Gość: olak73 IP: *.cec.eu.int 15.11.07, 13:48 czy jest tu ktos kto zdal oba pisemne ale za slabo zeby zostac zaproszonym na ustny? Ila mial punktow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: punkty Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 15.11.07, 13:56 trzeba bylo miec 30 pkt. aby przejsc do ustnego, czyli 2 pkt. ponad minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 15.11.07, 15:25 Nie ma pytan w stylu "prosze przedstawic swoje CV" tylko ostro ida ze szczegolowymi pytaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 15.11.07, 15:49 A to nie jestem zaskoczony - na eko bylo to samo, tzn. prosze nam cos o sobie powiedziec - ma Pan/Pani na to 3/5 minut - a potem jazda z pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.28.113.5.coditel.net 15.11.07, 16:24 A te szczegolowe pytania to jakie tak mniej wiecej? HR? Statut? Aktualnosci? Instytucje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 15.11.07, 16:33 u mnie bylo tak po 3 minutach przedstawiania sie pojechali z: traktaty mniej wiecej wszystkie cala polityka ochrony srodowiska wlacznie z konkretnymi programami operacyjnymi kawalki z regulacji finansowej procedury ustalania aktow prawnych jak pracuja komisje parlamentarne jaki cykl ma budzet juz po zatwierdzeniu jak sie robi zmiany na jakich podstawach roznorakie rozmowy i umowy miedzy eu a innymi krajami relacje eu a onz ostatnie debaty i pozycja eu w WTO na szczescie bylem nawet dobrze przygotowany a i jeszcze zapytali jakie eu wiadomosci dzis byly podawane w tv i w gazetach i czy uwazam ze byly podane w sposob objektywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.ip.fastwebnet.it 15.11.07, 17:02 kurcze, obiecalem sobie ze nic nie poweim na temat usntego, ale przedmowca mnie zagial. 3 miesiace bite wkuwalem polityki , instytucje i inne ciekawostki UE a tymczasem mnie sie pytali wyobraz sobie co by bylo gdzyby, ajk w koncu sie zapytali o polityke rolna to sie az ucieszylem ze w koncu cos znajommego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 11:51 nie wierze Ci Alojzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 12:05 Te 'kawalki regulacji finansowej' mi cos nie pasuja... No i te prace komisji parlamentarnych... Przeciez to jest tylko A5 do diabla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 12:18 Oczywiscie, to sie nie trzyma kupy. Chce mu sie ludzi postraszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candidate Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.28.97.45.coditel.net 15.11.07, 17:53 minuta-dwie na przedstawienie sie pozniej 30 min pytan w stylu co-by-bylo-gdyby, wszystko z HR (o ktorym pojecie mam bardzo mgliste) wiec impowizacja pelna. na koniec pare pytan o procedury i Council ogolnie najdziwniejsze interview jakie mi sie kiedykolwiek zdarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 14:54 skoro juz uchylilismy rabka tajemnicy to ja zdawalam w ubieglym tygodniu i TO BYLA MASAKRA. najwiecej pytan z HR "co by bylo gdyby" a jak juz z EU to taki kaliber ze sie chce uciekac. dobra rada dla zdajacych pozniej - nie przyjezdzajcie na egzamin, nic ciekawego!!! powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzamin w grudniu Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 15:00 to nie ma nawet 1 osoby ktorej by poszlo dobrze? ludzie nie zalamujcie mnie, bo ja jeszcze czekam prawie miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 15:08 To sie nie zalamuj, tylko sie UCZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 78.141.129.* 16.11.07, 15:36 no ale ze niby co tak ci uciekac kazalo, coz takiego strasznego moga pytac, duzo tych strasznych pytan bylo? a staff? a tak wogole to ile jest osob w komisji egz? zycze powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 15:52 wszyscy sa, 10 osob, tylko 2 osoby nie zadawaly pytan! moze jestem opozniona w rozwoju ale na przyklad na pytanie o international cooperation in the field of standardisation and eu role nie bylam bardzo rozmowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 16:03 Koszmar.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 12.12.07, 15:21 zgadza sie - KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 16.11.07, 16:29 Wiesz, na takie pytania znac odpowiedz (pelna) moze jedynie: - ktos kto sie zetkal z tematem np. w ramach pracy zawodowej, - szczesciaz, ktory akurat przypadkiem przeczytal dlugi artykul o tym Komisja doskonale o tym wie i dlatego jestem przekonany, ze nie oczekuja konkretnej i bardzo wyczerpujacej odpowiedzi specjalisty. Wiedzac, ze jest (bardzo) duze prawdopodobienstwo, ze osoba 'nie bedzie bardzo rozmowna' w tym temacie, Komisja oceni to jak gladko wybrniesz z pytania dotyczacego materii o ktorej masz mgliste pojecie. Oczywiscie odpowiedz w stylu: 'Nie wiem - ale odpowiedzi szukalbym przez google' nie bylaby za wysoko punktowana, ale mozna by pobredzic cos o miedzynarodowych standardach rachunkowosci, o jakis miedzynarodowych organizacjach zajmujacych sie standaryzacja. To tak na poczekaniu wymyslone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oda Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.120.25.45.dyn.user.ono.com 16.11.07, 21:07 Czy mogłabyś dać przykład pytania z HR typu "co by było gdyby"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 88.147.9.* 17.11.07, 09:39 co by bylo gdybys przechodzac korytarzem zobaczyla ze twoj kolega ma otwarte drzwi i spi na biurku??? madre i bardzo prawdopodobne wiec sprawdzenie jakbym sie zachowala w takiej sytuacji uwazam za wlasciwy element procesu oceny mojej przydatnosci na urzednika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 88.207.188.* 17.11.07, 14:07 hihi gdyby tylko tego typu pytania byly to nie ma sie czego bac :) zglupialam od tych waszych relacji, jednego przemglowali z unii a tu o spiacych kolegach .... zastanawiajace hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.170-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.11.07, 15:06 Mialam egzamin w zeszlym tygodniu i potwierdzam,ze zdecydowana wiekszosc pytan dotyczy HR i okolic. Jakies 80%, 15% to polityki UE,a 5% to CV. Egzamin byl dlugi,ciezki i w dodatku trudno stwierdzic,czy udzielane odpowiedzi sie komisji podobaja czy nie. Pytania HR sa dosc szczegolowe i jesli ktos nie jest insiderem w instytucjach,moze miec z nimi problemy. Trzeba uwazac na kazde swoje slowo,bo komisja dopytuje i drazy temat. Zupelnie nie potwierdzam lajtowej,przyjaznej atmosfery z innych konkursow. Tu jest bombardowanie pytaniami i nie ma,ze boli. Konkret po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 88.207.188.* 17.11.07, 16:53 komisja widze jest rozstrzelona bo pytanie o spiacego na biurku kolege nie wydaje mi sie ani pytaniem hr ani tym bardziej szczegolowym, heh lepiej juz nic nie wiedziec i sie brac po prostu do nauki bo tylko apopleksji mozna dostac, powodzenia jeszcze raz wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 213.246.254.* 19.11.07, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 213.246.254.* 19.11.07, 14:32 No to troche ulga ze inni maja podobne odczucia..egzamin chyba najdziwniejszy jaki mialam. Komisja moze i mila ale ja zdawalam w dzien kiedy bylo „szaro i ponuro” i nie wygladali na szczegolnie zainteresowanych, a w kazdym badz razie nie jest to komisja z tych co sobie zartuja z kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.120.25.45.dyn.user.ono.com 19.11.07, 20:17 Piszesz, ze wiekszosc pytan dotyczy HR - czy nadal chodzi o te pytania typu co by bylo gdybym zobaczyla spiacego kolege na biurku? Rozumiem, ze nie pytaja z jakichs teorii HR, bo ja na przyklad HR nie studiowalam, wiec troche mnie to przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasa Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.226.38.86.ip.erdves.lt 20.11.07, 10:24 EPSO wydalo : "Invitations to oral tests: Field 1 : Group 1, Competition EPSO/AD/60/06: the oral tests have now been completed. Candidates were informed of the results on 15 November 2007, via their EPSO-profile. o Group 2 "Other citizenships": the oral tests have now been completed. Candidates were informed of the results on 19 November 2007, via their EPSO-profile. Group 2 "Other citizenships": from 9 October 2007 until 30 January 2008, in Brussels. " Jestem w grupe drugiej :) 2008/01/16 :) A s epso-news rozumiem tylko to, ze wy juz macie da results :) I jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nope IP: *.28.113.5.coditel.net 20.11.07, 11:46 We have no results yet, in fact the oral exams are still going on. Did you get so many HR-related questions too? And so little EU questions? What are your impressions of the oral exam in general? Most people here think it was rather strange... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 88.207.188.* 20.11.07, 12:45 a ja nic nie rozumiem - co to za grupy??? o co tu chodzi wogole - obled jakis :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUZ po ... EPSOwi sie popieprzyly informacje ;-) IP: *.cust.tele2.be 20.11.07, 13:21 nie, tak naprawde to ustne dla AD60/06 beda trwaly do 30 stycznia i wyniki bede ogloszone ok. 16 lutego. Wlasnie swiezo po egzaminie, usiluje dojsc do siebie po szoku i stresie!! Paiom polecam after shopping jakoodstresowywac... a moze i panom tez. A co, gender equality. Pytania faktycznie 90% z HR, i to wymagajace szerokiej wiedzy, bo stawiane sa pytania otwarte i oczekuje sie case analysis. Czyli cobybylogdybanie. Komisja mila i usmiechnieta, ale wiadomo co sie maskuje usmiechem, prawda? hehheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 10:55 Jest duzo pytan w stylu 'co by bylo gdyby', ale z teorii HR tez sa,i to niektore szczegolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.oami.europa.eu 20.11.07, 11:47 To zapowiada sie swietnie... Rozumiem, ze nie zwracaja uwagi czy jestes po studiach z HR czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: 213.246.254.* 20.11.07, 12:44 zobaczymy na wynikach:)ktos wczesniej pisal ze pytali tylko z polityk, ja mialam kilka pytan z polityk ale ogolnie to pytania byly ni to z hr-ow ni to z polityk, trudno okreslic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 14:08 Ja nie jestem po HR-wych studiach i nigdy nie pracowalam w tej dziedzinie,a mimo to zadawali mi pytania stricte HR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 15:47 ale co to jest ta "wiedza konkretna z HR" w przypadku pytan co by bylo gdyby?? Czy to nie raczej wlasnie odpowiedz na logike, zamiast rzucaniem jakis teoretycznych pojec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 15:57 Ludzie,pisze Wam jak bylo na moim egzaminie,wiec nie naginajcie rzeczywistosci do wlasnych wyobrazen. Sa pytania HR,czy tego chcecie czy nie,wiec zamiast marnowac czas na forum,zacznijcie sie uczyc. I cieszcie sie,ze ktokolwiek cos tu pisze,bo do niedawna bylo cicho kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
okonka1 Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... 11.01.08, 22:26 kurcze, czy ktos moglby wreszcie powiedziec co to sa pytania z teorii HR? Typu spiacy kolega na lawce? Swoja droga co w tym trudnego? Na glupie pytanie wymyslasz glupia odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Ponoc na ustnym nie jest za wesolo... IP: *.245-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.01.08, 10:29 zapewniam Cie, w moim przypadku nie bylo glupich pytan, wiec nie bylo miejsca na glupie odpowiedzi. A pytania typu "co bys zrobil gdyby" wymagaly strategicznej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 13:36 Czy tematyka pytan na ustnym jest uzalezniona od tematu wybranego na pisemnym? Jedni pisza, ze wiekszosc pytan mieli z HR-u, z kolei inni, ze pytano ich glownie o sprawy zwiazane z EU. Czy ci, ktorych pytano o HR mogliby powiedziec ktory topic wybrali jako temat eseju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 15:59 zapewniam Cie, ze to nie ma absolutnie nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 16:17 czy ktos z was wzial special leave na te okolicznosc? ile czasu czekaliscie na przeslanie certyfikatu z epso ze byliscie? ja juz czekam tydzien i troche sie niepokoje, bo mnie kadry naciskaja Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: 20.11.07, 16:30 O ile sie orientuje,po ustnym nie przysylaja zadnego certyfikatu. wystarczy wydrukowac ze swojego EPSO profile zaproszenie na egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: IP: *.cec.eu.int 20.11.07, 16:34 to dalam przed egzaminem ale pani sie dopomina potwierdzenia ze tam bylam. sekretarka z epso obiecala wystawic ale czekam juz tydzien i posucha Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: W takim razie chce sie zadac jedno pytanie: 20.11.07, 17:02 Ale macie nadgorliwych HRowcow w takim razie:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermione Re: 60/06 EPA/HR IP: *.upc.chello.be 22.11.07, 16:21 Jeszcze jedna dawka wrazen "JUZ PO". Komisja bardzo mila i usmiechajaca sie. Nie mialam zadnych pytan z teorii HR (a jestem po ekonomii wiec wiem co to jest teoria HR)a tylko i wylacznie zdrowo-rozsadkowe "co by bylo gdyby" (ale czy moj rozsadek jest rownie zdrowy jak Komisyjny lub vice-versa???). Rzeczywiscie pytan z polityk jest malo (ja mialam migracje czyli calkiem ok). Dzieki wszystkim na tym forum za uprzedzenie o pytaniach "co by bylo gdyby" i powodzenia wszystkim zdajacym. (dla mnie hurra wreszcie troche oddechu!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 23.11.07, 10:46 hej Hermione dzieki za poprawienie humoru :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: 88.207.190.* 26.11.07, 23:35 a w jaki sposob pomoglo ci to uprzedzenie o pytaniach co by bylo gdyby... czy do tego mozna sie jakos przygotowac? a jesli mowisz, ze teorii nie bylo, prosze cie powiedz co uwazasz za teorie hr a co nie-bo ja juz zglupialam doskonale :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: 136.173.62.* 27.11.07, 11:40 Może sporo zależy od nastroju komisji, u mnie pytania były bardziej dociekliwe a miny egzaminujących (przynajmniej niektórych) srogie :( Pytania o UE - spodziewałam się aktualności jak np. budżet czy traktat, a dopadły mnie szczegółowe polityki i procedury, które chyba położyłam. Zatem lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
can-di-date Re: 60/06 EPA/HR 27.11.07, 12:20 to jest nas dwie:) ja tez mialam bardzo dociekliwe pytania, komisja drazyla, miny miala nieodgadnione, z EU pytania byly beznadziejne. bywa. sa egzaminy takie, ktore sie zdaje i takie, ktorych zdac sie nie da. do tego za mocno sie nie przygotowywalam i tyle mojego, ze sobie zaoszczedzilam wysilku. bo to i tak by nic nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: 88.207.190.* 27.11.07, 16:51 no to sie porobilo, codziennie zmieniam front juz nie wiem czego sie uczyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: 60/06 EPA/HR IP: 213.246.254.* 29.11.07, 14:46 o komisji: miny miala nieodgadnione - to samo u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: 88.207.190.* 29.11.07, 15:16 to znaczy ze co - sped siedzacych mumii :) moze wszsycy swiezo po liftingu Odpowiedz Link Zgłoś
can-di-date Re: 60/06 EPA/HR 29.11.07, 15:38 pare dni przed ustnym 60/06 mialam ustny egzamin w innej instytucji. tam tez komisja byla silnie dopytujaca, tez duzo pytan HR, ale ukierunkowanych tak, zeby zobaczyc jak kandydat radzilby sobie z rozwiazywaniem problemow. wszystko bardzo formalnie, ale w milej atmosferze. po zakonczeniu pani z HRu stwierdzila: "wiesz, oni sobie zdaja sprawe z tego, ze kandydaci sa zwykle zestresowani, wiec nie ma sensu dodatkowymi minami, pytaniami z sufitu albo nieprzyjemnymi uwagami zatruwac atmosfery." na epa 60/06 klimat zupelnie inny. rowno 45 minut, u czesci egzaminatorow maski w stylu "nie-moge-sie-doczekac-konca-dnia", u innych usmiech przyklejony na stale, niezaleznie od tego czy sie odpowiada dobrze czy wymysla bajki, pytania przedziwnie sformulowane, zero pomocniczych. po prostu inny rodzaj egzaminu. masowka. no coz, next time;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: 88.207.181.* 04.12.07, 18:36 hej jakies nowosci? nowe doswiadczenia? komisja wciaz tak smutna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: 60/06 EPA/HR IP: *.211-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.12.07, 23:36 prosze zrozum to jest konkurs, kazdy orze jak moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? IP: *.71-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.12.07, 02:30 a czy ktos sie moze orientuje ile nas jest na tym etapie? tak sobie, pewnie naiwnie, pomyslalam, ze moze nie przeszlo nas tak duzo i ze jury nie dziala juz na zasadzie odsiewu, ale raczej weryfikacji czy na pewno moze wiekszosc przepuscic. I stad moze takie dziwne pytania, do ktorych podobno potrzeba wiecej logicznego myslenia czy wrecz intuicji niz konkretnej wiedzy... tak sobie gdybam po nocy na pocieszenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? IP: *.cec.eu.int 06.12.07, 09:09 nie rob sobie nadziej do ustnego przeszlo dokladnie tyle ludzi ile zaplanowali takze to jest konkurs i 30 procent ludzi na tym etapie musi odpasc wiec powazna sprawa chyba tylko szalency tu by sie dzielili dobrymi radami dla rywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? IP: 88.207.181.* 06.12.07, 10:39 oj tak tak niesamowity wyznacznik szalenstwa, chyba nigdy nie byles szalonym i szalenstwa nie zasmakowales (czego ci szczerze zycze) :) dziwni jestescie - tak czy siak - albo jestes dobry albo nie i czy sie podzielisz wrazeniami jaki humor miala komisja - nic to nie zmieni w ocenie twojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? 06.12.07, 12:01 Gość portalu: gosc napisał(a): > oj tak tak niesamowity wyznacznik szalenstwa, chyba nigdy nie byles > szalonym i szalenstwa nie zasmakowales Zaiste Szekspir nowy nam sie na forum pojawil! Nie szczedz, wieszczu, swojej madrosci! Pisz do nas! Pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? IP: 88.207.181.* 06.12.07, 12:10 ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? 06.12.07, 15:17 o styl Odpowiedz Link Zgłoś
olleana Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? 06.12.07, 12:22 do ustnego wg zasad konkursu mialo przejsc 205 osob na liscie jest miejsce dla 145 co implikuje ze odpada 60 ale bierzcie tez pod uwage, ze aby trafic na reserve list nie liczy sie sam ustny, ale tez esej i memo: The selection board will draw up reserve lists by competition and field, by merit group (maximum four groups) and in alphabetical order within those groups, of the candidates (4) (see section A, number of successful candidates) who obtained the highest overall scores in written tests (b) and (c) and oral test (d) and a pass mark in each. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR a moze to juz nie jest odsiew?? IP: 88.207.181.* 06.12.07, 12:31 o tym samym mowie - a zwyzywano mnie tu od szekspirow "zaiste" nie mam wiecej nic do powiedzenia i zapewne po ustnym tez nie skoro takie tu rzady powodzenia i milczmy milczmy - na pewno nam to pomoze hahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cust.tele2.lu 12.12.07, 18:02 kandydat, ktory mial zdawac przede mna chyba sie nie pojawil, ciekawe ile osob ogolem sie nie stawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 12.12.07, 18:29 Ponoc to normale, ze ok 10-15% sie nie stawi, nawet na tym etapie konkusu. A czy mozesz zdradzic od czego zaczeli, HR czy Unia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cust.tele2.lu 12.12.07, 20:09 zaczeli od wiedzy o unii, potem hr i potem znowu o unii, dziwne troche, w sumie nie wedlug tej ich zasady typu: cv, wiedza hr, unia, multi culti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc111 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.ip.fastwebnet.it 12.12.07, 18:35 tak bardzo chcialbym znac juz wyniki, ze az mam ochote napisac do czlonkow komisji z pytaniem co sadza o moich wypowiedziach na egzaminie ustnym. Korci mnie wielce... pozdrawiam p.s. czy jezeli na pytanie "czym sie zajmujesz" ktos od razu zaczal robic prezentacje swojego zyciorysu to moga byc punkty ujemne. czy takie pytanie na poczatku jest tylko uwazane za tzw pytanie rozgrzewajace. bardzo prosze o wypowiedzi czy mieliscie prezentacje czy nie i jak z niej wybrneliscie. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasia dla tych co jeszcze nie czytali ;-) IP: *.cust.tele2.be 12.12.07, 19:51 For those who want to be Eurocrats... by San Shopanza In 2004 the EPSO (European Personal Selection Office) announced the recruitment of "administrators" from my home country. So I applied for the job. Almost a year after I had sent my application file (the preparation of which took me 3 months since they obviously needed everything, from my birth certificate to my life permit), I received the good news...I couldn't believe it! My application had passed the pre- selection procedure! And with only 53.678 competitors left! The 'concours' So I prepared myself for the written selection test, the so- called 'concours'. I bought all the books and learned everything by heart. When I say everything, I mean everything. I knew all about the EU, its history, its policies, its personalities. I knew all the European leaders, the Commissioners, the heads of the European institutions. I knew about their tasks, their past, their families, their friends. I knew their favourite food and their sexual preferences. So I was ready! And then came the day of the 'concours'. Since we were so many, the exam took place in Brussels' Heysel Stadium. We had to arrive 2 hours before because of the registration. I had to queue in an enormous line for 1 hour and then I had another hour to find my place. Not an easy task with 53.678 seats. Meanwhile, a guy on a podium was yelling rules of conduct down on us. He had a megaphone and told us what we were not allowed to do. Since we were not allowed to do anything I decided to name him 'Concentration-Camp-Erhard'. It seemed surreal: Concentration-Camp-Erhard yelling at 49.999 competitors (3.679 didn't come, which made me really happy - my chances of success had increased without my doing anything). He was also yelling at around 50.000 spectators on the tribune (many family members and friends had come to cheer and support those close to them). All this intermingled into an incredibly loud, but indistinct noise. Above the stadium an airy mist was forming from our body heats. Concentration-Camp-Erhard opened the 'concours' by shooting in the air with a real gun. The crowd started howling and we, the competitors, opened our envelopes containing the questions. I must say it went quite well for me, compared to those who had to give up: many fainted ( 49.978); one shot himself on the podium with Concentration-Camp-Erhard's gun (49.977 - I still think he wanted to bluff and assumed the gun was not real). Yet what really disturbed me was that incredible noise coming from the spectators, together with the continuous wailing of the ambulance sirens. I have had slight audition problems since that day. It also became a little chaotic with the thunderstorm. We and the papers were totally soaked by the pouring rain and one of the competitors got hit by a lightning bolt (49.976). This caused a certain panic. 20 were trampled to death ( 49.956) and Concentration- Camp-Erhard had to shoot 5 to restore order (49.951). My chances were increasing by the minute. The test was easier than I thought. The only 2 questions I couldn't answer were the date of Commissioner Verheugen's plastic surgeon's conviction for alcoholism at work, and the name of Commission President Barroso's pet guinea pig. Damn it! I thought the guinea pig's name was 'Snoopy'. In fact it was 'Pooky'. (As to the plastic surgeon, I honestly didn't know he had been convicted. I have never understood what he had done wrong.) Imagining becoming a European civil servant In the following months after the exam, I couldn't stop imagining what would happen if I passed the 'concours'. My name, I dreamed, would be added to that famous EPSO-list, and I would be ready to be employed by any Head of Unit in one of the institutions. Yet in order to be recruited, I would have to get the attention of at least one Head of Unit. So I would have to stalk around his office in flashy clothes, call him at home in the middle of the night, jump before his car, run naked through his garden... It could be a long wait. And one would have to stick one's head and swirl it around deep inside. But then I imagined the day I would be hired. Me becoming a European civil servant! Wow! I saw myself in a huge office surrounded by beautiful East and South European female colleagues all looking either like Carmen Kass or Penelope Cruz. And I would be responsible for something great, like protection of the environment. I would be some kind of hero, some kind of 'environment Frodo' fighting against the industrial 'Saurons'. And I would become the most famous civil servant of my unit, of my department, of my Directorate General. I imagined how I would even become a Director General. No, not a Commissioner, but a Director General. Commissioners still have to pretend they are nice. Not Directors General. Have you ever seen a Director General? It is difficult to spot one because they are as rare as Komodo dragons. And they look like dragons too. Like them, Directors General don't have natural enemies; they become very big, very self-confident and even dangerous to humans. Broken dreams But then, a sudden answer from EPSO abruptly ended my dreams. I had failed the 'concours'. I had missed it for 'Pooky'. I must admit, it almost destroyed me. I started drinking over night and in the mornings. Unable to give up my civil servant dreams, I went to cafés close to EU buildings to watch the elite, those who would know Barroso's Guinea pig's name, walking to their offices. You can't imagine how I envied them. "Why couldn't I be one of them? Bloody, bloody 'Pooky'!" I thought. After a while however, when I was about to turn into a Guinea pig killer, I noticed that many of the civil servants, who went to work in the morning, didn't really look happy. On the contrary, most of them actually really seemed depressed with empty faces. How could it be? They worked in an international environment, earned loads of money and drove the standard European-civil-servants-cars, the Volvos. "You must be endlessly happy with that!" I internally screamed. The true meaning of being a European civil servant But continuing my daily observations, I slowly began to understand: European civil servants didn't have huge offices; they had tiny little Guinea pigs' cages. European civil servants were not 'environment Frodos'; they worked on the harmonisation of Guinea pigs' sizes. European civil servants didn't get rightly promoted; they had either the wrong nationality or the wrong friends. European civil servants didn't have interesting lives; they were eternally exposed to non-danger and couldn't even die in car crashes; they were driving Volvos. European civil servants didn't have the fundamental freedom to choose another occupation; they needed European civil servants' salaries to keep up with huge house loans and Volvos. Female European civil servants didn't look like Kass or Cruz; they looked like that Komodo-dragon-lady from the show 'The Weakest Link'. This understanding made me free and alive again. I was happy, stopped drinking and found a job as a postman. "Who the hell wants to become a European civil servant?" I thought... It was totally unintended when, recently, I had another glimpse at European civil servants' salaries and allowances. Instantly, I started studying for next year's 'concours'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: dla tych co jeszcze nie czytali ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 20:46 a gdzie streszczenie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dla tych co jeszcze nie czytali ;-) IP: *.cust.tele2.lu 12.12.07, 20:46 aa, to nic nie wnosi do naszych ustnych, Shopanza padl na pisemnych, a tylko do tego etapu odstrzeliwuja :) teraz mozna polepszyc swoje szanse (oprocz swojego expose oczywiscie) liczac na to ze czesc sie sie nie pojawi oraz ewentualnie na tych co zemdleja podczas przesluchania, a jest tam dosc goraco i tloczno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz po Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 13.12.07, 15:55 trzeba uwazac na to co sie mowi, lapia za slowka i draza, lepiej chyba nie wyskakiwac z czyms czego nie jest sie pewnym, no ale madry Polak po szkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 13.12.07, 16:44 Ludzie, oni chyba zadnej litosci nie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 13.12.07, 17:03 Bardzo ciezko bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 60/06 EPA/HR-francuski IP: 88.147.11.* 17.12.07, 13:38 Czy ktos wie kiedy zaczynaja sie ustne po francusku? rozumiem, ze do tej pory wszyscy zdawali po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: 60/06 EPA/HR-francuski IP: *.cec.eu.int 17.12.07, 14:22 Ja zdaje w srode po FR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: 60/06 EPA/HR-francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:42 dzis mialem po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR-francuski IP: *.58-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.12.07, 19:37 a jak czlonkowie komisji mowia po francusku? maja mocny akcent? czy latwo ich zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: 60/06 EPA/HR-francuski IP: *.cec.eu.int 20.12.07, 10:11 Osoba, ktora zadaje najtrudniejsze pytania, czyli te z HR wlada doskonalym francuskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 19.12.07, 13:15 Ja tez juz wlasnie po. Wiedza o UE bez problemow natomiast RH moim zdaniem dosc ciezkie. Jezeli wszystkim zadaja takie pytania to osoby, ktore po raz pierwszy maja pracowac w instytucjach musza byc super dobrze przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 16:03 potwierdzam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasa Re: 60/06 EPA/HR IP: *.226.38.86.ip.erdves.lt 20.01.08, 20:30 Przeprasam, ale bedzie po angelsku, bo latwiej jest to dla mnie ... I am from the group 2, so my panel was different. I had my oral test this week. The atmosphere was warm, cosy and nice. Nevertheless, closing the door opened my memory VERY wide. I could have come back and answered the EU questions wider, with more examples, etc. Main features: no CV presentation, language check - in the beginning of the test, questions from EU policies, CV, and multicultural/behavioral questions - taking each area about egual part of time. I discussed the interview with other invitees, and the EU questions varied from person to person, with general trait of covering really wide area and mostly not connection to the area the interviewed person is most familiar with was observed :) For example, a person working with agricultural matters was asked about imigration and employment. I assume a good general knowledge of treaties and future changes (new treaty) was expected, in line with knowledge of non-EU matters. I was questionned about aspects/influence of the new treaty on EP, on institutional balance. Had to comment EU and NATO relationship :) and the future as I see for these two institutions. CV questions - well, here everybody knows and has what to say. Multicultural/behavioral questions... One does not know the ansver or what is measured. The question "Your colleagues make jokes about your country of origin. How do you react?" has many ansvers and many interpretatios. Your ability to understand, what is important, and what - a joke, might be tested. OR your ability to defend your point :) Had 6 or 7 such questions :) In my answers i was pro-EU :) and optimistic :) The panel was smiling, but whether at my blabbering or at my smile, I DO NOT KNOW... Odpowiedz Link Zgłoś
helusia007 Re: 60/06 EPA/HR 30.01.08, 10:05 Witam o ile sie orientuje, to ustne dobiegly konca. Moze wznowimy watek i wymienimy sie wrazeniami? Ja mialam barzdo malo pytan dot. wiedzy o Unii. Wiekszosc to HR. Nie bylo tez za bardzo pytan w stylo, co by bylo gdyby, tylko raczej konkretnie? A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 30.01.08, 12:02 A ja bylam zaskoczona pytaniem niesympatycznego pana z CESE czym sie zajmuje typowy urzednik w OLAFie. Mialam tez pytanie, cytuje dokladnie: "w ubieglym roku Trybunal Obrachunkowy odmowil nam czegos, o co chodzilo?" Ale na to pytanie znalam odpowiedz w szczegolach. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jomi Re: 60/06 EPA/HR IP: 193.190.134.* 30.01.08, 12:16 Mnie z kolei zapytal o to jak instytucje promuja rownosc plci i awans zawodowy kobiet. Traf chcial, ze znalazlam wczesniej komisyjny dokument na powyzszy temat, wiec tu akurat nie udalo mu sie mnie zaskoczyc. Ale mimo to byl ekspertem od zadawania idiotycznych pytan z cyklu co by bylo gdyby, i chyba chodzilo o to czy umiem sobie poradzic z odpowiedzia nawet jesli nie mam bladego pojecia co bym zrobila w takiej sytuacji. Zas pytania o UE byly tak ogolne, typu 'co poza zmiana klimatu i energia uwazam za najwazniejsze problemy Unii' lub 'co myslisz o polityce sasiedztwa na obecnym etapie', ze nie wiadomo o co im chodzilo. Zwiedziona ogolnoscia pytania odpowiedzialam rowniez ogolnie, skoro to temat rzeka, nawiazujac do najwazniejszych dokumentow z ostatnich miesiecy. Czy sie wywinelam, nie wiem. Wyszlam z mieszanymi uczuciami, wrecz przeciwnie do usmiechnietej kolezanki z Estonii, ktora w tym samym czasie miala egzamin z o wiele przyjemniejsza komisja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 30.01.08, 12:18 czy przypadkiem ustne nie koncza sie dopiero jutro?! Odpowiedz Link Zgłoś
helusia007 Re: 60/06 EPA/HR 31.01.08, 09:40 Dzisiaj ustne juz na pewno sie skonczyly, wiec wracam do tematu. Czy odpowiedzieliscie na jakies pytanie "nie wiem", czy raczej startowaliscie jakies mgliste wywody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 31.01.08, 10:06 a wlasnie ze nie, bo sama widzialam jadac do roboty kortenbergiem pania przewodniczaca lecaca na oslep wyzywac sie na ostatnich ofiarach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:25 ja dostalam jedno pytanie tak sformulowane, ze nie wiadomo bylo o co chodzi. probowalam doprecyzowac, ale bez wiekszych rezultatow. wiec powiedzialam, ze nie bardzo rozumiem i nie wiem. i w ogole ten egzamin byl beznadziejny. oczekuje epso-wiadomosci zaczynajacej sie od "we regret to inform you..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 31.01.08, 16:02 Ja kilka razy prosilam o doprecyzowanie pytania i wydaje mi sie,ze to nic zlego. Mialam wrazenie,ze czasem z premedytacja zadawali dziwaczne pytania,bo chcieli zobaczyc jak z tego wybrne. Wiekszosc niejasnych pytan dotyczyla HR, z polityk UE mialam dziecinnie proste pytania. HR za to dosc szczegolowe,jesli ktos nie pracuje w instytucjach, mogl w ogole nie wiedziec, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziamdzia Re: 60/06 EPA/HR 31.01.08, 16:29 W takim razie zazdroszczę latwych pytań o polityki UE, bo mnie szczegółowo dopytywali o dyrektywę REACH i omowienie na jej przykladzie procedury wpsoldecydoania z roli uwzgledniemiem Komitetu Regionow :(( Z HR pytania takie sobie: knowledge management, performance management (trochę pobłądziłam), prośba o opisanie jak moim zdaniem wyglądałyby moje kontakty z Radą zakałdając ze pracuję jako AD w PE... i co w PE można "outsourcowac". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jomi Re: 60/06 EPA/HR IP: 193.190.134.* 31.01.08, 16:40 no właśnie, i co odpowiedziałaś nt tego outsourcingu? Bo mnie spytali podobnie: zakładając, że brakuje ci 20 pracowników, a pracujesz w Komisji, jak radzisz sobie z nadmiarem pracy, gdzie szukasz ludzi, czy tez stosujesz outsourcing i jaki. I zglupialam, nie mialam pojecia o co chodzi. Rozjasnisz mi kwestie? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
dziamdzia Re: 60/06 EPA/HR 31.01.08, 17:10 Moje pytanie bylo trochę inaczej zadane, chcialam wybrnąć opowiadajac co juz jest w PE outsourcowane, ale brutalnie mi przerwano i mialam opowedziec CO JESZCZE bym zlecila na zewnątrz. Odpowiedzialam, ze ze wzgledu na szybki rozwoj w sektorze IT PE bedzie na pewno potrzebowac jakiegos nowego systemu informatycznego (do tlumaczen, ksiegowosci, itp) i wtedy wlasnie nalezy poszukac odpowiedniej firmy na zewnatrz organizuajc przetarg, bo informatykow - a zwlaszcze programistow - brakuje w instytucjach. Przewodniczaca miala cigale kamienna twarz, wiec nie wiem czy to byl dobry tok rozumowania :( Natomiast w twoim pytaniu byc moze chodzilo o odpwoeidnie procedury - szukanie ludzi na listach rezerwowych i listach temporary agents, ew. skorzystanie z umow KE z agencjami pracy czasowej? No sama nie wiem co bym odpowiedziala w stresie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jomi Re: 60/06 EPA/HR IP: 193.190.134.* 31.01.08, 17:43 tez nie ;-) Rowniez brutalnie mi przerwano mowiac ze nie ma budzetu na takie zalatwienie sprawy. I przemily pan z CESE naciskal dalej.. jedyne co przyszlo mi do glowy to scislejsza wspolpraca z administracjami narodowymi i odeslanie pewnych zadan wykonawczych tamze, ale to chyba byla duza sciema i on sam odpuscil.. ;-( Nie mam bladego pojecia o co mu chodzilo, a tym bardziej nie znam funkcjonowania instytucji od wewnatrz, jak moge skoro dopiero sie staram zeby sie tam dostac ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:27 ja dostalam jedno pytanie tak sformulowane, ze nie wiadomo bylo o co chodzi. probowalam doprecyzowac, ale bez wiekszych rezultatow. wiec w koncu powiedzialam, ze nie za bardzo rozumiem co szanowna pani ma na mysli i nie odpowiem na to pytanie. w ogole ten egzamin byl beznadziejny w moim wykonaniu raczej. oczekuje epso-wiadomosci zaczynajacej sie od "we regret to inform you" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:28 ofiara dzis ze mnie prawdziwa. dubluje sie nawet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 01.02.08, 14:49 Ja mam identyczne wrazenia! Ten egzamin to byly czyste psychologiczne gierki na problem-solving, stress management i zdolnosci negocjacji. Usmiechnietej Pani udalo sie niestety wkrecic mnie w bledna odpowiedz o jakis zawily aspekt co-decision wiec raczej slabo widze swoje szanse :( Ciekawe czy wyniki beda, tak jak deklarowano, w polowie lutego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 01.02.08, 14:55 Ja wyszlam z egzaminu z dobrym wrazeniem. Nie dalam sie zdestabilizowac panu z CESE, z Portugalka mialam dobry feeling, pani prezydentowa sie usmiechala.... teraz tylko jak mijaja dni, mam mnostwo watpliwosci, zastanawiam sie nawet czy mnie nieobleja za to, ze wypilam im chyba pol litra wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 01.02.08, 14:55 Ja wyszlam z egzaminu z dobrym wrazeniem. Nie dalam sie zdestabilizowac panu z CESE, z Portugalka mialam dobry feeling, pani prezydentowa sie usmiechala.... teraz tylko jak mijaja dni, mam mnostwo watpliwosci, zastanawiam sie nawet czy mnie nie obleja za to, ze wypilam im chyba pol litra wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 04.02.08, 09:57 nie chce was nadmiernie stresowac ale dobre zrodlo mowi ze wyniki sa blizej niz myslimy... a tak na powaznie to w tym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 04.02.08, 11:21 Kurka, a myslalam, ze troche dluzej bede mogla sie ludzic, ze moze zdalam...:-) Trzeba bedzie prawdzie spojrzec w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: 60/06 EPA/HR IP: 88.147.45.* 04.02.08, 21:27 no coz... im predzej tym lepiej! dzieki za info i oby rzeczywiscie wyniki ogloszono w tym tygodniu.. nic tyko szampana szykowac, chocby na otarcie lez..:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akuku Re: 60/06 EPA/HR IP: *.155-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.02.08, 20:18 Wyniki w tym tygodniu???? Mozesz to jeszcze raz potwierdzic bo jakos nie moge uwiezyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.214.33.90.coditel.net 05.02.08, 20:30 Szybko prawda??? Ale mikroekonomia dostala wyniki okolo 1 tyg. po zakonczeniu ustnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akuku Re: 60/06 EPA/HR IP: *.155-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.02.08, 20:33 Ale tam bylo znacznie mniej kandydatow do przesluchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 20:56 garsc statystyki: w mikro bylo 135 na ustnych, skonczyly sie 16 pazdziernika a 23 pazdziernika byly wyniki. w ekonomii tez 135, ustne skonczyly sie 28 wrzesnia a wyniki 26 pazdziernika w prawie 200 osob na ustnych do 23 pazdziernika, wyniki 15 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akuku Re: 60/06 EPA/HR IP: *.155-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.02.08, 21:44 Czyli mamy szanse otrzymac wyniki od 1 do 3 tygodni po zakonczeniu interview... Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: 60/06 EPA/HR 07.02.08, 16:43 Tak wiec ekonomia czekala miesiac, niewykluczone ze i my poczekamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: txt Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 19:15 oglosza raczej pozniej niz wczesniej, bo przeciez czas nie zajac. CAST27 tez mial byc na koniec stycznia podany pozniej napisali ze poczatek lutego. poczatek sie juz chyba konczy a wynikow da;ej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: 60/06 EPA/HR 08.02.08, 10:24 A wczoraj przez kilka minut wisiala informacja o wynikach CAST 27 (dla czesci kategorii maja byc w polowie lutego) ale zaraz ja zdjeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 08.02.08, 13:32 To jak z tymi wynikami? Beda dzisiaj, czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 08.02.08, 14:30 kurcze, wiem ze tylko wprowadzilam zamieszanie ale wiadomosc jest sprawdzona ze lista powstala w poniedzialek. problem w tym ze jest tydzien feryjny i nie ma komu wpisac do profili... w poniedzialek bylam pewna ze beda a dzis juz taka pewna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 08.02.08, 14:48 Hehe, czyli klasyka: Jean-Claude poszedl na conge, Benua :) jest chory a Pierre zapomnial hasla do systemu :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Do OLAK73 IP: *.pg.com 08.02.08, 14:59 no a CAST27 mial kto wpisac no... co za dyskryminacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: Do OLAK73 11.02.08, 11:06 To jak, zaczynamy obstawiac ten tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 11.02.08, 11:18 W ramach ciekawostki - komentarz kolesia, ktory zasiada w tym drugim jury dla konkursu EPA/HR: 'Nothing has been yet done - results will be at the end of March' (sic!). Nalezy miec wiec nadzieje, ze nasze jury maglowalo nas koszmarnie ale sprobuja nam to wynagrodzic szybszym opublikowaniem wynikow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 11.02.08, 11:26 Przydaloby sie. Poniewaz np w mojej DG quotas EU10 sa wlasnie zapelniane dzieki laureatom pozostalych kategorii naszego konkursu (prawo, ekonomia). A na nas juz nawet nie czekaja... Odpowiedz Link Zgłoś
etru Re: Do OLAK73 11.02.08, 11:46 ja obstawiam tydzien ktory sie zaczyna 18 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 11.02.08, 11:54 a ja zasiegnelam informacji ze sfer niebieskich (horoskop na onecie) i obstawiam od dzis do srody wlacznie bo mam miec sukcesy na polu zawodowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Do OLAK73 IP: *.brutele.be 11.02.08, 20:34 to ja tez weszlam na onetowy horoskop i co tam przeczytalam?:"Bądź lojalny wobec pracodawcy." mam nadzieje ze to nie takie sprowadzenie na ziemie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 12.02.08, 16:13 a mnie powiedziano na rozmowie wyraznie, ze wyniki maja byc 16 lutego, tylko, ze jak patrze na kalendarz, to 16 wypada w ... sobote... ja tam jade na urlop wtedy, niech sie dzieje co chce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydomanekin Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 12.02.08, 16:27 A nie padlo tam przypadkiem slowko-legenda kazdego konkursu/egzaminu epso, czyli: 'probably'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 14.02.08, 11:41 nie wiem czemu, ale mam przeczucie, ze jutro beda wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiting Re: Do OLAK73 IP: 195.205.254.* 14.02.08, 11:45 Bo jutro jest mid-February ;-) Dzisiaj powiesili CAST 27. Napięcie rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 14.02.08, 11:47 wolalabym dzis bo na jutro mam niekorzystny horoskop...:-)a w ogole to bylo komu wpisac CAST27 a nie ma komu wpisac 60/06??? ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 14.02.08, 11:50 moj boze, pisze sama do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 14.02.08, 11:52 widzisz co sie z ludzmi dzieje, jak sa wystawieni na takie straszne proby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Do OLAK73 IP: *.cec.eu.int 14.02.08, 12:19 Nikt nie ma znajomych w EPSO, zeby moc sie dowiedziec czegos konkretnego z piewrszej reki? Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqus Re: Do OLAK73 14.02.08, 12:54 Ech, skoro dzisiaj poszedl CAST to pewnie w tym tygodniu nie mamy co liczyc na nasze wyniki... no ale dzisiaj niektorzy maja chociaz dobry starter do glownego dania, jesli przesli CASTa... Ja ide wlasnie na lunch zamowic kieliszeczek wina by poswietowac... ten mniejszy sukces... Na wiekszy czekam w niepewnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwa Re: Do OLAK73 IP: 88.147.19.* 14.02.08, 13:02 ja tez raczej nie spodziewam sie wynikow w tym tygodniu.. W piatek to pewnie w epso wszyscy beda odliczac godziny do weekendu i nie bedzie im sie chcialo wysilac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasa Re: Do OLAK73 IP: *.226.38.86.ip.erdves.lt 11.02.08, 20:11 aaaach... But the spring comes, at least. Odpowiedz Link Zgłoś
anias6 Re: 60/06 EPA/HR 06.02.08, 15:46 Jak myslicie ile osob moglo sie nie pojawic na ustnych i ile osob ktore przeszlo do etatu ustnego pracuje/pracowalo juz w instytucjach europejskich? jakie sa szanse dla ludzi z zewnatrz? jezeli wiele pytan wiazalo sie z wiedza dot. wewnetrzego funkcjonowania instytucji europejskich to czy sa jakiekolwiek szanse ze osoby nie majace zadnego zwiazku z instytucjami europejskimi zdaly ten egzamin? za odpowiedz dziekuje z gory pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akuku Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 06.02.08, 16:27 Droga Aniu, Maksymalna liczba osob przyjetych do etapu ustnego jest wskazana w ogloszeniu o konkursie. Informacji o tym, kto ze zdajacych juz pracuje w UE nie ma nikt poza EPSO (tylka ta instytucja ma wglad w CV kandydatow). Osobiscie uwazam, ze jury moglo miec (nieoficjalnie) wieksze wymagania (lub tez bardziej krytyczne spojrzenie)na kandydatow juz pracujacych w instytucjach - na zasadzie, jak pracuja to sie lepiej orientuja wiec nie bedziemy ich pytac o ogolniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
anias6 Re: 60/06 EPA/HR 06.02.08, 16:40 Drogi/a Akuku, bardzo dziekuje za odpowiedz. Po prostu ostantio sie bardzo stresuje wynikami... co powoduje ze mam problemy z koncentracja nad obecna praca ;-) pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 06.02.08, 16:44 > Maksymalna liczba osob przyjetych do etapu ustnego jest wskazana w > ogloszeniu o konkursie. (...) To prawda - 205 osob i pewnie tyle zaproszono na ustny skoro passmark nie wystarczyl by przjesc przez pisemny. Kolezanka jednak chyba raczej miala na mysli ile osob faktycznie zjawilo sie w Bxl na ustnym. Oczywiscie nikt sie nie spodziewa, ze np. 1/3 zaproszonych maglaby nie przyjsc, ale na pewno kilka osob odpuscilo sobie ten konkurs z roznych wzgledow. Mysle (ale to tylko moje gdybanie) ze z 10 osob moglo sie nie pojawic. Odpowiedz Link Zgłoś
anias6 Re: 60/06 EPA/HR 06.02.08, 16:47 Zgadza sie np osoba przede mna i po mnie sie nie pojawila na rozmowie! nie wiem czy sobie przesuneli termin/godzine? A moze po prostu Komisja chciala miec godzinna przerwe po kazdym kandydacie a ja to odczytalam jako "niepojawienie sie kandydata" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 06.02.08, 16:54 Jestem przekonany, ze przerwa pomiedzy jednym a drugin interview nie przekracza 15 min (no chyba ze jest to przerwa na obiad) - 45 min. interview + 15 min. dyskusja i podsumowanie kandydata. To oznacza, ze sa w stanie przemaglowac z 6-8 osob dziennie (w zaleznosci jak dluga maja przerwe na obiad :)) a tyle wlasnie chyba dziennie egzaminuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagsik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 14:37 A ja tak z innej beczki- Czy dostaliście już zwrot pieniędzy za wyjazd do Brukseli- ja zdawałem w połowie grudnia, a na koncie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa084 Re: 60/06 EPA/HR 13.02.08, 14:49 ja zdawalam w listopadzie, zwrot przyszedl 1 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 13.02.08, 15:03 a mi nie chcieli oddac za bilet na metro 1,10 EUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: 60/06 EPA/HR IP: *.pg.com 15.02.08, 11:29 no i przyszedl dlugo oczekiwany "mid-February" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR 15.02.08, 11:49 Owszem, ale maja jeszcze czas do 17:30. Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: 60/06 EPA/HR 15.02.08, 15:45 Ani widu ani slychu.... Pewnie zaczeli juz weekend... Tak wiec od poniedzialku klikamy jak szaleni! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: 60/06 EPA/HR 15.02.08, 15:56 moim zdaniem nie macie co czekac, bo na pewno chodzilo im o luty 2009 roku. to normalny poslizg i nie ma co sie ekscytowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 15.02.08, 15:59 hiiiiiii hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiting Re: 60/06 EPA/HR IP: 195.205.254.* 15.02.08, 16:30 Ciekawe skąd w nas Polakach takie angielskie poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 15.02.08, 16:39 Angielskie??? Chyba anielskie i nie poczucie humoru a cierpliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: 60/06 EPA/HR 15.02.08, 16:43 u mnie wynika ono z tego, ze nie jestem Prawdziwym Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: 60/06 EPA/HR IP: *.pg.com 15.02.08, 16:51 a co innego pozostaje? tylko sie smiac ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 10:40 Nowe wiadomosci o wynikach - niestety nie sa pomyslne... Dowiedzialem sie wlasnie, ze odpytywanie kandydatow w naszym konkursie jeszcze sie nie skonczylo (sic!). Jeden kandydat, mial jakoby wypadek (kiedys tam) i nie mogl wziac udzialu w egzaminie w orginalnie zaproponowanym przez EPSO terminie. Tenze kandydat ma miec egzaminw tym tyg. Zakladajac wiec, ze tak sie stanie a szanowne jury bez przeegzaminowania wszystkich kandydatow nie moglo (nie chcialo) rozpoczac swoich deliberacji, to nie zobaczymy wynikow przed marcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 10:47 no to cale szczescie bo na ten tydzien mam niekorzystny horoskop... Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqus Re: 60/06 EPA/HR 18.02.08, 11:02 hydromanekinie... a skąd tak ciekawe informacje udało Ci się wyciągnąć? To jakieś wiarygodne źródło? Może, skoro chodzi tylko o jedną osobę, reszta wyników jest już gotowa, a dla tego gościa będzie to tylko bilet na tak lub nie? Ja cały czas liczę, że dowiemy się czegoś w tym tygodniu... może naiwnie... Pozdrawiam niecierpliwych i resztę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 11:08 Nie wiem komu wierzyc. Dwa tygodnie temu Olak73 twierdzila, ze ma info z dobrego zrodla i ze wyniki beda szybko ogloszone a teraz taka wiadomosc.... Kto kogo wprowadza w blad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 11:13 przezekam ze 2 tygodnie temu myslalam ze to tylko kwestia dni. sama juz nie wiem czy moje zrodlo jest wiarygodne? przepraszam za sianie niepewnosci ale sama sie pewnie nabralam na to przyspieszenie. w kazdym badz razie zrobilam to w dobrej wierze Odpowiedz Link Zgłoś
skowronek_ltd Re: 60/06 EPA/HR 18.02.08, 11:22 Nie ma sprawy, kazdemu moze sie zdarzyc, tym bardziej w kontaktach z EPSO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skowronek_ltd Re: 60/06 EPA/HR 18.02.08, 11:14 Dokladnie o to samo chcialam zapytac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 11:18 > hydromanekinie... a skąd tak ciekawe informacje udało Ci się wyciągnąć? To jaki > eś wiarygodne źródło? Jest to koles, ktory zasiada w tym drugim jury dla konkursu EPA/HR (to znaczy w tym jury dla nie-Polakow). Chyba trudno o bardziej wiarygodne zrodlo... > > Może, skoro chodzi tylko o jedną osobę, reszta wyników jest już gotowa, a dla t > ego gościa będzie to tylko bilet na tak lub nie? Wiesz, ja tez chcialbym zeby tak bylo! Ale znajac tempo prac EPSO, to czrno to widze (choc na prawde chcialbym sie mylic!) > > Ja cały czas liczę, że dowiemy się czegoś w tym tygodniu... może naiwnie... No coz, ten moj kolega mowi, ze w 'jego' konkursie, od poczatku zapowiadano kandydatowm, ze wyniki beda w Marcu... > > Pozdrawiam niecierpliwych i resztę, Ja rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 11:23 Ale nasze wyniki nie musza byc ogloszone w tym samym zcasie co wyniki dla innych narodowosci. tak bylo przynajmniej w przypadku pozostalych kategorii. Wiec drugie jury moglo mowic co chcialo "swoim" kandydatom. Mnie powiedziano, ze wyniki beda w polowie lutego. Zamierzam do nich napisac i poprosic o info na wypadek gdyby przewidywali spoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 11:31 > Ale nasze wyniki nie musza byc ogloszone w tym samym zcasie co > wyniki dla innych narodowosci. To prawda, ale wez pod uwage, ze data/czas podania wynikow (ktora nam sie komunikuje podczas egzaminu), ustalana jest przez jury w porozumieniu z epso - data zakonczenia egzaminow ----> + czas na deliberacje ----> + czas ktory potrzebuje EPSO by wklepac listy z wynikami do systemow i takie tam. Biorac pod uwage, ze suma kandydatow z drugiego konkursu nie roznila sie chyba znaczaco od liczby kandydatow z naszego, uwazam ze czas ogloszenia wynikow moze byc ten sam co u nich (choc NA PRAWDE chcialbym sie mylic...). tak bylo przynajmniej w przypadku > pozostalych kategorii. Wiec drugie jury moglo mowic co > chcialo "swoim" kandydatom. > Mnie powiedziano, ze wyniki beda w polowie lutego. > Zamierzam do nich napisac i poprosic o info na wypadek gdyby > przewidywali spoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc66 jedyne potwierdzone wiadomosci to IP: *.ip.fastwebnet.it 18.02.08, 15:22 Oral tests: Field 1: o Group 1, Competition EPSO/AD/60/06: from 22 October 2007 until 31 January 2008, in Brussels. o Group 2 "Other citizenships": from 9 October 2007 until 31 January 2008, in Brussels. Field 2: o Groups 1, Competition EPSO/AD/60/06: the oral tests have now been completed. Candidates were informed of the results on 15 November 2007, via their EPSO-profile. Field 3: o Groups 1, Competition EPSO/AD/60/06 and 2 "Other citizenships": the oral tests have now been completed. Candidates were informed of their results on 26 October 2007, via their EPSO-profile. Field 4: o Group 1, Competition EPSO/AD/60/06: the oral tests have now been completed. Candidates were informed of their results on 23 October 2007, via their EPSO-profile. o Group 2 "Other citizenships": the oral tests have now been completed. Candidates were informed of the results on 19 November 2007, via their EPSO-profile. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: jedyne potwierdzone wiadomosci to 18.02.08, 15:42 ci, ktorzy zawodowo paraja sie studiowaniem epso, wiedza, ze nawet tego, co juz sie zdazylo, nie nalezy uznawac za pewnik. teoria epso-relatywnosci mowi, ze dla epso czas nie ma znaczenia - i to w najszerszym tego slowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: 136.173.62.* 18.02.08, 16:40 zadzwonilam do nich i uslyszalam "by the end of February, beginning of March", a powod to jakowes trudnosci z zebraniem sie jury;)) rece opadaja...;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 17:28 no to lipa, bo horoskopu na marzec jeszcze nie ma... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 17:34 A mowilem, ze marzec? Jednak moj kolega okazal sie byc, niestety, wiarygodnym zrodlem... Beda go co chwila nagabywal o jakies nowe wiesci. Will keep you informed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: *.cec.eu.int 18.02.08, 18:35 Dzieki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: *.cec.eu.int 20.02.08, 12:02 tak à propos tej historii z osoba, ktora jakoby miala wypadek i miala miec swoj ustny w tym tygodniu, czytam w zaproszeniu na egzamin ustny rzecz nastepujaca: "in exceptional circumstances and providing you e-mail epso-ad-60- 06@ec.europa.eu a request to the Secretariat, the Selection Board may decide to change the date and time of your appointment, but only within the AVAILABLE TESTING PERIOD." Jezeli sie wiec nie myle, po 31 stycznia niemozliwe jest wznowienie egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: 80.246.106.* 20.02.08, 12:37 a moze zabierzecie sie wreszcie do pracy, zamiast rezonowac? Podatnicy nie placa wam chyba za prowadzenie rozwazan... Dowiemy sie, czy zdalismy za tydzien, czy za dwa. Od nas to juz nie zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 20.02.08, 13:10 a wlasnie, ze mi sie chce "rezonowac" i niczyich podatkow nie konsumuje, okaz swoj niesympatyczny nam stresik gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: 136.173.62.* 20.02.08, 13:14 nawolywac innych do pracy samemu chodzac po forum...hm, cos niespojnie. a wytykanie szacownemu EPSO niespojnosci, czy wrecz niezgodnosci z regulami powinno byc jak najczestsze. moze kiedys cos sie u nich w koncu zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waiting Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO IP: 195.205.254.* 20.02.08, 19:26 Wiem, że to możliwe - z autopsji. Znajoma zdawała ustny jakoś dwa miesiące po koncowym terminie ustnych jej konkursu. Wydaje mi sie, ze jezeli ma sie wystarczajaco dobre uzasadnienie i przedstawi je odpowiednio wczesnie, to oni na to ida. Odpowiedz Link Zgłoś
caryca1 Re: wiadomosci uzyskane przed chwila od EPSO 20.02.08, 22:51 wydaje mi sie ze jesli ktos mial wypadek i byl hospitalizowany, to napewno termin pozniejszy epso znajdzie, bo wtedy by mogli miec problemy ... wiec naprawde jest to mozliwe...i wtedy wszyscy czekaja na wyniki bo musz do konca miec kazda cyferke na papierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Wyniki coraz blizej :))) IP: *.cec.eu.int 22.02.08, 10:05 Dowiedzialem sie wlasnie, ze 'final deliberations' naszego jury beda w przyszlym tygodniu. Mozna na tej podstawie snuc podejrzenia, ze jesli bedzie to np. wtorek, to moze do konca tygodnia wyniki by ogloszono. Jesli nie to mysle ze pierwszy tydzien marca jest jak najbardziej prawdopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.fbx.proxad.net 22.02.08, 10:27 czyli, wyjatkowo, informacja, ktora EPSO podalo mi przez telefon w tym tygodniu ma szanse byc prawdziwa. Oby! Milego weekendu wszystkim czekajacym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:01 przez chwile myslalam, ze wyniki juz sa. wchodze do epso-profilu i widze ostatni komunikat "results of oral tests". klikam z rozpedu, ale po chwili stwierdzam, ze to przeciez tylko link z sekji CAST-27 i wyniki testow kompetencji z CAST. wracam do strony glownej profilu, a tu juz ten link nie nazywa sie "results of oral tests" tylko "results of tests." dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.cec.eu.int 22.02.08, 16:33 Mysle, ze ci sie przewidzialo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:34 nie, bo chwile sie gapilam na to "oral" z niedowierzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.winn.adsl.virgin.net 25.02.08, 12:27 i kolejny tydzien przed nami ... ;). a tak na marginesie - dawno nie widzialem watku ze 178 wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: Wyniki coraz blizej :))) 25.02.08, 13:00 Kiedy dzien sadny nadejdzie, link jaki znajdziemy w profilu bedzie wygladal mniej wiecej tak: ''Results of the Competition's tests'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps gosc Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: 136.173.62.* 25.02.08, 13:52 i oby w tresci byly slowa "I am pleased to inform" niz "I regret": Reszta tresci jest juz nieistotna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.cec.eu.int 25.02.08, 14:13 Dokladnie tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajaca Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: 136.173.62.* 26.02.08, 11:21 czy wiadomo cos kiedy te "final deliberations"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie admin Re: Wyniki coraz blizej :))) IP: *.cec.eu.int 26.02.08, 11:25 niech no ktos uprzejmy z DG ADMIN zajrzy do kalendarza Bekaerta to bedzie wszystko wiadomo.. Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: Wyniki coraz blizej :))) 29.02.08, 17:32 I tak nam koniec lutego mija:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 27.02.08, 14:40 ostatnie wiesci z EPSO sa takie, ze wyniki powinny byc na poczatku marca, hopefully next week... ale nie koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 28.02.08, 17:24 tak sie dzis wkurzylam na to czekanie ze zadzwonilam do naszej sekretarki i dowiedzialam sie tylko tyle ze jeszcze sie musza spotkac w przyszlym tygodniu. mamy nie oczekiwac wynikow przed 10 marca.. wrrrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 29.02.08, 09:09 a niech ich wszsytkich .... trzasnie - mam tego dosyc aaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co sie dzieje? Re: 60/06 EPA/HR IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 09:56 "The Selection Board has taken the decision to postpone the publication of the results of the above competition. They will be available as of beginning of April 2008." myslalam ze to wyniki i juz mi skoczylo cisnienie! a nie ich! Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqus Re: 60/06 EPA/HR 03.03.08, 10:01 No ja to samo... serce w przelyku... a tu taki klops... Pytanie: dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur.....y To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 10:11 nic wiecej nie napisze, bo by sie kwalifikowalo jedynie do usuniecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrimaAprilis Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: 91.194.202.* 03.03.08, 10:50 Wyniki zostana ogloszone w jedyny wlasciwy dzien w roku, czyli PrimaAprilis, to naturalne w EPSO. Nawet smiac juz mi sie nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 10:50 a ja chyba sie rozplacze ... bo juz nie mam zadnego innego pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: 83.222.44.* 03.03.08, 10:50 a ja tam sie ciesze, tak dlugo jak nia ma wynikow jest nadzieja ze moze sie udalo, piekne uczucie, eh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 10:57 no to zycze tak, az do konca swiata, jesli lubisz oczekiwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: 83.222.44.* 03.03.08, 11:26 gosciu, jak widzisz konkurs tylko dla wytrwalych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak73 Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 11:50 tak sie zastanawiamj czy to ja mam jakis problem z rozdwojeniem jazni czy oni? Jak do nich dzwonilam w piatkowe popoludnie to wyniki mialy byc okolo 10 marca. Co sie takiego stalo w piatek? Albo mi sie zdawalo ze dzwonilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krik Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 12:02 Olak73, wiesz, moze sekretarka nie byla tak do konca na biezaco, przeciez sie to zdarza. Albo decyzje podjeto wlasnie w piatkowe popoludnie lub dzisiaj wczesnie rano. Ja w ubieglym tygodniu dostalam maila, ze jury jeszcze ma posiedzenia. Poza tym, na nic gdybania, zale i zlorzeczenia, pozostaje czekac. Przeciez nic nie mozemy zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emocje Re: To jest jakas farsa!!!!!! IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 12:53 Ludziska, fakt ze sie emocjonujecie, jest zrozumialy. Ale przed wami emocjonowaly sie w dokladnie taki sam sposob rzesze innych zdajacych - wyniki byly praktycznie zawsze z poslizgiem, czasem bardzo duzym. A po wynikach niektorzy czekali i tak czasem nawet 2 lata na zatrudnienie. Niektorych nie zatrudniono do dzis. Wiem, ze to sie latwo mowi z pozycji epsa, ale nie fiksujcie sie tak na punkcie tych wynikow, bo do tej rekrutacji trzeba duzo czasu, cierpliwosci last but not least odrobiny szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Co sie stalo? IP: *.cec.eu.int 03.03.08, 10:53 No wlasnie, czy ktos wie dlaczego dopiero w kwietniu oglosza wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sie stalo? IP: 217.169.236.* 17.03.08, 12:51 no i co z tymi wynikami? czy ma ktos informacje dlaczego sa takie opoznienia? Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Ja wiem! 17.03.08, 14:23 Wlasnie zauwazylem, ze na stronie EPSO, WIELKIE ZMIANY - otoz tytulowa strona dostepna jest we WSZYSTKICH JEZYKACH UE (wszystko inne - po staremu czyli w 3 jezykach) :)) Oznacza to, ze EPSO zaiwestowalo ostatnio calosc swoich drogocennych zasobow w przeprowadzenie tej OGROMNEJ i EPOKOWEJ zmiany. Z uwagi, ze wsrod tych zasobow byl rozwniez zasob czasu pracy, na publikacje naszych wynikow po prostu tych zasobow nie starczylo... Odpowiedz Link Zgłoś