Gość: clan IP: *.cec.eu.int 16.02.07, 11:02 hej jadę na weekend do brukseli, czy dzieje się u was coś ciekawego? koncerty, wystawy itp? gdzie można zjeśc dobre scampi z grilla? no i gdzie można kupić polskie gazety? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ella111 Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety 16.02.07, 11:12 Gazety w polskich sklepach, ewentualnie w kiosku na Sablon. Najlepsze scampi z grilla sa w stolowce Rady ale zamknieta w weekend ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.kablowka.waw.pl 16.02.07, 15:46 A można wejśc na stołówkę z zewnątrz? To znaczy nie będąc pracownikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety 16.02.07, 11:13 wystawy itp. www.quefaire.be/expositions/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.cec.eu.int 16.02.07, 11:58 Polskie gazety w ktoryms zpl sklepow-podobno jest ich ponad 30 W ten we zapraszam na karnawal do Aalst-samochodem ok 20km od BXL Kolej ma specjalne bilety na ta impreze-www.aalst.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cl Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 16.02.07, 13:44 dzięki za podpowiedzi. a te polskie sklepy to są na jakiejś ulicy? :) bo wiecie my tu w luksie nie mamy polskich sklepów, a właściwie to prawie wcale nie mamy sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety 16.02.07, 13:57 wiemy, wiemy ;-)) Ja znam jeden na chaussée d'Auderghem (blisko Schumana) i drugi na chaussée de Waterloo, blisko barrière saint gilles. Obydwa czynne w niedziele. Jest wiecej ale nie wiem gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.cec.eu.int 16.02.07, 15:34 Nie ma nigdzie wypisanych na jednej liscie,ale jak masz czas to zagladnij do gazetek www.novumpolonia.net lub www.gazetka.be i tam znajdziesz adresy-popatrz z mapa,a w tej ,,kuchnia polska,,na Ch d'audergheem nie ma gazetowego wyboru,chyba wszystkie sa otwarte w we Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety 16.02.07, 15:57 zalezy jakie chcesz gazety, dla mnie jest tam super wybor ;-) Do stolowki mozna wejsc ale z kims kto ma badge. No i tych scampi nie ma codziennie, ale jak sa to pyyyycha ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.23-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.07, 20:52 Ostatnio praktycznie jestem tam codziennie i moim zdaniem oprocz naprawde milej obslugi inne polskie przebijaja go... Co do gazet to chyba nie mam wielkich wymagan,bo u mnie sa codzienne dzienniki i tez przesympatyczna Polka obsluguje,a tam...przestarzale zarowno dzienniki jak i tygodniki,albo wcale,bo podobno w poniedzialek wszystko wykupione,ale....paczki wczoraj mieli bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Anbxl Re: weekend w brukseli! gdzie polskie gazety IP: *.upc.chello.be 17.02.07, 10:14 do Twojej wiadomosci, to lista sklepow znajduje sie na www.belgia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl do poprzednika IP: *.147-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.02.07, 10:52 to wiem,ale belgia.net nie ma monopolu na sprawy polonijne :-)a wiec wole zaproponowac gazetke lub Novum moim zdaniem reprezentuja normalny poziom i o wiele wyzszy jak na belgia net.Ja napisalam n/t,a ty juz odbiegasz od tematy nie podpisujac sie-czyzby kolejna zaczepka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Polskie sklepy-adresy IP: 88.147.20.* 17.02.07, 18:28 Bruksela: Kuchnia Polska – Av. D’Auderghem 160 Rarytas – Ch. de Waterloo 49 Mała Polska – Ch. de Waterloo 29, Mała Polska – Place Liedts 35 Mieszko – Ch. D. Charleroi 275 Adrian – Ch. de Mons 986 Adrian – Verbist 12 Polsmaak – Place du Droit 5 Polsmaak – Ch d’Ixelles 311 Polsmaak – Rue Leopold I 450 Polski Smak – Av. Chazal 62 b Biedronka – Av. Des Celtes 56 Alinka – Rue Eloy 77 Sezam – Ch. D’Alsemberg 399 Roi du Jambon – Rue Ropsy Chaudron 24 Delikatesy – Rue de la Victorie 74 U Danusi – Pl. Verboekhoven 10 Podlasiak – Rue de l’Egalite 2 Black Red White – Houtweg 22 Delikatesy Polskie – Rue M. Christine 52 Antwerpia: Mała Polska - Lange Leemstraat 122 Rarytas - Carnotstraat 96 Rarytas - Lange Leemstraat 109 Liege: Spécialités polonaises – Hors Chateau 4 Info za www.novumpolonia.net numer22/luty 2007. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Polskie sklepy-adresy IP: *.238-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.05.07, 14:58 Tylko dlaczego nie ma sobotniej Wyborczej? A moze jednak gdzies w Brukseli ja dostane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Polskie sklepy-adresy IP: *.access.telenet.be 06.05.07, 16:59 na internecie :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Polskie sklepy-adresy IP: *.238-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.05.07, 19:08 Nie ma jednak jak papierowe Wysokie Obcasy do poczytania i poogladania... Odpowiedz Link Zgłoś
nina2711 Re: Polskie sklepy-adresy 06.05.07, 20:15 Do listy adresow sklepow w Brukseli dodam jeszcze jeden: Sklep polski - Rue des Deux Eglises 118 jest stoisko z gazetami, ale nie widzialam tam GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze dadam Re: Polskie sklepy-adresy IP: 91.176.46.* 07.05.07, 08:40 Do listy, tez dodam jeszcze trzy adresy : 1- Librairie polonaise Pologne rue d'Angleterre 45 1060 Saint-Gilles W sobote 08h00 - 17h30 Découvertes de livres et de la culture polonaise. Dégustation gratuite de spécialités polonaises. 2- Librairie - Rue Jourdan - 1060 Brukelsa (Saint-Gilles)(obok PL Misja Katolicka, na rogu w dol, na pr. hotelu). 3- Centrum Polskie Rue du Croissant 68 - 1190 Bruksela (Forest) Geleria, restauracja, itp. Odpowiedz Link Zgłoś