Gość: xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:35 Ogłoszenie na onecie,osoby do pracy w magazynach z podstawowym angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BW Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 80.51.240.* 05.09.05, 20:55 Gdzie widziales to ogloszenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:57 praca.onet.pl/181401,detalog.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.ols.vectranet.pl 06.09.05, 18:33 Ja bym chętnie pojechała ,jest ktoś jeszcze chętny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 18:47 Zastanawiamy się nad tym.Minusem jest to,że praca w temp.+3stopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toccaro Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:21 xyz---> temperature ( i to wcale nie taka niska) czujesz tylko przez pare minut az sie rozgrzejesz.Wiekszosc zatrudnionych pracuje w polarach i ciepłych swetrach,bez czapek i wiekszosc z nas woli prace na zimnej czesci niz na cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat pracownika DE Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.chello.pl 06.09.05, 19:49 Nie piszą o tym na www, ale czesc osob pracuje tez w magazynach w ktorych panuje normalna temperatura a ponadto mala grupa pracownikow zrekrutowanych w Polsce pracuje w Irlandii Polnocnej w sklepach Tesco na nocna zmiane wykladajac towar na polki. Wszystko zalezy od szczescia, tam gdzie aktualnie potrzebuja ludzi to tam wysylaja - moj brat pracuje w Middleton ale wcale nie w chlodni tylko w magazynie gdzie jezdzi sie wozkami widlowymi i ogolnie jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.23.* 08.09.05, 17:59 Ja jestem chetny Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Driving Edge znów rekrutuje. 07.09.05, 23:01 Mam pytanko, czy kobiety tez maja szansę na znalezienie pracy z Driving Edge. Czytałam wątek o pracy dla Tesco, o tym iz jest to praca fizyczna. Nie rodzaju pracy sie obawiam. Pracowałam kiedys na magazynach w firmie farmaceutycznej i palety z płynami do kroplówek itp tez przewiozłam. Nie boje się wysiłku fizycznego. Chodzi mi bowiem o to, czy jak zobaczą małą, chudą kobiete po 30- tce, wyglądająca na jakieś 22 lata, to zechcą mi dać szansę, czy raczej odpadne w pierwszym przesiewie? Jeśli można to powiedzcie jeszcze, jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne, czy muszę znać angielski w piśmie czy wystarczy tylko poziom komunikatywny i to raczej w mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=20730096&s=0 Moze tu znajdziesz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toccaro Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:48 U mnie na magazynie pracuje mnóstwo kobiet i dziewczyn a przedział wiekowy jest bardzo duzy od 19 do 40 lat.Wsród Rosjanek zdarzaja sie nawet starsze kobiety.Jezeli nie boisz sie cięzkiej pracy to zgłaszaj sie bez obawy do Drivinga.Moja rozmowa kwalifikacyjna w maju tego roku była bardzo prosta i raczej wymagała prostej wiedzy -na pewno dasz radę.:) Czy Ty jestes ta jaarosi która załozyla watek ze chce wyjechac w ciemno do ANGLII pełna determinacji i nadziei?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Driving Edge znów rekrutuje. do toccaro 08.09.05, 18:44 Witam, dziekuje za odpowiedź. Zacznę od końca. Tak to ja, kiedyś założyłam wątek, bo będąc pełna obaw chciałam uzyskać rady, potwierdzenia lub negacje czy warto... Miałam jechać dzieki pomocy kolezanki, która oferowała mi pomoc w znalezieniu pracy i mieszkania u siebie przez jakiś czas. Jednak chyba kolejny raz życie zakpiło ze mnie. Kumpela wróciła do Londka, do domu i "ślad po niej zaginął"... Wierząc w jej szczere chęci okazania pomocy, trafiłam na to forum. Dzięki pomocy i opiniom Forumowiczów (czasem zachęcającym, a czasami przestrzegającym lub wręcz będącymi przysłowiowymi "kubłami zimnej wody") przemyślałam wszystko chyba setki razy. Wzięłam się za nauke języka i postanowiłam jechać. Myślałam, że koleżanka dotrzyma słowa i pojadę na koniec września. Na całe szczęście nie kupiłam biletów bo na chwilę obecną wychodzi na to, że nie mogę na nia liczyć. Jednak zapaliłam się do nauki angielskiego, do wyjazdu, uwierzyłam, że może mi się udać i postanowiłam poszukac coś na własną rękę. Dlatego pytam o tę pracę w magazynie. Nie boję się pracy fizycznej bo znam ją doskonale. Sytuacje w życiu powodowały, że pracowałam bardzo ostro i ciężko, ktoś kto by mnie zobaczył może wątpić, że takie chuchro ma tyle siły w sobie. Ale włąsnie takiej oceny "na pierwszy rzut oka" się boje. Mam nie całe 160 cm wzrostu i wagę poniżej 50 km. Obawiam się, że rekrutujący do takiej pracy spojrzą nam nie z politowaniem i powiedzą " dziecino czego ty tu szukasz, pomyliłas adresy ". Do tego moja znajomośc języka. Raczej marna, staram się nauczyć jak najwięcej ale nie jest to proste. Pytałam więc jak wygląda rekrutacyja. Czy jest to tylko rozmowa i wystarczy, że będę umiała opowiedzieć o swojej rodzinie, hobby, jakie studia ukończyłam i jakie jest moje doświadczenie zawodowe. O co jeszcze pytają i czy jest jakaś częśc pisemna, bo wówczas "koniec". Toccaro jeśli to nie problem, znajdziesz chwilkę czasu i nie twierdzisz, że powinnam sobie kupić gumowy młotek aby wybić głupoty z głowy to proszę napisz do mnie na jaroosi@gazeta.pl lub na gg 3503347. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.23.* 09.09.05, 15:30 Kto byl 8-9 wrzesnia 2005 na rekrutacji w katowicach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Kto byl 8-9 wrzesnia na rekrutacji w katowicach IP: 82.160.23.* 09.09.05, 15:31 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Kto byl 8-9 wrzesnia na rekrutacji w katowic IP: 217.153.83.* 03.10.05, 16:28 ja byłem na rekrutacji w katowicc o co chodzi ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toccaro Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:47 Do jaroosi-->wysłałem Ci maila,mam nadzieje ze doszedł-miałem drobny problem przy wysyłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:09 nikt nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukulele Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 217.153.83.* 18.09.05, 11:04 ja byłem :D jak cos chcesz to pisz 1730259 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.inta / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:52 witam. ja też byłem w katowicach. w czwartek na 9 :)) gg 1102531 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrass Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.125.* 28.12.05, 12:58 Może mi ktoś powiedzieć jakie są szanse że odddzwonią?? Staram sie o posade pracownika magazynowego, znam troche angola i robiłem jako sprzedawca na stacji paliw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 212.203.137.* 29.12.05, 11:27 czekajcie cierpliwie to poplaca czesc osob tam pracujacych ma juz dosc tej ciezkiej charowy za tak marne grosze do tego dojdzie jeszcze podatek w polsce i robisz za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrass Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.125.* 29.12.05, 15:26 mógłbys przyblizyc szczegóły bo wogóle twoja wypowiedz wydaje sie wzieta z ksieżyca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 212.203.137.* 29.12.05, 16:50 tak oczywiscie pracujesz 5 dni w tygodniu po 7,5 godz.to prosty rachunek z najnizsza stawka 5,35 7,5*5,35to okolo 40f na dzien razy 5 dni to jakies 200f na tydzien to na miesiac jakies 800f bardzo prosty rachunek 800*12to9600f na rok biorac sredni kurs na dzien dzisiejszy 5,60 to daje53760 minus 30djet po 32f to i tak wejdziesz w trzeci prog poczytaj dzisiejszy artykul w gazeta prawna powodzenia przyjemnej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrass Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.125.* 31.12.05, 07:34 Zastanów sie co mówisz, podatki wyższe od zarobków LOL Pracując w angli legalnie nie musisz odpowadzać podatku w polsce gdzie są te kretyńskie progi, płacisz tam podatek, tam sie rozliuczasz ze skarbówką i od nich dostajesz zwrot podatku jezeli nastąpi nadpłata. Zapewn jesteś rodzajem lenia który próbuje znaleźć usprawiedliwienie dla swojego lenistwa i niecheci wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 212.203.137.* 02.01.06, 16:08 Do Pietrasa; nie mam sie co obrazac za tego ''lenia' odsylam cie do poczytania lektury jaka jest Gazeta Prawna dolacz do grona osob ktore sie z tym problemem borykaja a moje gdybanie uznasz za sluszne Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrass Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.mcpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:54 Mógłbym prosic o linka do tegoz artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 212.203.137.* 05.01.06, 15:47 Piotras zapewne jestes leniem poszperaj troche na forum a dowiesz sie bardzo duzo a jesli Ci to nie starcza to wejdz na www.gazetaprawna.pl chyba z 29,12,2005 jest artykul pt.Anglia podatki lub wejdz na forum czytelnikow Powodzenia przyjemnej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrass Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: 82.160.70.* 15.01.06, 12:14 Zwracam honor, wiedziałem że polska to kraj pełen cudów ale ze takie debilizmy mają miejsce to już lekka przesada. Jeżeli uda mi sie załatwić tą prace to już nie wracam, bo po co, by zapłacić haracz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:40 Do Pietras ;ja pracuje juz zDE okolo pol roku i jak narazie jest wszystko ok poza tym ze jest zastuj w pracy /z DE nie rezygnuj sa w porzadku/nie pobieraja oplat/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.slc.ifl.net / *.slc.ifl.net 17.01.06, 10:54 Rekrutuja non stop.Ja pracuje dla nich 2 m-ce i nie jestem zadowolony.Poczatek byl nawet udany gdyby nie odleglosc z domu do pracy ktora musze pokonywac autobusem 1,5 h w jedna strone,a mial byc dogodny dojazd do pracy,lub mozliwosc dojscia w "buta".Od niedawna zaczely sie problemy z kasa,za nocki w niedziele powinni placic 7,85F/h.i tak placili przez miesiac,teraz sobie wymyslili ze ta stawke placic beda tylko za 2 pierwsze godziny przcy,bo kolejne juz sa po polnocy(poniedzialek),przeciez to jakas paranoja,a najlepsze w tym wszystkim jest to ze nijaka panna A.P.nie ma zielonego pojecia jak to ludziom wytlumaczyc.Ona dobrze wie ze pieprzy bzdury,ale twierdzi ze tak ma byc.Poza tym jak jest napisane w umowie,po 30 zmianach powinni zaplacic za drugi dzien pracy(szkolenie),nie musze dodawac ze jeszcze nie zaplacili.Dalej,Bank holiday-- stawka jest niezla,pracowalismy 2 zmiany na tej stawce,oczywiscie nie zaplacili jak powinni.Wogole madry pan Mardaus na spotkaniach rek.obiecywal nam zlote gory,ze bedziemy pracowac po 12h,mozliwosc nadgodzin i pracy w soboty,a tu dupa zbita.Od 2 tygodni skonczyly sie soboty,nadgodzin w tygodniu nie ma,no i pracujemy normalnie po 8h.Nie ma zadnych kokosów,latwo to obliczyc-dniowka to 7,5h x 5,3=39.75funta,oczywiscie brutto x 5 dni=198.75 brutto.Od tego trzeba odliczyc chate,kolejne 20 funów.Zostaje 178.75 F.No i jeszcze w moim przypadku i nie tylko w moim bilet tygodniowy na autobus to kolejne 12 funow = 166,75 BRUTTO.Jak widac nie ma miodu,no chyba ze zaczna sie soboty,za niedziele beda placic normalne stawki jak w umowie,to nie bedzie az tak zle.POZDRAWIAM.Nie chcialem nikogo zniechecac tylko nie wierzcie we wszystko co mowi ten pizdus na spotkaniach.NARKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apek Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.slc.ifl.net / *.slc.ifl.net 17.01.06, 11:06 I tu niestety sa schody. Jestem w Glasgow dzieki DE od listopada. Pan J.M. telefonicznie przed wyjazdem obiecywal mi zlote gory tzn. mozliwosc 12-stek itp. w kazdym razie okolo 300 funtow brutto. Po tygodniu przyjechala kolejna porcja Polakow, pozniej jeszcze nastepna i jeszcze nastepna w sumie 52 ludzi. Nie mam nic przeciwko temu bo kazdy chce miec prace ale troche przesadzono bo jeszcze za tydzien ma 20 przyjechac. Efekt taki ze tygodniowa pensja wynosi 172 funtow netto odjac chate poniewaz robimy 38 godzin w tygodniu. Nie wiem jak wy ale ja czekam na NIN i uciekam stad. Pozdrawiam. Cya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: Driving Edge znów rekrutuje. IP: *.bulldogdsl.com 20.01.06, 18:04 Odpowiedz Link Zgłoś
czeret LUDZIE NIE JEDZCIE DO GLASGOW !!! 21.01.06, 14:37 Ja mam juz tego dosyc. O to lista problemow: ** Co tydzien sa jakies problemy z wyplata. ** Ludzie maja pozatwierdzane urlopy i zarezerwowane bilety A TU PARE DNI TEMU KILKUNASTU LUDZI DOWIADUJE SIE ZE MA ODWOLANY URLOP BO DRIVING NIE SKONSULTOWAL SIE W TEJ SPRAWIE Z HARPER COLLINS. ** Za niedzielna nocke ktora trwa od 23 do 6 rano placa nam 1 GODZINE ZA 7,85£ A POZOSTALE 7 GODZIN ZA 5,30£ MIMO ZE W UMOWIE JEST NAPISANE ZE ZMIANA MA STALA STAWKE. ** Za pierwszy dzien szkolenia mieli nam zaplacic po 30 przepracowanych zmianach, MY JUZ PRZEPRACOWALISMY 50 ZMIAN I NIE UJRZELISMY NA OCZY PIENIEDZY. ** TYLKO 10 OSOB MA PODPISANA UMOWE. A co z pozostalymi 42 osobami. ** W umowie tez bylo napisane dogodny dojazd do pracy, A MY ZACZYNAJAC PRACE O 23 MUSIMY O 20:55 WYJSC Z DOMU I JE... SIE DWOMA CUCHNACYMI AUTOBUSAMI. ** A GDZIE SA MOJE PIENIADZE ZA PRZEPRACOWANE DWA BANK HOLIDAY (SWIETA) MIALEM DOSTAC 15 X 9,60£ A DOSTALEM 15 X 5,30£ ** DOSTAJEMY NETTO 150,35£ BO PRACUJEMY 37,5h TYGODNIOWO MIMO ZE PAN J.M. DZWONIAC DO MNIE OBIECYWAL DWUNASTOGODZINNY TRYB PRACY I BARDZO DUZAAAAAA WYPLATE. ** NIE CHCE NIC MOWIC ALE PRAWDOBODOBNIE PRZYSLUGUJACY MI BONUS PO 6 PRZEPRACOWANYCH MIESIACACH (JAK WYTRWAM) UJRZE JAK SWINIA NIEBO. ** Odpowiedzialna za nas w Glasgow pani A.P. - BEZ KOMENTARZA !!! Na nic sie zdaly interwencje w Harperze. Dalej jestesmy kopani w d... Ci co maja umowe moga w kazdej chwili moga pojsc do Brytyjskiego Sadu Pracy. I TO ZROBIA. Zbuntowany pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amant Re: LUDZIE NIE JEDZCIE DO GLASGOW !!! IP: 82.108.114.* 02.02.06, 19:44 poza urlopami w manchesterze byly te same problemy .. pierwsze 7 wyplat na 10 zle.. ja tez musze wychodzic 1.5h przed praca bo autobusy jezdza jak jezdza i tez mi stawki zle naliczali i zapominali o niedzieli i w magazynie sa 2 stawki za bank holideja... wiec pamietaj ze nie jestes sam . nie daj sie i walcz o swoja kase :) Odpowiedz Link Zgłoś