Gość: bromba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:07 Ludzie, nie wiecie gdzie to trza lobbować, coby załapać się do tej nowej agencji od granic, co to w stolycy jom majom ulokować??? Do Rady? Ja jestem kat. C merit 1. Mam szansę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomi Re: NOWA AGENCJA IP: 194.154.219.* 14.04.05, 17:11 Jesli liczysz na prace to moze masz, ale wiem ze beda chciali zatrudnic obcokrajowow tam, ale nie pewne info. Aha, jeli Polakow to kasa na warunki Polskie... i tu zaczyna sie dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: NOWA AGENCJA IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 14.04.05, 17:12 dla PL, pensje mnozy sie chyba przez 0,70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: NOWA AGENCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:16 no nie straszcie mnie, że płaca będzie polska. Jesli tak będzie, to kicha. Ale gdzie to trzeba lobbować, może ktoś by mi łaskawie powiedział? Pliiiz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: NOWA AGENCJA IP: 194.154.219.* 14.04.05, 17:20 nie wiem niestety. ale co ci sie tak spieszy? dopiero maja ustalic ze bedzie to w PL. Zanim wszystko sie ruszy to zgodnie z unijnym tempem minie 2 lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: NOWA AGENCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:26 chyba radia nie słychasz ani serwisow nie czytasz ;-) WŁAŚNIE JUŻ BYLI USTALILI I ma być. W wawie. No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flip Re: NOWA AGENCJA IP: 213.227.72.* 14.04.05, 17:30 >>Europejska Agencja Zarządzania Współpracą Operacyjną na Granicach Zewnętrznych Państw Członkowskich UE ma rozpocząć działalność już 1 maja wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2654840.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: NOWA AGENCJA IP: 194.154.219.* 14.04.05, 17:31 siedze w Lux a tu jest tylko radio RTL ktorego nikt za ch..a nie rozumie. Z telewizja nie lepiej :))) Cos tam czytalem ze ustalili, Wiec moze tym razem cos szybko bedzie dzialac. Zaloze sie ze zwala tu ludzi z BXL i tyle. Ale tym oto sposobem moze zwolnia sie miejsca na ludzi z PL do BXL :))) Odpowiedz Link Zgłoś
anwi79 Re: NOWA AGENCJA 14.04.05, 17:59 Radio ARA (rano po angielsku), BBC news czy CNN w TV, również niemieckojęzyczne programy w TV i RTL Radio (niemieckie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: NOWA AGENCJA IP: 194.154.219.* 14.04.05, 18:05 ale ja nie szprecham po niemiecku :))) a TV napisalem z :))) no dobra dobra, jak sie chce to mozna sie dowiedziec :) hihihi Disco Polo mi oczy przeslania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: NOWA AGENCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:11 Może i ustali, że siedziba będzie w Warszawie, ale zanim zacznie tam naprawdę działac to zgadzam się z Tomim, że minimum dwa lata miną :-( Niedowiarkom polecam strony agencji: europa.eu.int/agencies (np. siedziba EMSA powołanej w 2002 cały czas znajduje się Bxl - docelowo Lizbona) Poprawcie mnie jeżeli jestem w błędzie ale listy rezerwowe EPSO obowiązują tylko do głównych instytucji UE, agencje są w miarę niezależne i zatrudniają głównie "temporary agents" + pewnie garść speców delegowanych z Komisji . Z tego co pamiętam w Agencja ds. Granic ma zatrudniać ok. 80 osób, więc nie chcę nikogo matwić, ale może być ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: NOWA AGENCJA IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 14.04.05, 18:58 Oficjalnie jest mowa o zatrudnieniu 55 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: NOWA AGENCJA IP: *.idea.pl 14.04.05, 22:12 Jestem specjalistka jesli chodzi o szukanie pracy w agencjach UE. Bylam na rozmowch w EASA, OHIM, EUROJUST, ECB, EIB, itp... Prawda jest, ze EPSO= glowne instytucje, natomiast w/w zatrudniaja niezaleznie, oglaszajac sie na swoich stronach. Rezultat jest taki, ze jestem na kilku listach rezerwowych, np OHIM (ma tylko 27 osob ale kontrakt na 3-5lat a pozniej bye bye). Dlatego zdawanie przez EPSO bylo dla mnie najmadrzejsze... Jestem prawie pewna, ze ta Agencja tez tak bedzie zatrudniala wiec jesli tak bardzo komus zalezy na pracy wlasnie w Polsce i jednoczesnie w UE, to musi sledzic link podany przez abc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: NOWA AGENCJA IP: *.cec.eu.int 15.04.05, 10:46 A co tu jest do straszenia ? Oczywiscie ze place mnozy sie przez wspolczynnik utrzymania i Tito ma racje co do jego wysokosci. Wiesz, ja tez bym chciala zarabiac tutaj, a wydawac tam ... No ale w Polsce 4.5 tys. EUR na reke to zarabia management dosyc wysokiego szczebla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: NOWA AGENCJA IP: *.cec.eu.int 15.04.05, 14:35 Moim zdaniem to nie beda pensje takie jak urzednikow w Brukseli. Trzeba bedzie zastosowac ten slawetny wspolczynnik a jesli nie sa to "fonctionnaires" to miejmy nadzeje, ze nie zastosuja "contractuel" bo wtedy pensje sa zupelnie inne... Ale to tylko takie wolne refleksje a wszystko okaze sie w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: NOWA AGENCJA IP: 194.154.219.* 15.04.05, 14:58 tak czy siak, ci co tam beda beda delikatnie mowiac wydymani, na kase oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp Re: NOWA AGENCJA IP: *.241.81.adsl.skynet.be 15.04.05, 15:00 Jesli to beda posty Temporary Agents to pensje (podstawowa razy wspolczynnik kosztow zycia z Wawy) i dodatki (dla Polakow bez expatriation allowance) beda z tej samej tabeli co pensje funkcjonariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: NOWA AGENCJA IP: *.cec.eu.int 15.04.05, 15:10 Zgadzam sie. Ale obawiam sie, ze moze sie tak zdarzyc, ze beda to contractuel, biorac pod uwage jak ostatno czesto sie zatrudnia wlasnie na taka umowe. Mysle, ze nie na darmo tak zostal sformulowany nowy statut.... Ale z drugiej strony nawet contractuel to bedzie calkiem niezla pensja w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temp Re: NOWA AGENCJA IP: *.241.81.adsl.skynet.be 15.04.05, 15:20 Obecnie obserwuje taka tendencje w Agencjach UE, iz pracownicy zajmujacy sie kluczowymi dziedzinami, w ktorych dziala Agencja (nawet jesli sa to asystenci b*3-5) dostaja stanowiska Temporary Agent. Natomiast stanowiska pomocnicze (HR, IT support,etc) obstawianee sa przy pomocy Contractuel Agent. Nie jest to zelazna regula... :-) Co do Contractuel Agent, to bym nie dramatyzowwal, wszystkie przywileje sa takie same jak Temporary Agent, z wyjatkiem troche nizszych pensji (o jakies 20%). Odpowiedz Link Zgłoś