Dodaj do ulubionych

Podatki, Podatki...

09.06.06, 17:27
...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki.

A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol roku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Podatki, Podatki... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.06.06, 17:35
      Jako independent czy jako pracobiorca?

Jak pracobiorca: 1700 brutto miesiecznie, bez dzieci na utrzymaniu to bedzie ok
      1200 netto. Cieniutka, ale przezyjesz.

Jako independent- trzeba by jeszcze odliczyc skladki socjalne, wiec jeszcze mniej.
      • byly_eurokrata Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 18:00
        kurde jak ja kiedys zylem przez kilka lat za 750 marek (=370 euro)
        miesiecznie??? ;-)
        bez przesady, na pol roku za 1200 euro netto bez zadnych klopotow przezyjesz
        • Gość: Doki Re: Podatki, Podatki... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.06.06, 20:04
          byly_eurokrata napisał:

> kurde jak ja kiedys zylem przez kilka lat za 750 marek (=370 euro)
          > miesiecznie??? ;-)

Pewnie tak samo jak ja w podobnym okresie za 12000 frankow (=300 euro)
          miesiecznie. Nie wracajmy jednak do tych czasow, to sa ksiegi martyrologii i
          pielgrzymstwa.

> bez przesady, na pol roku za 1200 euro netto bez zadnych klopotow przezyjesz

Zgadza sie- przezyjesz i to wszystko.
          • mi.eu Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 21:15
            Hej, bez przesady... moze osoba przyzwyczajona do pesnji w instytucjach
            twierdzi, ze 1200E netto to malo, ale to zupelnie normalne (wtedy to 2000 E
            Brutto), tak wiec za 1700E bedzie troche mniej, jakies 1000E... co tez nie jest
            tragedia. Wszystko zalezy od mieszkania, jakie uda Ci sie znalezc - sa i za
            400E i za 1000E, a samo zycie nie jest jakos super drogie jesli troche sie
            zoreitujesz, gdzie i co kupowac, wiec z mieszkaniem za 500-600E, spokojnie
            przezyjesz, ale fakt... wielkich oszczednosci na wakacje nie uda Ci sie
            uzbierac.
    • paw_dady Re: Podatki, Podatki... 09.06.06, 22:16
      stefanmichnik napisała:

> ...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki.
      >
      > A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol roku?

z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz ogladal 2
      razy...
      • Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 16:01
        paw_dady napisała:

> stefanmichnik napisała:
        >
        > > ...jak nie zaplacisz pojdziesz za kratki.
        > >
        > > A tak na powaznie - czy za 1700 brutto miesiecznie przezyje tu przez pol
        > roku?
        >
        > z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz ogladal 2
        > razy...

Po 6 miesiacach moge dostac staly kontrakt i wieksze pieniadze. Oplaca sie meczyc?
        • Gość: Ciekawa Re: Podatki, Podatki... IP: *.90-136-217.adsl.skynet.be 10.06.06, 16:27
          jestes sam czy z rodzinka ? I czy wiesz ile wieksze beda te "wieksze pieniadze"?
        • Gość: mz Re: Podatki, Podatki... IP: *.brutele.be 10.06.06, 16:43
          Eee tam nie warto!!! Lepiej dla mnie odstąp tę robotę, ja się pomęczę za Ciebie.
          A tak na poważnie to zależy co robisz i jakie masz perspektywy w Polsce.
          • Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 17:14
            jestem sam. sama sytuacja wyboru wprowadza mnie w stan napiecia i niepokoju:) i
            wynika z pewnych zawirowan zyciowych...musze podjac decyzje i zaryzykowac lub
            wracac do kraju (gdzie nie bylem przez rok) i zajac sie badaniem potencjalnych
            mozliwosci. tak wiec dwie wielkie niewiadome przede mna. ogolnie to ja lubie
            mieszkac w Polsce i dluzsza emigracja nie w smak mi raczej
            • tomi_22 Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 17:57
              Skoro jestes juz w Belgii, to chyba potrafisz sobie odpowiedziec czy da rade
              przezyc czy nie.
        • paw_dady Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 20:52
          Gość portalu: stefanmichnik napisał(a):

> > z glodu nie zginiesz ale zamieszkasz w norce i kazde ojro bedziesz oglada
          > l 2
          > > razy...
          >
          > Po 6 miesiacach moge dostac staly kontrakt i wieksze pieniadze. Oplaca sie
          mecz
          > yc?

tak albo nie ;D

sam musisz zrobic rachunek osztow: czego szukasz co juz masz a co tracisz
          przyjezdzajac a co zyskujesz...

Jesl ijestes pracobiorca to nie dostaniesz duzo wiecej ;) mzoe z 1200 nett na
          1400. Da sie za to przezyc a jak tylko jak mowilem kazde ojro 2x przed wydaniem
          ogladasz...
          • Gość: stefanmichnik Re: Podatki, Podatki... IP: *.34-201-80.adsl.skynet.be 10.06.06, 20:55
            medamemesje majnedamenundherren ledjdysenddzentelen,

niniejszym dziekuje wszystkim za te garsc refleksji, przemyslen i rad. diecezja
            nalezy do ciebie (mnie). dzieki!

• paw_dady Re: Podatki, Podatki... 10.06.06, 20:57
              a cokolwiek wybierzesz nie zaluj - szkoda zycia ;)
              Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka