Dodaj do ulubionych

materialy do nauki flamandzkiego

IP: 80.200.248.* 08.06.07, 11:19
kosztowaly mnie ponad 100e, chce za nie 50. Super materialy do nauki ktorych
nie kupisz w sklepie. Sa to materialy z rocznego kursu CVO od 1 do 8 modulu.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/603cd4018341aa19.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca94501c1caa0086.html
Obserwuj wątek
    • Gość: bruksela Re: materialy do nauki flamandzkiego IP: 80.200.248.* 08.06.07, 11:42
      moj email: grzesiooo@skynet.be
      lub gadu: 1580588
      • Gość: Sofi chcialam zauwazyc ze slownik IP: *.cec.eu.int 08.06.07, 11:49
        ktory jest na zdjeciu zawiera sporo bledow, powstal chyba w latach 60. i jest
        odradzany przez wykladowcow niderlandystyki we Wroclawiu (jesli mi nie
        wierzysz, mozesz potwierdzi te informacje na forum Belgia-Polska, tam kilka
        osob ten wydzial skonczylo).

Sama poslugujac sie tym slownikiem probowalam kupic w sklepie wiatrowke
        zapinana na suwak. Po czym okazalo sie ze to co widnieje w slowniku to suwak,
        ale logarytmiczny.

Z kolei ksiazeczke 'zo gezegd' dostaje sie na dotowanych przez gminy darmowych
        kursach niderandzkiego. Pokrywa mniej wiecej poziom 1 i 2 kursow komisyjnych.

Sorry za antyreklame, ale nie lubie wciskania kitow.

A jak ktos chce sie nauczy podstaw to polecam stronke:
        www.margoo.be/margoo/index/
        • kasiabru Re: chcialam zauwazyc ze slownik 08.06.07, 12:16
          to jest moja nauczycielka z VUB :-)

Dostala jakas nagrode za te stronke nawet.

pozdrowka!
        • anbxl Re: chcialam zauwazyc ze slownik 08.06.07, 12:33
          Sofi ja czytajac ten post chcialam napisac to samo........bo kursy
          niderlandzkiego w CVO I nie tylko sa fundowane przez VG (czasem trzeba oplacic
          kopie),a ksiazki i pomoce dydaktyczne dostaje sie darmo lub za min oplata
          • Gość: kpt Re: chcialam zauwazyc ze slownik IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 08.06.07, 12:44
            potwierdzam. kurs CVO dla poczatkujacych (VUB) to koszt 25e/semestr i w te cene
            sa wliczone syllabusy, o ktorych mowa.

pzdr
        • Gość: paw surpryzed zocha ! IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 13:19
          masz kuertke z suwakaim ilogarytmicznymi? wiedzielm, ze ejstes oryginalna ale
          nei przeginasz ? ;o)

Serdecznosci
          PD
          • sofi75 nie mam, bo juz niemodna ... moze w latach 08.06.07, 15:50
            60. jak powstawal ten slownik, to tak ludzie mieli ;)

pozdrowionka WEowe
            • Gość: paw wieczorowy Re: nie mam, bo juz niemodna ... moze w latach IP: *.9-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 18:01
              paw odzdrawiam zyczaj ch.. weekendu - po flamocku oczyiwscie

• Gość: bruksela Re: chcialam zauwazyc ze slownik IP: 80.200.248.* 08.06.07, 17:36
          to jest wydanie 12 z 2004 roku
          napisany przez Nico Martens i Elke Morciniec. Wydany po raz 1 szy w 1977 roku.
          Ja bledow nie zauwazylem. Najpierw sprawdz dokladnie, a nie pisz glupot.
          Jesli chodzi o materialy pozostale to sa one platne, a kurs jest darmowy w CVO,
          przynajmniej mi tak mowiono w Everna.
          • Gość: Sofi Moze trzeba chociaz troche znac jezyk zeby IP: *.253-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 18:12
            bledy zauwazyc, co?
            • Gość: anbxl Re: Moze trzeba chociaz troche znac jezyk zeby IP: *.access.telenet.be 08.06.07, 18:44
              Ale CVO jest placowka pol panstwowa i takie drogie ksiazki......Kogo na to
              stac??? Jak tam czesto chodze ci co sa w OCMW albo na bezrobotnym. Wiem,ze tu
              na forum zagladala nauczycielka polskiego w CVO (chyba z Antwerpii)pewnie ona
              wie lepiej jak to dziala
              • Gość: paw Re: Moze trzeba chociaz troche znac jezyk zeby IP: *.9-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.06.07, 19:28
                mowisz o epsce zenobii?

Serdecznosci
                PD
        • Gość: Texas Re: chcialam zauwazyc ze slownik IP: 88.147.22.* 09.06.07, 14:30
          > Z kolei ksiazeczke 'zo gezegd' dostaje sie na dotowanych przez gminy
          darmowych
          > kursach niderandzkiego. Pokrywa mniej wiecej poziom 1 i 2 kursow komisyjnych.

Do tej pory kurs byl darmowy, a za ksiazke (obejmujaca dwa semestry) placilo
          sie 20 EUR.
          Obecnie nie jest wiadomo czy te kursy beda dalej dotowane przez gmine.
          Jezeli nie, wowczas cena ksiazki pozostaje przy 20 EUR, a kurs bedzie platny od
          30EUR (bezrobotni) do 50 EUR (studenci, wlasna dzialalnosc gospodarcza itp.).
          Czyli roczny kurs wyniesie 50-80 EUR. Ale i tak warto:)

Pzdr:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka