Gość: Renata IP: *.cec.eu.int 07.01.09, 16:18 Pracuje moze ktos przy tych konkursach? Wiadomo ile osob sie zapisalo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: konkursy wewnetrzne IP: *.217.146.33.coditel.net 07.01.09, 18:11 na pewno to ogłoszą - cieprliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabru Re: konkursy wewnetrzne 09.01.09, 13:13 Nie oglosza, bo to nie konkurs otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 09.01.09, 13:36 moga oglosic w administrative notice po preselekcji, czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
helusia007 Re: konkursy wewnetrzne 09.01.09, 14:59 A kiedy ta preselekcja ma być? Bo cos znowu cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 09.01.09, 16:47 Preselaekcja ma byc pod koniec lutego, to pisza w informacjach o tych konkursach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 02.02.09, 16:59 No to ile sie osob zapisalo na te konkursy ? Wie ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: konkursy wewnetrzne IP: *.217.146.33.coditel.net 02.02.09, 18:42 preselekcja 20 marca (AD9 i AD12 13 lutego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 08:59 To juz wiemy, nie wiemy tylko jak duzo osob sie zapisalo na te konkursy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 12:21 przeciez tego nikt na razie nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 13:56 Jacys ludzie pracuja przy tym konkursie chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intracomm Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 12:28 moze tu sie czegos dowiemy... www.cc.cec/home/life/courrier/articles/2009/feb/fr_1233571714.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 14:25 czy to naprawde istotne ile osob sie zapisalo? nie liczy sie ilosc tylko jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 14:49 Gorzej jak za duza iloscia pojdzie wysoka jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambitny chlopak Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 15:04 Kazda sekretarka z NMS ktora znam, a znam sporo, rzucila sie na AD5, hehehehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 15:26 A ty nie rzuciles sie przypadkiem na AD 12 ? Chopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambitny chlopak Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 15:34 To jest twoja odpowiedz Mistrzyni Cietej Riposty? Ambitne sekretarki to przeciez nic zlego. Stwierdzilem tylko fakt, ze wszystkie sie rzucily na AD5. Ilu sie uda? Pewnie jednostkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 14:11 Akurat nie jestem kobieta. AST1 to nie tylko sekretarki, czasem sie jakis asystent zdarzy.... A odnosnie stwierdzania faktow, to nie wszystkie sie rzcuiły. Oprocz AD5 jest tez konkurs na AST3 AD9 i AD12 :) Miszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 15:38 a co w tym smiesznego? spelniaja warunki to sia zapisuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 16:00 Przeciez te sekrataki z nowych krajow sa tak samo wyksztalcone jak ich koledzy co sie zalapali na Ad5 wczesniej, moze razem w lawce studenckiej siedzialy z tymi kolegami i dawaly im sciagac. Nic w tym dziwnego nie ma, ze stratuja na AD5 chociaz znaczna czesc postanowi sie zalapac na AST1, zeby potem uderzyc wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD12 Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 03.02.09, 16:55 Moze one i siedzialy w tej samej lawce i te same ksiazki czytaly ALE najwyrazniej im ambicji zabraklo i wyladowaly jako sekretarki. Albo moze zle sluchaly i czytaly nie to co trzeba:))) A zalapie sie tyle ile przewiduja w ogloszeniu - czyli nie wiele:)) Wniosek z tego taki ze same studia i ksiazki nie swiadcza o zadnym sukcesie w zyciu ani tego ze komus sie cos nalezy. Pozdrowionka a jesli zabrzmialo to uszczypliwie lub wrednie to z gory przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AST1 Re: konkursy wewnetrzne IP: *.217.146.33.coditel.net 03.02.09, 19:56 bo kiedy wy gnaliście w szczurzym pędzie za karierą kosztem rodziny, my wam prałyśmy, gotowałyśmy i rodziłyśmy dzieci więc pozbądź się uszczypliwości, bo może i na AD12 się nie nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.access.telenet.be 03.02.09, 20:54 Z niego taki AD12 jak z koziej d... trąba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ast2 Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 08:14 Gość portalu: AST1 napisał(a): > bo kiedy wy gnaliście w szczurzym pędzie za karierą kosztem rodziny, my wam > prałyśmy, gotowałyśmy i rodziłyśmy dzieci > więc pozbądź się uszczypliwości, bo może i na AD12 się nie nadajesz DZIEKI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrreddota Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 08:51 a co rodzenie dzieci, pranie i gotowanie ma wspolnego ze zdaniem preselekcji? Nauczenie sie 250 pytan na pamiec zajmuje 1 weekend, verbal i numerical to kwestia wrodzonej inteligencji. BTW: prac sam sobie potrafie, gotowac tez lepiej niz kobity, dzieci mnie nie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 09:21 Pewnie Wrodzona Inteligencjo zrobilass wiele tysiecy tych testow zanim zdales preselekcje i pytania znales na pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace&love Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 09:43 ludzie wyluzujta!zamiast cieszyc sie wspolnie z tego ze mamy wspolnie szanse na skok do przodu to wy skaczecie sobie do gardel- sekretarki vs tempy, tempy kontra asystenci, asystenci kontr sekretarki..dzizes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 10:19 Gość portalu: peace&love napisał(a): > ludzie wyluzujta!zamiast cieszyc sie wspolnie z tego ze mamy > wspolnie szanse na skok do przodu to wy skaczecie sobie do gardel- > sekretarki vs tempy, tempy kontra asystenci, asystenci kontr > sekretarki..dzizes! A to Polska właśnie... Ja tam w konkursie startuję i grzeje mnie to czy przejdę czy nie, robotę w KE i tak mam zapewnioną, do poziomu pensji AD5 dużo mi nie brakuje więc co sie będę szarpał... A tym którym zależy życzę powodzenia i połamania tego i owego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuff Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 11:02 wsrod Polakow nie ma chyba praktycznie TA, wiec chyba wszyscy, ktorzy uczestnicza w konkursie, a juz F i licza ew. tylko na szybszy awans, wiec komfortowa sytuacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 11:10 Chyba nie wiesz co mowisz. Wsrod Polakow jest chyba najwiecej TA w porownaniu z innymi krajami. Odpowiedz Link Zgłoś
nuff Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 11:38 TA moga byc co najwyzej z pierwszej fali po rozszerzeniu, na forum z reguly wszyscy rozstrzasaja kwestie CA, a TA. Ja osobiscie znam Slowencow, Wegro, Czechow na TA, ale nie Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD12 Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 13:12 Tak dla wyjasnienia (bo widze ze ktos tu sie bardzo sugeruje stereotypami) to ja jestem KOBIETA. Matka, zona, kucharka...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AST1.1 Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 16:06 Gość portalu: AD12 napisał(a): > Tak dla wyjasnienia (bo widze ze ktos tu sie bardzo sugeruje > stereotypami) to ja jestem KOBIETA. Matka, zona, kucharka...... ...NO I PEWNIE STAC CIE NA NIANIE, SPRZATACZKE I POCIESZENIE BEZROBOTNEGO MEZA TUDZIEZ INNE ODSTRESOWUJACE PRZYJEMNOSCI.. NA ZIEMIE kobieto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: konkursy wewnetrzne IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 13:50 Z tego co wiem to na AD Temp jest 87 Polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 14:22 Gość portalu: ag napisał(a): > Z tego co wiem to na AD Temp jest 87 Polakow... - Pracownicy na czas określony – 222 osoby, z czego: 78 osób w kategorii AD, 144 osób w kategorii AST. Odpowiedz Link Zgłoś
nuff Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 14:28 contract agents to tez "pracownicy na czas okreslony" sensu largo, to pojecie jest troche nieprecyzyjne, bo CA nie maja prawa udzialu w konkursie Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 15:23 nuff napisał: > contract agents to tez "pracownicy na czas okreslony" sensu largo, to pojecie j > est troche nieprecyzyjne, bo CA nie maja prawa udzialu w konkursie No to napisze tak:-) 1. Zatrudnienie obywateli Polski ogółem: 1180 osób, z czego: - Urzędnicy - 788 osób, z czego: 460 osób w kategorii AD, 328 osób w kategorii AST. - Pracownicy na czas określony – 222 osoby, z czego: 78 osób w kategorii AD, 144 osób w kategorii AST. - Pracownicy kontraktowi – 170 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
nuff Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 15:40 chapeau balbinka za tak precyzyjne informacje a masz takie dane o calej gromadzie EU-10 z podzialem na AD, AST i TA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: a na AST1 IP: *.cec.eu.int 04.02.09, 14:22 a na AST 1 ilu jest TA Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_mogul Re: konkursy wewnetrzne 04.02.09, 16:01 ciekawy komentarz. i taki inteligentny i przemyslany. sklania do refleksji a autora napawac musi nie lada duma. napisz cos jeszcze, wrreddota! widac bowiem na pierwszy rzut oka, ze leb masz nie od parady, a i w nauce szybki jestes jak blyskawica. wszyscy ci tej wrodzonej inteligenci musza strasznie zazdroscic. PS dobrze ze sie dziecmi nie interesujesz. to karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata no i wszystko wiadomo IP: *.cec.eu.int 17.02.09, 15:30 w intranecie sa juz podane liczby kandydatow na te konkursy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: no i wszystko wiadomo IP: *.cec.eu.int 17.02.09, 16:16 wyglada na to, ze najmniejsza konkurencja jest na AST3 (co bylo do przewidzenia) i na...AD12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: no i wszystko wiadomo IP: *.cec.eu.int 17.02.09, 16:19 Najmniejsz to chyba jest na AST1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: oj kiepsko bedzie z numerykalami ciekawy IP: *.cec.eu.int 17.02.09, 17:11 Ani na AST3 ani na AD12 nie trfiles z tymi szacunkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: oj kiepsko bedzie z numerykalami ciekawy IP: *.cec.eu.int 17.02.09, 20:32 AST1 malo kogo intersuje na tym forum A porownujac liczbe przewidywanych miejsc na liscie rezerwowej z liczba kandydatow dopuszczonych do preselekcji, stosunek jest najbardziej korzystny u AD12 i AST3. Albo rzeczywiscie nie potrafie podzielic 2 liczb.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: oj kiepsko bedzie z numerykalami ciekawy IP: *.access.telenet.be 17.02.09, 20:41 Nie potrafisz bo AD5 jest mniej na jedno miejsce niz AD12 oj kiepsko bedzie na tym numerikalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: konkursy wewnetrzne IP: *.brutele.be 19.02.09, 21:50 czy na konkursie wewnetrznym AD5 tez bedzie test z wiedzy o Unii? Bo z ogloszenia wynia tylko verbal, numerical i written test... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: konkursy wewnetrzne IP: *.217.146.33.coditel.net 19.02.09, 21:55 skoro napisali, ze będzie verbal, numerical i written, to będzie to co napisali. nie staraj się szukać między wierszami tego, czego tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś