stefanmichnik 09.06.06, 17:27 ...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki. A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Podatki, Podatki... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.06.06, 17:35 Jako independent czy jako pracobiorca? Jak pracobiorca: 1700 brutto miesiecznie, bez dzieci na utrzymaniu to bedzie ok 1200 netto. Cieniutka, ale przezyjesz. Jako independent- trzeba by jeszcze odliczyc skladki socjalne, wiec jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 18:00 kurde jak ja kiedys zylem przez kilka lat za 750 marek (=370 euro) miesiecznie??? ;-) bez przesady, na pol roku za 1200 euro netto bez zadnych klopotow przezyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Podatki, Podatki... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.06.06, 20:04 byly_eurokrata napisał: > kurde jak ja kiedys zylem przez kilka lat za 750 marek (=370 euro) > miesiecznie??? ;-) Pewnie tak samo jak ja w podobnym okresie za 12000 frankow (=300 euro) miesiecznie. Nie wracajmy jednak do tych czasow, to sa ksiegi martyrologii i pielgrzymstwa. > bez przesady, na pol roku za 1200 euro netto bez zadnych klopotow przezyjesz Zgadza sie- przezyjesz i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.eu Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 21:15 Hej, bez przesady... moze osoba przyzwyczajona do pesnji w instytucjach twierdzi, ze 1200E netto to malo, ale to zupelnie normalne (wtedy to 2000 E Brutto), tak wiec za 1700E bedzie troche mniej, jakies 1000E... co tez nie jest tragedia. Wszystko zalezy od mieszkania, jakie uda Ci sie znalezc - sa i za 400E i za 1000E, a samo zycie nie jest jakos super drogie jesli troche sie zoreitujesz, gdzie i co kupowac, wiec z mieszkaniem za 500-600E, spokojnie przezyjesz, ale fakt... wielkich oszczednosci na wakacje nie uda Ci sie uzbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 22:16 stefanmichnik napisała: > ...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki. > > A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol roku? z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz ogladal 2 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 16:01 paw_dady napisała: > stefanmichnik napisała: > > > ...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki. > > > > A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol > roku? > > z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz ogladal 2 > razy... Po 6 miesiacach moge dostac staly kontrakt i wieksze pieniadze. Oplaca sie meczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Podatki, Podatki... IP: *.90-136-217.adsl.skynet.be 10.06.06, 16:27 jestes sam czy z rodzinka ? I czy wiesz ile wieksze beda te "wieksze pieniadze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Podatki, Podatki... IP: *.brutele.be 10.06.06, 16:43 Eee tam nie warto!!! Lepiej dla mnie odstąp tę robotę, ja się pomęczę za Ciebie. A tak na poważnie to zależy co robisz i jakie masz perspektywy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 17:14 jestem sam. sama sytuacja wyboru wprowadza mnie w stan napiecia i niepokoju:) i wynika z pewnych zawirowan zyciowych...musze podjac decyzje i zaryzykowac lub wracac do kraju (gdzie nie bylem przez rok) i zajac sie badaniem potencjalnych mozliwosci. tak wiec dwie wielkie niewiadome przede mna. ogolnie to ja lubie mieszkac w Polsce i dluzsza emigracja nie w smak mi raczej Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 17:57 Skoro jestes juz w Belgii, to chyba potrafisz sobie odpowiedziec czy da rade przezyc czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 20:52 Gość portalu: stefanmichnik napisał(a): > > z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz oglada > l 2 > > razy... > > Po 6 miesiacach moge dostac staly kontrakt i wieksze pieniadze. Oplaca sie mecz > yc? tak albo nie ;D sam musisz zrobic rachunek osztow: czego szukasz co juz masz a co tracisz przyjezdzajac a co zyskujesz... Jesl ijestes pracobiorca to nie dostaniesz duzo wiecej ;) mzoe z 1200 nett na 1400. Da sie za to przezyc a jak tylko jak mowilem kazde ojro 2x przed wydaniem ogladasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 20:55 medamemesje majnedamenundherren ledjdysenddzentelen, niniejszym dziekuje wszystkim za te garsc refleksji, przemyslen i rad. diecezja nalezy do ciebie (mnie). dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 20:57 a cokolwiek wybierzesz nie zaluj - szkoda zycia ;) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś