Dodaj do ulubionych

delta consulting

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:43
czy ktoś wyjechał do pracy z korzystając z usług tej firmy? czy ktoś może się na jej temat wypowiedzieć? zaznaczę,że nie oczekuję odpowiedzi typu : "tyle sie o tym mówi i do nikogo to nie dociera, że prawie wszystkie firmy pośrednictwa oszukują"(cytat z odpowiedzi na zadanie pytanie przez gościa forum o tą samą firmę)...wydaje mi się,że firma, której oferty pracy zamieszczane sa na stronach powiatowych urzeędów pracy, stronach BIP, która posiada certyfikat nie jest "jedną z wielu oszukańczych firm". Jednak bardzo byłabym wdzięczna za ewentualne sprostowanie, bądź ugruntowanie mej myśli.
dziękuję z góry za odpowiedzi.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasieńkaa Re: delta consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:45
      aha,zapomniałam dodać, że owa firma ma swoją siedzibę w Szczecinie
    • Gość: Error Re: delta consulting IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.04.05, 00:20
      ponoc nikt nie bierze za posrednictwo-prosty przykład: bilet normalnie kosztuje
      350 a oni biorą 550 ITC,Delta i reszta tej "bezinteresownej" bandy.Pomijając to
      ze pracodawca daje za godzine 5,50 funta a oni na kontrakcie dają 4,85....
      teraz zatanów sie z czego zyja takie biura...
      • Gość: kasieńkaa Re: delta consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:26
        no właśnie. tak mis ię wydawało,że pobierają prowiję potem z kontraktu,nie wiedziałam tylko ile. o pobieraniu opłat za transport nic nie słyszałam jeszcze (we wtorek jadę na rozmowę z pracodawcą). zresztą i tak mam zamiar dojechać tam we własnym zakresie(tzn.dolecieć). w ofercie jest napisane,że płacą za godzinę 7 euro (bo to w Irlandii)...tylko,czy to 7euro jest już po potrąceniu przez nich prowizji?? może ktoś wie?
        • Gość: Error Re: delta consulting IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.04.05, 17:06
          zazwyczaj jest tak ze wszyscy razem jedą (lecą)i nie ma mozliwosci
          samodzielnego dojazdu.Tłumaczą to tym ze pracodawca odbiera cała grupe a nie
          kazdego z osobna...
          • Gość: kasieńkaa Re: delta consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:49
            no to bardzo ciekawe co mówisz...we wtorek postaram się dowiedzieć wszystkiego.
            Czytam na ten temat trochę (na temat biur pośrednictwa),bo nie chciałabym dać
            się wrobić, chcę wiedzieć jak najwięcej,żeby nie dać się "nagiąć".Na wyjazd w
            ciemno nie moge sobie pozwolić,bo zapożyczone fundusze na wyjazd są niestety
            niewielkie.A znaleźć pracodawce przez internet jest trudno.Większość oferowanych
            prac są permanent,a ja bym chciała temporary(choć biore pod uwagę rozwiązanie
            zatrudnienia sie na permanent,a po 3 miesiącach się zwolnić-podobno tam tak jak
            w Polsce istnieje 3miesięczny okres próbny,zawsze mogę powiedzieć,że mi się
            praca nie spodobała).
    • Gość: kasieńkaa Re: delta consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:12
      dodam jeszcze dla zainteresowanych www.pracujzagranica.pl
    • Gość: mirabela Re: delta consulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:11
      dla zainteresowanych - firma nie narzuca żadnych dojazdów na miejsce, nie
      pobiera opłat od kandydata na pracownika (jeśli nawet pobierane sa pieniądze z
      mojej przyszłej, ewentualnej pensji dla pośrenika, to mi nic o tym nie
      wiadomo-dostaję tyle pieniędzy ile mam zagwarantowane w kontrakcie,na który
      przystaję,ewentualne późniejsze sprawy finansowe załatwiają między sobą agencja
      i pracodawca). Delta doprowadza tylko do kontaktu pracodawca-pracownik. Wydaje
      mi sie, że jest to firma godna zaufania (ich oferty zamieszczane sa na witrynach
      powiatowych urzędów pracY).
      • Gość: s Re: delta consulting IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.05.05, 16:19
        Firma udziela bardzo lakonicznych odpowiedzi na pytania dot. zatrudnienia.
        Strasznie długo oczekuję od nich na jakieś konkretne propozycje. Wszystko to
        wyglądało mniej więcej tak: po tygodniu od castingu w Szeczecinie dostałam
        telefon, że pracodawca zaakceptował moją kandydaturę i mam czekać.. po miesiącu
        był telefon "jest miejsce pracy za 8 euro/h - chcesz?". Pracowniczka Delty,
        która do mnie dzwoniła poinformować o ofercie pracy nie potrafiła mi nawet
        podać dokładnej lokalizacji (nazwy miejscowości).
        • Gość: betula Re: delta consulting IP: 62.233.234.* 08.06.05, 12:20
          znalazlam watek o delta. bylam tam kiedys na rozmowie, i wszystko bylo ok, tyle
          ze kontakt z firma praktycznie sie urwal - gdy dzwonilam do nich,to zawsze
          zapewniali ze wsyztsko jest ok, tylko ze buiro przenosza i tym podobne
          banialuki. nie pdoba mi sie to, moim zdaniem to niekompetentna firma i odradzam,
          bo wybulilam tylko kase na podroz do szczecina i z powrotem, a mieszkam daleko...
          • Gość: s NIE POLECAM IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 08.06.05, 15:35
            Ponad 2 miesiące i w dalszym ciągu jestem zbywana odpowiedziami w stylu "czekamy
            na odpowiedź od konkretnego pracodawcy", albo "jest kolejka" , wcześniej było
            "przenosimy biuro w Irlandii" - jeśli komuś się udało - to gratuluję, ale z tego
            co widzę to jakoś nie ma pozytywnych komentarzy
            • Gość: ta sama s Re: NIE POLECAM IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.06.05, 07:55
              minęły już 3 miesiące w dalszym ciągu nie mam od nich wiadomości - chociaż (jak
              zapewniała mnie pracowniczka tej firmy) to jest tylko kwestia formalna "czekamy
              na umowę od pracodawcy". W tym czasie zdążyłam załatwić sobie inną pracę (także
              za granicą). Jestem jednak bardzo ciekawa, czy ktoś wyjechał za ich
              pośrednictwem do pracy i czy jest zadowolony?
      • Gość: an Re: delta consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:55
        ta pani to chyba jest pracownkiem tej agencji, ponieważ jest to jedyna
        pozytywna opinia na temat biura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka