Gość: epson IP: *.cust.tele2.be 22.10.07, 13:08 jak tam pierwsze wrazenia z ustnych EPA????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cust.tele2.be 23.10.07, 12:37 Dolaczam sie do pytania. Czy ktos zawal juz wczoraj albo dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 25.10.07, 09:12 nikt jeszcze nie zdawal??? moze sie podzielicie wrazeniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 25.10.07, 09:53 Wiadomo,ze sa osoby,ktore juz zdawaly, ale w EPA konkurencja jest tak duza, ze nikt sie nie wychyla. Tak jakby to mialo cos zmienic. Ci,co maja odpasc,i tak odpadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 29.10.07, 16:03 Ja nie zdawałam na EPA tylko na prawo, ale siedziałam w sali z osobami, które zdawały w tym samym czasie egzamin na EPA. Podobno Komisja zadaje sporo pytań z HR, oprócz pytań dot. instytucji i wydarzeń bieżących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ustne EPA 60/06 IP: *.186-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.11.07, 20:33 Czy rzeczywiscie nikt sie nie podzieli wrazeniami z ustnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ustne EPA 60/06 IP: 88.207.187.* 02.11.07, 14:31 wyglada na to, ze nie no to sie porobilo, ale rywalizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
sylhla33 Re: ustne EPA 60/06 04.11.07, 00:10 no właśnie...podzielcie się doświadczeniem! Ja zdaję dopiero w połowie stycznia... dzięki i powodzenia! s Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz78xp Re: ustne EPA 60/06 04.11.07, 08:28 ja tez zdaje w styczniu, ale uwazam, ze nikt wrazeniami nie powinien sie dzielic. skoro konkurujemy miedzy soba, to niby dlaczego my mielibysmy miec lepsza pozycje wyjsciowa niz ci, ktorzy zdaja teraz? usiadzcie na dupie ludzie i sie przygotowujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: ustne EPA 60/06 IP: 88.147.35.* 04.11.07, 10:56 wreszcie jakis glos rozsadku. szkoda tylko ze nikt nie zrozumie tego co napisales. idea wszechogarniajacej pomocy nawet kosztem utraty wlasnej szansy na fajna robote jest jak komunizm. juz myslisz ze sobie z nia poradziles a tu znow wylazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksa Re: ustne EPA 60/06 IP: *.28.95.18.coditel.net 04.11.07, 19:29 Bo widzisz jak to jest. Niektorzy licza na troche szczescia. Kolega zdawal z ekonomi. Ogolnie to mocny w niczym nigdy nie byl i sam sobie z tego doskonale zdawal sprawe. Doszedl do ludzi ktorzy zdawali przed nim. Opracowal ich pytania nauczyl sie. Wiekszosc pytan dostal takie same i teraz jest na liscie:))) Teraz kombinuje zeby dostac posadke AD ale taka gdzie nie musi za duzo sie produkowac czy byc kreatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: ustne EPA 60/06 05.11.07, 11:20 To niech ktos przynajmniej powie, czy byly pytania z HRu 'unijnego' (Staff regulation i przyleglosci) czy HRu 'ogolnego' (slynne juz 360 degree assesment, SMARTy, RACERy i inne takie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ustne EPA 60/06 IP: 213.246.254.* 05.11.07, 11:53 smarty i racery?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ustne EPA 60/06 IP: 213.246.254.* 05.11.07, 13:35 ok znalazlam odpowiedz. Moglbys podac jakies inne przyklady (zawarte w "etc.") i gdzie znajdujesz takie rzeczy, bo ja sie jeszcze nie spotkalam z takimi skrotami, inna sprawa ze dopiero ostatnio "zainteresowalam sie" hr-ami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 05.11.07, 14:52 >>>>inna sprawa ze dopiero ostatnio "zainteresowalam sie" hr-ami.. He he, to tak samo jak ja - na razie kupilem sobie ksiazke o HR, ale nie zaczalem jeszcze czytac (straszna cegla...), bo nie wiem czy mam sie spodziewac pytan dotyczacych spraw w niej zawartych. Co do SMART i RACER, to znalazlem je przypadkiem "zglebiajac" procedure dla AMP w moim DG. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.vie Re: ustne EPA 60/06 05.11.07, 17:28 a moze ktos moglby polecic jakis w miare przystepny podrecznik do HR? -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 06.11.07, 10:16 nie znam nikogo kto zdawał już w polskim konkursie, ale znam z kolei całkiem sporo osób z pozostałych krajów nowej dziesiątki, które we wrześniu i październiku zdawały administrację. nikt z nich nie miał żadnych pytań z teorii HR, nawet Staff Reg. nie było, a co najwyżej trzeba było rozwiązać tzw. praktyczną sytuację np. masz kolegę który jest konfliktowy i jak masz sobie z nim radzić, itp. w tych konkursach - choć dotyczyły ogólnie mniejszej ilości osób dopuszczonych do interview - ilość osób na miejsce była i tak dużo większa (2:1 lub nawet więcej). a poza tym nie rozumiem dlaczego akurat na EPA ludzie tak nabrali wody w usta... na innych konkursach (ekonomia, prawo) mam wrażenie, że ludzie się bardziej dzielili wrażeniami. a gadki o "wyjątkowej" konkurencji (max 205 osób na 145 miejsc) są chyba dość przesadzone. ja zdaję w grudniu i chętnie bym się podzieliła wrażeniami, ale z pewnością nie zrobię jeśli miałabym być pierwsza po tym jak rozmowy już będa trwały od dwóch miesięcy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kikibruksela Re: ustne EPA 60/06 06.11.07, 11:37 Kacha, mam wlasnie pytanie dotyczace komisji dla pozostalych krajow w dziedzinie EPA. Czy mozesz do mnie napisac na prv albo podac mi swoj email? Dziekuje z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 06.11.07, 11:51 Kacha,calkowicie sie z Toba zgadzam. niestety,ktos musi byc pierwszy. Ja mam egzamin za 2 tygodnie, ale tez nie mam ochoty uzewnetrzniac sie 'za friko'. Nie rozumiem,czemu nikt sie tu nie odzywa. Przaeciez konkurencja nie jest znowu taka duza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux_b Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 08.11.07, 10:37 niestety,ktos musi byc pierwszy. Ja mam egzamin za 2 tygodnie, ale tez nie mam ochoty uzewnetrzniac sie 'za friko' ....ale logika...przeciez sam(a) napisale(a)s, ze ktos musi byc pierwszy....wiec dlaczego nie TY???...zycze powodzenia na konkursie... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz78xp Re: ustne EPA 60/06 08.11.07, 11:22 Gość portalu: H napisał(a): > Przaeciez konkurencja nie jest znowu taka duza... No wlasnie. Konkurencja nie jest duza, ale jest. Ktos sie teraz podzieli wrazeniami i bedzie mial dobre samopoczucie i poczucie wszechogarniajacego kolezenstwa, ktos go poklepie na tym forum po ramieniu, podziekuje mu serdecznie i ze lzami w oczach, a w marcu ow samarytanin dostanie list zaczynajacy sie od slow "I regret to inform you...". Ci co go klepali po ramieniu beda sie starac o prace w instytucjach, a dobry samarytanin bedzie sobie cale zycie w brode plul. Bo byc moze to, ze sie podzielil wrazeniami nie mialo zadnego znaczenia dla tego, czy zdal czy nie. A byc moze mialo. Tak wiec mimo ze ja skorzystalbym duzo na tym, ze inni dziela sie wrazeniami, bo egzamin mam w styczniu, to mimo wszystko uwazam, ze powolywanie sie na kolezenstwo i solidarnosc w domaganiu sie od swoich konkurentow, zeby pomogli, wbrew wlasnym interesom i byc moze kosztem wlasnej kariery, wlasnie MNIE w zdaniu MOJEGO egzaminu, graniczy z moralna perwersja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ustne EPA 60/06 IP: 213.246.254.* 06.11.07, 13:28 to czytaj czytaj, kto wie kiedy nadazy sie kolejna taka okazja zeby ta ksiazka sie przydala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: ustne EPA 60/06 IP: 193.109.212.* 08.11.07, 11:56 ciekawi mnie, dlaczego ekonomisci dzielili sie swoimi pytanieami i wrazeniami po egzaminie, a epa nie chce? kto ma zdac i tak zda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: ustne EPA 60/06 IP: *.cec.eu.int 08.11.07, 12:26 bo moze ekonomisci nie mieli konkurencji, moze przeszlo mniej do ustnych niz mialo przejsc, a na EPA jest pewne, ze jest min. 205 osob Odpowiedz Link Zgłoś