Dodaj do ulubionych

dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie?

IP: *.240.81.adsl.skynet.be 30.06.05, 09:46
kto mogly polecic mi dobrego polskiego stomatologa w Brukseli?
Obserwuj wątek
    • Gość: adm prosze IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 11:10
      dr kurek 02 346 11 44
      • Gość: ewa Re: prosze IP: *.ecb.int / *.ecb.int 30.06.05, 11:21
        dla porzadku powiem tylko ze po jakim czasie wylazi troche jego partanina. Ale
        moze jak to nic powaznego to bedzie ok. Bardzo przyjemny gosc tak poza tym.
        • Gość: Lezsek Re: prosze IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 01.07.05, 10:06
          Grunt to pozytywne myślenie :)))
          • Gość: adm Re: prosze IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 10:16
            spoko ja tez u niego bylam....ewa robila rzezcy b skomplikowane i generalnie
            jej zeby w ogole sa zlosliwe ;-)))
            • Gość: ewa Re: prosze IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.07.05, 10:34
              Jezu nawet nie wiedzialam co trzymam we wlasnej szczece;-)!! Zlosliwe zeby! nie
              mozna miec zaufania nawet do natury.
              • Gość: adm Re: prosze IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 10:41
                przypominam ci ze jestes kobieta... a zaufanie do kobiecej natury to chyba
                przesada ;-))
                • Gość: ewa Re: prosze IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.07.05, 10:47
                  Mialam na mysli Matke nature. A przeciez poza nazwa nie ma dowodu ze to jest
                  matka. Moze to tylko taka kurtuazja. Przeciez przecietna kobieta nie bylaby
                  taka inteligentna zeby polaczyc ze soba bialka i stworzyc czlowieka. Czyli
                  MAtka natura to moze byc facet. A do mezczyzn przeciez mozna miec zaufanie!
                  nie? ja mysle ze ta matka natura to jednak podstepna szczuka jest zeby tak
                  zaimplantowac czlowiekowi zlosliwe zeby na wlasnej piersi.. przepraszam szczece
    • Gość: ciekawa Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.07.05, 14:01
      Zastanawiam się jakie usługi stomatologiczne pokrywa Epsom ubezpieczenie?
      A jak już Bruksela zatrudni mojego męża to chętnie zajmę sie waszymi problemami
      stomotologicznymi, może dzieki temu nie będę miała problemów z wątków mężów/żon
      eurokratów pt. co robić kiedy druga połowa jest w pracy.
      Pozdrawiam i życzę wyboru dobrego lekarza.
      • Gość: paw_dady Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 03.07.05, 18:14
        no cos rejestrujesz jako bezrobotna to podstawa u pol-epsow ;o)
        • Gość: byly_eurokrata Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? IP: *.netcologne.de 03.07.05, 19:50
          Paw, Tobie to fantazji brakuje. Po co sie samemu meczyc, kobieta sie wystara o
          zezwolenie na prace dzieki stanowisku meza, zalozy gabinet w piwnicy, sprowadzi
          ukrainska dentystke, ktora jej przy okazji sprzatac, gotowac i dzieci nianczyc
          bedzie. Ukrainka bedzie leczyc zeby za stawki polskie, zona eurokraty bedzie
          wystawiac rachunki unijne, od pacjentow bedzie w rzeczywistosci brac o 20%
          mniej, dzieki temu unici beda mieli leczenie za darmo. Tym sposobem wszystkie
          strony beda na plusie.
          • Gość: ciekawa Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.07.05, 12:46
            Bardzo obaj jesteście dowcipni. Chociaż ten patent z ukraińską dentystką może
            wypalić. Do tej pory słyszałam tylko o "lekarzach" zza wschodniej granicy,
            którzy zjeżdżają do wsi w woj. lubelskim, podlaski itp. i tam w piwnicach robią
            obwoźne usługi stomoatologiczne przez miesiąc i potem przenoszą się 20 km
            dalej - moja koleżanka zamknęła gabinet na kilka tygodni, bo jej taka
            konkurencja wyrosła pod bokiem i chodziły do niej nawet nauczycielki w ciąży.
            Więc skoro eurokraci też nie będą mieli oporów, to czemu mam narażać swój
            wzrok, kręgosłup itd. A że pracuję na uczelni i mam też studentów
            zagranicznych, to sobie wybiorę taką ukrainską dentystkę co umie leczyć zęby,
            żeby nie było reklamacji. To ile tam płacicie za wypełnienie, bo już chętnie
            zacznż liczyć kiedy kupiż wille na Lazurowym Wybrzeżu.
            • essere1 Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 13:42
              Gość portalu: ciekawa napisał(a):

A że pracuję na uczelni i mam też studentów
              > zagranicznych, to sobie wybiorę taką ukrainską dentystkę co umie leczyć zęby,
              > żeby nie było reklamacji.

No hmmm, nikomu nie polecam dentysty swiezo po studiach.... a polecam tylko
              poleconych przez kogos, ktos sie zna...
              Nie wiem, jak w Polsce, ale w Niemczech dentysci sie nie cackaja i robia kazda
              niepotrzebna bzdure, byleby tylko nabic rachunek.. A ze mam mozliowsc
              konfrontacji porownawczej "ofery dentystyczno-uslugowej", to sie wlos jezy na
              glowie....
              • asiunia.lux Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 14:04
                essere1 napisał:

> No hmmm, nikomu nie polecam dentysty swiezo po studiach....

No hmm, a jak taki dentysta swiezo po studiach ma sie czegos nauczyc jak nikt
                do niego bedzie chodzil?? Nie kazdy swiezutki od razu partaczy wszystko za co
                sie wezmie:)
                • essere1 Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 14:09
                  asiunia.lux napisała:

> No hmm, a jak taki dentysta swiezo po studiach ma sie czegos nauczyc jak nikt
                  > do niego bedzie chodzil?? Nie kazdy swiezutki od razu partaczy wszystko za co
                  > sie wezmie:)

Swietnie:):)
                  To nie widze problemu: niech sie uczy na takich, co tak sadza, a reszta do
                  niego przyjdzie za 10 lat, jak juz popsuje, co ma popsuc podczas nauki:)
                  • asiunia.lux Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 15:20
                    essere1 napisał:

> niech sie uczy na takich, co tak sadza,

ja tak sadze i u mnie jeszcze wszystko na miejscu w ladzie i skladzie:))

> a reszta do niego przyjdzie za 10 lat, jak juz popsuje, co ma popsuc podczas
                    nauki:)

ze 10 lat to juz bedzie mial taka klientele, ze reszty wcale nie przyjmie.
                    Jedyne co, to ewentualnie odesle do kolegow, swiezutkich absolwentow:))))
                    • essere1 Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 15:45
                      asiunia.lux napisała:

> ja tak sadze i u mnie jeszcze wszystko na miejscu w ladzie i skladzie:))
                      >

To wprost cudownie:)

> ze 10 lat to juz bedzie mial taka klientele, ze reszty wcale nie przyjmie.

Nie dziwota...wtedy dopiero bedzie mial rece pelne roboty,
                      jak bedzie naprawial, co mu nie wyszlo przez ostatnie 10:)
                      To jest dopiero genialny customer relationship management;)

> Jedyne co, to ewentualnie odesle do kolegow, swiezutkich absolwentow:))))

Zaryzykuje;)
                      • asiunia.lux Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 12.07.05, 16:54
                        essere1 napisał:

> Zaryzykuje;)

za duzo zdrowych zebow masz czy co?:)
                        • Gość: byly_eurokrata Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? IP: *.netcologne.de 12.07.05, 22:02
                          Nie smiejscie sie tak z dentystow bez praktyki. Jako student chodzilem w
                          Niemczech do kliniki stomatologicznej i dalem sie namowic na leczenie przez
                          studentow ostatniego roku. Za kazdym razem jak sie potem przenosilem i szedlem
                          do nowego dentysty, to sie mnie pytali, gdzie mi takie ladne plomby zrobili!
                          Studenci sie starali, bo dostawali za swoja prace oceny. Na jedna wiekszka
                          plombe potrzebowali ponad godziny, ale byla umieszczona i wypolerowana tak, ze
                          zaden normalny dentysta nie ma na to czasu.
                          A tak swoja droga, dentysci belgijscy w porownaniu do polskich czy niemieckich
                          sa do kitu jesli chodzi o dokladnosc. Potwierdzaja to koledzy ze starych panstw
                          czlonkowskich, ktorzy wola sie leczyc w swoich krajach.
                          • essere1 Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 13.07.05, 09:24
                            :)
                            Nie smieje sie z mlodych stomatologow, tylko z Asiuni:):)
                            Generalnie mam awersje do mlodych lekarzy,
                            bo na medycynie nie nauczysz sie leczyc... wole poleconych,
                            doswiadczonych albo zaprzyjaznionych wyjadaczy,
                            ktorzy wiekszosc sytuacji widzieli 1000 razy i nie musza gonic do biblioteczki,
                            bo cysta wyglada nie tak, jak na folii z wykladu:) CHyba, ze chodzi o katar,
                            albo zapalenie migdalkow:)
                            Ale to tylko moja skromna opinia:) Mam zle doswiadczenia z dentystami w
                            Niemczech:
                            robia to co moga zrobic i na co ustawy pozwalaja, a nie to co jest KONIECZNE:)
                            I dziwnym trafem pewne jest tylko to,
                            ze rachunek bedzie duzy....
                            Jak jest w Belgii, to wiesz lepiej, ja nie mam pojecia...

DOKI, a co Ty sadzisz na temat poziomu uslug medycznych w Belgii, np
                            stomatolodzy?
                            Na co trzeba zracac uwage, czego sie obawiac?
                            • asiunia.lux Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 13.07.05, 11:51
                              essere1 napisał:

> :)
                              > Nie smieje sie z mlodych stomatologow, tylko z Asiuni:):)

czekam na przeprosiny!!

> Generalnie mam awersje do mlodych lekarzy,
                              > bo na medycynie nie nauczysz sie leczyc... wole poleconych,
                              > doswiadczonych albo zaprzyjaznionych wyjadaczy,
                              > ktorzy wiekszosc sytuacji widzieli 1000 razy i nie musza gonic do
                              biblioteczki
                              > ,
                              > bo cysta wyglada nie tak, jak na folii z wykladu:) CHyba, ze chodzi o katar,
                              > albo zapalenie migdalkow:)
                              > Ale to tylko moja skromna opinia:)

cholernie skromna ta Twoja opinia:)

> Mam zle doswiadczenia z dentystami w
                              > Niemczech:
                              robia to co moga zrobic i na co ustawy pozwalaja, a nie to co jest KONIECZNE:)

Temu nie sa winni lekarze, taki systam. Proponowalabym jeszce troche wiecej
                              biurokracji, zeby bylo jeszcze gorzej. Chociaz nie, gozej to juz raczej byc nie
                              moze.....

Pozostaje przy swoim i biore pod obrone wszystkich mlodych lekarzy:))
                              • essere1 Re: dobry polski stomatolog w Brukseli,gdzie? 13.07.05, 15:13
                                asiunia.lux napisała:

> czekam na przeprosiny!!
                                >

Przepraszam:)
                                :):)

> cholernie skromna ta Twoja opinia:)
                                >

Poprawie sie:)

> Temu nie sa winni lekarze, taki systam. Proponowalabym jeszce troche wiecej
                                > biurokracji, zeby bylo jeszcze gorzej. Chociaz nie, gozej to juz raczej byc
                                nie
                                >
                                > Pozostaje przy swoim i biore pod obrone wszystkich mlodych lekarzy:))

Masz racje:)
                                :):):))::):)
                        • essere1 Do Asiuni! 13.07.05, 09:25
                          asiunia.lux napisała:

>
                          > za duzo zdrowych zebow masz czy co?:)

Wiesz, kiedys wystarczal wioskowy kowal i tez bylo ok:):)
                          • ciekawa1 studenci 13.07.05, 11:09
                            Bardzo pięknie rozwinął się ten wątek.
                            Co do studentów, to po 10 latach pracy na akademii medycznej mogę powiedzieć,
                            że są tacy studenci do których sama bym usiadła poleczyć zęby i są tacy
                            stomatolodzy ze stażem zawodowym, którym nie dałabym nic zrobić choćby byli
                            ostatnimi żyjącym dentystami. Nie dziwię się, że laik może mieć duże trudności
                            z właściwym wyborem fachowca. A jak się jeszcze zacznie konsultować z innymi
                            lekarzami to zupełnie zgłupieje, bo zwykle co lekarz to inna opinia,
                            szczególnie w trudniejszych przypadkach.
                            Niemcy mieli do tej pory całkowitą refundację większości zabiegów
                            stomatologicznych, więc na czym tamci dentyści mieli oszczędzać - fundowali
                            wszystkim najwyższy standard, ale po ostatnich reformach pacjenci sporo muszą
                            dopłacać do leczenia i już nie wszystkich stać na implanty i porcelanowe korony
                            od ósemki do ósemki. A według danych sprzed 2-3 lat niemieccy dentyści byli
                            statystycznie najbogatszą grupą zawodową - niestety mój ogranizm ma alergię na
                            widok wyrazów dlugości calej linijki, więc nie mam szans na dołączenie do tych
                            krezusów. Zainteresowanym problemami stomatologicznymi polecam stronę
                            www.dentonet.pl z forum dla pacjentów, tylko przygotujcie się na to, że tam
                            niektórzy dentyści potrafią dowalić człowiekowi jak tutaj pawie i spółka.
                            pozdrawiam
                            • essere1 Re: studenci 13.07.05, 11:23
                              ciekawa1 napisała:

> Bardzo pięknie rozwinął się ten wątek.
                              > Co do studentów, to po 10 latach pracy na akademii medycznej mogę powiedzieć,
                              > że są tacy studenci do których sama bym usiadła poleczyć zęby i są tacy
                              > stomatolodzy ze stażem zawodowym, którym nie dałabym nic zrobić choćby byli
                              > ostatnimi żyjącym dentystami.

Jasne, kazde uogolnienie mozna podwazyc.
                              Dlatego wole jezdzic do mojego sprawdzonego dentysty w Polsce, by nie miec
                              problemu ryzyka zwiazanego z doborem dentysty.

> Niemcy mieli do tej pory całkowitą refundację większości zabiegów
                              > stomatologicznych, więc na czym tamci dentyści mieli oszczędzać - fundowali
                              > wszystkim najwyższy standard, ale po ostatnich reformach pacjenci sporo muszą
                              > dopłacać do leczenia i już nie wszystkich stać na implanty i porcelanowe
                              korony od ósemki do ósemki.

Jestem prywatnie ubezpieczony, a nie-kasowych pacjentow traktuje sie, jakby
                              przyszedl Swiety Mikolaj z workiem prezentow:)
                              Wlasnie dlatego, ze dentystom sie w Niemczech pogorszylo przez reformy sytemu
                              zdrowotnego, ciezko liczyc na dobra wole LECZENIA, a nie ZARABIANIA (co nie
                              znaczy, ze takich nie ma - mowie o RYZYKU).
                              Raz zrobilem elsperyment: propozycje zabiegow w Niemczech pokazalem
                              zaprzyjznionemu dentyscie, na co sie umiechnal z politowaniem i wspomnial cos o
                              naciganiu.
                              Nie mowie, ze tak jest generalnie, mowie za warto nie byc latwowiernym i w
                              przypadkach ekstremalnych warto sie skonsultowac z kims zaufanym.

>Zainteresowanym problemami stomatologicznymi polecam stronę
                              > www.dentonet.pl z forum dla pacjentów, tylko przygotujcie się na to, że tam
                              > niektórzy dentyści potrafią dowalić człowiekowi jak tutaj pawie i spółka.
                              > pozdrawiam
                              • Gość: ciekawa1 Re: studenci IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.07.05, 13:19
                                jasne, jak to mówią ginekologa, dentystę i ksiedza trzeba mieć jednego.
                          • asiunia.lux Re: Do Asiuni! 13.07.05, 11:54
                            essere1 napisał:

> Wiesz, kiedys wystarczal wioskowy kowal i tez bylo ok:):)

wystarczal, ale ok to nie bylo:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka