Dodaj do ulubionych

mieszkanie z psem

IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 15.02.06, 13:44
Temat mieszkań był juz wałkowany na wszelkie mozliwe strony. Mnie natomiast
interesuje czy są problemy z wynajęciem mieszkania z psem. (czarny cocker
spaniel) Czy własciciele mieszkań zgadzają sie na zwierzęta w swoich domach.
Wiem , że z kotami jest łatwiej coś wynająć. Jeżeli ktoś coś wie to bardzo
proszę podzielić sie swoimi doświadczeniami na ten temat. Szukam czegoś
blisko parku i parlamentu od lipca.
pozdr Hala
Obserwuj wątek
    • Gość: AAA Re: mieszkanie z psem IP: *.cec.eu.int 15.02.06, 13:50
      Ja nie slyszalam zeby ktos mial do wynajecie mieszkanie z psem i to jeszcze z
      tak sprecyzowana rasa:))))

Moze lepiej wynajac puste a psa kupic bo jak sie czlowiek przyzwyczai to potem
      ciezko bediz opuscic i mieszkanko i pieska?
      • Gość: Hala Re: mieszkanie z psem IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 15.02.06, 13:56
        dobre, uśmiałam się do łez...w sekrecie powiem , że pies nazywa sie Kleks i
        jest czarny
        Hala
    • tomi_22 Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 13:52
      Nie wiem, czy wiesz, ale istnieje takze kwestia podrozy z takim zwierzeciem.
      Troche na ten temat znajdziesz tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=29977398&v=2&s=0
      I tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=35542630&v=2&s=0
      • Gość: Hala Re: mieszkanie z psem IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 15.02.06, 14:00
        dzięki Tomi ten drugi link ciekawy. Kleks przyjedzie samochodem, na razie takie
        mamy plany...
        pozdr Hala
        • Gość: tymjanek Re: mieszkanie z psem IP: *.europarl.eu.int 15.02.06, 16:43
          na dwoch podanych linkach sa obszerne wyjasnienia i dalsze linki;

Ja dodam, ze psa (niemalego) przewiozlem samochodem, po wyrobieniu paszportu,
          wszczepieniu czipa i wstawieniu 3-dniowego stempla. Na granicy PL/DE nikogo to
          nie obchodzilo, podobnie i w obie strony przy podrozy na Boze Narodzenie 2005.
          Tu natomiast (Bxl) weterynarz w oparciu o paszport zglosil psa do lokalnego
          rejestru, skad dostalem wklejke do paszportu z aktualnym adresem.

Wlasciciel pierwszego naszego mieszkania byl zawczasu przez kolegow uprzedzony
          i nawet nie wystawial pisemnej zgody, o ktorej mowil 1 paragraf; w czasie
          poszukiwan mieszkania zadawalem to pytanie na tyle wczesnie, zeby niepotrzebnie
          sie potem nie rozczarowac; teraz mam passus o psie w umowie i odpowiadam za
          wszystko co zrobi;

Problemow mialem tylko kilka w parku, bo to jest samiec i niektorych innych nie
          lubi. Zeby mnie to nie kosztowalo wiecej niz jestem w stanie czasem zaplacic,
          ubezpieczylem sie tzw. 'oc familiale' (obejmuje tez dzieci). Niestety dziala to
          dopiero OD kwoty 175€ wzwyz.

Na koniec dodam, ze dzieki istnieniu Forum znalazlem pomoc w zapewnianiu psu
          ruchu i swiezego powietrza :)
          • Gość: mal Re: mieszkanie z psem IP: 83.222.37.* 17.02.06, 15:27
            no tak, ale zizou to fajna psinda jest. trzeba byc dziwadlem, zeby sie nie
            godizc na lokatora z psem... jakbym kamienicznikiem byla to bym wolala psy niz
            rodziny z dziecmi czy stazystow, pies jednak niszczy mniej, hau hau
    • Gość: ania Re: mieszkanie z psem IP: *.cec.eu.int 15.02.06, 13:58
      napewno bedziesz miala mniejszy wybor, bo prawie polowa ogloszen zawiera "bez
      zwierzat" obojetnie czy to kot, pies.. rybki by chyba nie przeszkadzaly..

u mnie to bylo pierwsze pytanie zaraz po tym, czy mieszkanie jest nadal do
      wynajecia i z kilku ladnych z tego powodu zrezygnowac musialam..
      teraz mam w kontrakcie dopisane pozwolenie na zwierzaka sztuk 1 ;)
      • tomi_22 Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 14:06
        Maly off topic zrobie, ale to ze masz pozwolenie na zwierze sztuk 1 to jeszcze
        nic. Ja widzialem umowy, gdzie bylo napisane ILE moze tam mieszkac dzieci :)))
        Na sztuki podane :)))
        • Gość: ania Re: mieszkanie z psem IP: *.cec.eu.int 15.02.06, 14:22
          tomi, wiesz..
          jakby wziac pod uwage wzgledy praktyczne, to moj kot robi o wiele mniej halasu
          i problemu niz wiekszosc dzieciakow..
          pewnie niedlugo bedzie "no kids allowed" ;))
        • Gość: Hala Re: mieszkanie z psem IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 15.02.06, 14:24
          I słusznie . Poniewaz mam i psa i nastolatke w domu wiec wiem co mowie. Taki
          pies np. nie pyskuje, słucha co sie do niego mówi i zawsze cieszy sie jak się
          wraca do domu juz nie mowiac ze caly dzien śpi. A taki pokój nastolatki to
          wygląda jakby horda dzikich zwierząt przebiegła, a głośna muzyka, a dyskusje z
          kolezankami godzinne przez telefon itd.....oj chyba zeszłam z tematu
          pozdr Hala
          • tomi_22 Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 14:27
            Gość portalu: Hala napisał(a):

> I słusznie . Poniewaz mam i psa i nastolatke w domu wiec wiem co mowie. Taki
            > pies np. nie pyskuje, słucha co sie do niego mówi i zawsze cieszy sie jak
            się
            > wraca do domu juz nie mowiac ze caly dzien śpi. A taki pokój nastolatki to
            > wygląda jakby horda dzikich zwierząt przebiegła,

Co wolisz, psa czy corke? ;P

a głośna muzyka, a dyskusje z
            >
            > kolezankami godzinne przez telefon itd.....oj chyba zeszłam z tematu
            > pozdr Hala

Hmmm, ciekawe ile cie telefon wyniesie jak zacznie do Polski dzwonic ;P
            • Gość: Hala Re: mieszkanie z psem IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 15.02.06, 14:37
              Daj spokój wiadomo, ze to zarty byly. Natomiast z corka to sie juz zaczelo juz
              zapowiedziala ze do "glupiej Belgii to ona nie jedzie" Oczywiscie przekonamy ja
              do wyjazdu czyt. przekupimy i moze na poczatku beda jakies tam problemy to mam
              nadzieje ze za pare lat jeszcze nam podziekuje bo dla niej to wielka szansa,
              języki itd.
              pozdr Hala
              • tomi_22 Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 14:47
                Boi sie wyjechac - to normalne. Jedzie do kraju gdzie mowi sie w 2 jezykach i
                nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Nauka tych jezykow do latwej nie nalezy to
                tez.

A poza tym, to kto o zdrowym rozumie chcial by mieszkac z arabami/maroko? ;)))
        • Gość: Bruxa Re: mieszkanie z psem IP: *.cec.eu.int 16.02.06, 12:48
          To nie jest takie głupie :-)))
          Jestem w stanie określić z góry zniszczenia jakie może spowodować pies, ale
          dziecko, nawet jedno, nie.
      • puks01 Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 14:28
        Nawet jesli jest takie zastrzezenie, warto porozmawiac z wlascicielem
        wyjasniajac o jakie zwierze sie rozchodzi - niektorzy zabezpieczaja sie przed
        tuzinem kotow. Czesto zgadzaja sie i zmieniaja umowe lub robia aneks
        • naughtyangel Re: mieszkanie z parkietem 15.02.06, 15:42
          Ja kiedys nie wynajelam, bo jak wlasciciel dowiedzial sie ze z dzieckiem, to
          bylo od razu, ze zniszczymy parkiety jak nic ;))
          takze roznie bywa
    • bruxellka Re: mieszkanie z psem 15.02.06, 16:05
      Przeczytaj dokladnie kontarkt, ale normalnie w ogloszeniu jest napise czy ktos
      sobie zyczy czy nie. Uwazam ze jest tak samo jak w Polsce sa ludzie co sobie
      zycza i sa co sobie nie zycza.
      • Gość: stuzia Re: mieszkanie z psem IP: *.cec.eu.int 16.02.06, 15:39
        A my przywiezlismy zolwia...
        Nawet nie pomyslalam, zeby zapytac landlorda, ups...
    • kiniox Re: mieszkanie z psem 16.02.06, 18:00
      Jak duże mieszkanie jest Ci potrzebne? Mam namiary na przyzwoite duże studio
      (jeden pokój z wnęką na łóżko, osobna mała kuchenka, łazienka i osobne wc) tuż
      przy parku, w odległości "spacerowej" od PE. Może być umeblowane lub nie, jak
      wolisz. Jeśli nie potrzebujesz czegoś większego, to odezwij się do mnie na
      adres gazetowy, a ja pogadam z właścicielką o psie i zobaczymy. Pozdrawiam.
      • Gość: Hala Re: mieszkanie z psem IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 17.02.06, 12:16
        No niestety to za małe, bede z córką(prawie 15 lat) i mezem ale dzieki
        pozdr Hala
    • Gość: paw@night zoofilia n/t IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 18.02.06, 00:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka