Dodaj do ulubionych

Do znających niemieckie realia

IP: *.moja.net.pl 07.09.06, 09:18
""Wir bevorzugen Arbeitnehmer aus Ghana, Togo, Polen, Russland da überwiegend
Arbeitnehmer aus diesen Regionen bei uns beschäftigt sind.""

Czy to możliwe,żeby firma legalnie zatrudniała osoby z tych konkretnych
krajów.
Czy niemieckie prawo coś takiego umożliwia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 13:45
      Oczywisicie ,tu jednak chodzi o niewolnikow,bialych i czarnych.Polacy i Ruski
      to biali niewolnicy a Ghanczycy i z togo czarni niewolnicy,proste jak drut !"
      • Gość: tkm Re: Do znających niemieckie realia IP: *.moja.net.pl 07.09.06, 15:04
        Niewolnictwo? Czy aby nie przesadzasz? Może po prostu się na nas Słowianach
        poznali.Pracujemy szybko,solidnie,efektywnie,wytrwale :)
        Poza tym ktoś kto w Polsce pracuje za 180 euro miesięcznie, ma w niewolniczej
        pracy niejaką wprawę.Nihil novi sub sole ;)
    • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 15:17
      Jezuuuuuuuuuuuus jaki jestem zachwycony!!Jacy ci polacy sa dobrzy w tej pracy
      ze niemcy tylko polakow zatrudnic chca!!Szkoda tylko ze nie potrafia
      pracowac dla swego wlasnego kraju:) buhahahahahahah
      • caesar_pl Re: Do znających niemieckie realia 07.09.06, 19:09
        Zanim w Polsce zacznie sie w przyblizeniu tyle zarabiac co na Zachodzie,czyli powiedzmy 50% to mina jeszcze dziesiatki lat.I co,Polacy beda jeszcze dziesiatki lat
        wyjezdzac na saksy!No to bedzie ladna opinia o Polakach , Polacy sie calkowicie zdemoralizuja,nie beda chcieli u siebie pracowac,wiekszosc inteligencji i ludzi wyksztalconych wyjedzie i zostawia swoj kraj na pastwe losu.A najgorsze,ze coraz wiecej Polakow pracujac za granica poznaje zycie tam,stosunki miedzyludzkie,kulture i po prostu zaczyna rozwazac mozliwosci pozostania na stale.Zeby nie bylo znow rozbiorow tym razem wprawdzie nie na drodze zbrojnej ale ekonomicznej.
        • Gość: Celina Re: Do znających niemieckie realia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 22:09
          Tak to jest problem.Cala inteligencja wyjedzie i napewno zostanie na stale poza
          granicami to jest naprawde szkoda,ze rzad Polski nic w tym kierunku nie zeby
          ludzie intel.i fachowcy pozostali w kraju.
      • Gość: tkm Re: Do znających niemieckie realia IP: *.moja.net.pl 08.09.06, 09:08
        <<<Szkoda tylko ze nie potrafia pracowac dla swego wlasnego kraju:)>>

Wiesz co ronin ,hipokryta jesteś.Skoro przedkładasz dobro swojego kraju nad
        swoje osobiste, to po jaką cholerę siedzisz w Niemczesz juz tyle lat
        Wracaj koleś na ojczyzny łono i buduj dobrobyt
        Niemczyków,Krauzych,Biedronek,Liedli i całej tej reszty,która wcale nie ma
        zamiaru zmieniac postaci rzeczy jaka w naszym kraju obowiązuje,chociaz
        spokojnie by mogła to zrobic, bez większego uszczerbku dla siebie.

Trudno być patriotą w dzisiejszych czasach a budowanie kraju skończyło sie w 89.
        Dokładnie 3 czerwca .....jak to p.Szczepkowska raczyła ogłosić.
        Wracaj mistrzu ....czekamy na Ciebie z utęsknieniem.Wracaj !!!!!!

• oppelner_os Do tkm 08.09.06, 23:31
          Kto ci powiedzial, ze Polska jest ojczyzna Ronina?
          Jakos nie doczytalem sie w jego postach takich rewelacji.

P.S. W 1989 roku skonczyla sie komuna w Polsce a odbudowa potrwa jeszcze dobre
          100 lat, jezeli wezmiecie sie za uczciwa robote - taka jest prawda
    • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 11:42
      Ja mam niemieckie pochodzenie i nic w polsce nie zgubilem zebym mial tam
      wracac!Z tym bagnem ktore wam zostawili komunisci nie uporacie sie ani za
      50 lat.
      • Gość: iw78 Re: Do znających niemieckie realia IP: *.centertel.pl 08.09.06, 15:50
        więc zrezygnuj z polskiego obywatelstwa, po jaką cholerę je "trzymasz"??? no
        chyba ze jednak masz nadzieję na to, ze kiedyś w Polsce sie poprawi i wtedy
        podkulisz ogon i jak gdyby nigdy nic wrócisz do Polski
        • oppelner_os Do iw78 08.09.06, 23:28
          Dlaczego Ronin ma sie czegos zrzekac i za to jeszcze placic?
          Czy Ronin lub jego przodkowie ubiegali sie kiedys o polskie papiery?
          Watpie! Ronin jest dla ciebie Niemcem i basta!

Najpierw pomysl zanim cos chlapniesz - dobra rada!
          • Gość: iw78 Re: Do oppelner_os IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 06:49
            Dla mnie ronin to dupek i tyle, polski niemiec któremu w głowie sie rowno
            pomieszało, jak i wiekszości Polaków ktorzy wyjechali z Polski i ktorzy moze
            sie i czegos dorobili w Niemczech i teraz bluzgają na wszystko co polskie.
            "Czy Ronin lub jego przodkowie ubiegali sie kiedys o polskie papiery?" A czy my
            dązyliśmy do tego aby w Polsce było jak jest obecnie? Czy za rządy innych mamy
            odpowiadac i jeszcze się cieszyć bo nas ktoś pokroju ronina obraża? Zastanów
            się - dobra rada.

• Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 18:35
      Ty mi z twoja gadka mozesz naskakac......nie powiem ci gdzie!
    • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 09.09.06, 12:03
      IW kochanie ty moje......tak milo i dobrze pracujesz ze jestes juz o7 rano
      na forum polskim??Tak tej polski nie zbudujecie :O=))===??????
      • Gość: iw78 Re: Do znających niemieckie realia IP: *.centertel.pl 09.09.06, 13:18
        żeby tylko...skarbie, mój poranek był wręcz cudowny...a w pracy byłam już od
        ponad godziny ( do Twojej informacji)
        Polski to ja nie zamierzam budować...ona juz jest :) Jest jaka jest ale jest :)
        A Tobie dobrze się spało?
        Toz to południe...Bój się Boga spać do tej pory, zrobiłbyś coś pożytecznego...
        (dla kraju? hmm...) :)
        • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 09.09.06, 17:30
          Tak sie sklada ze jestem swoim wlasnym szefem wiec wstaje jak mi
          pasuje .Najpozniej jednak o 7 rano.W soboty juz nie potrzebuje pracowac :)
          • Gość: iw78 Re: Do znających niemieckie realia IP: *.centertel.pl 09.09.06, 19:03
            No no, przynajmniej jeden szef, który nie narzeka,że musi pędzić do pracy bo
            coś tam .... :)
    • Gość: ronin Re: Do znających niemieckie realia IP: *.proxy.aol.com 09.09.06, 19:16
      Iw ty jestes nawet fajna babka,lubie takie dzikuski:)
      • iw78 Re: Do znających niemieckie realia 09.09.06, 19:51
        uważaj bo mnie jeszcze naprawde polubisz...a chyba za kundlami nie
        przepadasz...wniosek wysunięty z Twoich własnych wypowiedzi :):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka