Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie samochodu - Atestation?

IP: *.cec.eu.int 26.09.06, 16:58
Witam wszystkich,
wiem, ze pojawil sie juz ten watek wczesniej, wiem ze istnieje slynny pan ZS,
ale...mocno zastanawiam sie, czy skorzystac z oferty pana ZS (czytalam tutaj,
ze sporo osob przenosi sie do innych firm). Czy ktos moglby podpowiedziec o
innych opcjach? Dzwonilam do/odwiwdzilam pare firm, i wydaje sie, ze bez
slynnego Atestation nikt nie daje znizek na 'Bonus malus'. Czy ktos slyszal,
czy taki dokument jest to zalatwienia w Polsce? (nawet jelsi mialo sie
ubezpieczenie w 4 roznych formach na przestrzeni 8 lat).
Bardzo prosze o wszelkie wskazowki.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: ubezpieczona Re: Ubezpieczenie samochodu - Atestation? IP: *.cec.eu.int 26.09.06, 17:11
      Pan ZS daje bez attestation...
      • Gość: mala Re: Ubezpieczenie samochodu - Atestation? IP: *.233-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.09.06, 07:40
        ja mam ubezp. w AXA, bonus policzony bez historii w ubezp. bo maja specjalny
        pakiet dla urzednikow, wychodzi mi 343 euro co 3 mce.
        • Gość: paff Re: Ubezpieczenie samochodu - Atestation? IP: *.14-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.09.06, 11:00
          a jaka wartosc auta? bo jesli za CC czy malucha to orzneli cie niezle...
          • Gość: Damdam Re: Ubezpieczenie samochodu - Atestation? IP: 87.65.101.* 01.10.06, 03:48
            wiesz, Pan ZS liczy za wszystkie samochody tak samo

przedział cenowy z mojego doświadczenia od 10.000 do 23.000 euro wartości
            pojazdu ubezpiecza za kwotę +/-100 euro...

jak on to liczy Bóg raczy wiedzieć...

ale należy pamiętać, że tutaj ubezpieczenie liczone jest inaczej jak w PL, są
            dodatkowe opcje "zwalniające" spadek wartości pojazdu, do tego ponieważ nie
            zmuszają do naprawy częściami z odzysku bardzo duży udział ubezpieczenia nie
            podlega z tego względu obniżeniu wraz ze starzeniem się pojazdu co ma miejsce u
            nas (bo części oryginalne kosztuję tyle samo do trupa jak i nowego samochodu)

znam mieszkających tu od lat Polaków, którzy twierdzą że ZS jest drogi bo oni
            płacą 550 euro za rok, ale do tego to chyba trzeba mieć 30 letnią historię tutaj
            by takie upusty dostać...

na gębę i prosto z ulicy nie znam nikogo kto ubezpieczy taniej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka