Dodaj do ulubionych

JS-CONSULTING W DANII

IP: *.asta-net.com.pl 10.12.05, 18:36
Czy ktoś pracował lub ma zamiar pracować w firmie JSconsulting w danii?
Aktualnie trwa nabór.Czy ta firma jest wiarygodna? proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:20
      nie moge ci pomoć :/
      • Gość: ab Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.telia.com 21.12.05, 17:21
        otwarlem ich strone domowa - niezaktualizowana i wogole nie wiadomo o co tam
        chodzi i czy sie zajmuja - odpusc! /moja rada/
    • Gość: aneta Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:13
      Cześć ja zaryzykowałam podpisałam kontrakt i czekam na zezwolenie na prace jade
      tam 30 stycznia zaryzykuj co ci zależy stracisz najwyrzej 56o zł na
      bilet.pozdrawiam
      • Gość: Paweł Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:52
        Cześc. Moja siostra wyjeżdza tam 28 lutego. Wiesz juz może coś więcej na temat
        tej pracy??? Będe wdzięczny za wszelkie informacje..:)
    • Gość: Ewcia Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.brzeznica.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:25
      Iwonka a czy mogłabyś powiedzieć w jaki sposób załatwiłaś sobie a prace? Bede
      ci bardzo wdzięczna za informacje, gdyż bardzo zależy mi na jakimś wyjeździe do
      pracy ze względu na moją sytacje! Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • magda.lena8 Re: JS-CONSULTING W DANII 13.01.06, 14:22
        Gościu Ewo,a jak tam Twój angielski? Bo ofert jest sporo...Moja sytuacja też
        nie jest do pozazdroszczenia,ale ja pilnie uczę się tego języka z zamiarem
        wyjazdu.Poszukuję też osób chętnych do wspólnego wyjazdu.
        magda.lena8@gazeta.pl
        • ata251 Re: JS-CONSULTING W DANII 15.01.06, 20:42
          Magda a na kiedy masz termin wyjazdu?aneta
    • Gość: iks Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:16
      ja jadę teraz 19 stycznia zobaczymy:-) może się Aneta spotkamy:-)
      • Gość: aneta Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:37
        hhmm spoczko jak masz na imie?daj jakieś namiary na siebie
    • Gość: iks Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:06
      gg 2992596 pozdrawiam
      • Gość: aneta Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:57
        • Gość: IWONA Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.asta-net.com.pl 13.01.06, 18:23
          Hej Aneta! Czy dostałaś już pozwolenie? ja mam termin rozpoczęcia pracy na
          23.01 i jeszcze czekam
          • ata251 Re: JS-CONSULTING W DANII 15.01.06, 20:38
            Witaj Iwona!Nie ,nie dostałam podobno jest 2 tygodniowe opużnienie w wydawaniu
            pozwoleń ale może bedą na czas ja mam termin na 30 stycznia!
          • ata251 Re: JS-CONSULTING W DANII 15.01.06, 20:40
            Iwona masz gg????????Aneta
      • Gość: aneta Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:33
        podajesz nr gg ale jesteś niedostępna cały czas odezwij sie!
        • Gość: IWONA Re: JS-CONSULTING W DANII IP: *.asta-net.com.pl 16.01.06, 16:50
          Hej! Moj nr gg: 9708466. Ja jestem najczęsciej od popoludnia ale niekoniecznie.
          Gdyby mnie nie bylo zostaw prosze info /swoj nr gg/
    • tomektl83 Re: JS-CONSULTING W DANII 01.02.06, 00:53
      no własnie czy ktos wie cos wiecej o tej firmie?
    • nadzieja_ona Js-Consulting W DANII 05.03.06, 00:01
      Czy ktos już może wyjechał do tej Dani, bo ja mam taki zamiar, już niebawem!
      Czy jest po co?
    • Gość: Kama Js-Consulting w Danii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 14:56
      Czesc, ja wyjezdzam, szukam kontaktu z osobami ktore tez wyjezdzaja, ja mam
      termin 20.03.2006, e-mail: kama221@tlen.pl
      • Gość: kasia Re: Js-Consulting w Danii IP: *.promax.media.pl 19.03.06, 14:56
        Cześć
        mam pytanie? czy dostałas potwierdzenie, że jutro wyjeżdżasz.
        • Gość: Wyjazd do pracy Re: Js-Consulting w Danii IP: *.media4.pl 20.03.06, 20:12
          Mam pytanko!!!!
          Czy ktos juz był albo jedzie niebawem z tej firmy??
          I jak umowy??ponoc nie dają w firmie tylko na miejscu w Dani,a to co wiem to
          umowy sa w 2 a nawet 3 egzemplarzach
          Jesli ktos ma umowe to czy jest szansa aby ja np na emaila wysłac
          moj email kojot_max@tlen.pl
          Jakiekolwiek wiadomości na temat tej firmy to tez milo by było

pozdrawiam

• Gość: HANIA Re: JS-consulting z odense IP: 195.136.92.* 22.03.06, 17:33
      JUZ TEZ PO TERMINIE CZEKAM ALE COS MI SIE TU NIEPODOBA TO MOZE BYC ... BUR,,,
      • Gość: xxx Re: JS-consulting z odense IP: 87.50.94.* 22.03.06, 18:35
        jestem juz tu 2 miesiace i wszystko jest w porzadku, poza tym ze w biurze maja
        balagan
        • Gość: melon1922 Pytanie do xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:08
          Ile czasu czekałeś na wyjazd?Mój termin minął 06.03.
          • Gość: xxx Re: Pytanie do xxx IP: *.slnxx2.adsl-dhcp.tele.dk 26.03.06, 18:10
            ja bardzo szybko dostalam pozwolenie,ale kolezanka tez czeka juz 3 miesiace
            • Gość: Rudy Re: Pytanie do xxx IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.06, 13:20
              Pytanko mam a raczej kilka

1. Gdzie zgłaszałes wniosek o pozwolenie i jak ci je przysłali??
              2. wyjechałes juz??
              3. Czym jechałes ??

Pozdrawiam
              • Gość: IWONA Re: Pytanie do xxx IP: *.asta-net.com.pl 14.04.06, 21:00
                Witam zainteresowanych! Mineły 3 miesiace mojej pracy w JS-Consulting i
                zapewniam wszystkich ze to wiarygodna firma a niedociagniecia zdazaja sie w
                kazdej firmie. Najwazniejsze ze placa w terminie i w takiej stawce jaka
                ustaliliscie przy zawieraniu umowy.Pozdrawiam!
                • Gość: Urszula Re: Pytanie do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:08
                  Witam
                  jeśli możesz to napisz,czy przed wyjazdem otrzymałaś info na temat pozwolenia
                  na pracę, czy może wszystkie formalności były załatwiane w Danii oraz na czym
                  dokładnie polega Twoja praca
                  pozdrawiam
                • Gość: GOŚC Re: Pytanie do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:29
                  IWONA FAKTYCZNIE MASZ KASY W TERMINIE ?BO JA WIEM ŻE NIE PŁACA W TERMINIE I
                  LUDZIE MIESZKAJĄ W FATALNYCH WARUNKACH NP 20 OSÓB I JEDNA UBIKACJA NA ZEWNĄTRZ
                  • Gość: czarna Re: Pytanie do xxx IP: *.unknown.tele.dk 28.04.06, 13:04
                    ja tu pracuje 2 miesiace i pieniadze przychodza na czas a ten dom w ktorym
                    mieszkamy jest w trakcie remontu dlatego mamy 1 lazienke czynna. Inni mieli
                    szczescie i mieszkaja w fajnych warunkach
                  • Gość: ginter Re: Pytanie do xxx IP: 213.173.232.* 02.06.06, 14:03
                    chcialbym sie dowiedziec gdzie w danii jestescie, i jak naprawde jest, bo w ktos inny napisal ze warunki
                    sa ok. Tez sie wybieram na prace z tej firmt, kumpel mi zalatwia, ale dokladnie jeszcze niewiem na czym
                    to polega - a jak zobaczylem ze piszesz ze warunki fatalne i nie placa na czas, to sie troche martwie.
                    prosze odpisz. moj mail: ginter2006@o2.pl
        • kosax2121 Re: JS-consulting z odense 13.01.08, 14:15
          jak jest dobrze to prosze powiedz czy mozna jeszcze się wkręcić do pracy bo mnie
          w konia zrobili miala byc przca i nie ma, siedze w dani z żoną i dzieckiem i nie
          wiemy czy wracac do domu moje gg 9115573 prosze odezwij sie. ile mozna zarobic i
          jak z mieszkaniem, jaka to miejscowosc
      • Gość: Jen Re: JS-consulting z odense IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:17
        Witam
        ja też czekam na info o wyjeździe, jak możesz to skontaktuj się ze mną
        jen28@tlen.pl
        • Gość: Zbyszek Re: JS-consulting z odense IP: *.atm2-0-1101153.0x50a516ca.bynxx13.customer.tele.dk 24.04.06, 21:43
          Nie wiem jak to wlasnie jest tam, ale JS-Consulting teraz za w wsyszktie gazety
          w Danii...

Mój polski niestety nie jest tak dobry, ale po angielsku tak chodzi:

One of JS-Consulting's customers only pays their Polish workers around 30 DKK an
          hour, less than 1/3 of of the normal pay, 105 DKK:
          politiken.dk/VisArtikel.sasp?PageID=449778
          The Polish workers are paying to trade unions, but JS-Consulting keeps that money:
          politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=449940
          JS-Consulting rents an apartment for 6.250 DKK a month, and sub-lets it to the
          Polish workers living there for 25.000 DKK a month:
          politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=450018
          Maybe someone will translate them, run them trough babelfish?

I don't know anything else about the company than what I have read in the
          papers, but I get the impression that they are not a serious company, but are
          merely exploiting cheap labour :-(
          • gottie Re: JS-consulting z odense 25.04.06, 07:42
            Fakt, to prawda, w lokalnych gazetach tj, JP, Fyens, pojawily sie artykuly o JS
            Consultingu ze zatrudnial pracownikow nie zgodnie z zasadami. Chodzi o to ze
            placil im na reke ok 4Euro/h a jako posrednik bral 13 do kieszeni i uwazal ze
            potraca sobie to za mieszkanie. Dunskie media podjely juz kroki w tej sprawie by
            to wyjasnic, ale podobno ludzie zgodzili sie na takie kontrakty. O sprawie JS,
            napisze niedlugo tu jak i na stronie podanej w stopce.

Pozdrawiam
            • Gość: Gosc . Re: JS-consulting z odense IP: 85.218.148.* 26.04.06, 01:22
              Z JS Consulting jest teraz wielka afera w Danii - sprawa trafila juz do
              ministra pracy . Chodzi o to ze ci co pracuja w szklarniach sa oplacani przez
              ogrodników 109 kr za godzine - z czego JS Consulting daje im na reke ok. 60 kr
              ( 8 euro ) . Ale tych którzy pracuja przy pieczarkach wlasciciel oplaca po 105
              kr za godzine ale JS Consulting daje im tylko 30 kr ( ok. 4 euro ) - zgodnie z
              tym na ile sie umówili . Tak niska stawka byla dla ludzi którzy nie znali
              jezyka i nie mieli szans na zalatwienie sobie czegokolwiek innego - a JS
              Consulting wykorzystal to maksymalnie . Tyle tylko ze teraz beknie za to
              wszystko - wszyscy którzy tam pracowali w przeszlosci i maja jakies roszczenia
              finansowe ( np. za niewyplacone dodatki za nadgodziny czy specjalne pieniadze
              na wakacje wynoszace 8% zarobku BRUTTO ) albo zostali wyrzuceni bez zachowania
              okresu wypowiedzenia powinni sie zglaszac na stronie która podal GoTTie . Na
              tej stronie sa tez stale uaktualniane informacje o biezacej aferze . Jest co
              poczytac ....
              • Gość: Gosc Re: JS-consulting z odense IP: *.unknown.tele.dk 28.04.06, 13:07
                Jesli sie zgodzili na takie warunki to dlaczego maja pretensje ???
          • pia.ed Re: JS-consulting z Odense ...................... 26.04.06, 08:57
            Przeczytalam jeden z artykulow dotyczacy pracy na plantacji pieczarek.

Dunskie zwiazki zawodowe protestuja przeciwko takiemu traktowaniu Polakow,
            bo 30 DK na godzine to czysty wyzysk.

Jednoczesnie ZWOLNIONO z zakladu 14 Dunczykow - ktorym placono 4 razy wyzsza
            stawke, aby zaoszczedzic na kosztach!!!
            • pia.ed Re: JS-consulting z Odense .........Oszusci!!! 26.04.06, 09:03
              Okazuje sie, ze co miesiac JS Consulting sciaga
              od 100 zatrudnionych Polakow OPLATE NA ZWIAZKI ZAWODOWE,
              tylko ze do zwiazku zawodowego odprowadza zaplate za ... 5 osob,
              pracownikow JP-consulting.
              Reszte pieniedzy wsadza do wlasnej kieszeni!!!
              • letniak1 Re: JS-consulting z Odense .........Oszusci!!! 26.04.06, 16:01
                Proszę przedstawiciela firmy JS CONSULTING aby wypowiedzial sie na temat
                wynienionych niejasnosci. Chodzi rowniez o artykuł na stronie polonii dunskiej.
                CZEKAM NA WYJAZD I JESTEM PELEN OBAW! PEWNIE JAK WSZYSCY ZAINTERESOWANI! Dodam
                tylko ze wierze w to ze wyjade na okreslonych w biurze warunkach. Moje
                dokumenty są w ambasadzie dunskiej - czekam na pozwolenie. Proszę o wszelkie
                informacje.
                • letniak1 Re: JS-consulting z Odense .........Oszusci!!! 26.04.06, 16:12
                  Wszyscy którzy umawiawiaja sie z JS Consulting ze otrzymaja dana stawke
                  otrzymuja ja . Tyle ze pracujacy w pieczarkarni zgodzili sie na glodowe
                  stawki . Ale prawdopodobnie pomozemy im w inny sposób - poprzez podatki gdzie
                  dostana ich zwrot po zakonczeniu kontraktów .

Natomiast trudna jest sytuacja mieszkaniowa w Marslev gdzie budynek jest w
                  remoncie - ale powinno sie to niedlugo poprawic .

ZNALAZLEM TAKA INFORMACJE. JENDAK PORSZE WYJASNIC CO SIE DZIEJE Z OSOBAMI
                  OCZEKUJĄCYMI? JAKI STOSUNEK DO FIRMY MA W TYM MOMENCIE AMBASADA? CZY ZAWIESILI
                  PODANIA?? PROSZĘ O WSZELKIE INFORMACJE!
    • semilia Re: jsc pytanko 16.05.06, 18:07
      Cześć , czy ktoś podpisywał umowę z jsc jeszcze przed tą całą aferą? Jeśli tak
      to czekam na kontakt, pod nr gg:3992100..pozdrawiam.
      • Gość: Kasia Re: jsc pytanko IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 16.05.06, 20:30
        Czesc
        Ja pracuje tutaj juz 3 miesiace i nie ma zadnych przekretow. Podpisywalam umowe
        na 8 euro i tyle dostaje. Nie ma co sluchac tego Grzegorza bo to psychiczny i
        wiekszosc ludzi tutaj pracujacych ma go dosyc i jego klamstw ale z nim sie nie
        da rozmawiac.Robi wszystko, zeby zniszczyc firme. To schizofremik, ktory nie
        wie co robi- mowi jego wlasny syn. Jesli chodzi o jakies 2 kontrakty to tez
        bzdura, bo my wszyscy podpisywalismy 1 . Tylko ludzie do pieczarek, ktorzy
        mieli pracowac za 4 euro podpisywali 1 po polsku z polskim przedstawicielem a 2
        po angielsku z JSC. Wszystko sie wkrotce wyjasni :-) ale jak chcesz przyjechac
        do pracy to bez obaw.Jest nas tutaj ponad 100 wiec jesli by cos nie gralo to
        bysmy wrocili do Polski.
        • matt7811 Re: jsc pytanko 16.05.06, 23:15
          CZE!MAM PROŚBĘ,CZY MOŻESZ NAPISAĆ TROCHĘ WIĘCEJ NA TEMAT PRACY W DANII?W CHWILI
          OBECNEJ CZEKAM NA POZWOLENIE I SZCZERZE MÓWIĄC NIE WIEM CZEGO SIĘ TAM
          SPODZIEWAĆ.
          • Gość: Gosc Dania jest panstwem prawa czyli co sie nam nalezy IP: 85.218.148.* 17.05.06, 12:47
            Przedruk ....

----------------------------------------------------------------

Odcinek 1. Pewne aspekty prawa lokalowego .

Wielu Polaków slyszalo ten zwrot ze Dania jest panstwem prawa ale
            niewielu wie co to oznacza w praktyce . Zwlaszcza ze stosunki w Polsce sa
            bardzo rózne od dunskich. Dlatego chcialbym tutaj zamiescic kilka refleksji.

Po pierwsze wszystkie akty cywilno-prawne , m.in. umowy sa z mocy prawa
            NIEWAZNE od samego poczatku jezeli sa sprzeczne z obowiazujacym prawem
            .
            Mozna spokojnie podpisywac wszystko co tylko jest podkladane do podpisu
            i w dogodnym dla siebie momencie np. na zakonczenie kontraktu -
            zakwestionowac
            . W wypadku zaskarzenia takie umowy sa uchylane i
            odpowiednie instancje same ustalaja co w nich mozna zaakceptowac a co wladze
            zechca zmienic . I nikt im nie podskoczy ....

Przyklad . Ktos szukajac mieszkania wynajmuje cos bardzo drogiego
            bo nic innego nie potrafi znalezc . Podpisuje przy tym kontrakt w którym
            zgadza sie ze jak cos sie wlascicielowi nie spodoba to mozna mu to mieszkanie
            wymówic
            . Po czym zupelnie spokojnie moze udac sie juz na drugi dzien do
            Huslejenævnet ( urzad nadzoru nad czynszami mieszkaniowymi ) - w Odense jest
            to :

Beboerklagenævnet
            Odense Slot, indgang J
            Nørregade 36 - 38
            Postboks 720
            5100 Odense C

Wystarczy im pokazac ten kontrakt . Juz oni go wyprostuja - i to z moca
            wstecz
            ....

Dlaczego ? Dlatego ze w Danii istnieje odpowiednia ustawa co
            wlascicielowi mieszkania wolno a co nie - m.in. w zakresie wysokosci czynszu
            . Natomiast co do wypowiedzenia to wlasciciel nie ma wogóle zadnych
            szans
            . Po prostu jezeli wynajal mieszkanie na czas nieokreslony to nie
            moze go wogóle wypowiedziec
            . Jedynym wyjatkiem jest sytuacja kiedy
            udokumentuje ze z jakichs powodów jest zmuszony sam ponownie w tym mieszkaniu
            zamieszkac - albo ze je sprzedal . Tylko ze wtedy lokatorom przysluguje
            roczne wypowiedzenie
            . A sprzedac mieszkanie z lokatorami oczywiscie mozna -
            tyle ze za cene znacznie nizsza od rynkowej . Przy wynajmie na czas okreslony
            wlasciciel nie moze wymówic mieszkania w tym okresie na jaki zostala zawarta
            umowa
            . A lokator moze ....

JSC pobieralo od swoich pracowników za mieszkanie po 5.000 kr miesiecznie od
            osoby - ale kiedy po artykule w Fyens Stiftstidende 24.04.06. Huslejenævnet
            oznajmilo ze wbrew zwyczajowi z wlasnej inicjatywy zajmie sie ta sprawa -
            Jesper natychmiast obnizyl cene wynajmu do polowy wiedzac ze nie ma z nimi
            zadnych szans
            . A poniewaz nie mógl teraz potracac tyle za mieszkanie z
            placy pracowników i musial te róznice oddac - postanowil wiec udawac
            dobrego wujka i zwrócil je ludziom jako podwyzke plac z 30 kr do 60 kr
            za godzine ( z 4 euro do 8 euro ) . Oznajmiajac przy tym wszem i wobec ze
            byla to pomylka nowo zatrudnionej w biurze pracownicy
            . Tyle tylko
            ze "zapomnial" zwrócic ludziom pieniadze za ten pierwszy okres kiedy "przez
            pomylke" placili za duzo za mieszkanie . No wiec czy to byla pomylka czy tez
            nie ?
            Bo jak to bylo umyslnie - to trzeba to dac do Huslejenævnet ( mozna
            na zakonczenie kontraktu bo w tych sprawach nie ma przedawnienia ) . A jak
            pomylka to oczywiscie nalezy wybaczyc - bo przeciez kazdy moze sie pomylic a
            zwlaszcza nowo zatrudniona i niekompetentna pracownica
            . Ale wtedy zabrane
            ludziom "przez pomylke" pieniadze musza byc oddane . Wiec albo - albo
            .

Tak ze chociaz komus moze wydawac sie ze to wlasciciel mieszkania o wszystkim
            decyduje - ale poniewaz Dania jest panstwem prawa - to tutaj prawo decyduje
            . A prawo chroni z cala swoja moca lokatora a nie wlasciciela .
            Wystarczy to wiedziec albo po prostu zapytac sie kogos kto wie . I wtedy
            "pomylki" same sie wyprostuja ....

Przypomnial mi sie taki wierszyk z dziecinstwa ( no cóz - czlowiek
            dziecinnieje na starosc
            ) - zlapal Kozak Tatarzyna a Tatarzyn za leb
            trzyma . Kiedys moja zona czytala bardzo wolno ( dla latwiejszego
            zrozumienia ) ten wierszyk naszej pierwszej - wówczas 2,5-letniej córeczce
            Agatce :

- Zla-pal Ko-zak Tata-rzyna - a Tata-rzyn za leb trzy-ma .
            - A Agatka na to : - mamusiu - Tata nie rzyn - tata Grzegorz .
            Prorocze slowa
            ....
      • matt7811 Re: jsc pytanko 17.05.06, 21:45
        cze.
        ja też jestem na początku tego wszystkiego,może wiesz coś więcej,moje gg 8586051
        • Gość: Kasia Re: jsc pytanko IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 17.05.06, 22:27
          Praca jest w roznych szklarniach. Za godzine masz 8 euro netto. Daja pokoje
          zazwyczaj 2 osobowe i samochod do dyspozycji.
          Mozna troche odlozyc na lepsze zycie w Polsce :-)
          • matt7811 Re: jsc pytanko 17.05.06, 22:52
            Wyjaśnij mojej skromnej osobie,czy z tego 8 euro są jeszcze jakieś "potrącenia"
            typu czynsz itp?
            Uważasz,że warto zrezygnować z pracy w Polsce i wyjechać?
            • Gość: Doradca. Re: jsc pytanko IP: 85.218.148.* 17.05.06, 23:12
              Mysle ze powinienes poswiecic troche czasu i przeczytac wszystkie posty w tym
              watku - a zwlaszcza "Sprawa oszustwa jest juz w parlamencie" .

Jezeli zrezygnujesz z pracy a wydawanie zezwolen dla JS Consulting zostanie
              wstrzymane ( a de facto juz jest wstrzymane od kilku dni i zapewne nie bedzie
              przywrócone ) to zostaniesz na lodzie ....

Dla Danii afera JS Consulting jest prestizowa sprawa poniewaz przedluzyli
              niedawno az o 3 lata okres przejsciowy w otwieraniu swojego rynku pracy wlasnie
              po to aby zapewnic ze pracownicy z Europy Wschodniej beda otrzymywac taka sama
              place jak Dunczycy . A tymczasem rózne firmy posredniczace zbijaja kokosy na
              ordynarnym oszustwie . Tak ze JS Consulting zostanie zapewne przykladnie
              ukarane ....
          • matt7811 Re: jsc pytanko 17.05.06, 22:57
            ach!jeszcze jedno pytanko:Ile godzin faktycznie się tam pracuje i ile można
            odłożyć:)
    • Gość: aga Re: js-consulting IP: *.core.lanet.net.pl 10.09.06, 15:36
      jak wyglada zamieszkanie z tej firmy? ktos byl i wie?
      • Gość: aler Re: js-consulting IP: *.atm2-0-13056.0x3ef2d86e.odnxx3.customer.tele.dk 10.09.06, 18:14
        Zakwaterowanie jest w kilku miejscach. Z reguly sa to duze mieszkania (3 pokoje
        + kuchnia i duzy pokoj wspolny i oczywiscie lazienka) gdzie mieszka max 8 osob.
        Sa w pelni wyposazone, kuchenka, duza lodowka, naczynia, talerze, sztucce,
        mikrowalowka, zmywarka, pralka. JSC odlicza ok 2500 koron za miesiac za
        mieszkanie, plusem jest to ze nie placi sie depozytu. Minusem jest kolejka do
        lazienki i troche drogi czynsz. Zawsze mozna poszukac czegos na wlasna reke.
        • Gość: gość Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:25
          hahaha jak znajdziesz coś na własną reke to stracisz prace bo mają z ciebie za
          malą kase!!!!!!!!!!!!!
          • gottie Re: js-consulting 11.09.06, 22:23
            Znam ludzi ktorzy pracuja dla JSC i maja wlasne mieszkania. Nikt ich do tej pory
            nie wyrzucil ani niczym nie straszyl.
            • Gość: xxx Re: js-consulting IP: *.promax.media.pl 13.09.06, 23:18
              Bo wszystkich nie moga wyrzucic, ale wiekszosc ludzi z JSC wie, ze firma zarabia
              takze na ich czynaszach, dlatego po zmianie mieszkania, najczesciej nie dostaje
              sie juz propozycji pracy!Przeciez tego nie oglosi nikt oficjalnie! A jak nie
              chcesz korzystac z transportu ktory Ci "oferuje" firma, oczywiscie za
              odpowiednia oplate!, to raczej tez mozesz sie pakowac i ...
              GoTTie w Tej firmie tylko szef jest Duczykiem!
              Reszta to Polacy - Polki ktore kreca "jak diabel sloncem" to niestety taka nasza
              narodowa wada! I niestety z reguly rodacy sa najgorsi dla rodakow - patrz np.
              pomidory we wloszech, anglia itp. moze jeszcze nie Dania, ale kto wie co bedzie
              za ... miesiecy/lat.
              • Gość: gosc Re: js-consulting IP: *.unknown.tele.dk 18.09.06, 08:15
                Ciekawe,ze co najmniej kilkunastu pracownikow jezdzi prywatnymi samochodami od
                miesiecy i jakos nikt ich za to nie wyrzucil...
                • Gość: gosc Re: js-consulting IP: 194.192.195.* 18.09.06, 08:46
                  ...a ilu mieszka w wynajetych przez siebie mieszkaniach, i tez pracuja. Nawet
                  transport po nich przyjezdza.
                  • Gość: gosc Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:35
                    buahahaha a ilu jest juz w POLSCE hahahaahhahah
                    • Gość: Remi Re: js-consulting IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 22.09.06, 12:19
                      Nie dziwie sie ze niektorzy wracaja do Polski bo jak ktos sie obija i
                      przyjechal tylko zeby posciemniac pod stolem w pracy to nie dziw ze ogrodnik
                      za takiego dziekuje. Ja tez bym takich odsylal do domu gdyby dla mnie
                      pracowali...
                      • Gość: gość Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:02
                        hm szkoda ze wypowiadaja sie tu ludzie którzy tak naprawde nie znają kulis tej
                        firmy i nie mają pojecia co sie tam dzieje sa tacy co ściemniają to fakt ale
                        jest wielu nie ściemniających ja tam jestem i widze to wszystko piepszone gó..!
                        • Gość: hehe Re: js-consulting IP: *.atm2-0-13056.0x3ef2d86e.odnxx3.customer.tele.dk 22.09.06, 15:05
                          to idz do Job Servera, lub poszukaj innej pracy na wlasna reke o ile dasz rade,
                          kto cie trzyma w JSC? W dzisiejszych czasach chyba ludzie maja wolna wole, nie?
                        • Gość: Gosc Re: js-consulting IP: *.unknown.tele.dk 25.09.06, 11:09
                          To po co w tym p..... g..... pracujesz.
                          Jak jestes taki wspanialy to dlaczego sobie sam nie znajdziesz pracy tylko
                          dalej pracujesz i narzekasz.
                          Dlaczego nie ujawnisz swojego nazwiska.
                          Swiadczy to o Tobie, ze narzekasz a dalej pracujesz . Jaki wniosek? Czyli musi
                          Ci odpowiadac bo dalej pracujesz w tej frmie cwaniaku!!!!!!
                          • Gość: Gosc Re: js-consulting IP: *.unknown.tele.dk 25.09.06, 11:20
                            Zastanawiam sie nad tymi ludzmi , ktorzy narzekaja a nadal pracuja.
                            Zastanawiam sie dlaczego takich debili jeszcze firma nie wywalila z tej firmy.
                            Jak mozna narzekac i racowac, cwaniaki jedne maja prace, dowoza ich do pracy,
                            warunki naprawde swietne w nowych mieszkaniach, poprzewracalo sie polaczkom w
                            glowach.
                            W Polsce bieda piszczy, na bezrobociu albo mieliby pensje ok 1000 zl, czyli
                            pensje glodowe a tu zarabiaja wiecej i ciagle zle.
                            Podane wszystko na dloni i jeszcze zle.
                            Tacy ludzie , ktorzy maja z soba problemy zawsze beda narzekac i bluznic.
                            Co za typki z tych, ktorzy tak postepuja.
                            • Gość: pracus Re: js-consulting IP: 194.192.195.* 25.09.06, 11:56
                              zgadzam sie z przedmowca w 100%, nie podoba sie to do domu albo JS, tam ludzie
                              zarabiaja minusowe stawki :)
                              • Gość: MIKI Re: js-consulting IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 26.09.06, 13:54
                                Popieram ostatnie wypowiedzi!!!!! Nikt nikogo na sile nie trzyma. Naprawde sie
                                niektorym poprzewracalo w glowach. Nowe mieszkania, mokrofala, zmywarka,
                                pralka, internet a do tego jeszcze samochod. W Polsce bezrobocie i bieda az
                                piszczy. Wiara ledwo wiaze koniec z koncem. Kupa ludzi wyjezdza z kraju,
                                koczuje na dworcach w Anglii i cieszy sie jak znajdzie jakas marna robote. To
                                co niektorzy tu wyprawiaja nadaje sie do opisania w polskiej gazecie. Pracuje w
                                JSC i czasami mi wstyd ze jestem Polakiem. Ale my juz chyba to mamy we krwii,
                                ze ciagle narzekamy i marudzimy. Najgorsze jest to ze ci co najwiecej marudza
                                nic w Polsce nie znacza a tu wydaje im sie ze sa osmym cudem swiata.
                                • Gość: Marta Re: js-consulting IP: *.odnxx4.adsl-dhcp.tele.dk 28.09.06, 16:52
                                  Uwazasz ze marudzimy?Chcialabym zobaczyc twoja mine kiedy papiery z urzedu
                                  skarbowego dunskiego dotra do Polski.A z papierow tych wynika ze na godzine
                                  zarabialas 105 koron ! a za uchylanie sie od podatkow poniesiesz dodatkowe
                                  koszty! W zwiazku z podpisanymi umowami miedzy naszymi krajami dane o
                                  uzyskanych dochodach w Danii zostana przeslane do Polski.No i co wtedy...
                                  • Gość: olek Re: js-consulting IP: *.atm2-0-13056.0x3ef2d86e.odnxx3.customer.tele.dk 28.09.06, 16:58
                                    ja sie rozlicze tak jak w roku poprzednim :)
                                  • Gość: Ola Re: js-consulting IP: 87.53.0.* 28.09.06, 20:50
                                    Ja pracuje w Danii juz 6 lat. Place 40 % podatek przy zarobkach 105 kr. Po
                                    oplaceniu za mieszkanie, samochod, przedszkola dla dziecka pozostaje nam zyc
                                    dalej z pensji meza. Dowiedzialam sie ze w firmie posredniczacej ludzie
                                    zarabiaja ponad 30 zl netto na godzine i juz nie martwia sie o mieszkanie i
                                    oplacanie samochodu. Tez bym tak chciala.......... Jesli Wam sie wydaje ze
                                    zycie w Danii jest tanie to sie grubo mylicie. Przecietny Dunczyk lub tak jak
                                    ja zarabiamy faktycznie mniej przy ponoszeniu wszystkich kosztow niz wy.
                                • Gość: haha Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:47
                                  hm myśle ze pralke kazdy ma w domu w pl zmywarka to sprzet raczej nie
                                  konieczny,internetu w mieszkaniach jsc nie ma jest telewizor ale coz z niego
                                  jak szef "zapomnial"za kablowke zaplacic i jej nie ma mikro tez jest standartem
                                  w polskich domach zaden cod techniki a samochod za 300 dkk na m-c hm troche
                                  duzo bo ja jezdze za 100 dkk na tydzien i to wiele a tych pand nigdy nie ma no
                                  i jeszcze płacisz oprócz 300 dkk za jeden km przejechany 1,70dkk !
                              • Gość: klaudiusz Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:28
                                chcialbym aby ktos kto naprawde wie jak jest z firma js consulting powiedzial
                                jaki tam sa warunki czy naprawde sie oplaca itp.... dziekuje :)
                            • Gość: haha Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:38
                              tylko sobie nie debili debilko bo mniemam ze to zofia nadal pracuja bo dzieki
                              wam nadal sa w Danii i szukaja czegoś hahahah
                          • Gość: hahaha Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:33
                            wlasnie dlatego ze czekam na prywatny i zeby mnie przed czasem nie wywalili
                            hahahahaha tak cięzki sie domyslic ja domyslam sie ze to post kierowcy jsc
                            hahhaha
              • Gość: Maja Re: js-consulting IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 26.09.06, 14:08
                Piszesz gosciu bzdury bo tak sie sklada ze ja mam tu wlasne mieszkanie i
                samochod i jakos pracuje tutaj juz 9 miesiecy.Jesli chodzi o czynsz to z tego
                co wiem ludzie placa 2.500 kr miesiecznie to sobie teraz pomysl, ze ja za marny
                kawalerke place 4.200 a do tego jeszcze musialam wplacic depozyt 15.000. Jak
                umiesz liczyc to sobie zdasz sprawe ze firma raczej niewiele zarabia na czynszu
                bo mieszkania 3-4 pokojowe kosztuja nawet 7 tys. Zreszta nikt Cie nie zmusza
                zebys u nich mieszkal. Znajdz sobie mieszkanie. Ciekawe z jakim rezultatem :)
                • pia.ed Co to jest skildpadder? 30.09.06, 18:48
                  Podobno cos, co mozna kupic w Netto w Kopenhadze.
                  Po szwedzku "sköldpadda" to zolw, ale chyba zolwi w Netto nie ma???
                  • skagerak Re: propozycja 01.10.06, 10:56
                    dostalem propozycje pracy w Danii z innej firmy, 8 koron na godzine po podatku
                    i po oplaceniu mieszkania, czyli na netto na reke
                    warto to przyjmowac ?
                    • skagerak Re: propozycja 01.10.06, 10:57
                      oczywiscie powinno byc 8 euro a nie 8 koron
                      • Gość: Maja Re: propozycja IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 02.10.06, 09:58
                        Jaka firme masz na mysli bo ja pracuje w JS-Consulting i tez mamy okolo 8 euro
                        na reke....
                        • Gość: jaan Re: propozycja IP: *.promax.media.pl 02.10.06, 17:34
                          A czy ktoś z Was słyszał coś o firmir posredniczącej o nazwie "CodaWork" ew.
                          "CodaJob" nie wiem czy dobrze to napisałem i czy aby napewno to tak brzmi!
                          A jeżeli cos słyszeliście to czy warto przez nich?
                    • konwalia58 Re: propozycja 11.07.07, 22:00
                      Propozycja jest naprawde bardzo interesujaca.
                  • Gość: zolwik Re: Co to jest skildpadder? IP: *.oek.dk 11.10.06, 10:15
                    skildpadder mozesz kupic w kazdym spozywczym sklepie w danii, sa to czekoladowe zolwie z karmelowa masa w srodku, bardzo smaczne!
                    • Gość: klaudiusz Re: js Consulting dania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:29
                      chcialbym aby ktos kto naprawde wie jak jest z firma js consulting powiedzial
                      jaki tam sa warunki czy naprawde sie oplaca itp.... dziekuje :)
                      • Gość: Maja Re: js Consulting dania IP: *.odnxx12.adsl-dhcp.tele.dk 17.10.06, 20:24
                        Pracuje dla JS-Consulting od 3 miesiecy i jest ok. Dostajemy 60 koron na
                        godzine na reke plus w przyszlym roku pieniadze wakacyjne. Mieszkamy w nowych
                        mieszkaniach w pokojach 2 lub 3 osobowych. Mamy tez do dyspozycji samochod,
                        ktorym oprocz pracy mozemy jezdzic prywatnie choc czasem trzeba sie prosic
                        innych o kluczyki. Pracowalam wczesniej dla Jobservera ale zrezygnowalam bo nie
                        wyplacali kasy a tu jest o niebo lepiej.
                        • Gość: haha Re: js Consulting dania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:56
                          wakacyjne w Danii kazdy legalny dostaje te nowe mieszkania wygladaja tak 3
                          pokoje w tym jeden salon polaczony z kuchnia wiec nie da sie w nim mieszkac
                          pozostaja nam 2 sypialne a w nich 3 osoby w kazdym no i pokoj przechodni na
                          korytazu prowdzacym do tych 2 sypialnych tam 2 osoby czasem jedna ale to fart
                          chyba CIASNO NIE?8 osób hm ok samochód za 300dkk m-c + 1.75 za km przejechany
                          zapomnialas dodac maja,jest o nibo lepiej dla ciebie bo placa przynajmniej
                    • mlody0215 Re: Co to jest skildpadder? 23.05.08, 17:48
                      O S Z U S C I ! ! !
                      To jest banda oszustow i zlodzieji. Bylem w Danii za pośrednictwem
                      tej bandy oszustow i powiem ze jeszcze wiekszego zamieszania nie
                      widzialem. Na poczatku skierowano mnie do domu gdzie spalem na
                      przyslowiowym ,, PERONIE " czyli pod schodami. Straszna meczarnia .
                      A praca !! Po 10 godzin w szklarni w temperaturze 45 stopni i
                      biegania z konterenami nie chcialo mi sie zyc. Slyszalem ze przy
                      rybach bylo jeszcze gorzej . Ludzie odmrazali sobie rece i wyli z
                      bulu po nocach . Te biuro to kompletna porazka . Pozdrawiam pana
                      Zbigniewa - kierownika od mieszkan z ktorym zawsze byly problemy i
                      ktory mi grozil pobiciem.
                • Gość: haha Re: js-consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:42
                  hm to duzo placisz bo odense kawalerki sa juz za 1800dkk, a firma jak skroi
                  2500 od 8 osób to policz ile ma?
                  • Gość: Ania Re: js-consulting IP: *.54.191.39.eltronik.net.pl 27.12.06, 09:28
                    Czesc, to jak to w koncu jest z ta firma? mam jechac w styczniu do pracy,
                    posrednik (Todex ze Swadzimia) zapewnia, ze wszystko jest w porzadku, dostalam
                    folder odnosnie pracy w Danii, jest tam napisane o pieniadzach wakacyjnych i
                    zwiazkach zawodowych i o tym, ze kazdej wyplacie towarzyszy wydanie swistka z
                    wyszczegolnieniem wszelkich potracen i tego typu rzeczy... aha, i jeszcze - jak
                    to jest z placeniem podatkow? piszecie, ze w Danii praktycznie caly podatek
                    dochodowy ma byc zwrocony czy praktycznie nie placony, a co w Polsce? zeby nie
                    daj Boze nasz a skarbowka nie zdarla ze mnie skory. W koncu wyjazd za granice
                    musi sie oplacac, nie?
                    • Gość: homar Re: js-consulting IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.06, 00:26
                      rozliczasz sie w PL jesli chcesz. Tak czy owak powinnas. Jak sie nie rozliczysz
                      i fiskus cie nie dorwie, to wyjazd bardzo sie oplaci :)
                      • Gość: Ania Re: js-consulting IP: *.54.191.39.eltronik.net.pl 28.12.06, 10:28
                        No dobrze, powinnam, więc się rozliczę, ale jak? i ciągle nie wiem, czy będę
                        musiała skarbówce coś oddać, a jeżeli tak, to ile...
                        • Gość: xxx Re: js-consulting IP: *.vjnxx3.adsl-dhcp.tele.dk 01.01.07, 15:27
                          kontrakt z jsc masz na 105 dkk i od tzlu zaplacisz a zarobisz u nich 60dkk wiec
                          policz to dobrze.
                        • Gość: Mala Re: js-consulting - rozmowy kwalifikacyjne IP: 62.87.128.* 12.01.07, 13:38
                          a wiecie jak wygladaja rozmowy kwalifikacyjne ktore przeprowadza firma todex?
                          • Gość: Ania Re: js-consulting - rozmowy kwalifikacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:12
                            Rozmowa kwalifikacyjna w moim przypadku była dość krótka, tyci test znajomości angielskiego, dwa zdania na krzyż na temat: czemu chcesz wyjechać do Danii i co robiłaś do tej pory w Polsce. O większość rzeczy zapytałam już wcześniej przez telefon. Najgorszy był dojazd do siedziby Todexu, Swadzim to taka mała wiocha pod Poznaniem, pomyliły się nam (mnie i siostrze) autobusy, a jak w końcu dotarłyśmy, to też krążyłyśmy, bo na budynku nie było tabliczki z nazwą firmy (leżała sobie w środku na biurku, zdaje się że czekali na człowieka z wiertarką, który miał powiesić tę tabliczkę). Papiery, które nam podsunięto do podpisu, już wcześniej widziałyśmy, bo siostra poprosiła o przesłanie druków mailem. Podpisałyśmy kilka umów, nie dostałyśmy do ręki kopii, bo niby mamy je dostać na miejscu, jak strona duńska podpisze. W każdym razie zadeklarowałyśmy się jako gotowe wyjechać w styczniu, jak najwcześniej, byle nie przed 4.01, a już w sylwestra facet zadzwonił, że ma dla nas propozycję wyjazdu 2.01; oczywiście nie skorzystałyśmy, nie tylko ze względu na imprezę sylwestrową i zaposzonych gości, ale wyobraź sobie pakować się na hura i jechać bez jakiegokolwiek przygotowania, tym bardziej, że - co nie bardzo mi się podoba - usłyszałam, że mamy sobie wykupić ubezpieczenie na 6 tyg od daty wyjazdu, bo chociaż niby mamy mieć ubezpieczenie od pierwszego dnia pracy, to zanim wyrobią nam odpowiednie dokumenty, to gdybyśmy zachorowały, nie byłoby komu pokryć kosztów leczenia, coś jakby to ubezpieczenie duńskie było nieaktywne. Nie ukrywam, że to mnie zaniepokoiło. Co jeszcze, to to, że teraz co tydzień facet dzwoni w okolicach wtorku, że ma dla nas nagraną pracę i że wyjazd w najbliższą niedzielę, ale jeszcze w piątek zadzwoni, żeby to potwierdzić, po czym w piątek okazuje się, że ups - jednak nie jedziemy, ale za tydzień to już na 99%. Powoli szlag nas trafia, rzuciłyśmy pracę w Polsce dla tego wyjazdu, zapasy pieniędzy topnieją, bo przecież siedząc tu też trzeba jeść. Poczekamy jeszcze do tego piątku, jak znowu facet będzie nas kiwał, to chrzanię, jedziemy do Irlandii, ale nie zapomnę o tym napisać na tym forum i paru innych. Oszustom mówimy NIE... chociaż najtrudniej powiedzieć NIE własnej naiwności :(
                            • Gość: Ciamek Re: js-consulting - rozmowy kwalifikacyjne IP: *.it-net.pl 23.01.07, 22:36
                              No i ja z kumplem czekamy na wyjazd ponoc 1 marca . Tylko na pol roku na
                              praktyki no i jak nas wch... to lezymy .... nie wiem co robic
                    • Gość: xxx Re: js-consulting IP: *.vjnxx3.adsl-dhcp.tele.dk 01.01.07, 15:25
                      a wiec aniu jest to tak,wakacyjne sa bo nie posrednik je wzplaca tobie ale
                      wplaca na specjalne konto,zwiazki jak chcesz nalezec placisz sama wbrew temu co
                      jsc deklaruje to jakies 400dkk w m-c,a podatek jak cie skarbowka ylapie to w pl
                      zaplacisz tak jak to jest opisane wzrzej na forum.do tej firmz oplaca sie
                      jechac aby zlapac kontakty i szybko uciekac gdzie indziej.
                  • Gość: pauuula Re: js-consulting IP: *.odnxx5.adsl-dhcp.tele.dk 11.05.07, 23:20
                    chcialabym wynajac prywatne mieszkanie, ale nie wiem ak sie do tego zabrac -
                    gdzie szukac (stony www. itp!?). prosze o pomoc!!!!!!!!!!!
                    • Gość: gosc Re: js-consulting IP: *.asta-net.com.pl 12.05.07, 14:11
                      a moze powiesz, gdzie dokladnie chcialabys wynajac, tak bedzie latwiej
                      odpowiedziec!?
                      • Gość: femminka Re: js-consulting IP: 87.48.151.* 13.05.07, 17:23
                        szukam mieszkania w Odense,i nie mam pojecia jak sie za to zabrac:( POMOCY!!!!
    • Gość: Ciamek JS-consulting Dania IP: *.it-net.pl 23.01.07, 22:01
      Hejka ja już mam podpisana umowę na wyjazd i czekam na pozwolenie ale po paru
      artykułach mam wielkie wątpliwości czy to nie jest robienie w jajo:/ no ale ja
      mam tylko pół roku praktyk koło Odense. no nic jak cos to dajcie znać - może
      ktoś wrócił z Odense??? pliz o kontakt gg 4466396
      • Gość: Ania Re: JS-consulting Dania IP: *.atm2-0-7333.0x535be1c2.odnxx12.customer.tele.dk 26.01.07, 20:07
        Czesc, jestem w Odense od niedzieli, na razie wszystko wyglada niezle,
        mieszkania ladne, umowe wreszcie dostalam do reki, wiec gdyby ktos chcial cos
        chachmecic, to zawsze mam sie o co oprzec, gdybym chciala sie odwolac; praca
        przyjemna, jezeli ktos lubi prace w szklarni (ja bardzo), pracujemy 37 h
        tygodniowo, no i poki co jestem zadowolona. Tylko poranne wstawanie boli ;) no
        i podobno na nadanie nru cpr i karty ubezpieczenia podobno moze potrwac i
        poltora miesiaca, co mnie nie zachwyca, ale poczekamy, zobaczymy. Oczywiscie po
        lekturze wypowiedzi z tego forum mam oczy i uszy otwarte, zauwazam pewne
        niedociagniecia, ale i tak jest calkiem spoko.
        • Gość: Widziałem Re: JS-consulting Dania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.02.07, 11:37
          Niejaki opiekun Kraśniewska Zofia jest nieuprzejma, nieżetelna ,arogancka i ma
          gdzieś kontrakty podobnie jak kilku innych managerów w tej firmie.Co się tyczy
          ludzi którzy tam wyjezdzaja rada,nie wyjezdzajcie z Danii dopóki nie
          zostaniecie zameldowanii i nie dostaniecie żółtej karty,już w miedzy czasie
          szukajcie sobie innej pracy bo JSC ZERWIE z wami kontrakt bez chwili wahania i
          bez zadnego powodu.
          Z powodu kilku NIEKOMPETENTNYCH ludzi pracujących w biurze JSC -wizerunek
          firmy zostaje opluwany a zdania na jej temat wyrażnie ulegają pogorszeniu co
          jest z resztą zgodne z prawdą( bo zawsze znajdą się zwykli ludzie którzy dadzą
          się wykorzystać)
          • Gość: Ania Re: JS-consulting Dania IP: *.atm2-0-7333.0x535be1c2.odnxx12.customer.tele.dk 19.02.07, 18:09
            Niestety musze sie zgodzic z opisem Zosi, nie jest to osoba, do ktorej mozna
            sie bez wahania zwrocic o pomoc, stroi straszliwe fochy. Moglaby troche
            odpuscic, skoro firma, podobno zreszta bezprawnie, pobiera od nas haracz na
            administracje... No coz, ja nie zamierzam siedziec tu dluzej niz trzy-cztery
            miesiace, wiec wytrzymam, ale faktycznie, gdybym miala w planach pomieszkac w
            Danii dluzej, rozgladalabym sie za inna firma. Nie jest tu zle, warunki
            mieszkaniowe bardzo dobre, praca w porzadku, ale swiadomosc tego, ile ta firma
            z nas zdziera, odbiera sporo uroku tej pracy. Mimo wszystko, niestety ciagle
            lepsze to, niz siedzenie czy harowanie za grosze w Polsce...
            • Gość: xxx Re: JS-consulting Dania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:31
              no pracuje juz pare miesiecy i szczerze mowiac niejest zle a zoska???lepiej
              nawet nie gadac nie znam zadnego pracownika js-cons. ktory by sie o niej
              pozytywnie wypowiadal..narazie jestem w polsce ale wracam.nawet jak sciagaja od
              nas ta kase to itak sie oplaca..na reke 8 E na godzine.mam nr cpr ale jeszcze
              nie jestem zameldowany..bez ubezpieczenia :/ zenada. pozdro dla wszystkich
              • Gość: do xxx Re: JS-consulting Dania IP: 75.126.114.* 21.02.07, 08:52
                > nawet jak sciagaja od nas ta kase to i tak sie oplaca..na reke 8 E na godzine.

zatrudnij sie sam, bez posrednika, a nikt z Ciebie nie sciagnie ani korony

> mam nr cpr ale jeszcze nie jestem zameldowany..bez ubezpieczenia :/ zenada.

masz CPR, podlegasz bezplatej opiece medycznej. Zameldowanie nie ma tu nic do
                rzeczy.

Rowniez pozdrawiam
                • piekna000 Re: JS-consulting Dania 22.02.07, 17:27
                  Ile czekialiscie na wyjazd z tej firmy???Bo juz mija miesiac od tej pory co
                  bylam na rozmowie i nic.Nie wiem czy o mnie zapomnieli ja juz 2 tyg. jak jestem
                  spakowana i nie wiem czy mam innej pracy szukac i czy wogole zadzwonia.
                  • Gość: dzey Re: JS-consulting Dania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:49
                    napewno nie zapomnieli tylko czekaja na sygnal z danii. moze narazie niema
                    pracy wolnych miejsc..
                    • Gość: iza Re: JS-consulting Dania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:40
                      ja bylam tam 3 miesiace.mam umowe,meldunek i co z tego jak od dwoch miesiecy
                      siedze w polsce i nie maja dla mnie zadnych propozycji.twierdza ze chwilowo nie
                      ma pracy a nowi wyjezdzaja.zalezy mi na tej pracy bo odpowiada mi ta firma ale
                      zaczyna mnie to martwic bo nie wiem co dalej.czy szukac innej pracy?bo ile
                      mozna czekac.dlaczego biora nowych a dla starych pracownikow z umowa nie maja
                      propozycji?dzwna sprawa...
                      • Gość: Ania Re: JS-consulting Dania IP: *.atm2-0-7333.0x535be1c2.odnxx12.customer.tele.dk 08.03.07, 20:10
                        Hej, bylam w biurze 3F (zwiazku zawodowego), bardzo mila babka powiedziala, ze
                        jezeli Jesper powie Ci, ze masz jechac do domu, bo nie ma dla Ciebie pracy, a
                        potem olewaja Cie przez jakis czas, to zwiazki moga pomoc, tylko trzeba byc ich
                        czlonkiem; mozna tez pojsc samemu do sadu, ale przez zwiazki jest latwiej.
                        Kobieta nazywa sie Bettina Andersen (mam nadzieje, ze nie przekrecilam).
                        Powiedziala, ze np. dla jednej panny wyciagnela od Jespera 20000 kr za taka
                        wymuszona przerwe w pracy; w koncu w umowie stoi jak byk, ze pracujemy min. 30
                        h tygodniowo, i za tyle nam sie kasa nalezy, jezeli nas nie wyrzucili z roboty.
                        Tak samo nielegalna jest ta oplata administracyjna i to tez moga dla nas
                        odzyskac. Wiadomo, warunkiem jest, zeby sie do nich zapisac i poprosic o pomoc.
                        Jesper zagrozil pracownikom ostatnio, ze kto pojdzie do zwiazku, ten moze sie
                        pozegnac z praca, i ludzie z reguly nie ida, bo boja sie stracic prace. To
                        blad! Jesper tak mowi, bo BOI SIE ZWIAZKOW!!! one sa potega i stoja po NASZEJ
                        stronie!!! A jak ludzie siedza wystraszeni z dziobem na klodke, to jemu w to
                        graj, i moze robic, co mu sie podoba. Zofia jest w tym momencie tym najlepszym,
                        co mu sie moglo trafic - wszyscy sie jej boja, terroryzuje pracownikow, ma nas
                        za nic, jest niemila, przychodzi z zaliczkami o dosc poznych porach, kiedy
                        sporo osob juz spi, bo np. o piatej rano jada do pracy, wali w drzwi bez
                        opamietania, zeby bron Boze ktos nie przeoczyl jej wizyty, itp, itd. Kto nie
                        poznal, nie zrozumie. Podobno sporo osob ucieka z Consultingu do konkurencji
                        wlasnie przez nia. Moze i dobrze wykonuje swoja prace biurowa, ale do kontaktow
                        z ludzmi sie nie nadaje.
                        • Gość: Aneta Nieslen Re: JS-consulting Dania IP: *.arcnxx8.adsl-dhcp.tele.dk 09.03.07, 11:22
                          Najlepsze jest to, ze wszystkim sie wydaje, ze 3F to jak dobra ciocia, ktora
                          zawsze wyciagnie jakies pieniadze od pracodawcy za niby lamanie praw pracownika
                          na nasza korzysc.
                          Mieszkam juz w Danii od 7 lat i wierzcie mi, ze Zwiazki nie znosza Polakow. Po
                          pierwsze zalewamy im rynek pracy, przez co zwalniaja malo wydajnych i
                          nieefekywnych Dunczykow. A kto placi na ich bezrobocie ....?????? Wlasnie
                          3F !!!!!!!! To jaki oni maja interes, zeby nam pomagac. Ludzie myslcie
                          troche....... Po drugie my tu nie musimy placic podatkow, zarabiamy krocie, gdy
                          przecietny Dunczyk placi 40 % i bije sie w piers ze Polaczki przyjezdzaja,
                          zabieraja prace, zarabiaja wiecej niz oni i rozbijaja sie ekstra furami, gdy
                          oni pedaluja do pracy na rowerze. Jesli jeszcze ktos ma jakies watpliwosci czy
                          3F robi to dla nas czy po to zeby zniszczyc takie firmy jak Job Server czy JS-
                          Consulting i zahamowac naplyw Polakow do Danii to musi byc DOWNEM. Moja
                          kolezanka pracowala kiedys dla JS-Consulting i zna troche szczegolow z drugiej
                          strony. Tez nie bylo dla niej pracy kilka dni, ale to nie zawsze zalezy od
                          biura, bo jak szklarnia odmowi pracownika z dnia na dzien to nie jest to wina
                          biura, ze akurat jest zastoj.A to co piszesz, ze 3F moze wyciagnac kase za te
                          kilka dni nie pracujacych to totalna bzdura, bo to wlasnie "to dobre 3F"
                          powiedzialo, ze jesli biuro nie moze zapewnic pracy ludziom przez kilka dni to
                          powinno ich zwolnic. W takim systemie dzialaja dunskie biura vikar lub
                          podpisuja kontrakty tylko na miesiac lub 2. Polacy w dalszym ciagu musza
                          ubiegac sie o pozwolenia na prace czego wymogiem jest kontrakt na pol roku lub
                          rok i tu wlasnie 3F dopatruje sie niby lamania prawa, gdy brakuje pracy przez
                          kilka dni. Wowczas wedlug prawa jest wypowiedzenie. Jakie wiec rozwiazanie jest
                          lepsze ... zwolnienie czy przeczekanie na nowa prace......???? Zwiazki maja nas
                          gleboko ...... bo przez nas placa Dunczykom siedzacym na bezrobociu. To wolny
                          kraj jak nie ma pracy mozesz dostac wypowiedzenie. A co do administracji to
                          biuro by nie musialo istniec tylko pamietaj, ze pozwolenie na prace, CPR,
                          lekarz, mieszkanie, opieka socjalna, znalezienie pracy !!!!!!!!, wyplaty i
                          mysle, ze jeszcze duzo innych spraw byloby w Twoim zakresie. Jesli komus to nie
                          odpowiada to wolny wybor. Zapewne wszyscy Polacy sa tak zaradni, ze bez
                          problemu sobie to wszystko zalatwia, no nie wspominajac o zwolnieniu z podatku
                          bo na to tez trzeba miec odpowiednie dokumenty. No i z pewnoscia znajdzie sie
                          masa Dunczykow, ktorzy chcieliby wynajac nam swoje mieszkanie... Polacy sa tu
                          traktowani jak obywatele 3 swiata. Ludzie, gdzie Wy macie rozum.....
                        • Gość: Do Ani Re: JS-consulting Dania IP: 75.126.114.* 09.03.07, 14:13
                          Proponuje rozwiazac umowe z ta firma, zatrudnic sie u dunskiego pracodawcy
                          osobiscie. Nikt nie bedzie potracal za administracje, mieszkanie i dojazdy do
                          pracy. Proponuje rowniez wynajac wlasne mieszkanie, zaplacic depozyt i nie
                          narzekać na wysokie czynsze. Ile zuzyjesz wody, pradu i ciepla - zalezy tylko od
                          Ciebie. Dobrym rozwiazaniem bedzie zakup roweru i dojazd do pracy na wlasna reke
                          (ewentualnie autobus, taksowka). W tym przypadku pelna kwota za godzine wpada
                          wam do kieszeni. W razie problemow moze pomoze Bettina, przeciez zwiazki sa po
                          Twojej stronie ;D Ja uwolnilem sie od JobServ dawno temu i jestem kowalem
                          wlasnego losu. Leje tez na zwiazki i dunskie prawa.

Czy ktos przywiazal Cie sznurem do JSC??? a moze montuja wam obroze
                          elektroniczne, ktore nie pozwalaja odejsc???
                          • Gość: Ania Re: JS-consulting Dania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:08
                            W temacie 3F: jezeli nie pomoga mi odzyskac pieniedzy od Jespera, to z pewnoscia
                            zmienie zdanie i napisze Wam o tym. Jezeli chodzi o koszty administracyjne, to
                            podobno firma dostaje nieliche pieniadze od wlascicieli szklarni, jak ktos
                            wczesniej pisal. Szukalam i szukam pracy na wlasna reke, na razie niestety nic
                            nie znalazlam, ale sie nie poddaje. A co do jazdy samochodem do pracy, to koszty
                            takiego transportu, ponoszone przez pracownikow, rowniez do niskich nie naleza.
                            Dunczycy jezdza rowerami? biedaczyska. Sama bym jezdzila, gdybym miala stala
                            prace i miejsce zamieszkania. A tu w kazdej chwili moze sie cos zmienic, moze
                            skonczyc sie praca w jednej szklarni, z dnia na dzien przerzuca Cie do innej,
                            moze nawet w innej miejscowosci, wiec do tego dochodzi przeprowadzka, no i
                            trudno tak natychmiast opracowac sobie trase przejazdu. Natomiast umowe o
                            transport samochodem firmowym do i z pracy wypowiada sie z dwutygodniowym
                            wypowiedzeniem. A skad ja mam wiedziec, gdzie bede za dwa tygodnie?!
                            Doceniam to, co firma dla nas robi. Faktycznie, jest duzym ulatwieniem to, ze to
                            ona zajmuje sie szukaniem nam pracy, mieszkania i cala ta urzedowa robota.
                            Bylabym sklonna zaakceptowac fakt, ze ponosze pewne koszty administracyjne. Ale
                            jezeli w zamian za to dostaje "opiekuna" w postaci Zofii oraz jestem informowana
                            o wysokim rachunku za ogrzewanie za zeszly rok, ktory teraz - przynajmniej
                            czesciowo - powinnismy wszyscy solidarnie splacic (a w zeszlym roku to ja
                            jeszcze w Polsce pracowalam), to jest to powazny powod, zeby zastanowic sie, co
                            tu jest naprawde grane.
                            • aabra3 Inny sprawdzony posrednik w Danii 01.04.07, 18:35
                              Jesli ktos chce zarobic wiecej,niz placi js consulting,to dzwoncie do
                              jobassist,tel:+4520156928!
                              • Gość: monia Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.asta-net.com.pl 02.04.07, 13:14
                                wielkie dzięki aabra za info!!!
                                • Gość: viola Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.07, 18:02
                                  Witam wszystkich no cóż po tak długiej i wyczerpującej lekturze powinnam dać
                                  sobie spokój z pytaniami ale jednak mam małe zapytanie....
                                  Dostałam ofertę pracy w JS Consulting w biurze, na razie to tylko propozycja czy
                                  jestem zainteresowana, żadnych większych szczegółów za nim się nie zastanowię.
                                  Mam wiec pytanie czy ktoś wie jak wygląda praca biurowa dla tej firmy, czas
                                  pracy, ile płacą, jakie koszty utrzymania itp. - mam nadzieje ze inaczej niż w
                                  szklarniach... No i jeśli bym sie zdecydowała to na co zawracać uwagę. Proszę o
                                  konkretne odpowiedzi ludzi którzy mają lub mieli kontakt z taką pracą -
                                  Pilne!!! Z góry dziękuje i pozdrawiam
                                  • Gość: femminka Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: 87.48.151.* 13.05.07, 17:26
                                    tez dostalam oferte pracy w biurze,przyjechalam i robie w szklarni bo za cos
                                    zyc trzeba.nie chce mi sie tego nawet komentowac.
                              • Gość: GOSC [...] IP: *.arcnxx8.adsl-dhcp.tele.dk 02.04.07, 21:50
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: Ania Re: JS-consulting Dania IP: *.arcnxx8.adsl-dhcp.tele.dk 06.04.07, 18:39
                          Do Ani,

Z pewnoscia Ty bys sie nadawala do tej pracy.
                          Pozdrawiam
                        • temidaonline Re: JS-consulting Dania 09.05.08, 01:33
                          Jest tylko jedna skuteczna droga wyegzekwowania swoich naleznosci. Trzeba sie
                          zapisac do zwiazku 3F i przez nich zglosic zadanie zwrotu nielegalnie
                          potraconych pieniedzy zastrzegajac sobie anonimowosc bo wszystkim tak samo JSC
                          potraca oplaty administracyjne wiec nie beda wiedzieli kto sie zwrócil w tej
                          sprawie. A gdyby nie poskutkowalo od razu to zaintersowac sprawa 3F w Kopenhadze
                          które w 2007 roku wzielo sie za Jobserver bo 3F w Odense nawet palcem w bucie
                          nie kiwnal
                          przez 2 lata chociaz skarg bylo bez liku. Jezeli by Jesper wyrzucil z pracy
                          czlonka zwiazku to musialby mu placic odszkodowanie w wysokosci kilkumiesiecznej
                          pensji. A prace mozna sobie znalezc u kogos innego.

Co do horrendalnych czynszy za mieszkanie to wystarczy to zglosic do
                          Huslejenævnet i oni to wyprostuja z moca wstecz. W 2006 roku Jesper pobieral na
                          Jerve på 5.000 kr za wyrko ale jak do niego zadzwonili to w ciagu 24 godzin
                          obnizyl cene do polowy ale za to wprowadzil oplate administracyjna, oplate za
                          transport i.t.d. Jednoczesnie podwyzszyl place ludziom z 4 euro za godzine do 8
                          tak sie wystraszyl. Dziewczynom które pracowaly przy pieczarkach oraz ludziom
                          przy kwiatach i pomidorach placil wtedy po 30 kr za godzine chociaz w
                          kontraktach pisalo 105 a sam bral za nich 135-155 jak przyznal w wywiadzie w
                          Fyens Stiftstidensde kiedy wybuchla afera "pieczarkowa". Idzie lato, prace mozna
                          dostac wszedzie chocby sezonowa wiec naprawde najwyzszy czas upomniec sie o swoje.

W gazecíe zwiazkowej 3F pracuje Morten który w 2006 roku wyniuchal sprawe
                          pieczarek. Mysle ze chetnie wzialby sie jeszcze raz za Jespera jezeli ktos dalby
                          mu do reki odpowiednie materialy.
                          • kasienka0899 Re: JS-consulting Dania 06.06.08, 19:12
                            czy wie ktoś czy mogą byc jakieś konsekwence jeżeli po podpisaniu tych
                            dokumentów nie wyraże zgody na wyjazd do Danii?
            • dawidlatoszewski Re: JS-consulting Dania 29.01.09, 19:47
              witam co nowego w tej firmie pracowalem troszke i pomoglem nie
              kturym ludzom ale oni sie odwrucili odemie i pracujo na prywatnym
              kotrakcie jak by czytal ktos znajomy i by mial na miary na jakos
              firme w dani to by bylo ekstra co wogule slychac u chlopakuw z tej
              firmy jest praca cwacyk
            • dawidlatoszewski115 Re: JS-consulting Dania 28.03.09, 21:00
              czejsc wam co slychac w firmie
        • Gość: KRZYSZTOF [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:34
    • piekna000 Re: ku przestrodze 07.03.07, 11:50
      ludzie dajcie sobie spokoj z ta firma nie ma innych czy co, traktuja was tam
      jak smieci,
      • Gość: DOBRZE JSC I TODEX IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.03.07, 20:20
        Bardzo dobrze że prawda wychodzi na jaw,jeszcze troszeczkę i firmy zaplacą duze
        kary za przekrety które mają miejsce.Co się tyczy larw z biura -pseudoopiekunki
        o zerowych kompetencjach i gupawej gadce oraz jej kolezanki gamoniwatej
        Joanny/dobrze wam tak haha.
        Trzeba zasypać tego Jespera i jemu zrobić kuku.co to za prezes?następny oszust
        (macie do niego maila)dajcie mu popalić
        • Gość: myg Re: JSC I TODEX IP: 85.218.135.* 21.04.07, 21:24
          czy ktos moglby dokladnie opisac ,o przerkretach teh firmy ? co wy wiecie ,?
          kim jest ta Zoska ??
          • Gość: myg Re: JSC I TODEX IP: 85.218.135.* 21.04.07, 21:27
            jesli nie na forum tu , moge podac e-mail ..
            jest mozliwosc przekazania 3F spraw, jesli ktos zostal oszukany,
            skrzywdzony..zawsze sa mozliwosci odzyskania pieniedzy, a jak wiecie jesli juz
            was wyslali do polski , lub wyzucili z pracy to i tak tam nie wrucicie , a
            niewarto tracic pieniedzy ..np. ile wynosil ten koszt administracyjny ?
          • Gość: ania Re: JSC I TODEX IP: *.arcnxx8.adsl-dhcp.tele.dk 23.04.07, 15:02
            Jak chesz cos o kims wiedziec to wprost zapytaj danej osoby. Z pewnoscia mozesz
            rowniez i z Zosia porozmawiac.
      • Gość: chora Re: ku przestrodze IP: *.adsl.cybercity.dk 05.06.07, 07:03
        czasami dobrze traktowc podobne podobniej ja staram sie byc mila , uczciwa,
        wyrozumiala, skromna, i nie zauwazylam aby mnie traktowano niegodziwie ale
        znam wiele osob ktore maja ciagle problemy , klutnie ,awantury ,to ich zycie
        dlatego odobne przyciaga podobne. Ni moge sobie wyobrazic osobe pozytywna
        usmiechnieta , ktora zostanie zle potraktowana, wybaczcie ale cos tu nie
        pasuje czy nie szkodzimy sobie samym a pozniej mamy pretensje do innych za
        to ????????????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: goscxxx Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.asta-net.com.pl 04.04.07, 19:02
      Wiecie coś więcej na temat firmy JOBASSIST tzn. czym rózni sie od js consultingu
      (bo o nim wiemy juz prawie wszystko)???
      • Gość: gosc Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.adsl.cybercity.dk 05.06.07, 07:11
        Wiem tyle ,ze po przekretach jako job server juz wiecej nie mogli oszukiwac
        zwineli zagle i zmienili nazwe firmy dowiedzialem sie to w 3 F zwiaskach
        zawodowych bo mialem sprawe na JS-Conolting ale sie wszystko wyjasnilo
        osnosnie pieniedzy wakacyjnych i zwiazki 3F teraz polecaja JS jako wzor
        firm zatrudniajacych obcokrajowcow, jest najwieksza w Dani i maja tez inne
        kraje i dunczykow rowniez.Po zmianie karrowej zaczyna wszystko isc coraz to
        lepiej , nareszcie ...
        • Gość: OBSERWATOR Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.asta-net.com.pl 06.06.07, 15:18
          Tak potwierdzam, jestem jedna z ofiar oszustw Job Servera, śledzę ich każdy
          krok, mam nadzieję że pójdą za kratki.W między czasie zanim zmienili nawzę mieli
          jeszcze inna przez bodajże tydzień, Job Server ogłosił bankructwo a dni Job
          Supply są policzone. Ostrzegam również przed JS Consulting prowadzą taka samą
          działalność jak Job Supply!

W Polsce firma T&NS rekrutuje Polaków do pracy w Danii dla JobSupply a firma
          Todex rekrutuje dla JS Consulting.
          CZYTAJECIE !!! forum www.korba.pl/praca studenta/praca w danii

ada bylem na stronie 3F, nareszcie maja ich !!!
        • Gość: GOSC Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii IP: *.hostmonster.com 06.06.07, 21:23
          hmm...
          byc moze jsc to najwiekszy posrednik na dunskim rynku pracy
          ale jako wzor napewno bym go nie polecal
          ostatnimy czasy sa pewne zawirowania jesli chodzi o wyplaty wynagrodzen
          itp.. pewne poznienia
          z czyjej winy wynikja nie wiem
          jest jeszcze jedna sprawa:
          ferie penge za rok 2007
          w porzednim roku wplaty jsc do tej instytucji wplywaly terminowo
          do miesiaca czasu po kazdym kwartale
          a w tym rok pieniedzy a ni widu ani slychu
          zastanawiajace??
          • Gość: gosc zadowolony JSC IP: *.arcnxx8.adsl-dhcp.tele.dk 09.06.07, 00:18
            Czasem wchodze na ta strone i czytam to co ludzie pisza o firmie, pracownikach,
            narzekaja, obrazaja. Z tego co wiem firma ta zatrudnia wiele polakow i pomaga
            jak moze, daja z siebie tyle ile pewnie maga. Jak zapewne wiecie, Polak
            potrafi... Mamy straszna opinie. Kazdy tylko narzeka, wymaga od innych ale nie
            chce wymagac od siebie samego.
            To rzenujace jak mozna tak podle pisac i dalej pracowac w takiej firmie.
            Skoro jest tak zle to dlaczego nie znajda ludzie innego zajecia, innej firmy,
            ktora da Wam kokosy, lepszy start.Sa osoby, ktore pracuja w tej firmie i nie
            narzekaja. Wiedza, ze sa pewne zasady i trzeba je przestrzegac. Mysle, ze gdyby
            zaloga tej firmy mogla znizyc sie do Waszego poziomu opisu o pracownikach jak
            Wy to robicie to pewnie bylibyscie zaskoczeni jak sami jestescie podli, Ci
            ktorzy to pisza. Myslicie, ze to dziala tylko w jedna strone? Zapewne gdybym
            zapytal Zosie o ktorej tak co poniektorzy pisza jacy sa i jacy potrafia byc
            ludzie podli to z pewnoscia wiele moglbym sie przykrego dowiedziec.
            Jak kazdy z nas wykonujemy pewne zajecia i jestesmy na odpowiednich
            stanowiskach.Kazdy z nas wykonuje swoja prace i chce ja dobrze wykonac i
            wypelnic swoja prace tak jak powinien. Z pewnascia Zosia wypelnia swoja prace
            tak jak powinna najlepiej. Mysle, ze niebawem poznam ja osobiscie bo nie tylko
            zle rzeczy pisza na nia ale slyszalem tez wiele pozytywnego na jej temat i
            sadze, ze jest osoba, ktora zapewne Wam pomaga. Nie mozna wymagac nie dajac nic
            w zamian.Znam wiele osob, ktore odeszly na prywatny kontrakt i opowiadaja, ze
            wlasnie dziwia sie, ze polowe tego cytuje TOWARZYSTWA, ktore mieszka na
            JERVELUNDHAVEN tzw JERVE powinna firma wyrzucic bo Ci ludzie, ktorzy tam
            mieszkaja robia najwieksze ploty i niszcza firme. Niszcza wizerunek firmy.
            Jeden chlopak nawet wpadl na pomysl, ze bedzie pisal nagminnie zle rzeczy bo
            boi sie, ze jak ludzie beda czytali te brednie wypisywane tutaj to nie bda
            chcieli przyjechac i w ten sposob bedzie dla nich na dluzej praca. Czyli co,
            Polak Polakowi to robi.
            Mysle, ze te osoby, ktore tutaj wchodza i pisza tak podle rzeczy o firmie czy o
            Zosii to przemawia w nich podlosc i powinni sie zastanowic czy tak warto pisac.

Droga Zosiu,
            Gdybys czasem czytala to co tutaj pisze to pamietaj, jestem z Toba i zycze Ci
            wytrwalosci wsrod takiej podlosci ludzkiej.
            Z pewnoscia jest Ci smutno czytac to w jaki sposob ludzie pisza.
            Rozmawialem z wieloma osobami na Twoj temat i mimo, ze masz tak niewdzieczna
            prace z takimi ludzmi to sa osoby, ktore darza Cie wielki szacunkiem i
            rozumieja jak wiele dajesz z siebie a ludzie nie potrafia tego docenic. Wiem,
            ze pomagasz ludziom a oni obrzucaja Cie blotem. Mysle, ze kiedys sami Ci podli
            ludzie odejda dalej i dalej beda narzekac na innych pracownikow z innych firm.
            Szkoda tylko, ze ludzie nie dostrzegaja nic dobrego i pozytywnego.
            Zadajcie sobie pytanie czy naprawde Firma JS-Consulting jest tak zla firma? Czy
            nic dobrego Was nie spotkalo w tej firmie? Czy jak kazdy z Was postaralby sie
            przestrzegac pewnie jakis wewnetrznych przepisow firmy to nie byloby cudownie?
            Nikt by na nikogo nie narzekal. Czy myslicie, ze mozna tak brzydko pisac o
            Zosi? Przeciez z tego co mi znajomi mowili to wlasnie ona pomaga Wam i jak to
            ktos mi powiedzial ona stara sie by karty z godzinami ludzie nauczyli sie
            oddawac na czas bo jak nie oddadza na czas to jest problem a ona pilnuje
            porzadku i dziala na Wasza korzysc. Czy ktos pomyslal o tym? Kazdy kto
            zakonczyl z moich znajomych i odszedl po jakims czasie na prywatny kontrakt
            pozegnal sie z Zosia i podziekowal za wspolprace i teraz milo o niej wspominaja
            bo zawsze jak ja poprosili to pomogla i teraz nawet jak czasem zadzwonia do
            niej to zawsze sluzy im rada i pomoca.Mysle, ze powinniscie popatrzec z innej
            strony na to a nie tylko zlej.
            Czy myslicie, ze firma bedzie idealna? Jeszcze takiej nie spotkalem. Ale wazne
            jest to jak rosnie firma. Skoro byloby tak zle to dlaczego ludzie przyjezdzaja
            do JS - Cnsuting i pracuja. Spotykam ludzi przed kosciolem, czasem w
            supermarketach i rozmawiam i wcale nie jest taka prawda jak to co zle jest
            wypisywane. Jak to jedna z dziewczyn powiedziala mi, ze ludzie jedni drugim
            zazdroszcza kilku godzin wiecej w przepracowanym tygodniu to jak moga innych
            rzeczy nie zazdroscic. Zapewne sa i tacy, ktorym nic sie nie bedzie podobalo
            wiec powod do narzekan maja ciagly.
            Zcze Wam powodzenia i postarajcie sie spojrzc na to z innej strony, pozytywnej.
            Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych do zycia i tych, ktorym tak
            trudno zaakceptowac pewne zasady i sa zmuszeni do ciaglego narzekania i
            obrazania.
            • niebieski1112 [...] 11.06.07, 19:11
          • henryk63 Re: Inny sprawdzony posrednik w Danii 16.06.07, 16:45
            mieszkam i pracuje juz na wlasnym kontrakcie prywatnym, wg, dunskich przepisow
            i 3f wakacyjne pieniadze tzw.sh søndag heligdagepenge sa wyplacane za rok 2006
            od 1 maja 2007 roku czyli za 2007 rok dostaniecie w 2008 roku od 1 maja jest
            inaczej o ile osoba wraca do polski ja proponuje udac sie na szkolenie odnosnie
            przepisow dunskich do 3 f a nie pisac bzdury na portalu z tego co wiem to js -
            consulting zawsze wyplaca tez pieniadze i rozlicza osoby jak koncza u nich
            prace z dnia na dzien czasami ... inne firmy tego nie robia nawet za
            dodatkowa oplata czeka sie na koniec rozliczen do 2,3 tygodni :-))
    • Gość: m Re: Js-Consulting w Danii IP: 85.218.158.* 23.04.07, 19:38
      ta firma wydaje mi sie wiarygodna, ja pracuje w niej ponad rok i nie mialem
      zadnyh problemow
      • Gość: gość Js-Consulting w Danii i Zoska IP: *.k608.webspeed.dk 27.04.07, 13:46
        firma juz jest w stanie upadku, nie maja pieniedzy na wyplaty dla ludzi, panie
        w biurze zwodza z kazda sprawa a prawie 2000koron sciagaja co miesiac od
        kazdego a Zoska to psychiczna kobieta ktora przypadkiem z szklarni wyladowala w
        biurze....i co ona tam robi?....
        • Gość: Ania Re: Js-Consulting w Danii i Zoska IP: 87.48.151.* 29.04.07, 20:23
          Podobno ostatnio nasciagali ludzi z Polski, a nie maja dla nich pracy... Dwie
          moje kolezanki tak trafily, ale juz sa w Job Assiscie, ze mna. Nie twierdze, ze
          z Job Assistem nie bedzie takich problemow predzej czy pozniej, ale na razie
          jest dobrze, ja jestem zadowolona, atmosfera w firmie lepsza, nie czuje sie
          traktowana jak smiec. I pieniedzy wiecej :)
          • Gość: Magda Re: Js-Consulting w Danii i Zoska IP: *.wroclaw.mm.pl 29.04.07, 22:47
            Proszę powiedzcie czy warto jechać do JS Consulting i jak wyglądają zarobki ile
            potrącają i za co, no i jak wyglądają warunki mieszkaniowe. Mam problem bo mam
            nóż na gardle i potrzebna mi pilnie praca ale nie chce źle trafić. Proszę o
            pomoc i z góry wszystkim dziękuje.
            • Gość: kiki Re: Js-Consulting w Danii i Zoska IP: *.k608.webspeed.dk 30.04.07, 19:06
              potracaja za co tylko moga, masz niby dostawac 60 koron na reke, a ludzie
              dostaja 40 koron bo podwyzki itd... radze rozejzec sie za innym posrednikiem
              lub prywatnym kontraktem jak nie chcesz byc teroryzowana i oszukiwana
              powodzenia
              • Gość: gosc Re: Js-Consulting w Danii i Zoska IP: *.k608.webspeed.dk 30.04.07, 19:07