IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 15:29
hej! wiecie cos na temat nowych przypisan w kat. c? Ja wciaz czekam, jest
ktos jeszcze z pierwszej sekcji, kto tak jak ja nie zostal jeszcze nigdzie
przypisany?
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • asiunia.lux Re: Kat. C 23.02.05, 16:46
      ja np.
      Jedna pani sie na mnie uparla i mi juz trzy maile w tym tygodniu przyslala o
      tej samej tresci, a mianowicie, ze przypisywan zadnych nie bylo. Dziwne co??
      Na ostatniej rozmowie w PE zapytalam pania z administracji (ktorzy sa mna
      zainteresowani), co bedzie w momencie jak np. zostane przypisan do innej
      instytucji niz PE. A pani odpowiedziala, ze gdybym do Parlamentu nie byla
      przypisana to nie mogli by mnie zaprosic ani na badani, ani na rozmowe. Tak.
      I co o tym wszystkim sadzic. Kto ma racje i wie cokolwiek konkretnego??
      • ella111 Re: Kat. C 23.02.05, 17:05
        Ja juz kiedys opisywalam swoje "przejscia", bylam "przypisana" do Komisji, PE i
        Rady, i jak ktos mnie chcial zatrudnic to dwie pozostale instytucje musialy
        wyrazic zgode. Mialam kilka rozmow w Komisji, i juz mialam dostac prace kiedy
        Rada powiedziala ze sie nie zgadza no i teraz jestem w Radzie (zreszta bardzo
        mi tu dobrze). W moim przyadku tak to "przypisywanie" wygladalo.
        • Gość: lina Re: Kat. C IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 17:15
          No ale przynajmniej, ktos sie do was zglosil, ja juz czekam pol roku i jakos
          nic, chociaz niby w pierwszej sekcji, co o tym sadzic?
          • Gość: Sil Re: Kat. C IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 23.02.05, 17:20
            A czy monitowałaś w swojej sprawie w epso albo w adminie? Ja na Twoim miejscu
            pisałabym i dzwoniła non stop.
            • Gość: Lina Re: Kat. C IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 18:53
              Ja regularnie pisze do Epso a pani schroeder mnie ciagle zbywa. A jaki jest
              adres do administracji? Czy Epso to nie admin. bo szczerze powiedziawszy to nie
              wiem, podpowiedzcie!
              • Gość: Zdolna Re: Kat. C IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 23.02.05, 19:00
                europa.eu.int/epso/infos/contact_en.htm
                lub
                Director EPSO

lub Dyrektor Gen. ADMIN
                claude.chene@cec.eu.int

W EPSO, jest jedna okropna "baba".
                • Gość: Lina do zdolnej IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 19:08
                  ta okropna baba w epso to chyba pani Schroeder. Do tego dyrektora to po jakiemu
                  pisac? ja tylko po niemiecku moge.
                  • Gość: Zdolna Do "Lina" IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 23.02.05, 19:14
                    Jutro Ci powiem. Zadzwonie do mojego przyjaciela ktory pracuje w EPSO.
                    Serdecznie pozdrawiam.
                    • Gość: Lina do Zdolnej IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.05, 19:30
                      nie moge wyjsc z podziwu jak ludzie sobie pomagaja.Wielkie dzieki, do jutra
                      • Gość: Lina jeszcze raz C IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 15:20
                        podniescie mnie na duchu! "mila" pani Schroeder z EPSO odpisala mi przed
                        chwila, ze nie wie, kiedy beda nastepne przydzialy C wiec tym samym wnioskuje,
                        ze w tym roku jednak juz te przydzialy byly i znowu nic
                        To jeszcze jedno pytanie: czy nie bedac nigdzie przydzielonym mozna mimo
                        wszystko wysylac swoje aplikacje do instytucji?
                        • asiunia.lux Re: jeszcze raz C 24.02.05, 15:36
                          a wiec podniose Cie na duchu:
                          tak pani Schröder napisala mi wczoraj:

Sehr geehrte Frau....,
                          vielen Dank für Ihre E-Mail.
                          Letzten Freitag hat erneut eine Sitzung mit den Institutionen stattgefunden.
                          Leider hat aber keine neue Zuteilung stattgefunden. Wann die nächste Sitzung
                          stattfindet, ist noch nicht bekannt.
                          Mit freundlichen Grüßen,
                          Ilse Schröder

a tak napisala dzis, po tym jak sie uparlam, ze chce wiedzie gdzie jestem
                          przypisana, poniewaz przypisanie bylo!!!

Sehr geehrte Frau ....,
                          vielen Dank für Ihre Antwort. Ich habe die Listen noch einmal überprüft. Sie
                          sind tatsächlich auf der Liste des Parlaments, ich muss das beim ersten Mal
                          übersehen habe. Ich bitte vielmals um Entschuldigung und hoffe, dass ich Sie
                          nicht zu sehr verwirrt habe.
                          Mit freundlichen Grüßen,
                          Ilse Schröder

mysle, ze podnioslam na duchu co??
                          • Gość: Lina do Asiuni.lux IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 21:03
                            nawet nie wiesz, jak bardzo mnie podnioslas na duchu! Pani s. napisala mi
                            dokladnie to, co Tobie, ale ja sie nie uparlam, tylko sie na nia obrazilam ijuz
                            prawie odeszla ode mnie nadzieja, ze cokolwiek z tego bedzie. Ale juz do niej
                            pisze i zobaczymy
                            dzieki i pozdrowienia
                            • Gość: elma do Asiuni.lux i Liny IP: *.csk.pl 28.02.05, 19:26
                              Jestem pod wrażeniem. Pani Schroeder napisala do mnie toczka w toczkę to samo,co Wam, ze brak bylo przypisań.A gdy jej napisalam,ze moja kolezanka zostala przypisana w ostatnim okresie-to mi odpowiedziala w ten sposob:
                              "Sehr geehrte Frau ..,
                              Die letzten Zuteilungen haben im November stattgefunden. Vielleicht wurde
                              Ihre Kollegin erst im Februar von einer Institution kontaktiert. Ich kann
                              Ihnen jedoch versichern, dass in der Zwischenzeit keine Zuteilungen
                              stattgefunden haben.
                              Mit freundlichen Grüßen,
                              Ilse Schröder"
                              Czy Wy wierzycie, ze ostatnie przypisania byly w listopadzie-bo to jakiś absurd.
                              • asiunia.lux Re: do Asiuni.lux i Liny 28.02.05, 19:38
                                Gość portalu: elma napisał(a):

> Czy Wy wierzycie, ze ostatnie przypisania byly w listopadzie-bo to jakiś
                                absurd

oczywiscie, ze nie!!!
                                Wczoraj przypadkowo rozmawialm z kolezanka, ktora w PE juz dlugo pracuje i mi
                                potwierdzila, ze ostatnie przypisywanie bylo w polowie lutego.

A moze tak zeby wkoncu sie dowiedziec na czym stoisz napisz do pana
                                Luc.Gillis@cec.eu.int
                                Od niego mianowicie, dostalam dzis meila o nastepujacej tresci:

Sehr gehrter Frau.....,

Gutes Neues! Sie sind das Europäische Parlement zugeteilt.

Mit freundlichen Grüssen,

Luc GILLIS
                                +32/2/2993131

Jak widac niezbyt poprawnie, ale daje konkretne informacje.
                                • Gość: Sil Re: do Asiuni.lux i Liny IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 28.02.05, 19:58
                                  Przypisania na pewno były w połowie lutego- ja jestem tego przykładem:)).
                                • Gość: elma do Asiuni.lux IP: *.csk.pl 28.02.05, 20:18
                                  Dzięki za radę.Chyba napiszę do tego Luca, bo Pani S.gubi się w swoich zeznaniach.O ile dobrze pamiętam w styczniu mi napisala,że na posiedzeniu styczniowym nigdzie mnie nie przydzielono.A teraz twierdzi,ze ostatni podzial byl w listopadzie.
    • michal02 Re: Kat. C 28.02.05, 20:25
      kilka dni temu otrzymałem odpowiedź, że jestem przypisany do Komisji. Jestej
      druga sekcja C, więc chyba nie przypisywali mnie w ubiegłym roku. Odpowiedź
      otrzymałem od Blanca.Claramunt-Albert@cec.eu.int
      pozdrowienia
      • Gość: elma Kat. C IP: *.csk.pl 28.02.05, 20:51
        Już wyslalam e-maila do Pana Luca-więc poczekam na jego odpowiedź.Zaczynam podejrzewać, że Pani S.pomyliła November z January. Może to z przepracowania w tych instytucjach unijnych?
        • babydoll Re: Kat. C 01.03.05, 12:25
          Piszcie do pani Blanki!!! Pani Schroeder jest niekompetentna! MNie tez
          napisala, zenie bylo przypisan, a ja nie jesten nigdzie przypisana. Oczywiscie
          zmartwilo mnie to, ale ktos na forum poradzil, zeby pisac jeszcze raz do p.
          Blanki, no i p. Banca odpisala, ze jestem przypisana!! I to do Komisji! Czyli
          fajnie!!
          • Gość: elma do BabyDoll IP: *.csk.pl 01.03.05, 22:38
            A w jakim jezyku pisalaś do tej Blanki? Mam nadzieję, ze nie po francusku? Bo go nie znam.
            • Gość: mon6229 do Elmy IP: *.osiedle.net.pl 01.03.05, 23:29
              Pani Blanka mi odpisała po angielsku
              • epsotek Re: do Elmy 02.03.05, 10:18
                Mnie Blanka odpisala po angielsku nawet jak do niej napisalem po francusku :)
          • Gość: elma Kat. C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:04
            Juz piszę po angielsku.Mam nadzieję, ze się odezwie.
            • Gość: Lina Re: Kat. C IP: *.internetcenter / 62.153.71.* 02.03.05, 11:33
              • Gość: BabyDoll po niem. IP: *.autocom.pl 02.03.05, 13:22
                Ja pisalam po niem. i w tym jezyku dostalam tez odpowiedz:)
                • Gość: flip Re: po niem. IP: 213.227.72.* 02.03.05, 14:02
                  Ta Blanca to sie nie zdenerwuje jak wszyscy beda do niej pisac? Bo ja tez bym chciala, chociaz mam inna kat.
                  • epsotek Re: po niem. 02.03.05, 14:06
                    Ja mam A i to ona sie do mnie odezwala gdy mailowalem na ogolny adres EPSO. A
                    ze odpowiedziala w ciagu 2 dni z wrazenia podzielilem sie tym na forum i z tego
                    co pamietam pojawilo sie kilka innych osob, ktore tez byly przez nia
                    dobrze "zalatwione". I taaak sie to zaczelo. Daisy podchwycila temat (kat. C) a
                    potem jeszcze inni i chyba teraz pol forum do niej pisze. Na pewno sie
                    ucieszyla, ze tak ja lubimy :)
                    • Gość: elma Re: po niem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 14:35
                      Ta Blanca jest szybka. Juz mi odpisala. Niestety nie przypisali mnie.
                      • Gość: Flip Re: po niem. IP: 213.227.72.* 02.03.05, 15:12
                        Na moj email odpowiedziala w 5 min. Chyba maja gotowa formulke:

Thank you for your message. Further to your request we inform you that you
                        have not yet been allocated to any specific Institution. Assignment is an
                        ongoing process and the Institutions will now select candidates on a regular
                        basis according to its needs. You may be assigned in the coming months and
                        then invited for an interview. The reserve list will be valid until the end
                        of 2005 and will be renewed if candidates remain in it.
                        • epsotek Re: po niem. 02.03.05, 15:15
                          No to jest to nowa stala formulka bo mnie jeszcze niedawno odpisywala innym
                          standardem :)

Pozdr

Eps
                        • Gość: BabyDoll Re: po niem. IP: *.autocom.pl 02.03.05, 15:26
                          No to musza miec kilka formulek na rozne okazje, bo mi odpisala, ze jestem
                          przypisana do komisji, a mojemu koledze, tez to samo, ze jest do komisji:))
                          • Gość: elma Re: po niem. IP: *.csk.pl 02.03.05, 17:37
                            Formułka, jaką otrzymałam od Blanci, jest identyczna z tą, którą otrzymał Flip.
                            Ważne, że przyszła szybko i człowiek wie, na czym stoi - tzn. ja narazie na
                            niczym i dalej muszę czekać. No ale mam nadzieję, ze wkrótce dostanę tę inną
                            formułkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka