Dodaj do ulubionych

co dalej po interview ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:45
czy instytucje jakoś informują o wyniku rozmowy nawet jak nie jest
zainteresowna zatrudnieniem ? Czekam 1,5 miesiąca i nie mam żadnej informacji
co dalej ...
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: co dalej po interview ? 27.11.06, 15:43
      napisz, albo zadzwon do nich, ale to nie jest jednak zbyt dobra wiadomosc.
      • Gość: zs Re: co dalej po interview ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:09
        dzieki. czasem faktycznie lepiej napisać do nich niż szukać wszystkich
        odpowiedzi na forum ;)

ponoć wszystko jest ok, decyzja poszła(pozytywna), mam czekać dalej :))

pzdr

• marekggg Re: co dalej po interview ? 27.11.06, 16:11
          aaaa no to mow odrazu ze ci powiedzieli ze TAK, no to czekaj ewentualnie napisz
          do HoU ze caly czas nie masz nic od Admin'a, jeszcze mozliwe ze jest na poczcie
          w ramach strajku. i nigdy sie nie znajdzie. zadzwon do kogos kto prowadzil
          twoja sprawe w DG Admin.
          • Gość: zs Re: co dalej po interview ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:49
            o tym, ze powiedzieli TAK dowiedziałem się dopiero przed godziną, po mailu do
            którego mnie zachęciłeś. Od dziś czekam już nieco spokojniej ... :) a poczta ?
            faktycznie są jaja, pewnie kartek na święta nie będzie ...
            • marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:31
              zanim cokolwiek przyjdzie poczta, to admin powinien ci przeslac mailem jedno
              pismo mwiace o tym ze wystapili do nich o twoje zatrudnienie, jaka pensje i
              stanowisko ci "wyliczono" i kiedy mozesz rozpoczac prace. odpowiadasz, mailem
              albo faksem i wtedy ci wysylaja znow najpierw mailem pozniej listownie kiedy,
              gdzie i o ktorej masz sie stawic. wiem bo przerabialem. moze jest problem z
              medicalem, wiec jak wiesz kto sie zajmuje twoja sprawa - chyba osoba ktora byla
              podana na zaproszeniu na interview jako contact person, to do niej zadzwon i
              zapytaj czy wszystko OK, moze wyjasnij ze poczta strajkuje, raczej zrozumie
              itp.
              • ppersymonka Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:47
                Lo matko! Czy tak jest zawsze?! Bo ja dostalam w czasie interview propozycje
                pracy, jutro jade w zwiazku z tym na medical i zeby 'zdac' papiery, ale nikt
                nie napisal mi nic o stanowisku ani pensji...tylko zdanie: 'in the view of
                possible employment'. Czy mam sie denerwowac?
                • marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:59
                  nie wiem - mnie tylko raz zatrudniali i bylo jak napisalem
                  • byly_eurokrata Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 11:01
                    no bez przesady, co ci maja pisac o pensji. Zdalas egzamin na A5, to pensja
                    AD5, zdalas egzamin na A7, to pensja AD7. Przeciez w instytucjach nie ma
                    indywidualnych pensji
                    • marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 11:03
                      ale cie informuja, ze masz AD5, czy AD cokolwiek i jakis masz "step", oraz
                      pytaja w jakim terminie mozesz rozpoczac prace.
                • Gość: Lalka Re: co dalej po interview ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.06, 19:24
                  nie musisz sie denerwowac,dopiero po wynikach medicala dostaniesz letter of
                  offer i tam bedziesz miala podane gdzie bedziesz pracowac i jakie bedziesz
                  miala zarobki.
                  • epsotek Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 08:16
                    Coz. Potwierdzam. Dodam tylko, ze na taki list czeka sie (Komisja, Bruksela)
                    jakies 6 tygodni. Moze byc dluzej a moze krucej. Generalnie warto zadzwonic po
                    5 pieciu tygodniach i sie spytac czy wszystko jest OK (tak rzeby ewentualnie
                    przypomniec, ze warto otworzyc twoja teczke i cos z nia zrobic). Skad wiedziec
                    do kogo zadzwonic? Jest kilka sposobow:
                    - zadzwonic do osoby, ktora zapraszala na interview lub badania (zapewne ona
                    jest odpowiedzialna za sprawe)
                    - jezeli dostalo sie maila od HU lub kogos w Unicie, ze Cie wybrali i
                    rozpoczeli procedure, warto zobaczyc kto dostal kopie tego listu. Jezeli jest
                    tam ktos z adminu to pewnie ta osoba.
                    - jezeli zadna z powyzszych odpowiedzi to trzeba zadzwonic do sekretarki HU lub
                    osoby, ktora nas zapraszala. Oni zapewne wiedza a jak nie to sie dowiedza. To
                    nie jest zla opcja bo im wiecej osob zostanie przypadkiem poruszonych tym
                    wiecej osob w czasie przerwy na lancz spyta sie odpowiednia osobe czy juz
                    zajela sie twoimi papierami.

• ppersymonka Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 10:10
                      Dzieki. Dzis lece na medical. Mam nadzieje, ze dolece, bo przez ta mgle nic nie
                      latalo wczoraj...
                      • epsotek Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 13:58
                        Hej no to jak dolecisz to zjec z nami lanczyk :)
    • ppersymonka Do Epsotka 01.12.06, 14:07
      Dzieki, Epsotku. Za pozno przeczytalam. Juz jestem w Polsce, udalo mi sie
      szczesliwie doleciec i zaliczyc badania. Wyniki maja byc za tydzien, z czego
      bardzo sie ciesze.
      Nastepnym razem skontaktuje sie.
      pozdrawiam,
      p.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka