Dodaj do ulubionych

Olej z czarnuszki

06.12.13, 15:32
Zimnotłoczony olej z czarnuszki siewnej (nigella sativa) zawiera ok. 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy) biotynę oraz mikroelementy.
DYSTRYBUCJA:
Arpro Sp. z o.o. Zielony Nurt Dystrybucja
53-126 Wrocław
Al. Wiśniowa 55a
NIP 897-170-57-76
Tel./fax. +48 71 341 23 53
wojciech.bednarek@zielonynurt.pl
zielonynurt.pl
Obserwuj wątek
    • raven48 Re: Olej z czarnuszki 12.10.15, 09:02
      Olej z Czarnuszki to skarb dla zdrowia, dlatego jego nazwę piszę dużą literą. Mam 67 lat. Zacząłem ten Olej stosować w kwietniu 2015 po tym jak dopadła mnie dna moczanowa. Przedtem wiedziałem o Jego właściwościach z internetu, z sanatoriów i z poczekalni w przychodniach. Pacjenci czekają i sobie gadają. Wpierw powiem o wynikach badania krwi we wrześniu 2015. Cała morfologia od góry do dołu w zakresie normy, glukoza-86, a w kwietniu br. miałem 110, trójglicerydy-118, w kwietniu br. 210, cholesterol całkowity-166, a w kwietniu br. 250, HDL-58,2, a w kwietniu br. 28,8. To nie są bajki, przecież nie reklamuję producentów tego Oleju. Od 12 lat leczę się na astmę osk. W tym roku nie byłem jeszcze u pulmonologa, ale gdy lekarz ogólny osłuchuje mnie, absolutnie nie słyszy żadnych świstów i rzężeń. Nie mam już jak dawniej duszności ani zadyszek gdy wychodzę na drugie piętro i plecy nam suche. Czuję jakby zwiększyła mi się objętość płuc, mam głębszy oddech. Jedynie odczuwam lekki nieżyt oskrzeli, ale wystarczy że odkaszlnę rano i zapominam że mam astmę. Biorę teraz asaris-dysk, ale nie wiem czy to konieczne. Miałem robiony 28.09 usg jamy brzusznej i od prostaty po górne partie jamy nie było do czego się przyczepić. Do dziś nie miałem powtórnego ataku dny, ale zastosowałem dietę bez żadnych tłuszczów zwierzęcych, bez masła, margaryn i ograniczyłem słodycze. Drink od czasu do czasu owszem. Kiełbasa i różne pasztety aut, tylko chuda wędlina i sery. Jedynym tłuszczem jaki spożywam codziennie to oliwa z oliwek exstra virgin. Jeszcze tylko napiszę o moim nadciśnieniu. Od lat biorę leki, teraz indapamidy i dodatkowo vidotin bo nie mogłem zbić rozkurczowego, zawsze miałem dolne 105-110. Vidotin już dawno odstawiłem bo po połączeniu z Olejem ciśnienie dolne spadało mi do 60 i czułem się fatalnie. Teraz w ciągu dnia ciśnienie mam max. 140-130 na 85-80.
      • villa65 Re: Olej z czarnuszki 31.12.15, 11:04
        gratuluję lepszego zdrowia i proszę o inf jak pan jadł ten olej z czarnuszki? tak po prostu pić sam ? ile?Też mam słabe wyniki glukozy, cholesterol i trójglicerydy...od nowego roku postanawiam zabrać się ostro za siebie. :)
    • Gość: ewkak Re: Olej z czarnuszki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.12.15, 16:06
      ja stosuję olej z czarnuszki u synka 7 lat który ma alergie na prawie wszystko - roztocza, pleśnie, sierść psa, kota, trawy itp itd oraz podejrzenie astmy oskrzelowej ale w badaniu spirometrycznym nic nie wychodzi wiec ciągle ma tylko podejrzenie od 3-4 miesiecy podaje olej z czarnuszki 1 łyżkę stołową dziennie i zauważyłam poprawę w kaszlu - teraz występuje tylko znikomo ; przeważnie rano synek odkaszlnie sobie 2-3 razy i po kaszlu na cały dzień :)
    • maja-felix Re: Olej z czarnuszki 06.11.24, 09:55
      Od pewnego czasu regularnie stosuję olej z czarnuszki, który naprawdę mnie zaskoczył swoim wszechstronnym działaniem. Początkowo sięgnęłam po niego, aby pomóc sobie z trądzikiem – nakładałam go codziennie na skórę na około pół godziny. Żaden kosmetyk nie działał tak dobrze. Olej z czarnuszki złagodził zaczerwienienia, zmniejszył zmiany trądzikowe i pomógł skórze szybciej się regenerować. Jestem pod wrażeniem jego właściwości przeciwzapalnych i antybakteryjnych, ale to nie wszystko. Przeczytałam także, że olej ten wspiera zdrowie wątroby i pomaga utrzymać dobrą gospodarkę lipidową, więc stosuję go też doustnie.

Moja mama ma problemy z łuszczycą i od lat szukała czegoś, co faktycznie przyniosłoby jej ulgę. Olej z czarnuszki i olej CBD sprawdziły się u niej lepiej niż maści sterydowe – działają długotrwale, a nie tylko maskują objawy na chwilę. Dowiedziałyśmy się o maści konopnej dr. Retter z hologramem, której wiele osób na forach przypisuje skuteczność, więc zamówiłam ją online z Konopnej Farmacji ( konopiafarmacja.pl/ ) . To miejsce okazało się skarbnicą naturalnych produktów – oprócz oleju z czarnuszki i maści konopnej kupiłam tam też korzeń mydlnicy oraz MSM, które pomogły wspomóc skórę mamy od wewnątrz.

Rezultaty przerosły nasze oczekiwania. Po kilku tygodniach stosowania tych produktów skóra mamy była w dużo lepszej kondycji – zmniejszyły się podrażnienia, a swędzenie zaczęło ustępować. Kombinacja MSM jako budulca skóry, oleju CBD 5% w formie decarboxylated i oleju z czarnuszki w pielęgnacji naturalnie wspiera walkę z łuszczycą, bez zbędnych skutków ubocznych. Konopna Farmacja, z szeroką ofertą olejów i naturalnych preparatów, bardzo nam pomogła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka