedzi przy swoim biureczku i robi swoje, nie ważne dla kogo. Wszystko inne
      jest zmienne, urzędnik jest "stały". Przynajmniej teoretycznie. Dlatego jakieś
      gadanie, że kat. C do niczego nie zobowiązuje, to czcze gadanie wynikające z
      nieznajomości rzeczy. Wszyscy jesteśmy urzędnikami (na razie jeszcze nie
      wszyscy, to taki skrót myślowy) po prostu podzielonymi na kategorie niższe i
      wyższe. Ty będziesz mianowanym urzędnikiem i trudno będzie Tobie to odebrać. A
      Pan X i Y wróci do domu, a przyjedzie ktoś inny itd. i będziesz pracować dla
      kogoś innego.
      • Gość: minka Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:39
        aha, a jeśli nie jesteś z konkursu to mój wywód Cię nie dotyczy, ale w każdym
        razie warto!
    • kttosia Chyba warto spróbować 10.02.05, 14:40
      faktycznie masz dylemat. z pewnością milej byłoby pracować w grupie politycznej
      o poglądach zbieżnych z Twoimi, ale przeciez np gdy przepisujesz jakiś tekst
      nie jest istotne czy sie z nim zgadzasz czy nie :). Chyba warto spróbować,
      zresztą mozesz zrobić to co ja zawsze robie przed podjęciem ważnej decyzji -
      rozpisać sobie na kartce wszystkie plusy i minusy starej i nowej sytuacji oraz
      wynikajace z nich zyski i straty :)
      • Gość: szymbi Re: Chyba warto spróbować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:46
        no ale przecież posłowie Samoobrony w PE mają z nią niewiele wspólnego, wszyscy
        co do 1 kupili pierwsze miejsca na liście od p. Andrzeja L. za 50-200 tysięcy
        PLN w zależności od województwa. Tak było, myślę że nie jest to dla nikogo
        specjalna nowość, a jeśli jest to uświadamiam. Tak że jakieś obiekcje na punkcie
        ideowym są zupełnie niepotrzebne.
        • jazz_b Re: Chyba warto spróbować 10.02.05, 14:53
          Ja jestem nieuswiadomiona! Przyznam sie otwarcie!
    • Gość: sim Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.cec.eu.int 10.02.05, 14:53
      z punktu widzenia CV, nie ma problemu.

Ale jak z twoim sumieniem?
      • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 14:56
        Moje sumienie? Nie mam dylematow jesli chodzi o moje sumienie i ideologie S.
        Problem stanowi tzw otoczenie,ktore drze sie na prawo i lewo,ze to tacy i owacy!
        Tak jakby pozostali poslowie w innych grupach polit.byli czysci i niesalani jak
        kropla wody.
        Samoobrona jest partia ktora ma dosc niewybredne metody dzialania ale
        osobiscie wierze,ze chca dobrze dla naszego kraju!
        • Gość: ekonomista zgrrrrrrrrrrrrrozzzaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:31
          Czy Ty zdajesz sobie sprawe z tego Co oznaczalo by wcielenie w zycie chociaz
          polowe z pomyslow Samoobrony i LPR !!???

Rozklad i upadek naszego Panstwa. Spojrz na Bialorus. Poczytaj moze troche
          gazet. Jak myslisz dlaczego ZADEN znany i ceniony ekonomista, socjolog, prawnik
          jest ostro przeciwny tym populistycznym partiom?
          • Gość: ekonomista Re: zgrrrrrrrrrrrrrozzzaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:38
            tffuuuu, chodzilo mi o:
            Dlaczego ZADEN ceniony ekonomista, prawnik, socjolog itepe nie popiera tych
            populistycznych partii?

Wiesz co to znaczy: partia populistyczna? To grupa oszustow i klamcow, ktorzy
            mowia to co ludzie chca uslyszec. Nie ma to nic wspolnego z dobrem naszego
            kraju !!!
      • scoiattolo Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 14:58
        Co dziewczynie sumieniem zawracasz?! przeciez ona ma tylko sekretarzyc.
        pomyslalby kto, ze ma tam obozy koncentracyjne budowac.ja chcialabym zobaczyc,
        co zrobil(a)bys Ty na jej miejscu.
        Gość portalu: sim napisał(a):

> z punktu widzenia CV, nie ma problemu.
        >
        > Ale jak z twoim sumieniem?
        • Gość: sim Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: *.cec.eu.int 10.02.05, 15:02
          Ale ona juz odpowiedziala. Samoobrona jej sie podoba, wiec jak najbardziej
          powinna dla nich pracowac. Good luck.
          • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 15:05
            Nie napisalam,ze mi sie podoba tylko,ze wierze,ze chca zrobic cos dobrego dla
            kraju,a to chyba roznica,prawda?
            • aga6000 Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 15:27
              Jazzik,
            • aga6000 Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 15:33
              sorry, wyslalo sie bez uprzedzenia ;))
              Jazzik, otrzymales juz konkretna oferte czy dopiero zapraszaja cie na jakies
              rozmowy ? Jesli na rozmowy, to jedz, porozmawiasz, zobaczysz o co chodzi i
              dopiero potem bedzie dylemat. Jesli to konkretna propozycja to rozumiem twoje
              wahania.
              Z tego co wiem, w tej grupie, jest juz od dawna kilka osob z Polski, bo bylo
              tam sporo obserwatorow przed rozszerzeniem. No i kiedys poslowie z LPR byli
              niezrzeszonymi, a teraz maja tylko czterech z Polski, wiec dziwie sie, ze w
              ogole rekrutuja. Ale najwidoczniej maja etaty, oby nie byly to etaty na
              papierze zarezerwowane dla kogos.
              Acha, i jeszcze jedno : czy jestes laureatem konkursu C ?
              • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 15:37
                Jestem juz po rozmowie.Bylo super,ale moze byc tak,ze cale to zamieszanie na
                nic,bo moze sie okazac,ze wcale mnie nie wybiora i problem sie sam
                rozwiaze,ha,ha!
                • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 10.02.05, 17:47
                  Czasem,tak wlasnie bywa,ze czlowiek gdyba a potem okazuje sie,ze niepotrzebnie.
                  Tylko,ze w danym momencie to jest problem,a co bedzie jutro czas pokaze!
                  Dziekuje wszystkim za wypowiedzi i pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: Tito UPADEK IP: *.upc.chello.be 10.02.05, 23:30
      Jesli ogladaliscie ten film to jakie sa wasze odczucia jesli chodzi o sekretarke Hitlera? Techniczna, naiwna, symapatyczna i oddana szefowi, nieswiadoma... Nie chce zajmowac stanowiska, zeby nie ustwaiac dyskusji.
      • Gość: paw_dady Re: UPADEK IP: *.240.81.adsl.skynet.be 11.02.05, 17:48
        czy porownujesz Hitlera do Leppera czy Lepena?!
        wiesz ze to karalne tak obrazac ludzi?

• Gość: Tito Re: UPADEK IP: *.upc.chello.be 12.02.05, 00:40
          1. nie ludzi tylko osoby publiczne
          2. to ty porownujesz te osoby
          3. nawet gdybym porownywal koszule i krawaty to nie zawsze w tych samych kategoriach.
          • Gość: paw_dady Re: UPADEK IP: *.216-136-217.adsl.skynet.be 13.02.05, 02:05
            > 1. nie ludzi tylko osoby publiczne
            > 2. to ty porownujesz te osoby

aa rozumiem ze Germek czy Rokita nie jest czlowiekiem tylko osoba. I jak sie
            porowna Rokite np. do jakiegos chorego dyktatorka a Geremka do smiesznego
            polityka 5 klasy nie jest to karalne bo nie porownywalem osob? moze to i
            sluszne ale obawiam sie, ze nie dla sadu

> 3. nawet gdybym porownywal koszule i krawaty to nie zawsze w tych samych
            katego riach.
            >

piszesz o Hitlerze w watku o 'czy pracowac dla samoobrony jako sekretarka'. Czy
            mam rozumiec ze napisales ot tak bez ZADNEGO zwiazku z samoobrona? czy tez nie-
            tak-bardzo umiesz nawiazac do dyskusji a cos koniecznie chcesz napisac?
            • essere1 Re: UPADEK 13.02.05, 11:15
              A mnie sie bardzo podoba ten lekki skret tematyczny, bo to byl bardzo
              interesujacy film. Np. ja to rozumiem, jako zaproszenie do ciekawej
              psychologiczno-socjologicznej dysputy na kontrowersyjny temat, w ktorej chetnie
              bym wzial udzial, gdybym mial pewnosc, ze bedziemy sie tylko wymieniac
              pogladami i gdybym mial czas. W wypowiedzi Tita nie padlo zadne nazwisko, zadne
              porownanie i nie ma zadnej zlej intencji, tylko zrecznie skierowal dyskusje na
              inny tor - dyskusja o filmie(to apropo tej karalnosci...).

Na miejscu Jazzika bym pociagnal "profesjonalnie" sprawe do konca (obys
              wygrala), bez zastanawiania sie, co potem, bo to rozprasza. A jak dostaniesz
              potwierdzona przez admina oferte i bedziesz miec watpliwosci na "nie", to
              zacznij ten watek znowu, a my Ci tu juz doradzimy:):))::):)

Tito: nie daj sie sprowokowac, bo to sliski temat.

Udanej niedzieli!

Gość portalu: paw_dady napisał(a):

> > 1. nie ludzi tylko osoby publiczne
              > > 2. to ty porownujesz te osoby
              >
              > aa rozumiem ze Germek czy Rokita nie jest czlowiekiem tylko osoba. I jak sie
              > porowna Rokite np. do jakiegos chorego dyktatorka a Geremka do smiesznego
              > polityka 5 klasy nie jest to karalne bo nie porownywalem osob? moze to i
              > sluszne ale obawiam sie, ze nie dla sadu
              >
              > > 3. nawet gdybym porownywal koszule i krawaty to nie zawsze w tych samych
              > katego riach.
              > >
              >
              > piszesz o Hitlerze w watku o 'czy pracowac dla samoobrony jako sekretarka'.
              Czy
              >
              > mam rozumiec ze napisales ot tak bez ZADNEGO zwiazku z samoobrona? czy tez
              nie-
              > tak-bardzo umiesz nawiazac do dyskusji a cos koniecznie chcesz napisac?
              • jazz_b Re: UPADEK 13.02.05, 15:35
                Dzieki essere za cieple slowa.Tak naprawde to bardzo mi tu wszyscy pomogli i
                teraz sama sie dziwie,ze mialam takie watpliwosci!Tylu ludzi marzy o tym zeby
                sie zaczepic w ktorejsc z instytucji europejskiej a ja wymyslam!
                Ale niestety sila ludzkich uprzedzen i przesadow jest ogromna.I ja jej uleglam!
                Cos czuje przez kosci,ze tej pracy i tak nie dostane!Za duzo szumu i w ogole!
                Jeszcze mnie ktos skojarzy z aplikacja i wywali na zbity pysk skoro MIALAM
                jakies obiekcje!Ale jako czlowiek myslacy i starajacy patrzec sie dalej niz
                metr przed siebie,staram sie troche przewidywac co dalej,co moze sie
                stac,myslec o konsekwencjach swoich decyzji.
                I jeszcze jedno,zupelnie nie na temat!Snilo mi sie,ze dostalam to stanowisko!A
                to wszystko rozwiazuje,bo w rzeczywistosci okazuje sie byc to zupelnie na
                odwrot,czyli,ze kicha ha,ha!
                Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
                • Gość: paw_dady Re: UPADEK IP: *.231-201-80.adsl.skynet.be 14.02.05, 10:37
                  sny se czasem spelniaja ;) powodzenia
                  • Gość: Tito Re: UPADEK IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 14.02.05, 12:01
                    Mam wrazenie, ze paw dady jest uczciwym pracodawca i bierze pod uwage kwalifikacje a nie koligacje kandydatek - brawo!
                    • Gość: paw_dady Re: UPADEK IP: *.23-136-217.adsl.skynet.be 14.02.05, 12:55
                      jestem. Poglady polityczne sa sprawa prywatna, zostaje jeszcze kwestia poziomu
                      dyskucji.
              • Gość: paw_dady Re: do essere IP: *.231-201-80.adsl.skynet.be 14.02.05, 10:29
                > W wypowiedzi Tita nie padlo zadne nazwisko,

alez padlo - Hitler

> zadne porownanie i nie ma zadnej zlej intencji, tylko zrecznie skierowal
                dyskusje na > inny tor - dyskusja o filmie(to apropo tej karalnosci...).
                >

Ciekwaw czem uw watku 'czy byc sekretarka dla Samoobrony' Tito zabral glos w
                mowiac o watku o sekretarce w filmie o Hitlerze? Oczywiscie bez zadnego zwiazku
                prawda?

Ja jestem przeciw obrazaniu kogokolwiek. Moge sie z kims nie zgadzac ale to nie
                powod zeby obrazac prawda?
                • essere1 Re: do essere 14.02.05, 11:48
                  Sorry paw_dady, ale ja sobie wole pospiewac wloskie piosenki z Daisy26 w moim
                  ulubionym forumowym kaciku:):):):)
                  Ciagniecie tej dyskusji po prostu mnie nie interesuje.

Ciao!

Gość portalu: paw_dady napisał(a):

> > W wypowiedzi Tita nie padlo zadne nazwisko,
                  >
                  > alez padlo - Hitler
                  >
                  > > zadne porownanie i nie ma zadnej zlej intencji, tylko zrecznie skierowal
                  > dyskusje na > inny tor - dyskusja o filmie(to apropo tej karalnosci...).
                  > >
                  >
                  > Ciekwaw czem uw watku 'czy byc sekretarka dla Samoobrony' Tito zabral glos w
                  > mowiac o watku o sekretarce w filmie o Hitlerze? Oczywiscie bez zadnego
                  zwiazku
                  >
                  > prawda?
                  >
                  > Ja jestem przeciw obrazaniu kogokolwiek. Moge sie z kims nie zgadzac ale to
                  nie
                  >
                  > powod zeby obrazac prawda?
                • Gość: rudy Re: do paw daddy'ego IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 14.02.05, 12:25
                  Moge sie mylic, ale mam wrazenie, ze calkiem niedawno
                  na innym forum uzyles sformulowania "idiota" w stosunku do red.
                  Wiernikowskiej, a sformulowania "nawiedzony" w stosunku do red.
                  Jagielskiego, ktory w dodatku jest zatrudniony w gazecie, z ktorej
                  uprzejmosci korzystasz zeby publicznie prezentowac
                  swoje kontrowersyjne opinie. A teraz twierdzisz, ze jestes przeciwny
                  obrazaniu kogokolwiek. I jaka tu konsekwencja ?
                  • Gość: paw_dady Re: do paw daddy'ego IP: *.23-136-217.adsl.skynet.be 14.02.05, 13:03
                    > Moge sie mylic, ale mam wrazenie, ze calkiem niedawno
                    > na innym forum uzyles sformulowania "idiota" w stosunku do red.
                    > Wiernikowskiej, a sformulowania "nawiedzony" w stosunku do red.
                    > Jagielskiego, ktory w dodatku jest zatrudniony w gazecie, z ktorej
                    > uprzejmosci korzystasz zeby publicznie prezentowac
                    > swoje kontrowersyjne opinie. A teraz twierdzisz, ze jestes przeciwny
                    > obrazaniu kogokolwiek. I jaka tu konsekwencja ?

jesli tak to uzylem niewlasciwych okreslen w stosunku do antyrosyjskiej
                    propagandy prezentowanej przez ww. za okreslenia przpraszam.

co do jakosci ich pracy dziennikarskiej moje zdanie pozostaje: jawnie
                    antyrosyjska i moim zdaniem propagandowa
            • Gość: Tito Re: UPADEK IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 14.02.05, 09:47
              "moze to i sluszne ale obawiam sie, ze nie dla sadu"

sluszne, wlasnie dla sadu - poczytaj uzasadnienia do wyrokow trybunalu w strasburgu z zakresu ochrony dobr osobistych osob publicznych (politykow).

"Czy mam rozumiec ze napisales ot tak bez ZADNEGO zwiazku z samoobrona?

napisalem: "nie zawsze w tych samych kategoriach" co nie oznacza, ze nie w ZADNYCH.

"nie-tak-bardzo umiesz nawiazac do dyskusji a cos koniecznie chcesz napisac."

bez komentarza, z wyjatkiem skierownia na post essere
              • Gość: paw_dady Re: UPADEK IP: *.231-201-80.adsl.skynet.be 14.02.05, 10:22
                > "moze to i sluszne ale obawiam sie, ze nie dla sadu"
                >
                > sluszne, wlasnie dla sadu - poczytaj uzasadnienia do wyrokow trybunalu w
                strasburgu z zakresu ochrony dobr osobistych osob publicznych (politykow).
                >

znaczy napisanie, ze np. "Geremek jest idiota" jest dopuszczalne prawnie? czy
                tylko obrazanie poslow partii 'nieprawomyslnych' jest dozwolone?

> "Czy mam rozumiec ze napisales ot tak bez ZADNEGO zwiazku z samoobrona?
                >
                > napisalem: "nie zawsze w tych samych kategoriach" co nie oznacza, ze nie w
                ZADNYCH.
                >

a mozesz prosze uscislic w jakich kategoriach jednak odnosiles sie do
                samoobrony?
                • Gość: paw_dady i jeszcze IP: *.231-201-80.adsl.skynet.be 14.02.05, 10:36
                  zeby uscislic: nie zgadzam sie z toba bo nie lubie obrazac nikogo ani Geremka
                  ani Leppera. Rozumiem nie lubisz Leppera. Ale czy to powod do obrazania go?

w takim razie przeciwnicy PO czy Uw moga dowolnie obrazac czlonkow tych partii?
                  na jaki poziom wtedy zejdzie kultura dyskusji politycznej?

Ty mowiac o sekretarce Hitlera i jakby nie bylo porownujac Andrzeja L. do
                  Adolfa H. Obrazasz go. Po prostu obrazasz go.
                  • Gość: Tito Re: i jeszcze IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 14.02.05, 11:22
                    1. Mozna w pewnym zakresie porownac obu tych Panow, ale nie oczekuj ze bede sie tym zajmowal - kazdy moze zrobic to sam. Oczywiscie nie prownuje ich totalnie. Podstawowa roznica dla mne jest taka, ze Hitler byl natchniony (negatywnie) a Lepper jest cwaniakiem (tez negatywnym).

2. "X jest idota" w odniesieniu do polityka i jego pracy nie jest karalne - vide konwencja/strasburg/wolnosc slowa/orzeczenia. Nie mozna obrazac dowolnie, tylko wyrazac nawet MOCNO PRZERYSOWANE opinie na temat ich pracy jako politykow.

3. Nie wiem czemu myslisz ze jestem fanem UW albo PO? Znasz mnie osobiscie, bo ja sie na ten temat nie wypowiadalem tutaj? Wymieniajac Geremka mnie nie sprowokujesz.

4. Szczerze mowiac nawet gdybym obrazil Jedrka to nie mialbym wyrzutow sumienia. Szacunku dla niego i traktowania na rowni z innymi politykami ode mnie nie wyciagniesz. Tym bardziej dla Rysia...
                    • Gość: paw_dady Re: i jeszcze IP: *.23-136-217.adsl.skynet.be 14.02.05, 13:12
                      nie mam zamiaru obrazac pp. Geremka ani Leppera.P. Geremka wymienilem bo jest
                      osoba szanowana nie tylko przez zwolennikow. Przeciwnicy o ile wiem nie staraja
                      sie go obrazac. Tym bardzie ja. Rozumiem ze przyklad byl drastyczny i jesli
                      kogos urazil przepraszam.

Coz nie jestem zwolennikiem pana L. po prostu pan Anrzej L. jest demokratycznie
                      wybrana osoba, jesli nie ma takich samych praw jak inni politycy jakie jest
                      poszanowanie demokratycznych instytucji?

Po prostu zastanawia mnie to jak odroznisz 'mocno przerysowana opinie' od
                      obrazania konkretnego polityka?
                      • Gość: Tito Re: i jeszcze IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 14.02.05, 13:40
                        "Po prostu zastanawia mnie to jak odroznisz 'mocno przerysowana opinie' od obrazania konkretnego polityka?"

Moja skala przerysowania jest zawsze odpowiednio proporcjonalna do skali jakiej uzywa adresat mojego epitetu.
                        Jesli chodzi o podejscie prawo-czlowieczo-strasburskie w sprawie wolnosci slowa to jest to sprawa bardziej rozbudowana i raczej polecam jej przestudiowanie niz czytanie skrutow.
                • kttosia no to zrobił sie nowy temat 14.02.05, 12:13
                  troche sie zamotałam ... w mojej okolicy grasuje niejaki poseł Strąk .. Robert
                  Strąk (LPR) lokalna prasa określa go nieraz mianem "benny hill pomorskiej
                  polityki" albo "konik garbusek" (ale powołuje sie przy tym ze kttoś inny go tak
                  nazwał) i moze to jest sposób - zamiast mówić "pierwszy murzyn RP jest idiotą"
                  powiedzieć "pan kowalski powiedział że lepper jest durniem" i tyle ;)

PS i prosze na mnie nie krzyczeć bo wiem ze pletę 3 po 3,ale tak mi dzisiaj
                  pasuje ;)
                  • Gość: ekonomista Zatarcie kryteriow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:50
                    Nie mozna stawiac na rowni politykow i politykow populistycznych z LPR i
                    Samoobrony. Te srodowiska bazuja na klamstwach, oszczerstwach, zastraszaniu
                    przeciwnikow (takze fizycznym - stad okreslenie "faszyzujace"), nie respektuja
                    polskiego prawodawstwa, podsycaja nienawisc wsrod ludzi.

Oprocz tego ich pomysly gospodarcze i polityczne (czesto sprzeczne same ze
                    soba) powaznie zagrazaja gospodarce Polski, a nawet niepodleglosci Polski.
    • Gość: Leelou Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 16.02.05, 14:33
      Bierz. Otwiera to droge do kontaktow i zawsze mozesz gdzies dalej pozniej
      szukac. Ja pracuej w PEi na poczatku pracowlam dla NI.
      Powodzenia na interview
      • jazz_b Re: Wziac to prace w PE czy nie?Dylemat!Prosze o 16.02.05, 14:35
        Leelou mozesz napisac do mnie na priva?
        Bede wdzieczna!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka