Gość: zs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:45 czy instytucje jakoś informują o wyniku rozmowy nawet jak nie jest zainteresowna zatrudnieniem ? Czekam 1,5 miesiąca i nie mam żadnej informacji co dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: co dalej po interview ? 27.11.06, 15:43 napisz, albo zadzwon do nich, ale to nie jest jednak zbyt dobra wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: co dalej po interview ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:09 dzieki. czasem faktycznie lepiej napisać do nich niż szukać wszystkich odpowiedzi na forum ;) ponoć wszystko jest ok, decyzja poszła(pozytywna), mam czekać dalej :)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: co dalej po interview ? 27.11.06, 16:11 aaaa no to mow odrazu ze ci powiedzieli ze TAK, no to czekaj ewentualnie napisz do HoU ze caly czas nie masz nic od Admin'a, jeszcze mozliwe ze jest na poczcie w ramach strajku. i nigdy sie nie znajdzie. zadzwon do kogos kto prowadzil twoja sprawe w DG Admin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: co dalej po interview ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:49 o tym, ze powiedzieli TAK dowiedziałem się dopiero przed godziną, po mailu do którego mnie zachęciłeś. Od dziś czekam już nieco spokojniej ... :) a poczta ? faktycznie są jaja, pewnie kartek na święta nie będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:31 zanim cokolwiek przyjdzie poczta, to admin powinien ci przeslac mailem jedno pismo mwiace o tym ze wystapili do nich o twoje zatrudnienie, jaka pensje i stanowisko ci "wyliczono" i kiedy mozesz rozpoczac prace. odpowiadasz, mailem albo faksem i wtedy ci wysylaja znow najpierw mailem pozniej listownie kiedy, gdzie i o ktorej masz sie stawic. wiem bo przerabialem. moze jest problem z medicalem, wiec jak wiesz kto sie zajmuje twoja sprawa - chyba osoba ktora byla podana na zaproszeniu na interview jako contact person, to do niej zadzwon i zapytaj czy wszystko OK, moze wyjasnij ze poczta strajkuje, raczej zrozumie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:47 Lo matko! Czy tak jest zawsze?! Bo ja dostalam w czasie interview propozycje pracy, jutro jade w zwiazku z tym na medical i zeby 'zdac' papiery, ale nikt nie napisal mi nic o stanowisku ani pensji...tylko zdanie: 'in the view of possible employment'. Czy mam sie denerwowac? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 10:59 nie wiem - mnie tylko raz zatrudniali i bylo jak napisalem Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 11:01 no bez przesady, co ci maja pisac o pensji. Zdalas egzamin na A5, to pensja AD5, zdalas egzamin na A7, to pensja AD7. Przeciez w instytucjach nie ma indywidualnych pensji Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: co dalej po interview ? 28.11.06, 11:03 ale cie informuja, ze masz AD5, czy AD cokolwiek i jakis masz "step", oraz pytaja w jakim terminie mozesz rozpoczac prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: co dalej po interview ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.06, 19:24 nie musisz sie denerwowac,dopiero po wynikach medicala dostaniesz letter of offer i tam bedziesz miala podane gdzie bedziesz pracowac i jakie bedziesz miala zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
epsotek Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 08:16 Coz. Potwierdzam. Dodam tylko, ze na taki list czeka sie (Komisja, Bruksela) jakies 6 tygodni. Moze byc dluzej a moze krucej. Generalnie warto zadzwonic po 5 pieciu tygodniach i sie spytac czy wszystko jest OK (tak rzeby ewentualnie przypomniec, ze warto otworzyc twoja teczke i cos z nia zrobic). Skad wiedziec do kogo zadzwonic? Jest kilka sposobow: - zadzwonic do osoby, ktora zapraszala na interview lub badania (zapewne ona jest odpowiedzialna za sprawe) - jezeli dostalo sie maila od HU lub kogos w Unicie, ze Cie wybrali i rozpoczeli procedure, warto zobaczyc kto dostal kopie tego listu. Jezeli jest tam ktos z adminu to pewnie ta osoba. - jezeli zadna z powyzszych odpowiedzi to trzeba zadzwonic do sekretarki HU lub osoby, ktora nas zapraszala. Oni zapewne wiedza a jak nie to sie dowiedza. To nie jest zla opcja bo im wiecej osob zostanie przypadkiem poruszonych tym wiecej osob w czasie przerwy na lancz spyta sie odpowiednia osobe czy juz zajela sie twoimi papierami. Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 10:10 Dzieki. Dzis lece na medical. Mam nadzieje, ze dolece, bo przez ta mgle nic nie latalo wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
epsotek Re: co dalej po interview ? 29.11.06, 13:58 Hej no to jak dolecisz to zjec z nami lanczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Do Epsotka 01.12.06, 14:07 Dzieki, Epsotku. Za pozno przeczytalam. Juz jestem w Polsce, udalo mi sie szczesliwie doleciec i zaliczyc badania. Wyniki maja byc za tydzien, z czego bardzo sie ciesze. Nastepnym razem skontaktuje sie. pozdrawiam, p. Odpowiedz Link Zgłoś