mmewa 04.11.06, 21:29 Opieka nad starszymi osobami. - pewne, sprawdzone miejsca pracy, - różne miejscowości w Niemczech, - dobre zarobki, - wyżywienie i mieszkanie zapewnione gratis. tel. 667 577 445 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katastrofe Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.06, 21:47 Jeszcze jak zyje nie slyszalam,zeby w Niemczech bylo mieszkanie i wyzywienie gratis chyba,ze mieszka u dobrze trzymajacego sie dziadka,ktory od czasu do czasu zaprasza w tajemnicze mile chwile z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.06, 14:31 "Jeszcze jak zyje nie slyszalam,..." To zyj dalej w tej ciemnocie i plac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katastrofe Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.06, 15:10 Piszesz bzdury przyjemnosci Ci zycze w myciu tylkow i za darmo jedzenia i spania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.06, 16:01 Odpowiadasz na : Gość portalu: Katastrofe napisał(a): > Jeszcze jak zyje nie slyszalam,zeby w Niemczech bylo mieszkanie i wyzywienie > gratis chyba,ze mieszka u dobrze trzymajacego sie dziadka,ktory od czasu do > czasu zaprasza w tajemnicze mile chwile z nim. ***************** Naturalnie ze jest, mieszka sie u pracobiorcy. Jak ma sie ktos opiekowac chora osoba 24 godzin na dobe? Znam pare takich przypadkow, ludzie (pracobiorca jak i pracodawca) bardzo sobie chwala. Wiadomo zaufanie trzeba zdobyc i byc uczciwym jak i sprawdzic sie w wykonywanej pracy. Dopoki nie zdobedzie sie zaufania i nie przekona sie wlasna osoba pracobiorce proponowane zarobki sa bardzo male, gdy pracobiorca zdobedzie zaufanie najczesciej popraia zarobek do odpowiedniej kwoty. Uczciwosc, pracowitosc, grzecznosc sie wyplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: NIEMCY - praca od zaraz! 05.11.06, 17:24 Pracobiorca po polsku to inaczej pracownik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katastrofa Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.06, 21:09 Tak masz racje,ale prawie zawsze potracaja 150€ na utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.06, 21:43 Odpowiadasz na : Gość portalu: Katastrofa napisał(a): > Tak masz racje,ale prawie zawsze potracaja 150€ na utrzymanie. ******************* Dlaczego mieli by ci potracac za utrzymanie, powinni byc wdzieczni ze za taka cene opiekujesz sie osobami ktore potrzebuja jej 24 godzin na dobe. Znam pare takich przypadkow i zaden nie ponosi zadnych kosztow za utrzymanie czy mieszkanie, otrzymuja zwrot kosztow podrozy jak jada raz na pare miesiecy do POlski oraz 800 Euro na miesiac wynagrodzenia + do tego drobne prezenty. Z tych znanych mi przypadkow nikt z nich (pracodawca) nie potraca nikomu (pracobiorcy) za wyzywienie albo mieszkanie! Praca jest taka jak w kazdym innym domu: gotowanie, pranie, ogrodek, sprzatanie, wizyty u lekarza, spacery z starszymi osobami tak jak i zakupy. Orietujesz sie ile taka opiekunka w NIemczech by sobie za taka opieke(24 godz.) na miesiac zarzadala? Jednym slowem jest to bardzo drogie i dlatego siega sie i sciaga sie ludzi chetnych z innych krajow, poniewaz sa duzo tansi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalny Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: 62.29.133.* 06.11.06, 21:28 Z tymi 24/h to przesada.Wiem bo pracuję w pomocy społecznej w Polsce i mam koleżanki które wyjechały do Niemiec,Belgii czy Holandii jako opiekunki.Fakt wyżywienie i mieszkanie w większości przypadków mają za darmo i właśnie ok 800euro na ręke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.rene.com.pl 08.11.06, 18:50 Czesc jestem zainteresowana praca w Niemczech chciala bym pojechac i sprobowac jezeli jest wogole szansa i jest to praca realna.Prosze o wiecej informacji na ten temat ,jakie tam sa zarobki itd... Dzieki z gory moj adres mailowy prawdziwa@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.06, 19:26 jestem chetna do opiekowania sie starsza osoba. prosze o wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmewa Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.aster.pl 08.11.06, 21:10 Praca, którą oferujemy, polega na opiece nad starszymi osobami (przygotowywanie i podawanie posiłków, lekarstw, sprzątanie, spacery, higiena itd.). Pracę ma miejsce w okolicach Frankfurtu nad Menem. Wszystkie nasze oferty są całkowicie pewne i sprawdzone przez nas osobiście. Zarobki są bardzo atrakcyjne i wahają się nieznacznie w zależniści od konkretnych miejsc pracy i rodzin zatrudniających - szczegóły przedstawię telefonicznie w zależności o aktualnych ofert pracy. Wszyscy pracodawcy zapewniają wyżywienie i mieszkanie gratis. Polecam! Zapraszam serdecznie, tel. 667 577 445. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:11 Ale napiszcie wkoncu ile pobieracie opłat za załatwienie takiej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.06, 21:38 w Niemczech nie wolno pobierac zadnych oplad za posrednictwo pracy. Skoro ktos pobiera, czyni to nielegalnie, takie czynnosci podlegaja karze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:53 Owszem---ale oni pobieraja oplaty.i co w zwiazku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.06, 23:00 pisala Marta i pisze Wam ja jeszcze pobierac oplat nie mozna,jesli to robia to nie jest zgodne z prawem,a i uwazac musicie czy to aby jest naprawde praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:53 jestem zainteresowana pracą opieka nad starszą kobietą mój tel.512514405 emali 12345m15@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieter bohlen Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: 213.199.192.* 14.12.06, 15:53 Może jakieś konkrety a nie tylko numer tel. i to kom. Takie ogłoszenia to są w każdej gazecinie a naciągaczy nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
moncia555 Re: NIEMCY - praca od zaraz! 12.11.06, 16:21 Bardzo prosze coś więcej napisać na temat pracy .na krakser@wp.pl jestem zdecydowana na wyjazd Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
hellena50 Re: NIEMCY - praca od zaraz! 16.11.06, 10:25 mmewa napisała: > Opieka nad starszymi osobami. > - pewne, sprawdzone miejsca pracy, > - różne miejscowości w Niemczech, > - dobre zarobki, > - wyżywienie i mieszkanie zapewnione gratis. > tel. 667 577 445 oszustko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:21 do jakiej miejscowości jest ta praca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.aster.pl 24.11.06, 22:03 Praca jest w okolicac Frankfurtu nad Menem - w różnych miejscowościach, w zależności od aktualnych ofert pracy. Proszę dzwonić pod nowy nr telefonu: 600 192 574. Telefon z numerem tel., który podałam wcześniej niestety uległ wypadkiwi. Dziękuję Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.CNet.Gawex.PL 30.11.06, 10:50 prosze o wiecej informacji na temat tej pracy,ile za posrednictwo bierzecie? jednorazowo czy co miesiąc?jakie wymogi trzeba spełniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: 82.160.104.* 03.12.06, 15:31 a co dla chłopow mam 47 lat bardzo dobry niemiecki prawo jazdy wyższe wyksztalcenie i duzo czsu wolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: 82.160.104.* 11.12.06, 21:58 czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansik 23 Re: NIEMCY - praca od zaraz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 07:36 witam jestem młodym ambitnym chłopakiem znam sie na obowiazkach domowych gdyz sie opiekowałem nieraz starszymi osobami mam prawo jazdy i jestem otwarty na kazda propozycje znam podstawowy niemiecki!tylko powazne ofety prosze i czekam na odp bo juz w kwietniu jade do szwecji:) Odpowiedz Link Zgłoś