Dodaj do ulubionych

O Internecie

01.10.03, 21:24
- Można znaleźć prawie każdą informację (druga sprawa - na ile te
informacje są prawdziwe, pewne i sprawdzone).
- Można kontaktować się z ludźmi z dowolnego zakątka świata (ale czasami
można natrafić na oszustów i przestępców).
- Można zamieszczać dowolne informacje i udotępniać je szerokiemu gronu osób
(tylko czy czasami te informacje nie krzywdzą innych).
- Można założyć własną stację radiową (bez koncesji, Agory, Rywina i KRRiTv).
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: O Internecie 01.10.03, 21:36
      A w temacie tej stacji radiowej w Internecie - bawiłem się w to kiedyś. Fajna
      rzecz. To czasami jest pomocne gdy np. chcemy by znajomy wysłuchał jakiegoś
      nagrania muzycznego, które my mamy w postaci pliku na swoim komputerze.
      Przesyłanie tego pliku jest czasami albo niemożliwe (rozmiar), albo utrudnione
      (słabe łącze). Uruchamiamy wtedy własną stację radiową, puszczamy ten plik
      (częstotliwość i jakość nagrania zostają zmniejszone, ale i tak dobrze
      słychać) i już. Obie strony są zadowolone. Hej!
      • teklat Re: O Internecie 01.10.03, 21:38
        Tu Mietek kiedyś powiedział, że Internet to magnes. Moim zdaniem - to magnes
        nie tylko dla Lemurizy. Chyba dla wiekszości z nas na tym forum ma on swoją
        powabną siłę przyciągania :))
        • qwerty.tarnow Re: O Internecie 01.10.03, 21:43
          W rzeczy samej. Czasami to jestem wprost chory, jeśli nie zajrzę na to forum.
          Trza by się leczyć...
          • teklat Re: O Internecie 01.10.03, 21:46
            Hm.... ja często - tak jak teraz - pracuję przy komputerze, piszę listy,
            czegoś szukam.... Zawsze wszelkie praktyczne zamierzenia realizuję dwa razy
            dłużej, bo różne rzeczy spotkane po drodze strasznie mnie wciągają - nie tylko
            forum.
            • teklat Re: O Internecie 01.10.03, 21:50
              I zdawszy sobie sprawę z tego, że właśnie mnie wciągnęło nadmiernie - kończę.
              I biorę się do roboty.
              Ale nie wykluczam, że jeszcze tu zajrzę później, jak trochę podgonię.
              Tymczasem - pa!
            • qwerty.tarnow Re: O Internecie 01.10.03, 21:51
              Fakt. Wiem z własnego doświadczenia. Jak nie miałem Internetu w domu, to nie
              był mi on praktycznie potrzebny. Pocztę sprawdziłem w kawiarence (lub lepiej -
              w jakimś bezpłatnym miejscu!), 15 minut mi to zajęło i tyle. Dziękuję.
              A teraz? Szkoda gadać.
              A najgorzej jak się szuka czegoś konkretnego. Wtedy jest 100% pewność że się
              tak naprawdę tego nie znajdzie. Będzie wszystko na ten temat, czyli właściwie
              nic. Tu zdanie, tam zdanie. Tu tak, tam inaczej. I dalej wie się niewiele
              więcej niż poprzednio. A czasu na tym zleciało mnóstwo!
      • qwerty.tarnow Re: O Internecie 01.10.03, 22:22
        Ważna cecha radia internetowego: nadawanie nie zapycha transferu downloadu,
        tzn. możecie dalej ściągać coś i nadawanie nie będzie temu przeszkadzać.
        Gorzej jeśli wysyłacie jakieś dane(ktoś od was ściąga - wówczas transfer może
        spaść).
    • qwerty.tarnow Re: O Internecie 01.10.03, 22:06
      Ważna pozytywna cecha Internetu: jak się nie kupuje prasy codziennej, to można
      w interecie znaleźć zdjęcia z tejże prasy (czego najlepszym przykładem były
      Lemurizy i moje poszukiwania fotosów naszych piękych polskich siatkarek).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka