Dodaj do ulubionych

Bialy marsz

20.04.06, 18:46
W niedziele o 15h przy Botanique (metro)rusza tzw bialy marsz przeciwko
przemocy-cichy protest przeciwko zabojstwu na dworcu centralnym mlodego
chlopaka-Joe.
Obserwuj wątek
    • chuck_norrris Re: Bialy marsz 20.04.06, 20:56
      O siema! Jak tam po swietach? Masz ochote podyskutowac?
      • jakubsky Re: Bialy marsz 20.04.06, 21:23
        Chuck, ja wiem, ze ty uwielbiasz anbxl, z wzajemnoscia, ale tym razem nie chodzi o banal.
        pax powiadam
      • Gość: anbxl Re: Bialy marsz IP: *.77-136-217.adsl.skynet.be 20.04.06, 21:24
        Nie mam ochoty na dyskusje z toba i nigdy nie mialam i prosze odczep sie,bo
        naprawde kiepsko po swietach-chyba poraz pierwszy ze wzgledu na sprawy
        rodzinne,a wiec daj mi spokoj i znajdz sobie inny obiekt zainteresowan...
        PS do wszystkich z innej beczki-czy dotarlo do was,ze mozna stracic zycie w
        centrum BXL w bialy dzien gdzie wkolo pelno ludzi????Wiem pomyslicie przypadek
        jakis codziennie pelno np w USA,a jednak cala Belgia obecnie zyje ta sprawa,ale
        jak dlugo???Do nastepnej tragedii???
        • chuck_norrris Re: Bialy marsz 20.04.06, 21:27
          No to zes kobito odkryla ameryke. Czemu ty sie dziwisz. Syf mamy w tej
          Brukesli, to chyba kazdy wie, a ty sie obudzilas. W Polsce zabijaja male dzieci
          i co z tego? W Nowym Jorku takze gina ludzie - i co z tego?

Kurde, brak slow na te twoje odkrycia!
        • jakubsky Re: Bialy marsz 20.04.06, 21:31
          pamietam podobny przypadek w Warszawie, gdzies w miedzy 1998 a 2000, teraz nie pamietam dokladnie niedziela, okolo 14, student Politechniki zostal zastrzelony przypadkowo albo zasztyletowany, "zanożowany" brzmi duzo fatalniej.
          Pamietam ten przypadek, bo bylem tam 2 godziny wczesniej...
          • kapitan_ameryka Re: Bialy marsz 20.04.06, 21:33
            Lwowska 21. Szedl po wode oligocenska, ktora mimo ze zdrowsza niz ta z kranu,
            jemu jak widac na zdrowie nie wyszla. Straszna ironia, wiem, ale tak to jest
            jak bandyci lataja sobie i nie boja sie niczego! Temu co go zabil, powinni
            kulke w leb lub troszke pradu. Ze wzgledow na koszty lepsza kulka i system
            chinsk - rachunek za kule przesyla sie rodzinie!
            • Gość: anbxl Re: Bialy marsz IP: *.77-136-217.adsl.skynet.be 20.04.06, 22:25
              Dzis czytalam intervieuw z matka tego chlopaka i przez moment probowalam
              postawic sie na jej miejscu,badz co badz tez mam corke tieners troche
              mlodsza,ktora jest super samodzielna i juz jako 10 letnie dziecko jezdzila sama
              np podczas wakacji do mnie lub do meza do pracy,a obecnie dosc czesto jezdzi do
              centrum i hhhmmm... boje sie o nia,ale jak jestescie tacy madrzy to powiedzcie
              mi jak jej wyperswadowac te wycieczki kiedy to codziennie jezdzi do BXL do
              szkoly i czesto opowiada rozne story,ktorych bohaterami sa wlasnie mlodzi
              Arabowie-nie napewno nie jestem rasistka,ale hhhmmm dlaczego to znowu oni????
              • Gość: tez mama Re: Bialy marsz IP: *.brutele.be 20.04.06, 22:41
                > Arabowie-nie napewno nie jestem rasistka,ale hhhmmm dlaczego to znowu oni????

Anbxl, chyba nie dosc uwaznie jednak czytalas ten wywiad...
                Na pewno nie jestes...
                • Gość: anbxl Re: Bialy marsz IP: *.77-136-217.adsl.skynet.be 20.04.06, 22:52
                  Albo ty mnie nie zrozumialas-tak czytalam uwaznie,ze kobieta nie wini
                  wszystkich Arabow czy obcokrajowcow za tych,,krapuli,,-oki???Ze nie chce z tej
                  niepotrzebnej smierci robic nazwijmy to politycznych demonstracji,ale to ja
                  sama zastanawiam sie dlaczego znowu Arabowie???Wielokrotnie w swoim gronie
                  zastanawialismy sie gdzie jest blad-czy tylko zawinili rodzice???Czy to wina
                  spoleczenstwa????Jak napewno wiesz nie tak dawno Belgia potrzebowala rak do
                  ciezkiej pracy,sprowadzono tysiace ludzi min najwiecej Wlochow i
                  Marokanczykow,ktorzy pracowali calymi dniami i hhhmmm ,,naplodzili,, duzo
                  dzieci,ktore czesto chowala ulica,potem zabraklo pracy i mamy to co mamy,oki
                  podobnie jest tez w innych sasiednich krajach -Francja,Niemcy,Holandia,ale kogo
                  to wina?????????????????????????????
                  • Gość: K Re: Bialy marsz IP: *.243.81.adsl.skynet.be 25.04.06, 10:36
                    no ann, kolejny raz dałaś ciała

może następnym razem zanim napiszesz coś w stylu

"Marokanczykow,ktorzy pracowali calymi dniami i hhhmmm ,,naplodzili,, duzo
                    dzieci,ktore czesto chowala ulica"

lub

"sama zastanawiam sie dlaczego znowu Arabowie?"

rzeczywiście się zastanowisz. Opanuj ten słowotok, czasem lepiej napisać coś
                    zwięźle i mądrze niż rozwlekle i głupio.
              • dominiqus Niestety... to zrobili Polacy!!! 25.04.06, 09:42
                Musze zasmucic Was wszystkich dyskutujacych i szufladkujacych Arabow i latwo
                przyszywajacych im latke "kozla ofiarnego"...
                To niestety zrobili nasi rodacy...

Nie wiem jak Wam, ale mnie jest wstyd!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3304843.html
                • drugapolowaeurokratki Re: Niestety... to zrobili Polacy!!! 25.04.06, 11:18
                  ANBXL - Na drugi raz sprawdz i pomysl zanim ocenisz !!!
                  • Gość: anbxl Re: Niestety... to zrobili Polacy!!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.04.06, 19:45
                    Cos slabo czytacie i chyba za wszelka cene chcecie mi dogryzc,bo to ja jako
                    pierwsza dzis rano podalam ze zrobili to niestety nasi rodacy.Tak kazdy mowil i
                    pisal,ze to srodowiku muzulmanskie,a niestety wyszlo inaczej bo jak pisalam w
                    innym watku arabskich bandziorow nic ta historia nie nauczyla-wczoraj i
                    przedwczoraj jechalam w strone bazyliki i mialam dwie niemile historie z ta
                    nacja,a kolega mojej corki wczoraj zostal zaatakowany przez 3 Marokanow,ktorzy
                    po 2 h zostali zatrzymani,a wiec dalej czuja sie panami,a tym ktorzy mi nie
                    wierza polecam spacer najlepiej wieczorem ch de Gent albo w okolicach
                    Ribaucourt a glupie listy muzulmanskiej egzekutywy smiesza mnie
                    najbardziej....Nie,nie jestem rasistka,ale juz wiele juz widzialam,a
                    niedowiarkow zapraszam na spacer po niektorych brukselskich uliczkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka