nanan1 04.09.06, 15:25 czytam, ze Holandia zamkneła rynek dla nowych państw UE na okres 2 lat od wstąpienia. Czy to znaczy , że polacy mogą tam już pracować bez zezwolenia, tak jak w GB? czy są jeszcze jakieś ograniczenia? pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza30_1979 Re: pozwolenie 09.09.06, 12:05 to wszystko okaze sie jesienia mysle ze w listopadzie juz bedzie wiadomo jak bedzie wygladfala prac od stycznia 2007 narazie potrezbne sa zezwolenia na prace pozdr. Odpowiedz Link
jojo995 Re: pozwolenie 11.09.06, 18:47 kolego jestes w bledzie.musisz posiadac zezwolenie na prace w nl wydane przez werkkertraft nl. Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: pozwolenie 17.09.06, 11:47 finanse.wp.pl/wid,8507931,wiadomosc.html?rfbawp=1158340778.438&ticaid=1254b wiadomosci.onet.pl/1403884,12,1,0,120,686,item.html od stycznia prawdopodobnie juz nie beda potrzebne zezwolenia na prace ale jak to bywa w holandii jeszcze sie moze duzo zmienic pozdrawiam Odpowiedz Link
nanan1 Re: pozwolenie 07.10.06, 22:58 dziękuje za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie: jak jest z porzadniejszą praca w Holandii przy dobraj znajomosci angielskiego, za to przy zadnej znajomosci holenderskiego? są szanse? dzieki z gory Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: pozwolenie 13.10.06, 19:04 mowiac porzadniejsza co masz na mysli kontrakt w firmie kontrakt u posrednika o jaka prace ci chodzi pozdr Odpowiedz Link
katja36 Re: pozwolenie 08.11.06, 23:45 nanan1 napisała: > dziękuje za odpowiedz > mam jeszcze jedno pytanie: jak jest z porzadniejszą praca w Holandii przy > dobraj znajomosci angielskiego, za to przy zadnej znajomosci holenderskiego? > są szanse? > dzieki z gory Jesli idziesz pracowac w miedzynarodowej firmie gdzie pelno cudzoziemcow to na pewno nikt nie bedzie Ci robil wielkich problemow. Jesli bedizesz pracowac wylacznie pomiedzy Holendrami to beda sie krzywic (czesto za Twoimi plecami). Holendrzy maja teraz totalny odjazd na punkcie swojego jezyka i np. moja szefowa kilka dni temu oswiadczyla ze ona nie ma zamiaru nawet zaczac rozmowy z kims kto nie posluguje sie niderlandzkim. Odpowiedz Link
panzusa Re: pozwolenie 18.12.06, 00:21 witam, czy informacja odnosnie zniesienia obowiazku w zakresie starania sie o pozwolenie na prace w holandii z dniem 1 stycznia 2007 jest juz pewna? gdzie moglbym uzyskac pewna informacje w tej kwestii? dzieki z gory i pozdrawiam. danek Odpowiedz Link
malwiatko85 Re: pozwolenie 31.10.06, 20:11 Witam. Mój tata właśnie teraz wraca z Holandii.On musiał mieć pozwolenie na pracę, ponieważ bez zezwolenia można pracowac od stycznia 2007roku.Ale nie o tym chciałam pisać.Chciałam tylko ostrzec przed firmą OTTO, która zajmuje się rekrutacją do Holandii.Jeśli się nie chce kłopotów i dodatkowych kosztów to lepiej nie mieć nic wspólnego z tą firmą.Proszę mi zaufać.Właśnie dlatego mój tata teraz wraca do Polski.Miał pracować jako spawacz ale przepracował tylko jeden dzień.Inni uciekali wcześniej albo dopiero wtedy gdy byli już na granicy wytrzymałości.Dużo by o tym pisać. Mam nadzieję że Pani zawarła umowę z inną firmą. Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link
panzusa Re: pozwolenie 16.12.06, 21:22 witam, chcialbym rowniez wyrazic swoja jak najgorsza opinie na temat firmy OTTO. Wszystko mialem juz zalatwione (tak jak bylem zapewniany)i juz po otrzymaniu pozwolenia na prace w NL, gdy tylko doszlo do podpisania umowyo prace okazalo sie , ze firma OTTO cos "zamieszala" do tego stopnia, ze obecnie chcac podjac prace w NL nawet korzystajac juz z posrednictwa innych firm niestety nie jest to mozliwe. Czy Ktos moze wiec o co w tym biega? z gory b. dziekuje za wszelkie info w tej kwestii. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link
markimark1981 Re: pozwolenie 11.01.07, 17:47 panzusa napisał: > witam, > chcialbym rowniez wyrazic swoja jak najgorsza opinie na temat firmy OTTO. > Wszystko mialem juz zalatwione (tak jak bylem zapewniany)i juz po otrzymaniu > pozwolenia na prace w NL, gdy tylko doszlo do podpisania umowyo prace okazalo > sie , ze firma OTTO cos "zamieszala" do tego stopnia, ze obecnie chcac podjac > prace w NL nawet korzystajac juz z posrednictwa innych firm niestety nie jest > to mozliwe. Czy Ktos moze wiec o co w tym biega? z gory b. dziekuje za wszelkie > > info w tej kwestii. Pozdrawiam Wszystkich. ja jak wrocilem poszedlem do biura ale nie od razu i by mi anulowali pozwolenie o prace . Bo trzyma mnie ono na ich "smyczy" podpisalem jakis swistek papieru oczywiscie po holendersku zobacze co z tego bedzie . Odpowiedz Link
markimark1981 Re: pozwolenie 11.01.07, 17:51 jesli chodzi o samo pozwolenie to mozesz miec tylko jedno w tym samym czasie drugiego nie dostaniesz . Pozostaje czekac az wygasnie lub anulowac ale z tym anulowaniem to niewiem jak to bedzie Odpowiedz Link
1lilavati HOLANDIA NADAL ZAMKNIĘTA DLA POLAKÓW 18.03.07, 19:07 szczegóły: szczegóły: www.mpips.gov.pl/index.php?gid=12&news_id=697 Odpowiedz Link