Dodaj do ulubionych

AST/HR/B3 - przygotowania na ustny

IP: *.aster.pl 01.04.06, 13:53
Witajcie uczestnicy konkursu na asystentów B3/HR! Niedługo ustny.
Jak wam idą przygotowania? Ja szczerze powiedziawszy nie wiem jak mam się za
nie zabrać. Macie jakieś pomysły?
Powodzenia na egzaminie :)))
Obserwuj wątek
    • kttosia Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny 03.04.06, 08:40
      nie idą a pełzną ;) próbowałam czytać Zarzadzanie Zasoboami Ludzkimi niejakiego
      Armstronga, ale jest jeszcze bardziej nudna niż moje prawnicze podręczniki :(
      a najgorsze że właściwie nie wiadomo czego sie można na egzaminie spodziewać
      • Gość: ciekawy Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.aster.pl 03.04.06, 19:17
        też mi wpadła w ręce ta książka, strasznie gruba, i szczerze powiedziawszy
        wątpię czy jakieś pytanie z niej będzie
        nie wiesz ile osów przeszło do ustnego?
        • przemas_ue Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny 06.04.06, 22:36
          dajcie sobie spokoj z brykami o HR - strata czasu, STAFF REGULATION i jego
          reforma oraz aktualnosci unijne.
          • kttosia Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny 07.04.06, 10:55
            wiem wiem, ale głupio nie mieć zielonego pojęcia o przedmiocie z którego się
            zdaje egzamin ;) ta ksiażka (tzn inna ksiażka bo tamata była nie do czytania)
            jest tylko po to by uzyskać jako taką ogólną orietnację w dziedzinie ;)
    • Gość: PaVue jak panie z komisji OK oralny mzoe byc n/t IP: *.8-136-217.adsl.skynet.be 07.04.06, 00:44
      no chyba, ze to epso pasztety to jak oarbiter elegantorum wymiekkam
    • Gość: ile? Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.04.06, 11:11
      Ktos wie ile osob zaproszono na nasze interview?
      • przemas_ue Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny 07.04.06, 12:39
        po preselekcji zostalo podobno (patrz inny watek forum) 177 (czyli grubo
        ponizej 205 ile zakladalo EPSO) , potem odpadlo dobrych kilka (nascie?
        dziesiat?) osob, wiec zostalo pewnie okolo (ponizej?) 100 osob. czyli tyle, ile
        ma zostac dopuszczonych na liste
        • Gość: ile Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.04.06, 12:51
          dzieki, a wie ktos cos na temat tego selection board? Co to za ludzie? Wlasciwie
          to kogo mozemy sie spodziewac?
      • kttosia tego sie nie dowiemy 07.04.06, 15:13
        tego ile jest dopuszczonych do ustnych sie nie dowiemy oto co mi epso
        odpowiedziało:
        "I am not allowed to share this information with you. They only thing I can
        tell you is that the reserve list can contain 90 names of candidates of
        Polish nationality." no ale to juz wiedzieliśmy ;)
        • Gość: elomi Re: tego sie nie dowiemy IP: *.242.81.adsl.skynet.be 07.04.06, 16:58
          epso wkurza,podczas pierwszych konkursow na A8/AD5 publikowalo wiecej informacji
          w tym bierzace statystki
          • Gość: hit Re: tego sie nie dowiemy IP: *.217.155.151.coditel.net 07.04.06, 18:06
            Dowiesz o komisji jak klikniesz na committee members, a pozniej jesli pracujesz
            w instytucjach idziesz do address book i patrzesz skad ludzie sa. Malo z
            Komisji, wiekszosc z Parlamentu, Court of Auditors, Sadu.
            • Gość: elomi Re: tego sie nie dowiemy IP: 87.65.100.* 08.04.06, 22:27
              Na ile sadzicie mozna wnioskowac nt. mozliwych pytan na egzaminie na podstawie
              wiedzy skad sa poszczegolni czlonkowie selection board?
              • Gość: dziamdzia Re: tego sie nie dowiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:37
                Nie wiem czy do tego dojdziemy w ten sposób, nie sądzę by bardzo się "wgłębiali"
                w detale związane ze swoją działką. W każdym udało mi sie namierzyc cześć z
                naszej selection board:

Chairman:
                Helio GOMEZ DE ROJAS - Council of the European Union; General Secretariat of
                the Council of the European Union; Private office; Department for General
                Administrative Affairs

Alternate Chairman:
                Jean-Marie DE COSTER - Unit 1 Legal issues and questions relating to the Staff
                Regulations, salary and pensions method Title Administrateur

Full members:
                Herman LUYTEN - European Commission; Joint Research Centre; Directorate F -
                Institute for Energy (Petten); Management support
                Head of Unit

Antonio BORRUSO - no result
                Marie-Noëlle HUSSON - no result
                Gilles GUILLARD - PS Politique de séléction Title Policy Co-ordinator - Policy
                Officer

Alternate members:
                Marie-Josée WEBER-KREMER - ?
                Panagiotis TOGIAS - ?
                Patrick DE BOOM - ?
                Gino CANDIDI - European Parliament; Secretariat; Directorate-General 5 -
                Personnel; Staff Management Directorate; Social Affairs Unit; Aid and social
                protection
                Head of Service

• kttosia jesteś genialna :) 10.04.06, 08:52
                  idąt tym tropem wyszło mi że
                  P. TOGIAS - jest tłumaczem w greckiej sekcji (???)
                  P. DE BOOM - jest od audytu
                  • Gość: ciekawy Re: jesteś genialna :) IP: *.aster.pl 18.04.06, 19:26
                    Właśnie czemu to EPSO takie tajemnicze się zrobiło, zamiast powiedzieć ile osób
                    zostało to trzyma ludzi w niepewności
                    • Gość: elomi Re: jesteś genialna :) IP: *.243.81.adsl.skynet.be 19.04.06, 22:57
                      Bo pewnie nie ma sie czym chwalic
                      • Gość: zaba Re: jesteś genialna :) IP: *.dsl.versateladsl.be 19.04.06, 23:15
                        liczba kandydatow dopuszczonych do ustnych i tak nie ma znaczenia, bo
                        niezaleznie ilu jest kandydatow jury bedzie oblewac, tych, ktorzy sie nie
                        spodobaja....
                        wiekszosc osob w jury ma okolo 50 lat i sa to faceci, wiec co myslicie,
                        szczegolnie dziewczyny, o wlozeniu jakiejs mini i szerokim dekolcie???? (hihihi)
                        • Gość: do zaba Re: jesteś genialna :) IP: *.242.81.adsl.skynet.be 19.04.06, 23:41
                          kiedy zdajesz??,
                          • Gość: zaba Re: jesteś genialna :) IP: *.cec.eu.int 20.04.06, 13:41
                            5 maja, a Wy?
        • Gość: gosc wiadomo IP: *.cec.eu.int 21.04.06, 10:31
          aby Was pocieszyc i odstresowac, moge potwierdzic, ze do ustnych zostalo
          zaproszonych tylko 54 osoby, ale to wcale nie znaczy, ze wszyscy zdadza. W
          pierwszym konkursie polskich prawnikow zaproszonych na ustny bylo 80 na 80
          miejsc i polowa oblala, ale i tak lepiej, ze nikt z nikim przynjamniej nie
          konkuruje i jak sie odpowie na minimum 50%, to sie zdaje.....

powodzenia!!!!!
          • kttosia Re: wiadomo 21.04.06, 10:39
            ooo poczułam sie troche lepiej, chociaż i tak mam doła, jestem przerażona i
            jeszcze przed żadnym egzaminem sie tak straszliwie nie denerwowałam
            • Gość: zaba Re: wiadomo IP: *.dsl.versateladsl.be 21.04.06, 22:37
              zeby Cie podniesc na duchu Kttosiu, tez jestem okropnie zestresowana,
              szczegolnie tym, ze nie mam pojecia jakich pytan z zarzadzania kadrami sie
              spodziewac. Ponoc jest teraz moda na zadawanie tzw. case study. Moja kolezanka
              zdawala AD7 i zapytali ja jakie problemy mozne napotkac team work, ze
              ostatecznie wynik pracy jest niesatysfakcjonujacy. I czesc egzaminu prowadzona
              byla w drugim (tzn. w naszym przypadku Polakow w trzecim jezyku). Ciekwe co
              bedzie u nas.
          • Gość: kata Re: wiadomo IP: *.242.81.adsl.skynet.be 21.04.06, 10:54
            taka wiadomosc podnosi na duchu:) co nie znaczy, ze przestajemy sie uczyc;)
    • koriska Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny 20.04.06, 12:29
      zaba a Ty kiedy zdajesz?????
      • Gość: zaba Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.cec.eu.int 20.04.06, 13:42
        5 maja
        • Gość: kata Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.242.81.adsl.skynet.be 20.04.06, 14:22
          ja 26.04 i ..juz sie boje;) ale pewnie to tak ma byc;)
          • Gość: Intruder Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.243.81.adsl.skynet.be 21.04.06, 07:53
            Koniecznie napisz jak bylo :-)
            • Gość: kata Re: AST/HR/B3 - przygotowania na ustny IP: *.242.81.adsl.skynet.be 21.04.06, 09:17
              pewnie, ze napisze :)
    • Gość: gosc do zdajacych 25, 26, 27 IP: *.cec.eu.int 21.04.06, 10:57
      napiszcie prosze jak bylo, o co pytaja i w ogole jaka jest atmosfera. ja mam 28
      i tez dam znac jak bylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka