Dodaj do ulubionych

Wycieczka do Paryza.

IP: *.upc.chello.be 20.05.06, 22:17
Czy jakas zyczliwa dusza moze mi polecic jakis niedrogi hotelik pod Paryzem,
od strony Brukseli, ale juz kolo stacji metra, z parkingiem strzezonym? Albo
strone internetowa, gdzie takie informacje mozna znalezc??

Dzieki:)
Obserwuj wątek
    • mrsjo2000 Re: Wycieczka do Paryza. 20.05.06, 22:22
      Novotel Paris Porte de Bagnolet à BAGNOLET (3 gwiazdki) i parking w podziemiu,
      metro o kilka krokow.
      • do.ki Re: Wycieczka do Paryza. 20.05.06, 22:29
        www.accorhotels.com/accorhotels/index.html
        A dalej sobie poradzisz.
        Tanszy od Novotelu jest Ibis, a standard jeszcze do przyjecia.
        Ja wyprobowalem ten:

www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/gb/ibi/5543/fiche_hotel.shtml

i bylem zadowolony.
        • Gość: spe Oooo, wielkie dzieki:) IP: *.upc.chello.be 20.05.06, 22:35
          Juz jestem zadowolony:)
          To bylo szybsze, niz algorytm google:)
          • Gość: anbxl Re: Oooo, wielkie dzieki:) IP: *.78-136-217.adsl.skynet.be 21.05.06, 09:05
            A ja ci polecam i wszystkim forumowiczom kupno do srody(ale jak najszybciej)
            FLAIR L HEBDO-czsto robia jakies promocje i w tym tygodniu jest ksiazeczka z
            promocjami WEEK_END ZA 50 EURO tzn noc w hotelu+ activites + jakies
            extra.Hotele sa w Belgii,NL,Niemczech,Luxie i wlasnie we Francji i tak np PARYZ
            to masz w cenie 50 euro noc w hotelu MERCURE PARIS NEUILLY(place de l'Etoile i
            luk triumfalny)+paris city passport (47 propozycji z promo)+sniadanie w
            hotelu+przejazdzka stadkiem po Sekwanie-to wszystko masz w tych 50 euro.Po
            wczesniejszej rezerwacji mozesz nawet na jeden bon (w tym karnecie-ksiazeczce)
            przebywac w ile osob chcesz(dla dzieci znizki a nawet gratis)POLECAM flair l
            hebdo
            • Gość: HolAnia Do anbxl IP: *.aster.pl 21.05.06, 23:56
              Powiedz mi jak zarezerwować/kupić tę książeczkę? Gdzie można znaleźć dokładne
              info n/t tej właśnie promocji w internecie, bo jak weszłam na stronę tego
              hotelu to tam podają jakieś horrendalne ceny. Jestem w Polsce, ale wybieram
              się niebawem do Bxl i chciałabym wybrać się do Paryża na weekend. Z góry
              dziękuję:-))
              • do.ki Re: Do anbxl 22.05.06, 00:23
                Bedzie pewien problem, bo Flair L'Hebdo juz nie istnieje.

walloniepresse.be/communiques/23531.html

Ale tygodnik Flair ma sie dobrze. Do kupienia w kazdym kiosku w Belgii albo online:

www.flair.be/
                • anbxl Re: flair l'hebdo 22.05.06, 07:12
                  Do ki to chyba bylo pytanie do mnie a ty znow probujesz siac jakies
                  zamieszanie...............
                  FLAIR L HEBDO istnieje od ponad 10 lat i ma sie swietnie-tak idz do pierwszego
                  lepszego kiosku i sobie zobacz,no chyba,ze juz zostal wyprzedany-jak sa np
                  jakies interesujace promocje lub dodatki
                  Do poszukujacej Flair-ten tygodnik mozesz kupic tylko w Belgii,ale jezeli
                  bardzo chcesz to ja ci dzis moge kupic(to tylko 1.60euro i napisz na priva to
                  dogadamy sie-jak przyjedziesz do Belgii to sobie go odbierzesz...)
                  • Gość: Doki Re: flair l'hebdo IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 22.05.06, 08:35
                    Nie panikuj, anbxl, ten tygodnik po prostu zmienil nazwe i nie nazywa sie Flair
                    l'hebdo, tylko po prostu Flair. Reszta sie zgadza.

A do poszukujacej: co to jest Twoim zdaniem "horrendalna cena" za hotel? Bo
                    chyba nie € 100?
                  • Gość: HolAnia Re: flair l'hebdo/anbxl IP: *.aster.pl 22.05.06, 12:51
                    Anbxl dziękuję. Nie będę Ci głowy zawracała - kupi mi kolega.
                    • Gość: anbxl Re: holania IP: *.118-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 20:29
                      A jak nie kupi to daj znac,bo ja kupilam dzis rezerwowego
    • Gość: Do spe Paryz - hotele - www.hotels-paris.fr IP: 32.106.94.* 21.05.06, 11:04
      Voici une sélection d’hôtels de qualité offrant jusqu’à 48% de réduction pour
      vous permettre de profiter pleinement de Paris, capitale internationale d’art
      et d’histoire…

Timhotel Italie
      Le Timhotel Italie est un petit hôtel confortable, situé dans le quartier de la
      Butte aux Cailles, vieux quartier de Paris bien connu des artistes.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 75 €

Les plus proches au cœur de la Butte aux Cailles

Hôtel
      confortable - Accueil chaleureux
      Hôtel Anjou Lafayette
      Très sensible à l'esthétique de ses chambres, l´Hôtel Anjou Lafayette, les a
      récemment rénovées en collaboration avec l’artiste peintre « Fasnibay » dont
      vous trouverez même des œuvres dans certaines chambres supérieures.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 85 €

Les plus prochese du musée Grévin et de l'Opéra Garnier
      Chambres récemment rénovées

Etoile Péreire
      A 10 minutes des Champs-Elysées, l’hôtel Etoile Pereire est situé dans une rue
      calme du 17ème arrondissement. Il vous séduira par son caractère qui allie
      charme et confort.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 97 €*

Les Plus
      A 10 minutes des Champs-Elysées

Hôtel de charme Concierge

Hôtel Rochambeau
      Le Rochambeau est un lieu unique. En plein cœur du prestigieux 8ème
      arrondissement de Paris, il vous accueille dans une ambiance feutrée qui
      cultive l´élégance et le bien vivre.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 101 €
      Petit déjeuner inclus

Les plus proches de l’Eglise Madeleine
      Chambres raffinées - Bar

Hôtel Mathis Elysées Matignon
      Situé entre les Champs-Elysées et le Faubourg Saint Honoré, l'hôtel Elysées
      Matignon est un pur joyau Art Déco aux chambres décorées dans l'esprit des
      Années Folles.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 125 €

Les plus proches des Grand et Petit Palais
      Cadre Art Déco - Soins esthétiques

Hôtel Serotel Lutece
      Situé dans un quartier chargé d’histoire, à quelques pas du Panthéon, de la
      Sorbonne ou encore les Jardins du Luxembourg, l’Hotel Lutèce vous charmera par
      son caractère très parisien.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 145 €

Les plus proches du Musée de Cluny

Hotel de caractère - Jardin

Hôtel Atala Champs-Elysées
      L’hôtel Atala Champs Elysées est situé à une minute à pied de l’Arc de
      Triomphe. Son jardin agréable, ses chambres spacieuses et son accueil
      chaleureux vous enchanteront et rendront votre séjour unique.
      En savoir plus...

Offre spéciale
      "Trésors de Paris"
      Chambre double à partir de 160 €

Les plus proches Arc de Triomphe
      Jardin Arboré - Restaurant
      www.hotels-paris.fr

*Offre valable pour un séjour de 2 nuits minimum

• Gość: byly_eurokrata Francja-arogancja IP: *.netcologne.de 21.05.06, 11:25
        Wlasnie slyszalem w radio informacje, ze jakis Francuz przeprowadzil
        miedzynarodowa ankiete na temat uprzejmosci/goscinnosci poszczegolnych narodow
        w Europie. Na ostatnim miejscu wyladowali Francuzi (a na przedostatnim
        Niemcy...) ze wzgledu na ich arogancje jezykowa wobec osob ktore nie znaja
        jezyka tzw. grande nation.
        • Gość: paffff hy hy IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 09:30
          sporbuje sie dogadac w lingua franca w UK, powodzenia zycze ;D
    • Gość: paffff Re: Wycieczka do Paryza. IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 09:29
      poszukaj ew F1, jest jeden na rue dr babinski. AKwalek od centrum ale ma
      parking i nie jest drogi - ok 55Eur za double ze sniadeniam.

Dojazd do centrum trywialny.

Caluski
      • Gość: Doki Re: Wycieczka do Paryza. IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 22.05.06, 09:50
        Gość portalu: paffff napisał(a):

> poszukaj ew F1,

pawiu, jak smiesz w ogole przypuszczac, ze osoba tak szlachetna jak eps lub
        epsopodobny w ogole zblizy sie do F1? <LOL>
        • epska_zenobia Re: Wycieczka do Paryza. 22.05.06, 10:12
          a moze niektore EPSy tez nie smierdza groszem i sie z takowym licza???
          • do.ki Re: Wycieczka do Paryza. 22.05.06, 10:51
            epska_zenobia napisała:

> a moze niektore EPSy tez nie smierdza groszem i sie z takowym licza???

To jest niemozebna niemozebnosc. Biurokracja dba o siebie i o swoich
            podwladnych, nespa?
            Oczywiscie, jest taki wariant, ze dany eps przepuszcza cala kase na dziwki,
            hazard czy trunki, ale nie o tym tu chyba mowimy.
            • Gość: xxx Re: Wycieczka do Paryza. IP: *.cec.eu.int 22.05.06, 11:11
              jest jeszcze taka opcja ze taki eps ma rodzine na utrzymaniu i nie koniecznie
              zarabia koksy.... tym bardziej ze droga do awansu coooooorrraazzz dluzsza
              • Gość: nie-eps reloading Re: Wycieczka do Paryza. IP: 195.218.22.* 22.05.06, 12:09
                Oj! Lepiej nie budzic pufftwora i innych takimi epsimi prowokacjami! ;-)

Pamietaj, ze ci.. nowie wiedza lepiej od ciebie ile zarabiasz i jak bardzo sie
                nudzisz w pracy. Nawet jesli zasuwasz do 21.00, samotnie wychowujesz 3 dzieci i
                po oplaceniu opiekunki, szkoly, wszystkich sprawunkow i raty na twojego
                pierwszego-i-ostatniego-w-zyciu-bez-vatowego-epsiego reno-klio zostaje ci 500
                eur na zycie, to oni ci i tak powiedza, ze nie wypada ci mowic o codziennych
                zgryzotach, bo jestes eps, a wiec burzuj i darmozjad!

I lepiej bedzie dla ciebie, jesli zazegnasz pomyslu udowadniania, ze jednak
                pieniedzmi nie srasz. Bo jesli nie srasz, to od naszych kochanych doradcow
                dowiesz sie tylko, ze oferma jestes i tyle. "I nie plakusiaj" itp. pieprzenie
                kotka przy pomocy mlotka. Dla nich swiat zatrzymal sie na etapie schodzenia
                malpy z drzewa. W swiecie tym sa dwie kategorie fauny: 1) zjadasz innych (czyli
                jestes kul), albo 2) jestes zjadany przez innych (czyli jestes be); i tak poza
                tym precz z tymi wszystkimi socjalnymi fanaberiami, powodujacymi, ze czlowiek ma
                czelnosc twierdzic, ze cokolwiek mu sie nalezy (chocby za ciezka prace).

A ponadto, co bys nie pisal(a), to i tak
                • do.ki Re: Wycieczka do Paryza. 22.05.06, 12:17
                  Gość portalu: nie-eps reloading napisał(a):

> Pamietaj, ze ci.. nowie wiedza lepiej od ciebie ile zarabiasz i jak bardzo sie
                  > nudzisz w pracy. Nawet jesli zasuwasz do 21.00, samotnie wychowujesz 3 dzieci i
                  > po oplaceniu opiekunki, szkoly, wszystkich sprawunkow i raty na twojego
                  > pierwszego-i-ostatniego-w-zyciu-bez-vatowego-epsiego reno-klio zostaje ci 500
                  > eur na zycie, to oni ci i tak powiedza, ze nie wypada ci mowic o codziennych
                  > zgryzotach, bo jestes eps, a wiec burzuj i darmozjad!

Oczywiscie, osoba opisana powyzej to obraz epsa standardowego, epsa, ktory
                  uwaza, ze z pensji C nie da sie wyzyc, a Kraainem to byle jaka dzielnica, w
                  ktorej chyba tylko zulia mieszka.

Ja tylko zestawiam ze soba rozne fakty i opinie i bawi mnie, gdy nie trzymaja
                  sie kupy.

> I lepiej bedzie dla ciebie, jesli zazegnasz pomyslu udowadniania, ze jednak
                  > pieniedzmi nie srasz.

A ze epsy mieniedzmi nie sraja, to ja to wiem. Epsy sa sobie takie troche
                  powyzej sredniej jesli chodzi o zamoznosc. Zupelnie jak ja zreszta. Skoro wiec
                  jestesmy na podobnym poziomie, a ja nie robie problemu z hotelu za € 100, to eps
                  tez nie musi. W ostatecznosci zostaje w domu i tyle.

> tym precz z tymi wszystkimi socjalnymi fanaberiami, powodujacymi, ze czlowiek ma
                  > czelnosc twierdzic, ze cokolwiek mu sie nalezy (chocby za ciezka prace).

A to juz zupelnie inna sprawa i bede sie upieral, ze "nalezy sie" powinno byc
                  wykreslone ze slownika.

A w porace epsow do 21 wierze, owszem. Tylko ze ta praca zaczyna sie o 12 albo
                  pozniej.

Czyzbyus miala PMS dzisiaj? <LOL>
              • do.ki Re: Wycieczka do Paryza. 22.05.06, 12:11
                Gość portalu: xxx napisał(a):

> jest jeszcze taka opcja ze taki eps ma rodzine na utrzymaniu i nie koniecznie
                > zarabia koksy

Ale nadal mu w glowie wycieczki do Paryza. No jasne.

Trudno Ci bedzie mnie przekonac, bo wiadomo ile zarabiaja epsy, wiadomo ile
                extra dostaja za rodzine na utrzeymaniu i wiadomo jak to sie ma do zarobkow
                miejscowych ludzi. A ja zyje wsrod miejscowych i wiem jak oni (i ja zreszta tez)
                zyja.
                Epsy, nawet te, ktore maja jeszcze dlugo droge do awansu, biedy nie znaja, chyba
                na wlasne zyczenie.

Widze inna mozliwosc- ze taki eps musi wspierac kogos w Polsce na przyklad.
                Tylko ze wtedy to taki ktos powinien jeszcze raz zastanowic sie nad sensem bycia
                epsem. Sa bowiem takie posady, gdzie zarabia sie lepiej.
        • Gość: paffff do dokiego ej doki IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 12:54
          przeca ja tylko podje hotel z miejscami tak duzymi, ze volvo uda sie
          zaparkowac - a to najwazniejsze ;D
          • do.ki Re: ej doki 22.05.06, 13:36
            Gość portalu: paffff do dokiego napisał(a):

> przeca ja tylko podje hotel z miejscami tak duzymi, ze volvo uda sie
            > zaparkowac - a to najwazniejsze ;D

Nie ma co zasmiecac watku turystom in spe. Jednak noz mi sie w kieszeni otworzyl
            na te narzekania samotnej matki-epski z trojka dzieci. Ze niby ma za malo.
            Cholera, razem z dodatkami ma wiecej niz przecietne belgijskie malzenstwo z
            trojka dzieci, a ci tak nie marudza. Jesli jednak takiej matce po oplaceniu tego
            wszystkiego zostaje na zycie tylko 500 euro, to wniosek moze byc taki, ze ta
            matka po prostu nie umie gospodarowac pieniedzmi i tyle. To sie zdarza, choc nie
            powinno. Po matce trojga dzieci spodziewalbym sie wiekszej gospodarnosci.
            Trudno, widac sie pomylilem.

I tak, ja wiem lepiej, bo zanim osiagnalem swoj poziom beztroski materialnej,
            bywalo w moim zyciu o wiele chudziej i wiem za ile mozna wyzyc w Belgii. Sam tak
            zylem. Z zona i z dzieckiem tez. Wiec uprasza sie epsow o niepipczenie.
            • Gość: paffff do dokiego zara IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 17:45
              w tem wontku zadnego narzekania matki-epski nei widzialem. pzoa tym epsy saom
              mlode i siusuajom pod gore zadnych dzieciow nie planujac ;D

a co do pipczenie to beda pipczyc poki nie kupia TV z funkcja PIP ;D
      • Gość: paffff apdejt IP: *.136-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 12:52
        www.hotel-france.com/France/ile-de-france/paris/paris018/Hotel-PARIS-etap-hotel-Hotel_PARIS_etap_hotel-1013781.htm

tu masz niedrogie hoteliki, dojazd do centrum autem - ok 20min. Standard ja kto
        w F1 ;D
        • Gość: anbxl Re: Amen IP: *.118-200-80.adsl.skynet.be 22.05.06, 20:38
          No wlasnie skonczcie w koncu z tym pisaniem nie na temat.Do.ki czy ty naprawde
          masz zbyt wiele czasu????Czy musisz skopac kazdy temat???Ja tez nie lubie ludzi
          narzekajacych pomimo,ze zarabiaja ponad przecietnosc,ale....to juz tu bylo
          przerabiane,a tematem byly tanie hotele w Paryzu,a nie na co kogo stac
          • Gość: Doki Re: Amen IP: *.244.81.adsl.skynet.be 22.05.06, 23:10
            Musze przyznac, ze masz troche racji, anbxl. Po prostu te epsy to takie smutasy,
            ze na kazda uwage, nawet te rzucona zartem, odnosnie ich wlasnych dochodow,
            reaguja... no, tak jak powyzej. A skoro reaguja powaznie i w dodatku
            nieslusznie, no to trzeba powaznie dac im odpor. I dyskusja gotowa.

Ja tam z F1 korzystalem, ale juz nie korzystam, bo standard taki sobie. By
            zostac w grupie Accor, jak jezdze prywatnie, to wystarcza mi Ibis, a jak
            sluzbowo, to Novotel. I tyle.
            • paw_dady Re: Amen 22.05.06, 23:20
              Gość portalu: Doki napisał(a):
              > Ja tam z F1 korzystalem, ale juz nie korzystam, bo standard taki sobie. By
              > zostac w grupie Accor, jak jezdze prywatnie, to wystarcza mi Ibis, a jak
              > sluzbowo, to Novotel. I tyle.

a jest jaka roznica?
              • do.ki Re: Amen 22.05.06, 23:51
                > a jest jaka roznica?

Naturalnie. F1: plastikowa lazienka na korytarzu. Novotel: naprawde duze i
                wygodne lozko, klimatyzacja w standardzie.
                • Gość: paffff Re: Amen IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 23.05.06, 00:24
                  kurde to mzoe sie pomylilem na rue babinsky to wyzsza kalsa - paltiki napewno
                  ale wlzienak zawsze wlasna - zreszta innych hoteli nei biore ;)

Co do klimy hotelowie nie mwo mi - zawsze dziala jak epsy - znacyz niby ejst
                  ale jakoby nei bylo ;D
                  • do.ki paw, idz spac 23.05.06, 00:56
                    Nawet biorac poprawde na twoja dysklawiaturie, tego nie da sie odcyfrowac.
                    • Gość: antypaw czekaj, moze ja do niego zagadam... IP: 195.218.22.* 23.05.06, 01:09
                      paskkjkdha sdg apsiud, alsjdhgapsd liduyld? Ajlshdg aoisudga sjdhaks jdhafg
                      sdoaustd a!
                      Ahn kasd - lkjhdg... weiuytfskjgf ;D

Caksduyaos!

AP
                      • Gość: paffff mawi IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 23.05.06, 01:41
                        taki stary a taki prosy... wstyd
                    • Gość: paffff marudzisz IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 23.05.06, 01:42
                      ale o plastikowych kiblach nie dyskutuje bo pozno juz i scierwojady sie budza
                      po nocy.

Caluski
                      • Gość: pewnie, ze mawi ;) Re: marudzisz IP: 195.218.22.* 23.05.06, 02:05
                        Ale sobie pogadalim przynajmniej, nie?

Takie-tam nocne Polakow rzomwyo ;-)

re-Caluski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka