Dodaj do ulubionych

podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business clas

07.03.07, 10:09
właśnie sie dowiedziałam że zaczynam 2 kwietnia. I z tego co czytam w
statucie (anex VII art 7 ) wychodzi że moge kupić bilet business class (a
wtedy można zabrac wiecej bagażu) czy kttoś to juz przećwiczył? tzn qpił bilet
na biznes class / i jak tak to czy nie robili problemów ze zwrotem kosztów?
czekam niecieprliwie na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: 193.188.253.* 07.03.07, 10:15
      ja tez zaczynam 2 kwietnia i mam zamiar leciec biznesem ze wzgledu wlasnie na
      limit bagazu,
      do zobaczenia i pozdrawiam,
      malgosia
      • Gość: pavuhahahny jassne nei zapomnij o prywatnej limuzynie IP: *.15-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.07, 12:55
        koniecznie najepszy hotel w miescie. oczywiscie EU msui za wszystko zaplacic.
        po to jest co nie?

Serdecznosci
        PD

• Gość: kttosia na chwile nie zapomne IP: 80.51.167.* 07.03.07, 13:10
          szanowny pawiu dzięki ogromne że mi przypomniałes o limuzynie ;-) (a w którym
          miejscu statutu o tym pisza ? ;-) )
          • Gość: pav de max Re: nie zapomne IP: *.15-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.07, 13:38
            nie watpie, nei znam statutu ale nei watpie, ze tam sie palci za wszystko pzoa
            praca. Ale jest byly,a byly wiadomo! zna statut ;)

Serdecznosci
            PD
            • byly_eurokrata Re: nie zapomne 07.03.07, 14:01
              ja przyjechalem do pracy economy, bilet byl za jakies 120 euro, zabralem ze
              soba jedna trobe i koniec.
              Przeciez w pracy zawsze sa jakies polskie epsy, ktore jada samochodem do
              Polski, 2 razy sie zabralem i poprzywozilem sobie reszte potrzebnych rzeczy,
              bez billingowania epso za koszty przejazdu

A tak generalnie, to nie ja jestem specjalista od pytan egzystencalnych
              typu "czy placa za bilet na autobus z zaventem do centrum miasta"....
              • Gość: pav pytajnik Re: nie zapomne IP: *.15-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.07, 19:12
                > A tak generalnie, to nie ja jestem specjalista od pytan egzystencalnych
                > typu "czy placa za bilet na autobus z zaventem do centrum miasta"....

panie byly, nie znasz calego statutu na pamiec? nie wierze nie badz taki z
                pewnoscia jest cos co mwoi o zwrocie za autobus z Zaventem ;)

Serdecznosci
                PD
          • epska_zenobia Re: nie zapomne 07.03.07, 14:52
            a jak jest limuzyna to koniecznie czarna, telewizorek, jakis latex zamiast
            skóry, a fryzjer to wiadomo;)
            • Gość: pav ostrzyzony Re: nie zapomne IP: *.15-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.07, 19:13
              zenobio idziesz pdo wlos ! chyba potrzeby ci fryzjer...
              A fryzjer wiadomo.

Serdecznosci
              PD
    • epsotek Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business 07.03.07, 15:42
      Ja tez lecialem biznes klasa i wyszlo to taniej niz jakbym doplacal za nadbagaz.
      I nikt nie robil zadnych problemow (no, moze poza ludzmi, ktorzy by woleli bym
      do pracy chodzil codzinnie w tym samym podkoszulku). Zwrot kosztow przyszedl
      przelewem na konto. Wiec mozecie nie miec watpliwosci, ze mozna i jest to
      normalne. Przy okazji mozna wziasc garnitur/garsonke do kabiny i powiesic w
      specjalnej szafce.

Aha. Kasa na hotel tez bedzie przelana razem z pieniedzmi za bilet
      • Gość: gosia Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: 193.188.253.* 07.03.07, 16:41
        jaka kasa na hotel? przy podejmowaniu pracy cos dostaniemy na hotel?
        • epsotek Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business 07.03.07, 22:44
          No troszke ubarwilem z tym hotelem. Po przyjezdzie (jakies dwa/trzy miesiace)
          przyjdzie na konto zwrot kosztow za bilet lotniczy i dodatek zwiazany z podroza,
          co to nie wiem co to jest wiec nazwalem "na hotel". Tak wiec na pasku plac
          pojawiaja sie dwie dodatkowe pozycje, przy czym jedna (Tr.ex.app.) jest zalezna
          od ceny kupionego biletu wiec jest to zapewne zwrot jego kosztow a druga
          (Tr.ex.pl.orig.) jest taka sama dla wszystkich i jako, ze z niczym mi sie jej
          nie udalo polaczyc (moze ktos wie na/za co to?) wiec uznalem, ze jest jak
          znalazl na koszt hotelu przez pierwsze dwa dni.
      • kttosia dzieki epsotek 07.03.07, 18:43
        jak zawsze konkretnie i na temat :-)

mam jakies 30 par butow wiec nawet jak tylko polowe wezme to nie zmiesciłabym
        sie w normalnym bagazu ;-) ( a teraz odezwie sie zapewne paffnocom i powie że ma
        40 ;-) )
    • Gość: EU podatnik Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: *.cec.eu.int 07.03.07, 16:51
      Rozumiem ze po wykorzystaniu korzysci bagazowych plynacych z business class,
      nie wykorzystasz dodatkow przyslugujacych na przeprowadzke...?
      A moze sie myle..?
      • Gość: gosia Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: 193.188.253.* 07.03.07, 16:59
        myslisz, ze ci to ulzy w podatkach? a tak na marginesie to nie wykorzystam,
        • Gość: EU podatnik Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: *.cec.eu.int 08.03.07, 16:04
          moze i nie ulzy, ale liczy sie podejscie. Wkurza mnie ze poczatkujacy
          funkcjonariusze nastawiaja sie od samego poczatku na jak
          najwieksze "wycyckanie" instytucji.
          Jest to postawa typowo roszczeniowa (vide PRL) i jedynie utrwala negatywne
          stereotypy o nas.
          Odezwa sie glosy ze starzy funkcjonariusze tez szastaja unijna kasa, ale nie
          tedy droga. Wstyd.
          • Gość: gosia Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:11
            nie odczuwam wstydu i nie widze w tym postawy roszczeniowej, to nie ja
            wymyslilam takie a nie inne zasady, zwroty i dodatki, funkcjonuja juz od wielu
            lat, nikt tu Ameryki nie odkrywa, jezeli naleza sie wszystkim, to i nowym
            funkcjonariuszom,
          • kttosia Szanowny EU Podatniku 08.03.07, 17:40

Pozwol ze Ci wyjaśnię geneze mojego pytania. Spytałam o ten bilet bo wydawalo mi
            się ze jest jakis bład w statucie, skoro jednak jest jak jest należy zalozyc ze
            statut został stworzony w sposób racjonalny i ze taki a nie inny zapis ma czemus
            służyć.
            Bilety nawet w klasie biznes można kupic za 2000 zł, mam nadzieje ze nie naraze
            budżetu EU na zbyt wielki uszczerbek kupując takowy.
            Poza tym nie mam potomstwa i dzieki temu nie będę naciągać budżetu na wydatki
            związane z ich szkoleniem czy urlopem macierzynskim, czy teraz darujesz mi ten
            bilet? ;-)
      • byly_eurokrata Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business 07.03.07, 17:05
        ty podatnik, nie ma to jak precyzyjna dyskusja

Nie ma czegos takiego jak DODATEK na przeprowadzke, jest tylko zwrot kosztow za
        przeprowadzke, z reguly na podstawie rachunku firmy spedycjynej

poza tym moze nam wyjasnisz w jaki sposob - nawet biznesklasa - mozna przewiezc
        meble z miejsca zamieszkania do miejsca zatrudnienia? Chyba ze masz meble z
        klockow lego
        • Gość: pav z ikei Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: *.15-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.03.07, 19:34
          meble - zlezne sa od kontextu kulturowego. W niektorych klimatach i kulturach
          wystraczy wiadow i mata. A to w samolocie spoko przewieziesz.

Serdecznosci
          PD
        • Gość: olo Re: podjęcie zatrudnienia bilet lotniczy business IP: 80.246.106.* 08.03.07, 14:12
          inna sprawa, ze przeprowadzka moze kosztowac 1000 eur a moze kosztowac 15000
          eur. ci co biznesem leca, pewnie biora jak najdrozsza. :D j/k

a tak na powaznie, to sadze ze to troche glupi przepis. przydaloby sie
          ustalic "sufit" rowniez dla tych wydatkow. pewnie, ze podatnikowi nie ulzy ale
          instytucjom jako takim tak.
    • epspat Z igły widły 08.03.07, 18:17
      Bilet klasy business fully flexible, oczywiscie w jedna strone kupiony dzisiaj na 15 kwietnia, czyli troche z ponad miesiesiecznym wyprzedzeniem, w Brussels Airlines kosztuje 945,56PLN! I kto tu mowi o naciaganiu instytucji? Przeciez to jakies groszowe sprawy! Pozdr ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka