marekggg 31.10.06, 19:37 zna ktos moze jakis fajny hotel miedzy poznaniem i Berlinem? najlepiej z parkingiem strzezonym No i ogolnie - ciekawe jak sie jutro pojedzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anbxl Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.181-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 20:05 Nigdy nie spalam w hotelu w tych okolicach,ale ze to moje rodzinne okolice to radze ci jakis motel za Poznaniem,bo czym blizej granicy tym....nie tyle co drozej,ale niebezpieczniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 20:26 rozumiem ze sie niemcy przychodza bawic do bliskiej zagranicy. a jak w niemczech? chodzi o to, ze mi sie nie bedzie chcialo jechac noca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 20:32 Wejdz na viamichelin i poszukaj czegos w woj lubuskim. Tam jest kilka fajnych NAPRAWDE miejsc z super spankiem, jedzonkiem i parkingiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav zobacz czy ten pasi ;) IP: *.19-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 20:33 www.seehotel-zeuthen.de/front_content.php?idcat=7 Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 20:56 jak masz samochod z polska rejestracja, to nie radze zatrzymywac sie na prowincji miedzy granica polska a berlinem, ja sie czesto kiedys musialem przesiadac w takich okolicach: cale szczescie, ze jestem lysy, lubie nosic flyerki itp., ale innaczej to bym sie chyba troche bal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 21:09 Racja. Rodacy rabia rodakow az milo... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.19-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 21:12 zeniu tomi ;) - po obu stronach rabia lysi az milo ;) ok Nowego Tomysla wjezdzasz w cywilizacje. BTW jest taki zajazd chyba Sobieski - sa tam scenerie jak z filmow o pieratach karaibow armaty okretowe i palmy. Nie wiem co to wspolengo z Janem III ma ale taki kicz ze az trudno nie zatrzymac sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 21:25 Dlatego ja jade przez Czechy... u pepikow wieksza cywilizacja jest. A ten bandytyzm to sie skonczy jak beda u nas autobany i to platne. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 21:28 > A ten bandytyzm to sie skonczy jak beda u nas autobany i to platne beda zenek, beda, zanim po ostatniu dniu pracy w instytucjach unijnych, wsiadziesz do samochodu, zeby wrocic do ojczyzny na zasluzona emerytura, bedzie jedna auostrata od granicy do krakowa i jedna od granicy do lodzi (przedluzenie do warszawy bedzie planowane na trzecie millenium....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 21:31 Pudlo, nie wracam do Polski na emeryture. Sa lepsze klimaty ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.19-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 22:18 zeniu, platne autobany? toz dopiero bedzie bandytyzm w wysokosciami oplat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 22:46 Oby byly jak najdrozsze. Wtedy bedzie luzik a korzystac beda z nich ci co naprawde musza. Zreszta w Rzeszy tez niedlugo beda platne. Moze nie za rok lub dwa, ale w koncu jak sie sprawdzi do konca system dla Tirow to wprowadza dla osobowych. Mnie to nie dziwi, zwlaszcza jak sie patrzy w jakim tempie one niszcza sie, a bundes kasa jest... pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 21:42 tablice slowackie - wiec - nie wiem jak podchadza do stron trzecich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 21:47 Tym gorzej dla ciebie, choc lepiej ze nie czeskie ;P Serio, poszukaj czegos w Lubuskim przy trasie. Jest kilka doskonalych opcji, ktorych nie potrafie teraz przytoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 22:23 no ale ja jade przez Wielkopolske a nie Lubuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy do Marka :) IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 22:51 marekggg napisał: > no ale ja jade przez Wielkopolske a nie Lubuskie. No Slowak, powiedz mi jeszcze ze KRakow jest slowacki to... ;) Jedziesz i to nawet przez jakies 100km :) i przekraczasz granice nawet. Nie boj sie nocowac w PL. Bezpieczniej i taniej niz w Rzeszy. Kurcze, szkoda ze nie pamietam hotelu na trasie, ale jak poszukasz w necie to znajdziesz dobre. Jesli cena bedzie w granicy 100pln to bedzie ok. A tam sa chyba ze 3-4 takie. :) No i jedzonko dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: do Marka :) 31.10.06, 23:29 no przyznam ze zachodnia polske nie znam :) a krakow jest tak samo slowacki jak tatry czeskie :) ale to szczegol. wlasnie sobie sprawdzilem jak to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: do Marka :) 01.11.06, 10:26 ok, podaje nazwy miejscowosci gdzie staja ciezarowki, wybierz sobie, bo motele dla cywili w pasazerach tez na pewno sa: jadac od Poznania, nie wiem juz w ktorym miejscu - po lewej stronie - Motel Las Vegas, jest spokoj, zarcie wysmienite (TIR) - Mostki - Nowy Tomysl patrz gdzie stoja autobusy - tam najczesciej maja dobra kuchnie - wiem to z wlasnego doswiadczenia, ze kierowca musi dobrze zjesc wiec do byle garkuchni nie zjedzie, a jesli sie taka trafila, to ostatnia jego tam wizyta byla - juz pod sama granica - w Rzepinie, masz po prawej stronie tory kolejowe, i muszisz skrecic w prawo - widac niedaleka (jakies 50 m) stacje benzynowa (oplata katra bez problemu), za ktora jest maly motelik, bezposrednio przy stacji, co prawda jakies 80 - 100 metrow dalej, ale z fanymi pokoikami, 2- person pokoj ze sniadaniem chyba 80 PLN, co do tego sniadania nie jestem pewien, ale zatrzymac sie warto. Jesli miniesz ten, to umarl w butach, dalej jest juz tylko granica (i wspomniany gdzis juz tutaj hotel w Slubicach, do ktorego trzeba zjechac z trasy). darz bor, szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: do Marka :) 01.11.06, 10:43 > jest juz tylko granica (i wspomniany gdzis juz tutaj hotel w Slubicach, do > ktorego trzeba zjechac z trasy). Na szczęście tylko jakiś kilometr, a moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.181-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 22:25 Marek pav ma tym razem racje-poszukaj czegos za Poznaniem,ja chyba myslalam o tym samym zajezdzie w Nowym Tomyslu.Zaraz po stronie niemieckiej masz na ringu przy autostradzie dwa hotele,ale wiem,ze jeden to min 150 euro za noc sobie zyczy,no i troche pozno jak na tansza rezerwacje... Napewno odradzam ci nocleg w lubuskim (z ktorego pochodze)czytamp codziennie tamtejsze gazety,ale i wiem od znajomych,ze tam w okolicach granicy mafia rzadzi i po co diabla kusic,ale....jestes chlop i nie ty pierwszy i nie ostatni.........jezdzi tamta trasa-sil pokonuje ja chyba dosc czesto,ja+- co 3- 4 miesiace,a kiedys nawet z niemowlakiem co 2-3 tygodnie....Tez od ringu berlinskiego ,a nawet juz od wsch Niemiec unikam postojow (ale jak to dzieci-to siusiu to jesc...)bo wielokrotnie widzialam cale bandy,rodakow i sasiadow zza wsch granicy,a wiadomo,ze sama kobieta z 2 dzieci (tak jezdze najczesciej,bo maz tylko na swieta za pasazera)i zaladowanym samochodem (nic specjalnego,ale 3 baby maja zawsze sporo walizek)to latwy kasek.... dla zlodzieja.A wiec jeszcze raz radze postoj w okolicach Poznania lub-jak chcesz w D to np w Burgu-tam przy autostradzie masz kilka hoteli ktore oglaszaja sie jako tanie (to od mojej granicy z Kietz jakies +-170km) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z puszczy Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.cust.tele2.lu 31.10.06, 22:52 wez nie strasz, bo koles uwierzy jeszcze... Tam jest bepieczniej niz w Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 23:04 ufff - nie straszcie... i tak mam obawy z jazdy, bo kijowa pogoda, drogi wiadomo a do tego te cholerne swieta. co do ceny za hotel - hmmm - nie bede sie targowal...bo to stosunkowo male piwo do calego przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.costam Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 23:31 Zalezy ktoredy jedziesz, kolo Krosna Odrzanskiego polecam Dychow, jest tam niezle spanko nawet chyba Zajazd Dychow sie nazywa. NIe ma co przesadzac, pochodze z lubuskiego i jakos ani ja ani znajomi, ktorzy do mnie przyjezdzali zadnach problemow nie mieli. Spokojnej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.181-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.06, 23:32 Nikogo nie zamierzam straszyc tylko pisze co mysle....Nie przesadzaj z ta jazda) oki poraz pierwszy jedziesz,ale napewno nie ostatni i nastepnym razem bedzie lepiej,a z czasem nauczysz sie na pamiec (tak jak ja)calej drogi-gdzie zwolnic,gdzie zakret i bedziesz patrzyl czy nastepnym razem juz w tym miejscu zakoncza roboty....Ja pamietam moja pierwsza dluzsza samotna jazde z Brugge do PL nowym samochodem (oczywiscie okazja-sportowy hyunday) 970 km w 27 h :-))),a jak rodzina i moj instruktor jazdy mnie zobaczyli to mysleli ze widza ducha- wczesniej choc na 18 dostalam malucha bylam antytalent,ale czas wszystko zmienia i chyba juz nawet nie zlicze ile razy pokonywalam ta trase,a wiec...nie ty jeden i nie ostatni.Co do swiat-tu na zach ludzie wola jechac na urlop niz przemieszczac sie na groby bliskich,no i coraz czesciej trzymaja swoich zmarlych na szafce w kruzganku,a wiec maja ich w livingu na codzien Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 23:41 no - ja sie juz troche najezdzilem, wiec mnie juz wiele nie zdziwi, ale - jakos juz nie jezdze tak chetnie jak kiedys. dla mnie to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.costam Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 23:53 My jestesmy lenie i odpoczywamy po drodze i kawkujemy i wciagamy jedzonko, a 800 km robimy w 10 godzin. A jak jedziesz przez zielona gora to tam w Qubus'ie mozesz sie zatrzymac (parking strzezony). I nie przesadzajmy, tutaj luksemburczycy mi mowia, ze nawet jadac na poludnie francji mozna miec klopoty jak sie spi byle gdzie i oczywiscie jak ma sie pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Wawa-Berlin-BXL 31.10.06, 23:54 Jak jade do PL to chce szybko dotrzec do ,,domu,,,jak wracam to mniej ochoczo,ale tez do domu,c'est la vie....A w moje strony to najszybszy dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Wawa-Berlin-BXL 01.11.06, 09:58 Jesli zamierzasz przekraczać granicę w Świecku, polecam hotel Baranowski na wjeździe do Słubic. Nowiutki, bardzo przyzwoity, cena więcej niż przystępna. o niemieckiej stronie polecam Ramada we Frankfurcie n/Odrą, ale przy samej autostradzie. Tam już nieco drożej, ale wciąż OK. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wawa-Berlin-BXL 01.11.06, 11:01 No wlasnie widze, ze ramada we Frankfurcie kosztuje 60 euro za pokoj a nie za osobe na ten weekend np. I ma niby 4 gwiazdki. Anbxl: 150 euro za hotel na wschod od Berlina, to az trudno sobie wyobrazic, bo nawet w Berlinie jest masa hoteli 3-4 gwiazdkowych, gdzie przenocujesz za poniez 100 euro Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Wawa-Berlin-BXL 01.11.06, 14:03 Były,wcale nie takie niby. Ramada jest o wiele lepszy niż niejeden brukselski 4- gwiazdkowiec. Pewnie po prostu mają różne promocje internetowe i stąd owe 60 euro. Ja kiedyś spałam w Euroflat Hotel w Brukseli przy Charlemagne za 50 euro, podczas gdy regularna cena sporo przekracza 100 e. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wawa-Berlin-BXL 01.11.06, 14:11 napisalem ostroznie "niby", bo nocowalem w roznych ramadach i roznie bylo, oczywiscie nigdy nie bylo tragicznie, bo to jednak "markowa" siec, ale raz bylo superluksusowo a raz tak troche w stylu poznego Gierka, ale zawsze bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koriska Re: Wawa-Berlin-BXL IP: *.110-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.11.06, 14:48 ja tak jak sil.bi polecam "Baranowski", czysto, wmiare dobre jedzenie i co najwazniejsze mozna placic karta. jak chcesz to moge poszukac nr telefonu do nich (bez problemu przyjmuja rezerwacje telefoniczne):))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hotel Baranowski Website hotelu - Slubice IP: 32.106.94.* 01.11.06, 15:02 www.hotelbaranowski.slubice.net/ Odpowiedz Link Zgłoś