Dodaj do ulubionych

epso porta przesuniecia

IP: *.240.81.adsl.skynet.be 30.10.05, 21:21
Pewnie wielu kandydatow na egzamin kontraktowy z epso porta zna juz te
nowosci,ale pewnie sa tacy,ktorzy nie wiedza o przesunieciu terminu w ktorym
to bedzie mozna zapisywac sie na egzamin z 31/10 na 7/11
Oto oryginalne po fr info
27/10/2005

Appel à manifestation d’intérêt en vue de constituer une base de données de
candidats à recruter en tant qu’agents contractuels pour effectuer des tâches
diverses au sein des institutions européennes.

La date prévue pour la prise de rendez-vous pour les tests a été reportée. La
période de prise de rendez-vous s’étalera du 07/11/2005, à midi heure de
Bruxelles au 27/11/2005, midi heure
Obserwuj wątek
    • sil.bi Re: epso porta przesuniecia 07.11.05, 12:42
      Można się już wpisywać na testy w EPSO Porta, ale serwer jest mocno
      przeciążony...
      • Gość: anbxl Re: epso porta przesuniecia IP: *.243.81.adsl.skynet.be 07.11.05, 12:54
        Sylwia nie jest przeciazony tylko potem po fr stronka ma bledy techniczne-mozna
        na nia wejsc bez logowania :-)))
        • sil.bi Re: epso porta przesuniecia 07.11.05, 12:56
          Rzeczywiście można wejść bez logowania- ale wstyd;))). Szkoda tylko, że przez
          to setki osób czekających na testy nie może teraz ustalić ich terminu...
          • tuhanka Re: epso porta przesuniecia 07.11.05, 18:17
            No coz, ja weszlam na serwis po angielsku, tez bez logowania, za to jak
            zaczelam ustawiac kraj, w ktorym chce zdawac, to pojawil sie komunikat, ze
            przesylane dane sa "incorrect". Stwierdzilam, ze sobie poczekam i moze w nocy
            sie porejestruje, zapewne bedzie mniejsze obciazenie.
    • Gość: anbxl Re: epso porta przesuniecia IP: *.241.81.adsl.skynet.be 08.11.05, 10:36
      Po duzych kombinacjach doszlam do konca epso porta albo prawie-wiadomo,ze
      egzaminy sa w budynku selor ale zeby podac date trzeba podac swoj id
      d'admissiblite-podaja moj numer i nic-to nie to,czy ktos z was wie jaki numer
      tam trzeba tam wpisac??????????????????
      • chabliss Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 10:39
        udalo mi sie przed chwila bez problemow zameldowac,
        poprzez epso porta
        • Gość: anbxl Re: epso porta przesuniecia IP: *.241.81.adsl.skynet.be 08.11.05, 11:04
          oki ja teraz nie mam czasu na dzwonienie do epso,ale czy ty wiesz albo mozesz
          dowiedziec sie co wpisac w id d'admissibilite????
          • chabliss Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:13
            po potwierdzeniu mojego zameldowania, dostalam od Prometric numer potwiedzajacy
            ID, moze to jest to, czego szukasz, ale ten mumer dostaniesz dopiero jak sie
            zameldujesz..albo mowimy o dwoch roznych ID???
            • inga27 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:37
              czy jak bylas w kalendarzu to kazdy dzien mial godziny u mnei pusto jest!!!
        • inga27 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:13
          a ja nie moge, caly czas ten sam komunikat ze sa problemy czasowe!
          jak to zrobilas?
          • pacuch05 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:19
            A ja probuje drugi dzien zarejestrowac sie na test w BXL i nic. Dzisiaj juz
            doszedlem do kalendarza, a tam nie ma zadnych dat!
            • Gość: aga Re: epso porta przesuniecia IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 11:29
              Na grupe pierwsza? mam ten sam problem, zadnych dat. Chce zarejestrowac
              chlopaka.
              • inga27 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:37
                u mnei tez nei ma dat!
                • pacuch05 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 11:47
                  Teraz to juz nawet nie moge do kalendarza dotrzec. Co za g***o, za
                  przeproszeniem.
                  • Gość: gosc Re: epso porta przesuniecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:57
                    Nie wiem czy zauważyliście co jest napisane w "instrukcji"- jeżeli w kalendarzu
                    nie będzie terminu testów to należy wybrać inną lokalizację (inny kraj?)- chyba
                    sobie jaja robią! A w ogole to same błędy wyskakują...
                    • Gość: jodza Re: epso porta przesuniecia IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 11:59
                      po 11 udalo mi sie dotrzec do kalendarza, ale nie bylo zadnych dat:o(
                    • Gość: pit Re: epso porta przesuniecia IP: *.media4.pl 08.11.05, 12:00
                      czy wam tez wyskakuje takie info zara po okresleniu kraju?

The information provided by the referring Web site is incorrect. Please
                      contact the referring Web site’s operator for assistance or, if you know the
                      information required to continue, please click here.
                    • Gość: aga Re: epso porta przesuniecia IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 12:01
                      no czytalam to ale tam w zadnym miesiacu nie ma godzin
                      • inga27 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 12:04
                        a wczechacj np sa godziny, ciekawe czy warszawa juz nei ma terminow czy cos nei
                        dziala
                      • inga27 Re: epso porta przesuniecia 08.11.05, 12:06
                        ale juz w belgii nie ma godzin, chyab jakies przecviazenia!
                        • Gość: paula Re: epso porta przesuniecia IP: 83.238.50.* 08.11.05, 12:11
                          Też próbuję się zabookować Jeżeli do jutra nie dam rady to piszę do niech
                          maila. Jaja sobie robią
                          • Gość: jodza Re: epso porta przesuniecia IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 12:20
                            wh jak juz uda sie dojsc do kalendarza to nie ma tam zadnych terminow:o( u Was
                            tez ciagle to samo?
                            • Gość: Dianette do Jodzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.05, 12:46
                              Nie przejmuj sie zawsze bedzie jakies wolne miejsce na Cyprze albo w Finlandii:)
                      • Gość: jodza eligibility id ??? IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 12:09
                        co tam wpisac?!?!? ktos wie? - to jest w przypadku zapisania sie na test
                        omijajac EPSO porta
                        • Gość: Dianette JAK ZWYKLE BUDEL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.05, 12:26
                          EPSO znowu sie nie popisalo. Wynajeli jakas dziadowska firme, ktora sobie z
                          tym wszystkim nie radzi.
                          Ja probuje od rana. najpierw pojawial sie komunikat o bledzie i nic sie nie
                          dalo zrobic. Potem doszlam do missta, w ktorym chcialabym zdawac egzamin po
                          nacisnieciu next wystapil blad. Po kolejnej probie doszlam do kalendarza-
                          wybralam dzien i godz-blad, gdy ponownie dotarlam do kalendarza nie bylo
                          godzin. Po kolejnej probie udalo mi sie wybralam godziny i szczesliwa podalam
                          e-mail chca zarejestrowac sie na egzamin i BLAD.... sytsem nie przyjal
                          rejestracji
                          Teraz gdy naciskam miasto nic sie nie pojawia.
          • chabliss termin w porta 08.11.05, 12:24
            zapisalam sie dosyc wczesnie, o kolo 10.00.
            weszlam przez Epso porta,zrobilam termin w Berlinie, taki jaki chccialam,
            pokazywalo wszystko tz. kalendarz z datami. Aha po pierwszym potwiedzeniu
            terminu wyrzucilo mnie, jakis blad mi wyskoczyl w jezyku informatykow.
            No to jeszcze raz sprobowala i sie udalo.
            Jak juz przeszliscie z epso strony dalej i jestescie na stronie, gdzie wybiera
            sie kraj, to proponowalabym skopiowac linka i z tym linkiem sprobowac za jakis
            czas. W tym linku jest zdaje sie ten poszukiwany ID numer, przez ktory mozna
            ewentualnie wejsc omijajc epso porta. Ale nie daje gwarancji.
    • piniek Do cierpliwych świat należy 08.11.05, 13:21
      Wreszcie, po ponad godzinie udało mi się zarejestrować. Przeszedłem chyba przez
      wszystkie możliwe błędy...

Ten eligibility ID jest zawarty w adresie, na który przekierowuje guzik z Epso
      Porta. To te cyferki przy "eligid=". Nie należy się przejmować komunikatem, że
      jest niewłaściwy. Za n-tym kliknięciem w "next" system załapie.

Komunikat o tym, że dane otrzymane z przekierowującego serwisu są niewłaściwe
      (pojawia się po wyborze państwa) zapewne jest powodowany tym samym błędem - też
      nie należy się przejmować, nie za pierwszym, to za dziesiątym razem przejdzie :)
      Czasami (zwykle?) w kalendarzu albo się nie pojawiają godziny, albo pojawiają
      się, tylko każda jest już "unavailable" (raz przeklikałem w desperacji
      wszystkie). Nie szkodzi. Za którymś razem będzie dobrze.

Po wybraniu godziny jest pytanie o dodatkowe dane (adres e-mail). Jeśli w
      niebieskiej ramce jest tylko tekst o tym, że obowiązkowe pola są zaznaczone
      gwiazdką a nie ma formularza, to znaczy, że znów mieliśmy pecha i trzeba
      spróbować raz jeszcze. Ale jak ktoś chce, to może kliknąć w next, żeby zobaczyć
      śliczny błąd :)

Zauważyłem też, że gdy używałem Firefoksa, to występował błąd przetwarzania
      danych wysyłanych po wybraniu centrum egzaminacyjnego. Pod IE ani razu ten błąd
      nie wystąpił. Miałem wypróbować też Operę, ale właśnie wtedy udało mi się
      przejść całość pod IE.

Tak więc... powodzenia!

P.I.nie.K.
      • Gość: un patient Re: Do cierpliwych świat należy IP: 83.222.38.* 08.11.05, 13:43
        > Zauważyłem też, że gdy używałem Firefoksa, to występował błąd przetwarzania
        > danych wysyłanych po wybraniu centrum egzaminacyjnego. Pod IE ani razu ten błąd
        > nie wystąpił. Miałem wypróbować też Operę, ale właśnie wtedy udało mi się
        > przejść całość pod IE.

I jak zwykle majkrosoft gurom. Czy nie uwazacie, ze EPSO dopuszcza sie tym samym
        praktyk monopolistycznych? ;-)

I przy okazji
    • Gość: dianette najnowsze informacje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.05, 13:27
      Dear candidate,

For technical reasons, access to EPSO Porta and Test booking system is
      momentarily not possible until Wednesday 9 November at 12:00 noon.

EPSO and its partners are actively working at solving the problems, rest
      assured that EPSO will take the necessary measures to ensure a fair treatment
      of all the candidates.

Please accept our apologies for the inconvenience.
      • piniek Re: najnowsze informacje 08.11.05, 13:46
        Podobne info (oprócz tego akapitu "EPSO and its partners...") pojawiło się
        wczoraj po południu - że access is not possible until Tuesday 8 November at
        12:00 noon.
        Jakoś nie zauważyłem dziś żadnej różnicy w (nie)działaniu całej tej aplikacji.
        I szczerze mówiąc, to nie sądzę, że kolejne 24h ich zbawią. To, w jaki sposób
        zachowuje się ta aplikacja sugeruje, że nie radzi sobie ona z nawałem
        jednoczesnych zgłoszeń - albo jest źle napisana (lub przystosowana do mniejszych
        grup kandydatów), albo serwer się nie wyrabia. Cokolwiek to jest, to raczej "na
        kolanie" tego poprawić się nie da.
        Ale to w sumie ich zmartwienie - może coś im się uda wymyśleć. Oby tylko nie
        unieważnili przy okazji wcześniejszych zapisów :-)

P.I.nie.K.
        • Gość: jodza Re: najnowsze informacje IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 14:56
          ja wlasnie zapisalam meza omijajac strone epso, ale jak na razie nie przyszlo
          zadne potwierdzenie - wiec cieszysz sie jeszcze nie bedziemy
          • Gość: adam Re: najnowsze informacje IP: *.media4.pl 08.11.05, 15:02
            A jakie wpisalas dane do tego pola z id ten numer z linku, ciagle nie wchodzi
            (z zerami i bez nich)

dzieki
            • Gość: jodza Re: najnowsze informacje IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 15:31
              jak to juz tu ktos na wstepie podpowiedzial, jak jeszcze to wszystko jako tako
              dzialalo, to skopiowalam linka, na ktory mnie przekierowywalo espo porta po
              wcisnieciu "Test registration"

To zadzialalo jakisz czas temu i wyszstko gralo - pokazalo sie duzo terminow
              oraz doszlam do etapu potwierdzenie rezerwacji i dostalam jej nr

wiec wszystko poszlo tak, jakbym rejestrowalam sie logujac sie najepierw do
              epso porta
          • Gość: mk Re: najnowsze informacje IP: *.upc.chello.be 08.11.05, 15:07
            a mozecie moze zdradzic tajemnice do kiedy tj do ktorego w grudniu mozna sie
            zapisac? chodzi mi o egzaminy w Brukseli
            ja tez probozwalam sie zarejestrowac przed 10ta, ale kilkakrotnie nie bylo
            godzin na egz w bruxie..i jutro bede dalej probowac...jeszcze raz
            • Gość: info Re: najnowsze informacje IP: *.consilium.eu.int 08.11.05, 15:18
              Do 22 (albo 23, nie pamietam juz) grudnia, od 1. Codziennie (w dni robocze, pon-
              pt) sa cztery terminy: 8, 9.30, 12, 13.30 (lub 15, chyba tylko ostatniego
              dnia). Mi ciagle pojawial sie komunikat, ze wybrany termin jest unavailable,
              ale kolo setnej proby udalo sie wybrac ten najlepszy, moze teraz dziala to
              wszystko lepiej. Logowalam sie i rejestrowalam przez epso, a nie jakimis
              pokretnymi drogami, ale nie mam jeszcze potwierdzenia na maila, chociaz
              wszystko chyba dobrze poszlo, byl komunikat na koncu rejestracji, wydrukowalam
              go zreszta.
              Mowie tu o testach w Brukseli, w centrum w Warszawie facet mowil, ze na razie
              sa tam terminy od 28.11 do 3.12, jeden termin dziennie, ale wydaje mi sie to
              malo prawdopodobne (jakos malo tych terminow). W kazdym razie on o innych nie
              wiedzial, a na stronie epso w ogole zadnych terminow w "kalendarzu" dla
              Warszawy nie widzialam.
            • piniek Re: najnowsze informacje 08.11.05, 15:20
              Do 22.12 włącznie (przynajmniej tyle mi się wyświetliło).

P.I.nie.K.
          • piniek Re: najnowsze informacje 08.11.05, 15:16
            Tak po prawdzie to mi też jeszcze mail nie przyszedł - ale doszedłem do punktu,
            że już mam "confirmed", numer dostałem, dane zapisałem. Pewnie trzeba się będzie
            upomnieć o przysłanie :)

P.I.nie.K.
          • sil.bi Pytanie do Jodzy 08.11.05, 20:59
            Jak wiadomo zalogowanie się teraz w EPSO Porta jest niemożliwe i wcale nie
            jestem pewna, czy jutro w południe coś się poprawi, dlatego na wszelki wypadek
            pytanie: czy powiodła się Twoja rejestracja z pominięciem Porta? Rozumiem, że
            korzystałaś z linka wklejonego przez Anbxl? Pozdrówka!
            • Gość: anbxl Re:dzieki za info IP: *.243.81.adsl.skynet.be 08.11.05, 21:18
              Wlasnie niedawno weszlam do domu z pracy ,gdzie miala dzis okazje porozmawiac z
              persona z epso-ta osoba nie rozumie dlaczego to nie dziala,ale coz tu
              rozumiec.Ta firma-thomson to potentat swiatowy,ale no coz pewnie dostali
              projekt po jakiejs znajomosci i jakis informatyk-laik tak napisal program-ja
              nie jestem specjalistka,ale moja firma nie robi takich podstawowych bledow w
              skryptach i tu nie ma co dyskutowac tylko potraktowac to jako test
              preselekcyjny i dzialac dalej
              Ja na moja skarge dostalam taka odpowiedz
              Madame, Monsieur,

Un numéro d'éligibilité n'est pas nécessaire pour effectuer votre inscription.
              Nous travaillons en ce moment pour résoudre le problème.

Nous vous prions de bien vouloir nous excuser pour les inconvénients causés.

Merci de réessayer plus tard dans l'après-midi.

Sincères salutations
              EPSO Support

Jeszcze raz wielkie dzieki za wszelkie info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka