Gość: aisa IP: *.zce.szczecin.pl 25.07.07, 11:08 czy ktos zdawal cast 27 dla tlumaczy? Moim zdaniem bylo za malo czasu na verbale a co Wy o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ojej Re: cast 27 IP: *.3-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.07.07, 11:33 co jak co ale chyba verbale dla tlumacza to podstawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: cast 27 IP: *.oami.europa.eu 25.07.07, 11:50 to cwiczenie na tym wlasnie polega. przeciez te pytania (i verbale i numericale) to nie sa jakies strasznie skomplikowane, nie wymagaja zadnej wiedzy, poza umiejetnoscia czytania (verbale) i liczenia (numericale). jedyna trudnosc to wlasnie 'time management'. wyrobic sie w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: cast 27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:48 ja zdawalam, ale przy cast 25. a mieliscie juz test z tlumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ulla0810 Re: cast 27 25.07.07, 13:50 jesli dobrze pamietam, wyniki beda dopiero we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
ulla0810 Re: cast 27 25.07.07, 13:48 jestem po tescie dla tlumaczy niemieckich 37/05, tam mialam mnostwo czasu na werbale, i szczesliwie sie dostalam w koncu na liste rezerwowa, test byl na pismie, i mysle, ze z tych 34 pytan tylko zawalilam dwie. Miedzyczasie staralam sie w AD94/07, tam na werbale na komputerze juz bylo mniej czasu, ale ledwo ledwo zdazylam. Ale przy CAST 27 na ostatnie trzy, cztery pytania musialam odpowiadac na oslep. Strasznie malo czasu. W CAST 27 juz nie licze na nic. Pytania europejskie tez byly po czesci podstepne, byly dwa pytania, ktory odniosly sie do jakies umowy, dokladnie podano paragraf a nigdy o tej umowie przedtem nie slyszalam. Bylam za kazdym dalszym tescie jeszcze bardziej niemile zaskoczona. Wiec tak, bylo malo czasu, teksty dlugie i do kazdego pytania inny tekst na osiem, dziewiec linijek. Badzmy jednak dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: cast 27 25.07.07, 14:14 > czy ktos zdawal cast 27 dla tlumaczy? Ano. > Moim zdaniem bylo za malo czasu na verbale a co Wy o tym sadzicie? Relatywnie mało. Ale wynik stuknąłem dość wyśrubowany. Tylko na strojeniu fortepianu się zafortepianiłem. Odpowiedz Link Zgłoś