jesse7 19.07.07, 22:18 Witam wszystkich obecnych, Tak z ciekawości, czy ktoś z Unii się już do was zgłosił?? Jeśli tak to czy tylko jeden Unit czy już trochę więcej? Ja nic tylko czekam i czekam z niecierpliwością... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc zglosil IP: *.cec.eu.int 20.07.07, 09:43 ale podejrzewam ze najpierw dzwonia do tych osob ktore juz sa w brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 20.07.07, 13:37 Do mnie zgłosiły się dwa. Ale po telefonie i wymianie mejlowej na temat tego czy jestem dalej zainteresowana na razie cisza. Czekam na "oficjalne zaproszenie". Ciekawe ile to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:42 nie jestem w Brukseli, a z 7 unitów już dzwonili i się pytali czy mogą zapraszać na interview, a dziś dostałam właśnie potwierdzenie siedmiu spotkań. Huraa! I, podkreślam - nie jestem "znajomą króliczka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:20 a w ktorej merit group jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 11:35 w mg 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.adsl.alicedsl.de 21.07.07, 13:17 a jaki jest twoj glowny jezyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:31 angielski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:58 a czy to prawda, ze osoby z poszczegolnych merit groups przypisane sa do poszczegolnych instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 15:39 Nie wiem jak to się ma do merit groups, ale kiedyś na tym forum podano kontakt do jednej osoby w Departamencie, gdzie planują zatrudnienie sekretarek. Ta osoba wyjaśniła mi, że instytucje sobie nas "przypisują" - ale nie powiedziała od czego to zależy, (chyba każda z instytucji stara się wybrać sobie osoby według ich CV, ale przecież wiemy, że ci co już pracują u nich mają pierwszeństwo niekoniecznie ze względu na CV) i to "przypisanie" po trzech miesiącach, jeśli w tym czasie nikt nie zaprosi takiej osoby na interview, zostaje zdjęte i pozostałe instytucje wtedy mogą taką osobę zapraszać. Tak, że to chyba nie zależy od MG tylko od CV.- w przypadku "nowych prosto z Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.07, 17:05 Czy ktos w miedzyczasie dostal jakies propozycje? Bo u mnie niestety nic ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:47 u mnie rowniez dalej cisza. pozostaje cierpliwie czekac, w koncu sa wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 24.07.07, 16:50 Pewnie tak, ale jak mnie to czekanie dobija! No cóż, podejrzewam, że jak chce się pracować w B. to trzeba nauczyć się cierpliwości. W końcu dlatego się zgłosiłam, żeby uciec od tego warszawskiego wyścigu ;-) Na wszystko jest czas, no nie? Zgłosili się do Was a potem cisza jeśli chodzi o oficjalne zaproszenie na rozmowę, czy w ogóle nikt się nie kontaktował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Do osób po AST/23 IP: 80.246.106.* 24.07.07, 17:57 chcialem tak tylko dla uspokojenia (badz zdenerwowania) powiedziec, ze nie ma co liczyc na nagly wysyp ofert. wykorzystywanie list moze potrwac i ze 2 lata (jak nie wiecej) wiec sie nie nerwujcie juz tak na starcie. beda tacy co za 3 miesiace zaczna i tacy, co poczekaja te 2 lata... tak to juz jest. pozdrawiam i zycze szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unijka Re: Do osób po AST/23 IP: *.151-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.07.07, 19:31 Sa miejsca w DG Relex. Piszcie do rensje.teerink@ec.europa.eu - dla francuskojezycznych lub rita.mecseki - angielsko szukaja sekretarek po konkursie z Nowych krajow! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 25.07.07, 10:55 Dzięki. Już do mnie napisali e-mail. Po ustaleniu mojej gotowości i informacji, że wrócą z official arrangements, nic się od dwóch tygodni nie dzieje. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:06 taaaak? a to dziwne, bo do mnie napisali, ze ze wzgledu na zlozone procedury administracyjne nie mogą obecnie korzystac z list AST/23/06 Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 25.07.07, 12:18 To może do mnie nie dotarło. :-) W co ja się wpakowałam he he! Procedury! Dobrze, że mam spokojną pracę tutaj, ale mimo wszystko człowiek chciałby się rozwijać i długość konkursów i procedur B. jest dobijające Odpowiedz Link Zgłoś
unionista Re: Do osób po AST/23 25.07.07, 13:14 Potwierdzam. Ja także napisałem do RELEXu i odpisano mi w uprzejmej formie, że nie mam im głowy zawracać i że na razie nie planują zatrudniania AST z list rezerwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 IP: 82.177.111.* 25.07.07, 13:17 He he! Za dwa lata, to ja już muszę dzieci rodzić :-) coby obywateli Unii przybyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 IP: 82.177.111.* 26.07.07, 11:36 Jakieś nowe wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
naufragio Re: Do osób po AST/23 26.07.07, 12:05 mhmm..zupa zimna czekamy na przypisanie przynajmniej Ja Unfortunately, I cannot consider your application since in the reserve list of competition EPSO/AST/23/06, you are not "allocated" to the Commission ( for the time being, there is "green for no Institution " flag in front of your name, instead of a "yellow for Commission" one).I wish your situation would evolve pretty soon.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 IP: 82.177.111.* 26.07.07, 12:25 O maj gad! Co za dziwactwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
naufragio Re: Do osób po AST/23 26.07.07, 12:33 nie dziwactwa tylko zarzadzanie listami rezerwowymi -chyba ERL. W czerwcu byl na forum link do manuala eRL. Czyli nie-ma-to-tamto, cza czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Do osób po AST/23 IP: 82.177.111.* 26.07.07, 13:17 No tak, ale do mnie sami się odezwali. Pomylili się? Nie znają procedur sami? Czy może ja jestem do Commission przypisana? Jeśli chodzi o czekanie, to gość potrzebuje kogoś od września. Ja też wolałabym wiedzieć na czym stoję, ale jak czekamy to czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.07, 14:05 ten link niestety (juz?) nie dziala. czy ktos moglby pokrotce zreferowac, w czym rzecz? od przeszlo tygodnia czekam na odpowiedz epso, kiedy pojawia sie listy rezerwowe... ale czy poprzedni post oznacza, ze kazdy z nas juz jest gdzies przypisany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:11 dziwne dlaczego Cie nigdzie nie przypisali. ja dostalam informacje, ze przydzielili mnie do EKES-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.07, 14:34 od kogo dostales te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ponownie Re: Do osób po AST/23 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.07, 14:01 hej, ponawiam zapytanie, od kogo dostales / dostalas informacje o swoim przypisaniu? bardzo mnie to nurtuje - bo ja swojego nie znam, a epso ignoruje moje maile... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:44 juz odpowiadam - napisalam na adres ktory podali w pismie informujacym o wynikach konkursu (jest na samym dole, laureates cos tam cos tam). troche to trwalo, ale w koncu dostalam odpowiedz od bardzo milej Pani Naima.AMMAMA@ec.europa.eu Moze sprobuj napisac do niej bezposrednio, pewnie bedzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc dziekuje Re: Do osób po AST/23 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.07.07, 15:30 super, napisze zaraz! dzieki raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
monachijka Re: Do osób po AST/23 02.08.07, 18:58 jestem przypisana do parlamentu - czy to dobra czy zla nowina? czy ktos wie o wakatach tamze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez gosc Re: Do osób po AST/23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:12 no i jeszcze taka informacje dostalam: The institutions who has assigned you has 3 months maximum to go through the all recruitment process (interview, etc...) The next assignment will be only done when the institution who has assigned you now has released you from his assignment. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata electronic reserve list 26.07.07, 14:30 w watku o przypisywaniu tlumaczy pare miesiecy temu ktos podal linka do strony epso, skad mozna sobie sciagnac dokument "Manual eRL" (electronic Reserve List). To dzielko ma 30 stron i tam szczegolowo jest opisany caly proces przypisywania, blokowania itd. kandydatow. Nie chce mi sie teraz szukac w tym starym watku tego linka, ale przez archiwum na pewno mozna to bedzie znalezc. Wtedy bedzie mniej gdybania a wiecej konkretow. Odpowiedz Link Zgłoś
naufragio Re: electronic reserve list 26.07.07, 14:38 link jest tu europa.eu/epso/documents/manuel_erl.doc Zeby bylo przejrzysciej manual jest z uobrazkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do oczekujących na ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:42 po telefonach trzeba sprawdzać na bieżąco maila, którego im się podało. Od pierwszej rozmowy telefonicznej, w której powiedziano mi, że przystępują do uruchomienia procedury zaproszenia mnie, po około trzech tygodniach dostalam mailem zaproszenie. Medical na 19 IX. Podobno, nie było wcześniejszych terminów. Ciekawe, czy ktoś z Was też został umówiony na ten dzień? A może komuś udało się dostać wcześniejszy termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: do oczekujących na ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:23 Mam pytanie, czy jeśli się dostanie zaproszenie do Brukseli i potem do Luksemburga, to trzeba dwa razy przejść badania medyczne? Odpowiedz Link Zgłoś