Dodaj do ulubionych

* SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O POMO

06.06.05, 12:20
Szukam pracy na kutrach w związku z tym docenię każdą pomoc (strony
internetowe, tytuły prasy lokalnej) w zdobyciu informacji o zatrudnieniu w
rybołówstwie. Zdecydowany na wyjazd do Dublina a jeszcze w Polsce. Dziękuję.
Marek, 36 lat. Kontakt-Skype -mark69com gg-5045937
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:20
      Kazda inicjatywa jest dobra ale mysle, ze nie jest to najlepsze miejsce na
      szukanie pracy w rybolowstwie. My tutaj kombinujemy, jak nie wyladowac na
      statkach, no chyba ze wycieczkowych gdzies na Karaibach ;)
      Powodzenia
      • Gość: tomi Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.217.134.144.coditel.net 06.06.05, 21:59
        hyhyhy...
    • Gość: olej Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 23:19
      zenek: a owszem, każda inicjatywa jest dobra. ale zwróć uwagę, że nic nie daje
      Ci prawa do oceniania planów życiowych tego człowieka. a za pensję pracownika
      kutra w Irlandii też można sobie pozwolić na fajne wakacje. a co ty chciałbyś
      robić na karaibach? śmiać się z ludzi, którzy będą Ci podawać drinki, czy może
      zabawisz się z tych, co pokierują statkiem, którym się tam wybierzesz?
      pozdrawiam i życzę miłych wakacji za twoje ciężko "wykombinowane" pieniążki.

mark69com:
      wejdz na www.fas.ie - urząd pracy w Irlandii, może da się coś tam znaleźć. jak
      nie na kutrach, to przynajmniej da ci to pojęcie o rynku pracy na Zielonej
      wyspie.
      • Gość: olej Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 23:26
        pod tymi adresami znajdziesz dwie propozycje pracy na kutrach (wlasnie z fas'u);

jobbank.fas.ie/servlet/Watis?SESS=7184_5&SERVICE=CRITERIUMBROWSE&TEMPLATE=WWW_JS_VAC_CRITERIUM_BROWSE.HTM&ROW
        =99&BACK=TEMPLATE%3DWWW_JS_VAC_CRITERIUM_OVERVIEW.HTM

jobbank.fas.ie/servlet/Watis?SESS=7184_5&SERVICE=CRITERIUMBROWSE&TEMPLATE=WWW_JS_VAC_CRITERIUM_BROWSE.HTM&ROW
        =112&BACK=TEMPLATE%3DWWW_JS_VAC_CRITERIUM_OVERVIEW.HTM

Zenek: :-P
        • mark69com Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O 07.06.05, 19:42
          Serdeczne dzięki za adresy, trszkę wydają mi się długie i mam problemy z
          dotarciem do tych stron próbując klikać na nie. Jak mogę z tym się uporać?
          • Gość: olej Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 16:57
            jobbank.fas.ie/servlet/Watis?
            SESS=7184_5&SERVICE=CRITERIUMBROWSE&TEMPLATE=WWW_JS_VAC_CRITERIUM_BROWSE.HTM&ROW
            =99&BACK=TEMPLATE%3DWWW_JS_VAC_CRITERIUM_OVERVIEW.HTM

to powyżej traktuj jako jeden adres (bez spacji). za długi na pewno nie jest.
            • Gość: mark69com Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:34
              Adresy na pewno są o'kay, tylko ta strona chyba wymaga logowania się. Nie
              jestem pewien, więc proszę o potwierdzenia, ponieważ mój angielski nie jest
              wystarczająco dobry. Dziękuję za zaangażowanie w pomoc.
              • Gość: marol11 Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.05, 18:36
                okej, wiec po kolei:

1. wpisz www.fas.ie
                2. kliknij "find a job" (w kolumnie "jobseekers")
                3. dalej "click" przy "jobseekers"
                4. "occupation"
                5. "Animal, Land, Marine, Mining & Exploration"
                6. "Show vacancies"
                7. wyświetla sie wyniki, szukaj w "Deck Hands" - aktualnie 5 ogloszen
    • Gość: zenek Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:20
      Ciekawe czy chciałoby się wam pomóc markowi69 gdybym nie wzbudził w was litości
      moim komentarzem?

W takim razie może ktoś i mi podpowie, gdzie można najtaniej zrobić licencję
      pilota-amatora?
      Aha. I jak jest z lądowaniem i garażowaniem ultralightów koło Brukseli.

• Gość: gery Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.dsl.versadsl.be 07.06.05, 13:10
        nie wiem czy najtaniej ale na przyszly rok jest szansa na kurs po angielsku, tym bardziej jak ktos
        jeszcze chetny dolaczy
        www.rvg.be/
        jest to klub flamandzki, niedaleko i sprawdzony.
        pzdr
        gery
        • Gość: zenek Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:39
          No proszę! Nawet są tacy, komu też się marzy samodzielne latanie .
          Chetnie rozważę tą opcję ale to oczywiscie zależy, kiedy zostanę zatrudniony.
          Jeżeli rekrutacja będzie się wlekła to pojadę sobie do USA i tam nauczę się
          latać.
          Pozdrawiam
      • Gość: olej Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 17:04
        o proszę!!! to teraz twoja zasluga, ze ktoś mu cos podpowiedział.
        (znalezienie tych 2 adresów zajelo mi jakies 1,5 minuty wiec jeśli chodzi
        o "chciałoby się" to bez przesady).

licencja pilota najtaniej? hmm, to jednak liczysz pieniążki. polecam prace na
        kutrach w irlandii, podobno można zarobić lepiej niż sekretarka w Brukseli.

• Gość: zenek Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:12
          Skad tyle agresji i nadinterpretacji?
          • Gość: marol11 Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 21:21
            skad tyle pogardy i cynizmu? ja mam po prostu zły dzien i szukam zaczepki :-).

a tak poważnie, to troche niesmaczny był ten twoj post i chyba należało trochę
            powsciągnąć twoje zapedy. zauważ, że każdy ma prawo założyć temat na tej grupie
            dyskusyjnej. Jeśli treść nikomu nie pasuje, to w ciągu 1-2 dni spadnie poza
            pierwszą stronę i tyle. nie ma potrzeby atakować bogu ducha winnego człowieka,
            który szuka pomocy w miejscu do tego przeznaczonym (w końcu "Europracownicy" to
            nie tylko administracja unijna, ale też te kilkaset milionów ludzi które
            codziennie pracuje aby tą administrację utrzymać).

nie staram się uzurpować sobie prawa do kontroli wypowiedzi na tym forum, ale
            rzucając takie posty (poniekąd zabawne, ale jak widać nie dla wszystkich) licz
            się z tym, że ktoś na nie zareaguje (jeden zarechocze, inny się spieni).

jak widać facet dobrze trafił, i znalazły się osoby, które mogą mu choć trochę
            pomóc. ja w Irlandii spędziłem mały kawałek mojego życia i z chęcią pomogę
            każdemu, kto szuka informacji o życiu i pracy na tej pięknej wyspie.

amen

pozdrawiam i życzę trochę więcej pozytywnego spojrzenia na świat i ludzi.
            • Gość: zenek Do Marola11 vel Oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:36
              hmy
              Czym dalej w las, tym wiecej drzew
              ;)
              • Gość: olej, marol Re: Do Marola11 vel Oleju IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 21:44
                gratuluje spostrzegawczości. mam nadzieję, że przyznasz mi rację i na tym
                zakończymy :-)

z poważaniem,
                Marcin Olejnik
                • Gość: zenek Re: Do Marola11 vel Oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:55
                  ooo. Gratuluje odwagi!Teraz juz wszyscy wiedza, ze jestes w pierwszym mericie ;)

Lacze wyrazy szacunku
                  z.
                  • Gość: MO Re: Do Marola11 vel Oleju IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 22:45
                    a kto i po co miałby to sprawdzac? to informacja, która nic nikomu nie daje bo
                    w 1 merice wyladowało tyle ludu, że hej i już nikt nie traktuje tego za sukces.
                    no, chyba ze ktoś jest sfrustrowany meritem drugim.(czyżby?)

nie dopusciłeś tez możliwości, że ja, w swojej przebiegłości, rzuciłem okiem na
                    listę i wpisałem sie tym nazwiskiem. oczywiście, mnożę tu niepotrzebnie byty,
                    ale możliwość zawsze jest.

fakt, może niepotrzebnie rzucam swoimi danymi, ale mam ostatnio taki odruch, że
                    pod wszystkim się podpisuję.

• toja2001 Re: * SZUKAM PRACY NA KUTRACH ( DABLIN ) PROSZĘ O 07.06.05, 19:37
      Hej Mark,
      O kutrach nic nie wiem ale moge pomoc adresami w Offshorach + ewentualnie
      platformy. Mail: toja2001@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka