Dodaj do ulubionych

Clearwire - jak z placic?

IP: *.cec.eu.int 13.01.06, 14:22
Czy ktos z Was korzysta z uslug dostawcy internetu Clearwire? Mam pytanie jak
jest u nich z rachunkami - przy zamawianiu uslugi nalezy podac nr konta i
bank, czy to znaczy ze beda sami z konta zabierali miesiaczna oplate? Jak mam
to rozumiec? Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: toja2001 Re: Clearwire - jak z placic? IP: 212.190.74.* 13.01.06, 14:42
      Korzystam juz od sierpnia. Faktury wysylaja mailem. Podpisalam im upowaznienie
      do obciazenia rachunku, tak samo jak oplaty za prad czy gaz. To zlecenie mozesz
      w kazdej chwili zlikwidowac w banku. Do tej pory nie mialam problemu z ich
      platnosciami. pozdrawiam,
      • Gość: internauta Re: Clearwire - jak placic? IP: *.cec.eu.int 13.01.06, 14:53
        Rozumiem. I z konta "schodzi" Ci kwota co miesiac? Pytam gdyz tez korzystam z
        ich uslug ale po pierwszej wplacie (osobiscie, u nich w biurze) i podpisaniu
        upowaznienia do banku minelo prawie 2 miesiace i nie zauwazylem aby pobrali
        jakies $$$ z internet.
        Nie chodzi o to ze tak pale sie do placenia im, ale tez chcialbym uniknac
        takiej sytuacji ze pewnego pieknego dnia bede odciety od sieci.
        Pozdrawiam
        • Gość: toja2001 Re: Clearwire - jak placic? IP: 212.190.74.* 13.01.06, 16:07
          Zawsze uplywa wiecej niz miesiac zanim to polecenie "zadziala" - najlepiej idz
          do banku i sprawdz czy ci pobrali. Jezeli nie to zapytaj w banku co z tym
          zrobic. Mnie doradzili po prostu zaplacic i zaplacilam; nikt nie pobral tej
          kwoty po raz drugi; Ale przy takim samym poleceniu dot; zaplaty za gaz nie
          dzialalo to przez 3 miesiace (co miesiac robilam sama nalezne przelewy) Po 3
          misiacach bank skasowal poprzednie polecenie obciazenia rachunku i zrobil je
          ponownie - zadzialalo po 2 miesiacach; Milego week-endu!
        • Gość: Ekonomist(k)a Clearwire - jak placic? IP: *.cec.eu.int 13.01.06, 16:43
          Ja mam z nimi umowe od poczatku wrzesnia; tez moga pobierac z konta. Do tej
          pory nic nie pobrali mimo tego, ze dwa razy ich informowalam, ze tego nie robia.

Moze to u nich normalne i sciagna ryczaltem za pol roku.

A jak Ci dziala?
          • Gość: TOJA2001 Re: Clearwire - jak placic? IP: 212.190.74.* 13.01.06, 16:45
            Dosyc dobrze tzn. zdarza sie, ze nie dziala - na szczescie na krotko i wraca do
            normy szybko;
            • Gość: internauta Re: Clearwire - jak placic? IP: *.cec.eu.int 13.01.06, 16:55
              Wielkie dzieki za rady. Pojde do banque w poniedzialek.

Internet dziala bez wiekszych problemow, czasem troche sie 'slimaczy' ale to
              raczej normalne wieczorami ok. 20 - ogolnie to nie ma co narzekac, jest gut!

Stosunkowo udanego weekendu!;)
              • Gość: madalini Re: Clearwire - jak placic? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 14.01.06, 00:04
                a powiedzcie - chwala sie ze przy 2letniej umowie instalacja jest gratis -
                czyli modem tez?

poza tym: jak dzialaja w porownaniu z belgacomem?
          • Gość: Epsoguy Re: Clearwire - jak placic? IP: 80.91.155.* 14.01.06, 02:07
            Witam
            Wybralem rowniez clearwire jako Internet provider i mam tez ''domicile'' na
            koncie od wrzesnia. Do tej pory nie sciagneli nic. Zadziwia mnie to jak ta
            firma funkcjonuje. Ponadto nie usmiecha mi sie np jak nagle pobiora za caly
            rok. Czy ktos z was tez ma takie ''przygody'' z Clearwire ? Pozdrowienia
            • logoo Re: Clearwire - jak placic? 14.01.06, 15:46
              Na pocieche dodam, ze w kraju Cyfra+ ksiegowala moje upowaznienie polecenia
              zaplaty od sierpnia do grudnia. W tym czasie nie moglem zmienic planu
              abonamentowego, bo niby mialem zaleglosci, ale zawzialem sie i na poczcie nie
              placilem spokojnie czekajac, az sie uporaja sami ze soba. No i sie uporali po
              pol roku :).
              Tak wiec jak widac Clearwire to taka srednia europejska :).
    • Gość: Justine Re: Clearwire - jak placic? IP: 212.190.74.* 17.01.06, 17:23
      Korzystam z Clearwire od lipca 2005. Ani razu nie sciagneli pieniedzy prosto z
      banku. Po ostatniej rozmowie telefonicznej dowiedzialam sie, ze ta usluga nie
      zostala jeszcze uruchomiona (a papier podpisany). Pierwsze faktury przyszly
      poczta po 3 miesiacach (3 na raz oczywiscie). Nastepnych jeszcze na pismie nie
      widzialam. Dalam sobie spokoj, sprawdzam skrzynke na Clearwire i place
      przelewem. A "domiciliation" w banku zlikwidowalam, tak na wszelki wypadek.
      Wiecej problemow nie bylo.
      • Gość: internauta Re: Clearwire - jak placic? + Skype IP: *.91.154.243.clearwire.be 18.01.06, 00:39
        Ale nie przerwali 'dostaw internetu' mimo ze nie bylo placone? Ich problem w
        sumie ale nie chce zostac bez neta...

Pytanie - czy dobrze Wam dziala skype czy inny VoipStunt przez Clearwire?
        • Gość: epsoguy Re: Clearwire - jak placic? + Skype IP: *.91.156.55.clearwire.be 18.01.06, 19:40
          pomimo ze nie place od 4 miesiecy to Internet dziala, co do jakosci i
          niezadodnosci pozostaje duzo do zyczenia, raz mailem 2 h przerwe w surfowaniu
          wieczorem. Skype dziala ta sobie zalezy od dnia.
          • Gość: jola Re: Clearwire - jak placic? + Skype IP: *.91.155.230.clearwire.be 08.03.06, 11:27
            skorzystalam z uslugi clearwire w belgii dlatego ze nie majac tu pobytu stalego
            nie moglam miec internetu na swoje nazwisko inna metoda jak kabel telefoniczny
            czy telewizyjny.teraz mam kontakt ze znajomymi z polski.place po prostu na
            poczcie.clearwire dziala super.nie mam zadnych problemow.i jest tanszy
    • Gość: internautka Re: Clearwire - jak z placic? IP: *.cec.eu.int 18.01.06, 17:53
      A czy ta firma dostarcza tez internet w Woluwe S.Lambert? W jaki sposob - przez
      kablowke, telefon? Dzieki ua odp.!
      • Gość: mz Re: Clearwire - jak z placic? IP: *.brutele.be 18.01.06, 18:13
        Bezprzewodowo, a sprawdzić można na ich stronie internetowej czy mają zasięg.
      • Gość: internauta Re: Clearwire - jak z placic? IP: *.91.145.183.clearwire.be 18.01.06, 20:49
        sprawdz tutaj: www.clearwire.be
      • polla Re: Clearwire - jak z placic? 18.01.06, 22:33
        Nnajlepiej jest umowic sie na spotkanie, przychodzi pan podłącza sprzęt i
        sprawdza czy działa i jak szybko. Wtedy możesz sie zdecydować na usługę.
        Następnego dnia pan przyjeżdża przywozi ten pseudomodem i masz już internet.
        Największym plusem jest to, że przy ewentualnej przeprowadzce masz internet pod
        warunkiem, że zasięg w nowym miejscu też jest.
        Ja korzystam z clearwire od lipca, działa świetnie. A rachunki rzeczywiście
        przysyłają co trzy miesiące.
    • Gość: jola Re: Clearwire - jak z placic? IP: *.91.155.230.clearwire.be 08.03.06, 11:19
      ja mam clearwire w belgii.jestem zadowolona.place mniej niz inni co maja
      internet przez kabel.mozna placic na poczcie albo podac numer konta bankowego i
      wtedy automatycznie co miesiac pieniadze beda przesylane do firmy clearwire

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka