Dodaj do ulubionych

EPSO/AD/94/07 - Communication

IP: 213.154.93.* 20.05.07, 14:50
Waham sie czy przyjechac na egzamin EPSO/AD/94/07 - Information,
Communication and Media - musialabym przyjechac do Brukseli z bardzo daleka,
nie mieszkam w Europie.

Czy myslicie ze eligibility bedzie sprawdzana bardzo restrykcyjnie? Na
przyklad co z osoba ktora nie ma co prawda dyplomu z dziedzin wymienionych w
konkursie, ale za to dyplom pokrewny zdobyty na wydziale Dziennikarstwa i
Nauk Politycznych?

Dzieki z gory, musze sie zdecydowac na zakup biletu bardzo szybko!
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: EPSO/AD/94/07 - Communication IP: *.access.telenet.be 20.05.07, 15:27
      Kto nie probuje ten nie ma........Napewno obecnie wymagania sprawdzaja
      dokladnie-np moje 3 kolezanki z pracy odrzucono za brak doswiadczenia,jednak po
      odwolaniu sie 2 ida dalej
      • Gość: ja Re: EPSO/AD/94/07 - Communication IP: *.62-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.05.07, 15:41
        no wlasnie, moj maz tez ma podobny dylemat, posiada dyplom z dziennikarstwa i
        nauk politycznych, wybiera sie na ten egzamin, ale obawia sie, ze zostanie
        odrzucony, gdyz EPSO, ze wzgledu na ogromna liczbe zgloszonych (ok. 11.000
        kandydatow) bedzie bardzo restrykcyjnie oceniac dyplomy. Dlatego na Twoim
        miejscu podeszlabym do egzaminu, ale co do szans, to trudno na tym etapie je
        okreslic...

Aga
        • Gość: dianette Re: EPSO/AD/94/07 - Communication IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.07, 18:06
          ja tez ide. Nie mam wprawdzie dyplomu w tej dziedzinie, ale dosiadczenie .
          Zawsze mozna sie potem odwolac od decyzji, a poki co to najpierwsz trzeba zdac
          preselekcje, a konkurencja jest ogromna.

Zycze wszystkim powodzenia
    • Gość: mika Re: EPSO/AD/94/07 - Communication IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 19:04
      Wlasnie przegladalam watki pod katem uczestnikow tego naboru, ciesze sie, ze
      jest tu kilka osob :) Kiedy zdajecie i gdzie?
    • Gość: aimart Re: EPSO/AD/94/07 - Communication IP: *.clientes.euskaltel.es 27.05.07, 21:54
      W sumie sama musisz ocenic czy warto czy nie wybrac sie na egzamin. Ja na Twoim
      miejscu nie rezygnowalabym jednak tylko ze wzgledu na profil studiów. To bardzo
      szeroka dziedzina i w kazdym kraju kierunkowe studia inaczej sie nazywaja choc
      w sumie chodzi o to samo. Ja tez studiowalam cos innego ale pracuje w tej
      dziedzinie. I mam w pracy chyba przynajmniej 5 osob z roznymi dyplomami chociaz
      studiowaly to samo, tyle ze na roznych uniwersytetach. Wiec nie moga sie tak
      bardzo czepiac.
      Mysle, ze jest (a przynajmniej powinno byc) o wiele wazniejsze to co umiesz,
      jakie masz doswiadczenie, zainteresowania a nie nazwa wydzialu. Jesli uwazasz,
      ze masz wiedze, nie rezygnuj.

Na wszelki wypadek zaplanuj sobie wycieczke do Europy z wizyta w Brukseli
      akurat w dniu egzaminu ;-)
    • Gość: nn Kto nie probuje ten nie ma IP: *.Red-83-50-80.dynamicIP.rima-tde.net 28.05.07, 00:01
      E tem daleka. Senegal to jeszcze nie koniec swiata. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka