Gość: ciekawy IP: *.cec.eu.int 12.09.07, 17:27 czy zaczely sie juz ustne? jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Muminek Re: ustne 60/06 prawnicy IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 13.09.07, 16:32 Podciagam, sam jestem zainteresowany, ale, ni widu, ni sluchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus Re: ustne 60/06 prawnicy IP: *.maast1.lb.home.nl 15.09.07, 22:00 kochani, podzielcie sie wrazeniami! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus ja juz po IP: *.maast1.lb.home.nl 21.09.07, 00:16 wrazenia pozytywne, komisja bardzo mila, pytaja o wszystko, sa zarowno pytania o wiedze jak i na wykazanie sie mysleniem i argumentacja. atmosfera bardzo mila i przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ja juz po IP: *.gdynia.sr.gov.pl 21.09.07, 07:40 hej, dzięki za info, ktoś wreszcie się zdecydował przełamać nasz impas. Idąc za ciosem, mógłbyś podać wiecej konkretów? czy moze pamiętasz jaki jest rozkład komisji? czy tak jak u ekonomistów jest też "bad guy"? czy zwracają uwagę na aktualności, czy też na konkretną wiedzówkę - (w szczególności na ukochane przeze mnie orzecznictwo?;-)) Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia Re: ja juz po IP: 194.181.0.* 21.09.07, 08:11 W mojej komisji wszyscy byli bardzo mili, pytania różne- oczywiście pytają o orzecznictwo, również najnowsze, także radzę ogladać Euro News. Przechodzą od ogółów do szczegółów- zwłasza jaśli widzą, że ktoś nie bardzo się orientuje. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ja juz po IP: *.gdynia.sr.gov.pl 21.09.07, 09:21 no to fajnie, a korzystając z okazji, to z jakiej działki pytania dominują: konkurencja, odpowiedzialność państwa czy może związane z cv? zadają pytania z cyklu multi-kulti (dużo?), czy też nie? i co z prezentacją? dużo czasu u ciebie na nią przeznaczyli? Sorry że tak indaguję, ale jesteście pierwszymi osobami które się odezwały z naszej jakże uroczej działki za co jestem niezmiernie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus Re: ja juz po IP: *.maast1.lb.home.nl 21.09.07, 14:46 nie ma zadnej prezentacji tylko jedno pytanie o szczegol z cv i od razu maglowanie. pytan z multikulti nie mialem, moze dlatego ze od dawna pacuje w takim srodowisku. jedna panienka czyta kazus i kaze go rozwiazac (moj byl z freedom of establishment). rzeczywiscie zadaja dodatkowe pytania jak widza ze sie ktos pogubi, co niestety bylo moim udzialem. pytaja o aktualnosci (traktat reformujacy), rzeczy typowo prawnicze (procedury przed ecj, rola komisji). a na koniec zapytali sie mnie czy jestem dumny ze jestem polakiem. wszyscy sa bardzo bardzo mili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia28 Dzieki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.07, 09:21 Wielkie dzieki za te relacje. Moze kilka przykladowych pytan, cos co was zaskoczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. wrażenia IP: *.aster.pl 22.09.07, 01:00 ja bym dorzucił, że o CAPie warto wiedzieć orzecznictwa w ogóle nie miałem, po prostu podawałem konkrety (jak wiedziałem, choć w zasadzie nie musiałem ani razu lać wody- nie było czasu) było pytanie o wydarzenia bieżące, ale pytanie było tak sformułowane, że nie trzeba było nic w tym zakresie wiedzieć - trzeba było mieć jedynie swoje zdanie na temat zdarzenia opisanego przez pytającego. nie miałem kazusu - tylko podaną sytuację faktyczną, która posłuzyła jako wstęp do wypowiedzi na temat jednego z działów competition law. oczywiście pytania o cv ogólnie wrażenia ok, bo poradziłem sobie jakoś (a przynajmniej mam takie wrażenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia28 Biezace wydarzenia... IP: 134.102.198.* 22.09.07, 10:42 Jakies przykladziki.... A co miales/as z multi-kulti? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: wrażenia IP: *.chello.pl 22.09.07, 10:43 ja się dołączam, podziękowania zarówno dla L. jak i dla milhausa za informacje. Xenia, kiedy ty idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia28 do miki IP: 134.102.198.* 22.09.07, 11:29 Ja mam na 22.10 (j.niemiecki), pewnie z tlumaczem symultanicznym Martwie sie strasznie o orzecznictwo, szczegolnie to z ostatnich lat. Poza tym przygotowania ida jako tako, poczytuje zarowno literature jak i internet. Jak u ciebie mika, no i na kiedy? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mika047 Re: do xenii 22.09.07, 13:14 Ja nieco wcześniej 18.X i angielski. Przygotowania na razie tak sobie utknęłam w konkurencji i za chińskiego boga nie mogę z tego wyjść. Zaczęłam też podczytywać najnowsze orzecznictwo i euractiv. do innych gazetek o tematyce unijnej raczej nie mam dostępu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhaus pytanie IP: *.maast1.lb.home.nl 22.09.07, 12:43 czy wiecie moze ile osob dostalo sie na ustny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ustne 60/06 prawnicy IP: *.cec.eu.int 25.09.07, 17:59 jak idzie? dalej mili? nowy zestaw pytan? Odpowiedz Link Zgłoś