Gość: jodza IP: *.cec.eu.int 20.09.05, 16:43 jesli nie ma sie karty kredytowej? Mama nadzieje ze nie trzeba jechac do charleroi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 Re: Wizz air - gdzie w brux mozna kupic bilety.. 20.09.05, 16:45 Jodza, popros kogos zeby ci kupil bilet. To ze ktos placi, nie oznacza, ze ty nie mozesz poleciec, bo placacy a lecacy to 2 rozne sprawy. Kase oddasz w momenci zaplaty, czyli rezerwacji. Po co z siebie dziada robic??? Rusz glowa panna, GLOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: Wizz air - gdzie w brux mozna kupic bilety.. IP: *.247.81.adsl.skynet.be 20.09.05, 17:19 W biurz POLORBIS na Rue de Montagnes 64 tel.02/527 50 12 ( niedaleko GP); ja czesto korzystam i jak do tej pory nie bylo problemow, tylko musisz placic gotowka , bo nie maja terminala do kart platniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodza Re: Wizz air - gdzie w brux mozna kupic bilety.. IP: *.cec.eu.int 20.09.05, 18:29 Bardzo dziekuje za namiary:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wizz air - gdzie w brux mozna kupic bilety.. IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 18:32 No i mamy Polska w pelnej krasie: w XXI w ludzie nie maja kart bankowych, a biuro nie ma czytnika. "Pol"biuro, oczywiscie. Szczesliwie do Japonii sie z nim nie jezdzi, bo trzeba by po 2500 euro za osobe przynoscic w torbie (platykowej). Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: Wizz air - gdzie w brux mozna kupic bilety.. 21.09.05, 09:53 ja za to nie zyje na kredyt i dzieki kredytom... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 ale wiocha w tej BXL... 20.09.05, 21:05 Wiocha powiadam ja panstwu. W takim Luxie to Credit Card only, ONLY ;P Teraz juz wiem czemu tak duzo was tam, to proste, Wsioki jada do siebie, czyli do BXL ;P Ps Siemiatycze RULEZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie brux Re: ale wiocha w tej BXL... IP: *.189.160.147.brutele.be 21.09.05, 08:46 sam żeś Waść z Siemiatycz, czy może jeszcze spod żadna moja polska karta nie jest akceptowana przez www Wizzar'a i to że ktoś nie lubi kupować/płacić kartą o niczym nie świadczy a jest nawet jeden bonus, bank nie ma Twojej historii, więc jak ktoś się na Ciebie uprze, nie będzie tak łatwo miał danych o Tobie co, kiedy i gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
flippa Re: ale wiocha w tej BXL... 21.09.05, 08:51 >bank nie ma Twojej historii, więc jak ktoś się na Ciebie uprze, > nie będzie tak łatwo miał danych o Tobie co, kiedy i gdzie Aha! przestepca! kryminalista! ale my mamy twoje IP, znajdziemy cie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezsek Re: ale wiocha w tej BXL... IP: 212.190.72.* 21.09.05, 10:17 Moze jestem juz do cna zglobalizowany, ale calkiem naturalne wydaje mi sie, ze jesli sie pracuje np w Belgii, to ma sie konto w belgijskim banku a wraz z kontem karte kredytowa. Z ekonomicznego punktu widzenia absurdem jest przelewanie zarobionych Euro na PLN i uzywanie polskich kart w Belgii do transakcji handlowych. Ide rowniez o zaklad, ze linie Wizzair akceptuja wszystkie karty kredytowe (wypukle) wydawane przez polskie banki. Mozna rowniez placic wiekszoscia kart debitowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: ale wiocha w tej BXL... 21.09.05, 10:29 no to oczywiste co mowisz, ze pracujac w Belgii powinno miec sie beligjskie konto i belgijska karte i nie tracic pieniedzy na roznicach krusowych kupna/zakupu waluty obcej.......ale czy od razu musi byc to karta kredytowa?! Wydaje mie sie ze ona do zycia nie jest niezbedna.... owszem w wielu przypadkach ulatwia zycie, ale..... mysle ze wkraczamy wlasnie w obszar dyskusji o gustach i gusteczkach.... a jak wiemy o tym sie nie dyskutuje... pozdrawiam i zycze kazdemu zadowolenia z dokonanego wyboru rodzaju karty platniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 do Jodza 21.09.05, 10:32 Musze Cie ostrzec, w Luxie praktycznie ciezko sie obejsc bez karty kredytowej. Wiesz, sa nawet przypadki, ze za zaplate gotowka pobiera sie dodatkowa oplate np jeden wiadomy mi szpital, lub warsztat samochodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: ale wiocha w tej BXL... 21.09.05, 12:03 Jodza, karta kredytowa w Belgii na pewno Ci sie przyda, chociazby ze wzgledu na loty do Polski, wiec to nie tylko kwestia gustu, ale przede wszystkim wygody. A i zakupy w internecie milo czasem zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 i jeszcze do Jodza :) 21.09.05, 12:09 Czy oszczednosc tych kilku euro za karte kredytowa sie oplaca??? Chociaz, zwykle daja je za friko, ja mam za friko. A co do kredytu, Jodza, wiesz kredyt to jest wtedy gdy wydasz z niej wiecej niz masz na koncie. Ja wydasz tyle ile masz na koncie, to pod koniec okresu rozliczeniowego sciagna ci to z konta, bez ZADNYCH odsetek. Wiec o co tyle szumu??? Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: i jeszcze do Jodza :) 21.09.05, 12:30 no ja nie wiem wlasnie o co tyle szumu..... ja po prostu zapytalam, gdzie mozna kupic bilet na wizzair bez karty kredytowej i otrzymalam odpowiedz:o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ja 'ja" czytoc ni poradzis IP: *.dsl.scarlet.be 21.09.05, 12:34 Ni widzisz zy chodzi o korty kreditowy a ni bankowy. To jest roznica i to colkiem duza ! Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: ale wiocha w tej BXL... IP: *.cec.eu.int 21.09.05, 14:14 ale czy od razu musi byc to karta kredytowa?! > Wydaje mie sie ze ona do zycia nie jest niezbedna >>> nie wiem, ale z pozyzszych rozwazan wynika, ze wlasnie sie praktycznie i na wlasnej skorze przekonalas, ze jednak jest niezbeda, a potem sama sobie przeczysz. To w koncu jak jest ? >>> Wiesz, mi zabookowanie biletu zajmuje 2 minuty i bynajmniej nie musze w tym celu wstawac od walsnego biurka ... wiec jak to jest wygodna jest czy nie ? >>> Nie przejmuj sie - przed toba takie bolesne doswiadczenia mialo tu juz z kilkanascie osob, ze mna wlacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: ale wiocha w tej BXL... 21.09.05, 14:50 Gość portalu: Sofi napisał(a): > >>> nie wiem, ale z pozyzszych rozwazan wynika, ze wlasnie sie prak > tycznie i na > wlasnej skorze przekonalas, ze jednak jest niezbeda, a potem sama sobie > przeczysz. To w koncu jak jest ? no nie wydaje mi sie ze sobie przecze: przynje racje ze jest wygodna, ale nie jest niezbedna do zycia.... bo jednak mozna te same rzeczy zalatwic placac gotowka i karta.... > >>> Wiesz, mi zabookowanie biletu zajmuje 2 minuty i bynajmniej nie > musze w tym > celu wstawac od walsnego biurka ... wiec jak to jest wygodna jest czy nie ? jest wygodne, ale wiesz, ja mam sprotowe usposobienie;o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 14:54 Wiesz, moi znajomi z BXL co cie widzieli milo sie o tobie wypowiadaja, wiec nie rob z siebie dziada jakiegos i kretynki ok??? Ponoc nie spawiasz takiego wrazenia. Widzisz, karta kredytowa naprawde ulatwia zycie. Jak? Chocby ze jestes dla kazdego, podkreslam dla kazdego osoba bardziej WIARYGODNA i WYPLACALNA. Dlaczego? Skoro jakis tam bank Ci ufa i daje karte... to... chyba juz sama wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:17 tomi_22 napisał: > > Widzisz, karta kredytowa naprawde ulatwia zycie. Jak? Chocby ze jestes dla > kazdego, podkreslam dla kazdego osoba bardziej WIARYGODNA i WYPLACALNA. > Dlaczego? Skoro jakis tam bank Ci ufa i daje karte... to... chyba juz sama > wiesz. Byc moze w Belgii czy Luxie jeszcze tak jest, ale w Polsce np. KO BP oferuje karte kredytowa juz przy dochodzie 500 zl/m-c, co jest smieszne i przede wszystkim w zaden sposob nie poprawia 'wiarygodnosci platniczej' klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:20 Nie porownoj banku z Luxa - wiadomo - do banku w PL. Zreszta banki w BXL tez swiatowo sa bardziej wiarygodne. Nie mowie tu o ING, Citi, KBC i innych bo te sa i w PL, natomiast jaka jest szansa ze restaurator w Brugii bedzie wiedzial co to PEKAO SA lub PKO BP??? Ewentualnie kolor karty mu pomoze troche, ale jak sie ma inny kolor niz "granatowy" to samo przez sie, sie rozumie ze masz "odpowiednie" dochody :) I kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:26 wiesz tomi nie wydaje mi sie, zebym robila z siebie kretyne tylko dlatego, ze nie mam karty kredytowej i na razie nie mam ochoty takowej posiadac mimo wielu jej zalet i wygody.... przeciez nikogo nie usiluje przekonac, ze karta kredytowa jest beee Kazdy ma taka karte platnicza na jaka ma ochote i mi nic do tego... jak juz mowilam o gustach sie nie dyskutuje wiec moze skonczmy juz ta dyskusje hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:40 Spoko, w takim razie milego zebrania u innych o bilet na WizzAir. Przypominam takze o klopotach jak cie policja zlapie i kaze mandat placic na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
jodza Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 16:36 tomi_22 napisał: > Spoko, w takim razie milego zebrania u innych o bilet na WizzAir. dlaczego zebarania? bo pytam sie gdzie kupic bilet? oj tomi chyba przesadzasz... > Przypominam takze o klopotach jak cie policja zlapie i kaze mandat placic na > miejscu. jakos sobie poradze ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Jodza, znowu... ;) IP: *.96-201-80.adsl.skynet.be 21.09.05, 16:33 jodza napisała: > wiesz tomi nie wydaje mi sie, zebym robila z siebie kretyne tylko dlatego, ze > nie mam karty kredytowej Osmiele sie miec inne zdanie, Jodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jodza, znowu... ;) IP: *.aster.pl 21.09.05, 16:43 Nie martwcie sie, ty, Jodzo i inni "nowi". Juz niedlugo sie we wszystkim zorientujecie sami czy przy pomocy innych zyczliwych osob poznanych "w realu", a nie bluzgajacych i wyzywajacych sie na tym forum i nie bedziecie musieli sie dluzej narazac na chore reakcje niektórych jego uzytkowników. W zasadzie wystarczy popytac znajomych z pracy, albo poczytac to, co juz jest na forum. Lepiej tu sie nie produkowac samemu. Efekty sa, predzej czy pózniej, zawsze takie same - czyli ktos sie po tobie przejedzie - tylko za to, ze sie o cos pytasz. Trzymajcie sie i uciekajcie jak najpredzej, szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zboczeniec do OBSERWATOR'a IP: *.217.132.140.coditel.net 21.09.05, 16:55 mam sie po tobie "przejechac" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:29 Tomi, zupelnie nie chodzi mi o to, kto ma racje, a kto nie. To bylo zwykle spostrzezenie o tym, ze bankowa rzeczywistosc tez sie zmienia i karta kredytowa juz nie zawsze swiadczy o wyjatkowym statusie majatkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Jodza, znowu... ;) 21.09.05, 15:39 Niestety, ale w przypadku postrzegania ZWLASZCZA Polakow przez innych ma. I dobrze o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Wiesz IP: *.cec.eu.int 21.09.05, 16:02 >>>jest wygodne, ale wiesz, ja mam sprotowe usposobienie;o) Wiesz, ja w sumie tez, dlatego wole pojsc z wlasnym mezem na squasha (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=29289434) zamiast ganiac po miescie w poszukiwaniu punktu gdzie zaakceptuja za WizzAira gotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie brux Re: Wiesz IP: *.189.160.165.brutele.be 21.09.05, 16:33 >Niestety, ale w przypadku postrzegania ZWLASZCZA Polakow przez innych ma. I >dobrze o tym wiesz. a ferrari ma, nie ?? eeee to jakiś cienki jesteś w oczach innych rozumiem, że teraz tylko po otwarciu portfela powinna mi wypadać złota VISA (może jeszcze najbardziej wsiowa ze zdjęciem właściciela), tak żeby wszyscy zobaczyli, że gość jestem? >>jest wygodne, ale wiesz, ja mam sprotowe usposobienie;o) >Wiesz, ja w sumie tez, dlatego wole pojsc z wlasnym mezem na squasha chce biegac jej sprawa, przynajmniej za darmo sport, a nie za kase bieganie i machanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Wiesz 21.09.05, 16:37 Nie chodzi o pokazanie sie ale niestety walka ze stereotypem polaka-robola na czarno jest kiepska bez karty. Wiesz, nawet jak ja masz to i tak biora polakow za polaczkow, tyle ze wtedy powiedza o tobie, "o dorobil sie stalej pracy" Co do samochodow. Wiesz, w Luxie i w BXL nawet, to czym jezdzisz nie ma zadnego znaczenia. Jak masz prace za minimim 2.5k to cie stac na bardzo duzo, Pytanie, czy potrafisz to utrzymac??? To jednak juz inna historia, sporo odbiegajaca od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: Wiesz IP: *.cec.eu.int 21.09.05, 16:40 chce biegac jej sprawa, przynajmniej za darmo sport, a nie za kase bieganie i machanie >>> Czemu sie nie czepiasz innych lasek, zapytuja tutaj o kluby fitness, jakies aero-cos tam i figo fago w basenie ? Za to tez trzeba placic, jak za wiele innych rzeczy ... >>> Squash taki sport jak wiele innych, ani lepszy ani gorszy, ale niestety mam wrazenie, ze bedziesz teraz jezdzic z tego brutele po mnie jak po lysej kobyle. >>> No co ja poradze, ze tobie najlepiej by bylo jakby wszystcy chodzili w lnianych worak i lykowych kapciach. >>> Odpowiadajac na towje pytanie: nie nie jezdzi ferrari, jezdzi uzywanym samochodem, nie kupionym w ramach VAT free allowance Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Wiesz 21.09.05, 16:49 Sofi, stara prawda tego forum jest taka, ze lepiej nie wychylac sie z kupowaniem loftow czy gra w squasha, bo zaraz beda lamenty i lzy jak to epsy maja dobrze, a inne Polaczki nie;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Wiesz IP: *.cec.eu.int 21.09.05, 17:09 Tak dla wiadomosci to warto wiedziec we Komisja wydaje corporate credit card i nie ma zadnej oplaty za to wtedy. Jak sie robi ja indywidualnie to zdaje sie 40 EUR na rok. Ja dostalam taka ze wzgledu na misje a na misje chyba prawie kazdy w jakims punkcie jedzie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie brux Re: Wiesz IP: *.189.160.165.brutele.be 21.09.05, 18:52 >Czemu sie nie czepiasz innych lasek, zapytuja tutaj o kluby fitness, jakies nie tylko Ciebie czepiam się, chyba :) Jakbyś napisała polecam kort na rue de badziewie do sqush'a miała byś plusa za to ... dzielisz się informacjami > Odpowiadajac na towje pytanie: nie nie jezdzi ferrari, jezdzi uzywanym > samochodem, nie kupionym w ramach VAT free allowance też nie jeżdżę samochodem z bl czy lu, i co z tego, i nie do Ciebie to było .. chodziło o kartę kredytowa, masz to gość (znaczy Polak co się dorobił) jesteś, nie to spadaj siemiatyczniaku i co z tego ze bruxiarze będą mieć mnie za gorszego, ja tez mam ich za gorszych: śmieciarze, bałaganiarze przestrzenni, leniwi na maxa, ignoranci, i co z tego, ja mam ich w nosie, oni mnie, i świat leci dalej. Zachód już wiele razy pokazywał gdzie ma Polskę, więc nic nowego. a co do wychylania się na forum, wychylaj się ale pozytywnie: nie: mam samochód nowy :P a Ty nie, ale info typu: upust w Saab na rue de badziewie dla EPSA 10% jest informacją ciekawą dla innych, ale takie informacje u Polaków to rzadkość, lepiej wygląda, że dał +20%, wtedy Pan i co to za generalizacja siemiatycze-podludzie, czy to ze masz prace za kasę podatników (właśnie tego "ludu prymitywnego", między innymi) do końca życia jesteś bogiem. A że jakieś łepki się upiją i rzucają w oczy nie zamienia sprawy, że cała reszta z nich nie przyjechała dla swojej wygody i łatwych/normalnych pieniędzy. Sprzątanie czy pracowanie na budowie to nie jest marzeniem ich życia, mieli mniej szczęścia/zdolności i tyle. I przyjaźń ich jest więcej warta niż jakiegoś profesora z 10 tytułami, w razie potrzeby nie zacfaniakuje (polecam film "buntownik z wyboru") > No co ja poradze, ze tobie najlepiej by bylo jakby wszystcy chodzili w > lnianych worak i lykowych kapciach. a żebyś wiedziała, albo na drzewie z bananem, w tej chwili "człowiek" to już wybryk natury, nijak się nie harmonizuje z przyrodą, która stworzyła potwora ... żeby zachowania międzyludzkie regulował papier a nie ludzkie normy moralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Wiesz IP: *.247.81.adsl.skynet.be 21.09.05, 20:15 Gość portalu: nie lubie brux napisał(a): > Jakbyś napisała polecam kort na rue de badziewie do sqush'a miała byś plusa za > to ... dzielisz się informacjami Napisz brux gdzie i kiedy dzieliłeś się z kimś informacjami, sprawdź w hitsorii forum ile razy Sofi się dzieliła i porównaj. Jak jesteś inteligentny to przestaniesz głupoty wypisywać. > też nie jeżdżę samochodem z bl czy lu, i co z tego, i nie do Ciebie to było .. > chodziło o kartę kredytowa, masz to gość (znaczy Polak co się dorobił) jesteś, > nie to spadaj siemiatyczniaku Karta kredytowa ułatwia życie i to wszystko, jak ktoś jej nie chce mieć to sobie mimowolnie to życie utrudnia, Siemiatycze nie mają z tym nic wspólnego. > i co z tego ze bruxiarze będą mieć mnie za gorszego, ja tez mam ich za > gorszych: śmieciarze, no to jesteście siebie warci > bałaganiarze przestrzenni, leniwi na maxa, ignoranci, i > co z tego, ja mam ich w nosie, oni mnie, i świat leci dalej. j.w. > Zachód już wiele > razy pokazywał gdzie ma Polskę, więc nic nowego. piszemy o kartach kredytowych czy to sesja rozdrapywania ran? > a co do wychylania się na forum, wychylaj się ale pozytywnie: Wychyl się proszę pozytywnie, wszyscy czekają > nie: mam samochód nowy :P a Ty nie, > ale info typu: upust w Saab na rue de badziewie dla EPSA 10% jest informacją > ciekawą dla innych, ale takie informacje u Polaków to rzadkość, lepiej wygląda, > że dał +20%, wtedy Pan coś masz chyba jakieś kompleksy, niespełniony ułan? > i co to za generalizacja siemiatycze-podludzie, > czy to ze masz prace za kasę podatników (właśnie tego "ludu prymitywnego", > między innymi) do końca życia jesteś bogiem. A że jakieś łepki się upiją i > rzucają w oczy nie zamienia sprawy, niestety zmienia zasadniczo > że cała reszta z nich nie przyjechała dla > swojej wygody i łatwych/normalnych pieniędzy. Sprzątanie czy pracowanie na > budowie to nie jest marzeniem ich życia, mieli mniej szczęścia/zdolności i > tyle. I przyjaźń ich jest więcej warta niż jakiegoś profesora z 10 tytułami, bo co praca fizyczna może uszlachetnia? > razie potrzeby nie zacfaniakuje (polecam film "buntownik z wyboru") > a żebyś wiedziała, albo na drzewie z bananem, w tej chwili "człowiek" to już > wybryk natury, nijak się nie harmonizuje z przyrodą, która stworzyła > potwora ... > żeby zachowania międzyludzkie regulował papier a nie ludzkie normy moralne przekazywanie z pokolenia na pokolenie w formie ustnej. Tak na marginesie nie ma czegoś takiego jak ludzkie normy moralne, w trakcie swojej historii rodzaj ludzki zmieniał swoje normy jak rękawiczki Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Zapraszam do Lux'a 21.09.05, 20:38 Z tego co opisujesz o BXL nie ma tu nic. Chyba ci sie spodoba. Zalatw sobie przeniesienie i po krzyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni elubie brux Re: Zapraszam do Lux'a IP: 213.189.160.* 21.09.05, 23:42 > Z tego co opisujesz o BXL nie ma tu nic. Chyba ci sie spodoba. Zalatw sobie > przeniesienie i po krzyku :) dzięki za rade(na obrzeżach Brux też jest czyściej), ale następna praca będzie już w PL na 100%, nie jestem światowcem, dłuzszy brak PL przygnębia mnie na maxa, a kasa to tylko kasa urwałem się z choinki a praca epsa to co? daje Wam boskość co poniektórym :P z nieba szybka droga w locie na p..k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni elubie brux Re: Zapraszam do Lux'a IP: 213.189.160.* 21.09.05, 23:42 > Z tego co opisujesz o BXL nie ma tu nic. Chyba ci sie spodoba. Zalatw sobie > przeniesienie i po krzyku :) dzięki za rade, ale następna praca będzie już w PL na 100%, nie jestem światowcem, dłuzszy brak PL przygnębia mnie na maxa, a kasa to tylko kasa urwałem się z choinki a praca epsa to co? daje boskość co poniektórym :P pamiętaj, że z nieba daleka droga w locie na p..k Odpowiedz Link Zgłoś