Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 22:13 Kiedy mozna sie spodziewać jakiś ofert dla ludzi z IT? Może ktoś coś słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fsd Re: Oferty dla IT IP: *.access.telenet.be 09.07.09, 21:11 o Panie, istytucje to nie jest rynek dla IT wszystko jest wypychane na zewnatrz ... dlatego, ze instytucje zatrudniaja tak wybitnych specjalistow, ze taniej-szybciej-lepiej wyjdzie przeplacic i zlecic firmie z zewnatrz, plus nadzorca z instytucji na plecach, niz instytucyjni spece naucza sie ... w koncu jak mozna zbadac przyszlego kandydata, jak w komisji egzaminujacej z epso siedza nie IT, ale "head of wlasny stolek", i rozmowa jest czysto teoretyczna, umie Pan program X, klient odpowiada no pewnie, ze umiem i Y tez ... i nastepne pytanie z fachowej wiedzy odfajkowane jak chcesz naprawde pracowac w IT to jednak gdzie indziej chyba ze odbieranie telefonu w helpedsku albo wklepywanie stron www albo inne polotne zajecie oznacza dla Ciebie it Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Oferty dla IT 09.07.09, 22:22 bzdury opowiadasz. Kumpel z federalnego ministerstwa niemieckiego, ktory mial dobrych kilka lat doswiadczenia zawodowego na odpowiedzialnym stanowosku dostal w zeszlym roku prace jako team leader /urzednik mianowany/ od IT i jest wlasnie odpowiedzialny za tych zewnetrznych wzgl kontraktowcow, ktorzy to wlasnie odbieraja telefony i wklepuja strony www, bo wszystkie powazniejsze zadania wykonuja tylko urzednicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Oferty dla IT IP: *.access.telenet.be 10.07.09, 18:49 to moze u niego jest wyjatek ... choc w sumie, to ze jest team leader albo innym wielkim menagerem, cos oznacza w kwesti jakosci? po 3 latach w EC troche juz zobaczylem, i tylko dlatego, ze sie ekscytujesz, ze twoj znajomy od krolika ma cos, albo cos widzial, nie zmieni mojego obrazu moze przez pierwszy miesiac tez sie tak zachwycalem, ale pozniej juz wszystko wylazi: ze instytucje to pelen niekompetencji, kumoterstwa, obludy, hipokryzji, wazeliny, headow of swoj stolek ... i gdyby do tego nie bylo kasy, otoczki socjalnej i pewnosci pracy do konca mojego lub EU, juz dawno bym zwial > bo wszystkie powazniejsze zadania wykonuj a tylko urzednicy tym to juz mnie rozwaliles, ilu jest specow od oracla, cisco, windowsow z echangem (nie ma to jak obludna EC walka z MS) albo programistow, sa sami menagerowie co w razie problemow technicznych, co najwyzej moga sie popatrzec metnym wzrokiem na konsole, pokiwac ze zrozumieniem i oddalic sie czym predzej na kawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oferty dla IT IP: *.ujscie.net 10.07.09, 20:46 Prosze bardziej konkretnie ,ale na temat. tzn czy są ogłaszane jakies konkursy dlaspecow z IT ? gdzie i kiedy będnajblizsze konkursy dla takich specjalistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca w IT Re: Oferty dla IT IP: 88.147.0.* 10.07.09, 22:21 Nie jest wyjatek jeden gosc, bo ja wielu znam pracujacych w IT i znajacych sie na rzeczy i sama jestem przykladem. Przepracowalam w it w Polsce ponad 10 lat, w administracji, i moje systemy pracuja do dzis w calym kraju. Teraz robie to samo w UE. A znam wielu specow z firm prywatnych, informatycznych, ktorzy nie zdali konkursu. Informatyka to teraz jak medycyna, i proramista to wyrobnik, najmniej oplacany, bo robi co mu sie kaze, jak maszyna. I tym zajmuja sie firmy zewnetrzne. A to co maja zrobic i jak, zlecaja im urzednicy. I oni to kontroluja. Z doswiadczen krajowych, to ci specjalisci z firm prywatnych, robia marniejsze programy niz zatrudnieni informatycy w administracji publicznej. Moze teraz sie zmienilo, oby. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Oferty dla IT 10.07.09, 22:47 pracujaca, dzieki za glos rozsadku, ale on ci i tak nie uwierzy, bo to jakis sfrustrowany czlowieczek sadzac po haslach typu: "instytucje to pelen niekompetencji, kumoterstwa, obludy, hipokryzji, wazeliny, headow of swoj stolek .." Dziwie sie, jak mozna na jego miejscu pracowac dla takiej bandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oferty dla IT IP: *.ujscie.net 12.07.09, 20:23 Dzieki ze Wasze wypowiedzi jednak ponawiam swoje pytanie z początku wątku kiedy mozna sie spodziewać jakiś ofert dla ludzi z IT? Może ktoś coś słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Oferty dla IT IP: *.cec.eu.int 13.07.09, 09:55 Popatrz na forward planing na stronie EPSO, jesli nie ma tam zadnych planowanych konkursow, to nie ma co ich sie spodziewac. Nikt ci nie udzieli innej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n,b Re: Oferty dla IT IP: *.access.telenet.be 25.07.09, 15:29 > Dziwie sie, jak mozna na jego miejscu pracowac dla takiej bandy jak napisalem, dla pieniedzy i otoczki socjalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sf Re: Oferty dla IT IP: 148.233.229.* 06.08.09, 00:28 > ale on ci i tak nie uwierzy, bo to jakis sfrustrowany czlowieczek sfrustrowany nie jestem, dlaczego mam byc? praca to tylko praca, tym bardziej, ze nic nie mozna mi zrobic czlowieczkiem tez nie jestem, w dowodzie mam wysoki, co jest prawda i w realnym swiecie dlaczego tak nisko upadasz, ze uzywasz epitetow? czy ja napisalem gdziekolwiek, ze jestes jakims etetowym erotomanem gawedziarzem na tym forum, ze spedzasz godziny tworzac swoje wypociny w kazdym watku? ze masz wielu przyjaciol krolika pokrywajacych wszystkie mozliwe watki zdarzeniowe? chwala Ci za to, i nic mi do tego. a to ze nie pisze: ze praca w EC jest spelnieniem moich marzeń intelektualnych ze pracuje w najlepszej firmie na swiecie ze chwycilem Boga za nogi (czy jak to tam w przyslowiu leci) ze smiem ja krytykowac ze jest pelna niekompetentnych ludzi ze niektorzy traktuja ja jako swoj prywatny folwark ze pracuje tam tylko dla pieniedzy ze jestem hipokrytom pracujac tam nie jestem slepy, ani ograniczony, zeby nie widziec co sie dzieje moj zachwyt i rozowe okulary opadly juz po pierwszym miesiacu a Tobie gratulacje za trzymanie ich dluzej na nosie, czego tylko pozazdroscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: Oferty dla IT IP: *.access.telenet.be 25.07.09, 15:36 > i moje systemy pracuja do dzis w calym kraju no chyle czola, coz za "skromnosc" >Z doswiadczen krajowych, to ci specjalisci z firm prywatnych, > robia marniejsze programy niz zatrudnieni informatycy w > administracji publicznej. a tu chyle czola przed "doswiadczeniem" jakos nie spotkalem panstwowej firmy z wlasna stada programistow co jest logiczne, kto by po projekcie ich chcial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ghj Re: Oferty dla IT IP: 88.147.0.* 04.08.09, 23:25 Jakbys czytal prase fachowa, to przed paru laty bylo w niej wiele sponsorowanych artykulow niepochlebnych tej jak nazywasz 'panstwowej firmie' ze stada programistow, za to ze swoimi silami robi systemy. Te systemy dzialaja do dzis. Teraz wszedl outsourcing i jest do bani. Niektore systemy tych super firm prywatnych (znanych w kraju) nie zostaly nawet wdrozone-domysl sie dlaczego. >co jest logiczne, kto by po projekcie ich chcial A kto chce programistow po projekcie w firmie prywatnej? Wyrzuca sie ich na bruk? Robia inne projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hash Re: Oferty dla IT IP: *.access.telenet.be 05.08.09, 23:31 > Jakbys czytal prase fachowa ale dla mnie prasa fachowa to www z bugami, czy newsy co nowego wypuscili. A to kto komu i za ile i w co, nie interesuje mnie. A w sumie powinno, w EC to sie liczy do szybkiego awansu, szczegolnie teraz z nowym i sprawiedliwym podzialem punktow > Te systemy dzialaja do dzis. Teraz wszedl outsourcing i jest do > bani. a czy ja pochwalam outsourcing w jakiejkowliek wypowiedzi? pisze tylko o kompetencji i pracy wybitnych specjalistow zatrudnionych jako funkcjonariusze w EC, w szczegolnosci na stolkach wyzszych moze w koncu przyklad fizyczny: jezeli masz jakiekolwiek pytanie, bardziej techniczne, dotyczace exchanga komisyjnego, to dyskutujesz o tym z gosciami z Telindusa, wiekszosc mEnAgiErUF z tego dzialu, moze jedynie pogadac ogolnikami ... i na tym pomoc sie konczy, na zasadzie - czy ta chmura to cirrus? - eee, tak slonca nie widac - ale czy to jest C I R R U S? - no przeciez mowie, ze slonce jest za chmurami co nie jest dziwnym, jak gosciu po biologi czy prawie, moze miec pojecie > Niektore systemy tych super firm prywatnych (znanych wkraju) > nie zostaly nawet wdrozone-domysl sie dlaczego. Nie bede, mnie to nie interesuje, dlaczego ktos chce tracic pieniadze, jego cyrk i malpy. > A kto chce programistow po projekcie w firmie prywatnej? Wyrzuca >sie ich na bruk? Robia inne projekty. ale prywatna firma "programistyczna" ma nowe kontrakty, nowe projekty, w firmie panstwowej masz jeden albo dwa programy i koniec (mowie o normalnej firmie, nie EC) generalnie, dla specjalisty chcacego praktykowac w EC nie ma miejsca chyba ze chce byc mEnAgiErem, piszacym wypracowania o wyzszosci olowka nad kredka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadek Re: Oferty dla IT IP: *.cec.eu.int 06.08.09, 09:48 A czy Bill Gates bylby w stanie odpowiedziec na pytanie o cirrusach? Na poczatku swojej kariery, gdy byl sam sobie sterem, zeglarzem i okretem, tak, ale potem raczej nie....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hash/ghj Re: Oferty dla IT IP: 88.147.0.* 09.08.09, 00:01 Dzieki rozsadek, tak wlasnie jest. Hash, jestes specjalista jesli praktykujesz. Gdy awansujesz na wyzsze stanowisko, nie bedziesz mial czasu na codzienna praktyke i bedziesz powoli tracil wiedze fachowa, szczegolnie w dziedzinie IT. Wiec nie krytykuj tych na wysokich stanowiskach, bo kiedys byli tacy jak Ty teraz. A o informatyzacji firm panstwowych niewiele wiesz; to nie jest tak ze jeden lub dwa programy zalatwiaja sprawe. Swiat wciaz sie zmienia,: technologie, potrzeby i prawo okreslajace dzialalnosc tych firm panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Oferty dla IT IP: 78.129.50.* 28.07.09, 19:00 U mnie jest wakat dla informatyka, szukamy AST 3 jestes po konkursie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oferty dla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:29 Jestem zainteresowany. Proszę o wiecej informacji na priva : grzegorz.babicz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOOOOOOO! Re: Oferty dla IT IP: 193.178.209.* 06.08.09, 10:11 jak ktos zwiazany w jakikolwiek sposob z IT (bo zainteresowany tym stanowiskiem) czyli nie jakis tam ostatni laik, moze tak wrzucac emaila z imieniem i nazwiskiem na takim publicznym forum?????????? Jak dla mnie juz bylbys skreslony..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oferty dla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:10 Czy to w jakiś sposób ujmuje mojemu doświadczeniu i wiedzy? Nie rozumiem twojego toku rozumowania.Każdy sposób jest dobry byle byłby efektywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano tak Re: Oferty dla IT IP: 193.178.209.* 07.08.09, 13:53 tak , bo nie jestes swiadom zagrozen wynikajacych z umieszczenia swojego maila na takim publicznym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oferty dla IT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:18 Prosze o info na alfacom@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Oferty dla IT IP: *.ujscie.net 15.08.09, 14:55 Jezeli mozliwe to prosze o wiecej infa na maila alfacom@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1976 Re: Oferty dla IT 23.08.09, 22:20 I ja tez poprosze o info na wasyl1976@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: Oferty dla IT IP: *.customer.m-online.net 29.07.09, 13:25 nalezy jeszcze dokonac subtelnego rozroznienia, czy chodzi ci o oferte dla specjalisty z branzy IT czy prace specjalistyczna w tej dziedzinie. Jestem po konkursie dla inzynierow- i do tej pory zdarzaly mi sie oferty dla: biochemika/chemika, ekologa, biologa, biotechnologa. Komisja nie jest wybredna, znam przypadek, ze na stanowisku speca IT zdarzylo jej sie zatrudnic absolwenta geografii. Wychodzi z zalozenia, ze jak ktos pragnie dla niej pracowac, to przyjmnie z wdziecznoscia kazda oferte. Na interview nie zadaje sobie trudu sprawdzic wiedzy kandydata w danej dziedzinie, w koncu wystarczy ze na konkursie wykazal sie znajomoscia miast, ktore w 2002 byly europejska stolica kultury. Odpowiedz Link Zgłoś