Gość: wawa IP: *.crowley.pl 28.05.06, 19:08 witam, tak wiec kolejny tydzien odliczania rozpoczety!! ktos stawia na wyniki w tym tygodniu??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aqua Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 29.05.06, 10:12 No ja stawiam juz na 100% na pierwsza polowe czerwca... Wlasnie stwierdzilam, ze sprawdzanie tumaczen w tym konkursie trwa juz dluzej niz przy poprzednim... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! 29.05.06, 10:16 Albo te prace sa wszystkie takie super, ze trzeba sprawdzac nie tylko pierwszy jezyk, ale i drugi, albo sprawdzacze maja sprawe w d.... i nikomu nie zalezy, zeby ich popedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.cec.eu.int 29.05.06, 10:31 nie ma co gdybać, trzeba wierzyć, że wyniki przyjdą lada chwila, lada moment. (ja już nawet nie sprawdzam profilu, tylko wchodzę tutaj na forum, bo nie muszę się logować, tylko wystarczy, że odświeżę...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqua Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 29.05.06, 11:05 Niestety taka wiara nie wplywa dobrze na zdrowie psychiczne ;))) Ja juz sie wyluzowalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.crowley.pl 29.05.06, 11:29 ja też:-) wchodze juz tylko na forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 29.05.06, 11:43 Skoro wszyscy wchodzimy tylko na forum, kto nam da cynk kiedy beda wyniki? Proponuje wyznaczyc zmiany/warty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqua Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 29.05.06, 12:04 Hehe. No ja wchodze i na forum i na strone epso, ale wlasnie wychodze z biura, wiec znac nie dam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.netcologne.de 30.05.06, 07:54 Gość portalu: Aines napisał(a): > Skoro wszyscy wchodzimy tylko na forum, kto nam da cynk kiedy beda wyniki? > Proponuje wyznaczyc zmiany/warty. OK, ja sprawdzam przy sniadaniu, dzis rano nic nowego. Kto przejmie szychte przed- a kto popoludniowa? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.crowley.pl 30.05.06, 14:56 ja moge po poludniu, choc nie wierze, ze tam cos "wsadza" dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 30.05.06, 15:29 u nas w pracy sprawdza polowa pietra, jak cos ruszy bedzie krzyk w korytarzu, EPSO i rozdzwonia sie telefony... dam wam znac Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! 30.05.06, 15:47 ja sie troche dziwie insiderom ze służb językowych (=tempom), że nie są w stanie wyczaić przypuszczalnego terminu wyników. Za moich czasów był dostęp na intranecie do protokołów spotkań jakieś tam międzyinstytucjonalnej grupy koordynacyjnej służb językowych z przestawicielami EPSO i dosyc na bieżąco dostawaliśmy jako tempy informacje statystyczne / przypuszczalne terminy wyników, których nie było na normalnej stronie EPSO. A zanim wyniki opublikowano na stronie EPSO rzeczywiscie dostaliśmy wewnętrzny cynk, żeby sprawdzac prywatną skrzynkę, bo są wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.cec.eu.int 30.05.06, 15:57 ja tam niczego nie znalazłam, ale jak byś podał mi nazwę tej grupy to mogę poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! 30.05.06, 16:05 no kurna jako stary sklerotyk nie pamiętam, bylo to na intranecie komisji, główie po francusku, cos "interinstitutionelle group" i tam "minutes". Nie ma na intranetowej stronie DGT linka na wspolprace miedzyinstytucjonalna? Z tych sprawozdan czasem ciekawych rzeczy mozna sie było dowiedzieć, np. że do ustnego ze wszystkich nowych jezyków zakwalifikowało sie mniej kandydatów niż było miejsc na liście rezerwowej, wiec ci co szli na ustny mieli komfort, że na 99,9% zdadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.cec.eu.int 30.05.06, 16:09 znalazłam, minutes kończą się na 2005 r. Niestety bo chodziło o Interinstitutional Committee for Translation and Interpretation? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! 30.05.06, 16:14 chyba tak. No to porażka, że nie ma dalszych "minutek". Nie ma jakichs nowych gremiów tam albo info o nowych falach rekrutacji? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.cec.eu.int 30.05.06, 16:20 nic. przeczesuję już od dawna wszystkie dostępne strony, ale nic... trzeba czekać. chyba, że ktoś zna kogoś w EPSO. ja nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: AD 5/05 odliczamy!!! 30.05.06, 16:33 ok, mimo wszystko wielkie dzięki za trud i za podzielenie się informacją, że nadal brak jest informacji ;-). Parafrazując "Seksmisję" (<---"widzę ciemność) ---> "widzę brak wyników".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 30.05.06, 16:56 mal, to sprawdzajcie szybciej bo widzisz, ze ludzie sie doczekac nie moga! :) A tak swoja droga to mam nadzieje, ze przymykacie oczy na wiele rzeczy, co? ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 31.05.06, 09:19 asiunia, male nieporozumienie, nie sprawdzamy waszych tlumaczen tylko zainteresowani wynikami (a jest ich sporo) sprawdzaja czy epso sie nie odzywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: 212.190.74.* 31.05.06, 13:01 aaaa, no to rzeczywiscie zle zrozumialam bo slyszalam, ze w innych instytucjach tlumacze sprawdzaja te prace wiec pomyslalam, ze Wy tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: AD 5/05 odliczamy!!! IP: *.crowley.pl 30.05.06, 16:47 czuje sie powoli jak moja przyjaciolka, ktora juz blisko 2 lata czeka na decyzje ambasady Australii w sprawie wizy pobytowej...... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Czekanie na Godota... 30.05.06, 16:51 A może to wszystko szwindel i żadnych wyników nie będzie a my czekamy jak bohaterowie ww. sztuki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: Czekanie na Godota... IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 30.05.06, 17:56 A ja mam dzisiaj urodziny i na prezent od EPSO liczylam ;-) A tak na powaznie myslalam, ze beda chcieli podac wyniki w maju bo lepiej wyglada miesiac opoznienia niz 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Czekanie na Godota... IP: *.crowley.pl 30.05.06, 18:01 wszystkiego Dobrego:-))) mysle, ze im juz malo zalezy ile opoznienia..... stawiam na wyniki wokolicahc 15 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: Czekanie na Godota... IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 31.05.06, 09:11 Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ms100 100 lat - do Aines 30.05.06, 18:39 ja tez mam dzis urodziny i tez czekam (((-; 100 lat i dlugich lat owocnej i ciekawej pracy w DG Translation ((-; juz wkrotce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: 100 lat - do Aines IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 31.05.06, 09:11 Dziekuje i Tobie tez zycze prezentu od Epso :-), nawet spoznionego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_77 happy birthday! 31.05.06, 10:10 Faktycznie dzis jest dzien szczegolnie podejrzany (ostatni dzien maja)... Choc ja mysle, ze oni sie staraja je podac jak najszybciej, bo to faktycznie obciach takie opoznienie i nic nie mozna juz przyspieszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: happy birthday! IP: *.polskieradio.pl 31.05.06, 11:28 A moze to opoznienie wiaze sie z tym, ze mamy wspolna komisje z Maltanczykami, ktorzy niedlugo koncza ustne. Dla mnie to zadne wytlumaczenie, ale dla EPSO moze tak. W koncu przeciez sie nie rozerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Komisja IP: *.eplus-online.de 31.05.06, 11:36 przeciez nasza komisja sam nie sprawdza tych prac pisemnych, bo nie potrafi. A poza tym wynikow czeskich tez nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Komisja IP: *.polskieradio.pl 31.05.06, 11:53 Co nie zmienia faktu, ze czesc osob odpowiedzialnych za 'obsluge' naszej grupy jezykowej jest teraz zajeta Maltanczykami. A praca komisji to bynajmniej nie tylko sprawdzanie tlumaczen, co najwyrazniej sugerujesz. A zaliczywszy werbale, powinienes sie orientowac, ze akurat to, ze Czesi nie znaja jeszcze wynikow, nie musi koniecznie obalac mojego przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth Re: Komisja IP: 80.50.34.* 31.05.06, 12:35 Bez przesady... Tych Maltańczyków jest tyle co kot napłakał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: Komisja IP: *.polskieradio.pl 31.05.06, 13:14 Ilu by ich nie bylo, ustne im rozpisali na miesiac, wiec jednak chyba maja co robic. Ja bynajmniej nie bronie epso, bo uwazam, ze zdecydowanie przesadzaja i mieli wystarczajaco duzo czasu, by dawno sprawdzic nasze prace. Ciekawe, ze jeszcze niedawno sporo osob podkreslalo z wyrozumialoscia, ze sprawdzanie tylu prac musi trwac i deklarowalo, ze wcale nie czekaja na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Komisja IP: *.cec.eu.int 31.05.06, 14:05 ja też już nie mogę. a czy ktoś z Was napisał do EPSO, żeby się ich spytać kiedy będą wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: Komisja IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 31.05.06, 14:10 Mnie nie denerwuje, ze tyle czasu to sprawdzaja. Ja to rozumiem i moga sobie sprawdzac nawet dwa razy dluzej. Poza tym rzeczywiscie nie spieszy mi sie do wyników. Denerwuje mnie jednak brak informacji, ze nawet nie probuja podac kiedy beda te wyniki czy w maju czy w czerwcu czy prawdopodobnie w pazdzierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Komisja IP: *.crowley.pl 31.05.06, 18:46 POPIERAM! uwazam, ze to brak szacunku, ja rozumiem, ze niby kandydat to kandydat, ale bez przesady. przynajmniej przyblizony termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Komisja IP: *.netcologne.de 31.05.06, 19:27 no to najwyzej mozemy uzgodnic jakis uprzejmy email w stylu "czy to bedzie przypuszczalnie trwalo dni, tygodnie czy miesiace" i wszyscy wyslemy do EPSO, moze cos sie ruszy, w koncu to Polacy wymyslili Solidarnosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Komisja IP: *.crowley.pl 31.05.06, 23:36 hmm, może to jest jakas opcja.... warte rozważenia. jestem na TAK. kto sie przyłaczy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Lizd do EPSO IP: *.netcologne.de 01.06.06, 06:48 ja sie oczywiscie przylacze, cos uprzejmego by trza napisac, ale mimo wszystko, ze przyzwotoisc by nakazywala uatkualnic przyblizony termin podania wynikow. Kto umie ladnie pisac? Bo ja tylko bluzgac potrafie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth Re: Lizd do EPSO IP: 212.75.100.* 01.06.06, 07:59 Dear EPSO, We want fucking know where the fuck our results are. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Lizd do EPSO IP: *.crowley.pl 01.06.06, 08:04 hmm, dosyc ostre, ale mysle, ze oddaje sytuacje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Lizd do EPSO IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 09:05 a zamiast "yours sincerly" Fuck you two times (i prosze mnie nie poprawiac, ze ma byc "twice", to cytat z filmu Bruce Lee) Angry candidate Odpowiedz Link Zgłoś