Dodaj do ulubionych

zwrot kosztów podróży

IP: *.lublin.mm.pl 03.02.07, 14:04
Hej, udało się zdać pierwszy etap konkursu na asystentkę. Teraz kompletuję
dokumenty i mam nadzieję, że zostanę zakwalifikowana do egzaminu w Brukseli.
Czy koszty podrózy i pobytu( hotel) pokrywa Bruksela czy ja za wszystko płacę?
Dziękuję za odpowiedź osób zorientowanych i pozdrawiam,
Malena888
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: zwrot kosztów podróży IP: *.121-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.02.07, 14:57
      Poszukaj w wyszukiwarce...Najpierw ty placisz,a potem po kilku miesiacach
      (czasem to moze potrwac troche dluzej...)dostaniesz zwrot
    • kapitan_ameryka Re: zwrot kosztów podróży 03.02.07, 17:46
      Postaraj sie o pozyczke 5000pln w eurobanku hehehe... albo w Providencie...
      hehehe...
      • Gość: malena888 Re: zwrot kosztów podróży IP: *.lublin.mm.pl 03.02.07, 18:23
        Wezmę pożyczkę i podzielę się z Tobą, żebyś kupił sobie trochę oleju i wlał do
        zmęczonej już chyba wymyślaniem niezbyt uprzejmych wypowiedzi głowy. Możesz też
        zapłacić za operację wymiany niektórych obszarów mózgu odpowiedzialnych za
        uprzejmość i przyjazny stosunek do ludzi.
        Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru,
        • kapitan_ameryka Re: zwrot kosztów podróży 04.02.07, 00:15
          Embrassez mon âne.
          • Gość: aasia Re: zwrot kosztów podróży IP: *.cust.tele2.be 04.02.07, 19:05
            va te faire encule
            • kapitan_ameryka Re: zwrot kosztów podróży 04.02.07, 19:23
              nique ta mere connard!

Masz cos jeszcze do powiedzenia psia koncowo?
    • Gość: Mi Re: zwrot kosztów podróży IP: *.28.69.55.coditel.net 03.02.07, 18:15
      Jaki pierwszy etap??? Jesli to byla preselakcja i kompletujesz dokumenty , zeby
      dopuscili Cie do sprawdzania pisemnego lub podejscia do pisemnego (zalezy jaki
      konkurs zdajesz) to nie ma zadnego zwrotu kosztow podrozy.

Jesli natomiast jedziesz na ustny, to wtedy rzeczywiscie jest zwrot, ale to
      troche trwa, wiec jak juz ktos wspomnial, najpierw trzeba salemu zaplacic, ale
      w sumie podroz nie jest az taka droga, a i dostepny cenowo hotel tez sie
      znajdzie.
      • Gość: malena888 Re: zwrot kosztów podróży IP: *.lublin.mm.pl 03.02.07, 18:20
        Hej,
        W Warszawie zdawałam egzamin na komputerze - wiedza o Unii i verbale i
        numeryczne. Przeszłam i poprosili o przesłanie skompletowanych dokumentów do
        Brukseli w celu kwalifikacji do egzaminu pisemnego a i b oraz ustnego, które
        odbywają się tego samego dnia. Odbywają się w Brukseli.
        Pozdrawiam i dziękuję za odzew,
        Malena888
        • Gość: anbxl Re: zwrot kosztów podróży IP: *.121-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.02.07, 18:41
          tak Mi jest zwrot kosztow,bo oba egzaminy beda w BXL jednego dnia i o zwrocie
          kosztow jest dokladnie napisane w info....Malena przeczytaj jeszcze raz co masz
          w swojej dossier
          • Gość: malena888 Re: zwrot kosztów podróży IP: *.lublin.mm.pl 03.02.07, 18:56
            Hej, przeczytałam. ale nie znalazłam. Nieważne, wierzę Ci, jesteś już na pewno
            doświadczonym pracownikiem unijnym,
            Pozdrawiam,
            Malena888
            • anbxl Re: zwrot kosztów podróży 03.02.07, 19:09
              Moze doswiadczonym z przeszlosci i przyszlosci,ale...czasem warto przeczytac
              dokladnie co jest napisane w kazdym info dotyczacym konkursu np Journal officiel
              eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/fr/oj/2006/ca172/ca17220060725fr00240040.pdf

Wowczas bedziesz rowniez wiedziala,ze w pl komisji jest az 4 Polakow (to
              domyslne po nazwiskach)
              • Gość: malena888 Re: zwrot kosztów podróży IP: *.lublin.mm.pl 03.02.07, 19:54
                Dziękuję za przesłanie linku. Widziałam skład komisji, co najśmieszniejsze,
                jeden z sędziów nosi takie nazwisko, zresztą rzadko spotykane, jak mój kolega z
                pracy. Szkoda, że w komisji chyba nie ma Francuzów, czułabym się pewniej.
                Pozdrawiam,
                Malena888
                • Gość: pav Re: zwrot kosztów podróży IP: *.137-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.02.07, 20:18
                  nieby dlaczego Francuzi maja cie lepiej traktowac niz nasi? masz jakies
                  szczegolne przeslanki?

• sil.bi Re: zwrot kosztów podróży 03.02.07, 19:33
              Nie musisz się martwić,dostaniesz zwrot wspomnianych kosztów,ale z reguly trwa
              to ok. 1 miesiąca. O ile nie bylo żadnych zmian od 2004 roku,to otrzymasz z
              powrotem 100% kosztów podróży oraz 50 euro za dobę hotelową, oczywiście o ile
              pobyt w hotelu jest uzasadniony. Zaznaczam,że od ostatniego konkursu dla NIS
              moglo się to zmienić,więc lepiej raz jeszcze się upewnij. Powodzenia!
              • Gość: Eneko el Howaldese Re: zwrot kosztów podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 06:25
                Miesiaca albo czterech, jakby nie bylo, zwrot jest pewny, ale kiedy....To
                tajemnica mundialu, mundialu to tajemnica.....
                • byly_eurokrata Re: zwrot kosztów podróży 04.02.07, 10:57
                  ja tam ostatni zwrot dostalem w ciagu 10 dni.
        • Gość: ewa nie ma zadnych zwrotow kosztow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:07
          tak jak pisze Mi
          • Gość: ewa chyba ze mowimy o innym egzaminie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:11
            ...niz EPA/HR. bo wiadomosc EPSO tego wlasnie dotyczy.
            • Gość: anbxl Re: chyba ze mowimy o innym egzaminie... IP: *.188-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.02.07, 15:01
              no wlasnie mowisz o innym egzaminie-w Journal Officiel dla egzaminu
              EPSO/AST/23/06 jest wyraznie napisane,ze druga czesc pisemna (cwiczenie w word
              w wybranym jezyku+ notatka w swoim jezyku)+ustny sa w jednym dniu w BXL i jest
              zwrot kosztow podrozy.We wczesniejszym watku podalam linka.Dlaczego znowu jest
              dyskusja o niczym,a osoby zainteresowane nie potrafia odnalezc podstawowych
              info im potrzebnym??W jaki sposob chcecie w przyszlosci dobrze wykonywac swoje
              obowiazki jak teraz sa problemy z takimi sprawami-i to jest uwaga bez zadnych
              zlosliwosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka