Dodaj do ulubionych

Narzędzia budowlane a granice

IP: *.icpnet.pl 01.10.05, 10:17
Czy przewożąc przez granice niemiecką i holenderską narzędzia budowlane mogę
mieć kłopoty?
Obserwuj wątek
    • reed3 Re: Narzędzia budowlane a granice 10.10.05, 22:32
      Oczywiscie ze tak ,szczegolnie po kontroli na niemieckim parkingu .lepiej
      wyslac dhl.
      • reed3 Re: Narzędzia budowlane a granice 10.10.05, 22:34
        tzn przez granice niemiecko-holenderska to nie bo czasami jej nie zauwazysz ale
        juz gorzej w niemczech na parkingach a czasmi cie z autostrady moga zwinac do
        kontoli
    • Gość: wrw Re: Narzędzia budowlane a granice IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 11.10.05, 04:08
      a co ty bedziesz wiozl?
      Betoniarke?
      nie lepiej kupic jakas kielnie czy wasserwage na miejscu za pare euro niz srac
      w ferszalunek?
      Elektronarzedzia tez zreszta maja tansze. Makita uber alles.
      • nijaki20 Re: Narzędzia budowlane a granice 11.10.05, 08:58
        Wrw, a jezeli ktos ma dobre narzedzia w domu, to ma kupowac nowe w Holandii ???

A czy gdzies w przepisach EU jest podane co mozna przewozic, a co nie?
        • Gość: wrw Re: Narzędzia budowlane a granice IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 12.10.05, 05:33
          nijaki
          jeszcze w latach 90 prowadzilem ekipy budowlane w Niemczech. Pierwszy wyjazd
          zawsze wygladal tak samo, kielnie poupychane pod siedzeniami, w walizkach
          ubrania robocze a bagaznik pelen konserw. Uwierz mi , jak ci ludzie zobaczyli,
          ze w tam narzedzia sa lepsze, tansze i mozna jeszcze dostac upust przy zakupie
          hurtowym (czasami cala brygada kupowala ten sam model wiertarki to ugadywalem
          im znizke z szefem stoiska) i zrobic to mozna bez narazania dupy na granicy to
          potem sie smiali przy wodce jacy byli "niekumaci" na poczatku.
          A wy robta co chceta.
          pozdr.

nie jestem na biezaco z przepisami, mysle ze mozna przewozic budowlane graty
          w "ilosciach nie wskazujacych na dzialalnosc handlowa" nowe) ale im lepiej
          poznawalem Niemcow tym mniej im ufalem. Zawsze sie jakis moze przy... i po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka