Dodaj do ulubionych

Berner & Bolling - runo leśne

IP: 153.19.15.* 10.05.05, 13:24
Czy ktoś wyjeżdżał za pośrednictwem tej firmy na zbiory runa leśnego do
Skandynawii ? Byłem na wstępnej rozmowie u nich i na pierwszy rzut oka
wszystko wygląda OK. Ale jak wiadomo pozory mylą, więc najlepszą oceną tej
firmy będą opinie osób, które wyjechały z nią do pracy. Byłbym wdzeczny za
wszelkie uwagi - zarówno pozytywne jak i negatywne.

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Berner & Bolling - runo leśne IP: *.foxnet.com.pl 10.05.05, 14:08
      pojedziesz na te zbiory owszem dotrzesz tam poprzez tą firmę lecz wszystko
      będzie się toczyło według ich zasad nie będziesz miał nic do powiedzenia wyślą
      cię tam gdzie IM pasuje tam gdzie będą mieli wolne miejsca na polach
      kempingowych a nie tam gdzie będą najlepsze zbiory na domek też nie licz.W
      szwedzkich lasach to nie jest tak że wchodzisz do lasu i po prostu zbierasz
      jagody trzeba się nachodzić żeby znależć dobre miejsca,w polskich lasach nie
      raz widziałem dużo lepsze miejsca z jagodami.Ale moje uwagi oczywiście mogą nic
      dla ciebie nie znaczyć jeśli jesteś bardzo uparty to dasz sobie radę i nic cię
      nie powstrzymawięc jedż na te jagody jedż
      powodzenia!
      Aha pamiętaj jeśli przyjedziesz już na kemping to nie wdawaj się za dużo w
      dyskusje z tymi co tam już będą wcześniej bo usłyszysz od nich PO CO WYŚCIE
      TU PRZYJECHALI tu nie ma żadnych jagód obojętnie ile by ich tam nie było
      pamiętaj o tym rób swoje i rwij te jagody he he he
    • pankuronium Re: Berner & Bolling - runo leśne 11.05.05, 08:35
      Na Twoim miejscu nie pchałbym się w żadną instytucję pośredniczącą. Jedź na
      własną rękę. Taniej Cię to wyniesie i masz wolną rękę. A i tak nie pokażą Ci
      urodzajnych miejsc tylko wskażą ogólnie i rób co chcesz. A tak możesz się sam
      przemieszczać gdzie tylko zechcesz. Jakby co to wal gg1704225. No i do
      zobaczenia w Skandynawi :D
      • Gość: ciekawy Re: Berner & Bolling - runo leśne IP: 153.19.15.* 12.05.05, 10:58
        Z tych opinii wynika, że lepiej jechać na własną rękę. Może ktoś jeszcze był w
        Skandynawii w pracy przy zbiorach i chciałby się podzielić jakimś info ?
        Odnośnie warunków, zarobków, utrzymania się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka