Dodaj do ulubionych

"Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert

17.08.06, 19:44
Pan Piotr Gabryel - Redaktor Naczelny "Wprost"

Panie Redaktorze; Z obrzydzeniem przeczytalem tekst zamieszczonego w Panskim
tygodniku artykulu Jakuba Urbanskiego na temat rzekomej wspolpracy Zbigniewa
Herberta z organami Sluzby Bezpieczenstwa w PRL-u.
Z jeszcze wiekszym niesmakiem zapoznalem sie z trescia Panskich niby -to-
przeprosin zamieszczonych w wydaniu internetowym Tygodnika.

Doprawdy, czy tygodnik "Wprost", pod Panskim od niedawna przewodnictwem,
zamierza konkurowac o palme pierszenstwa ze znanymi na polskim rynku
wydawniczym szmatlawymi pismidlami?
Wstyd Panie Gabryel, dla nie tylko Pana jako Polaka i osoby, ktora - wierze -
zna historie nie tylko polskiej literatury ale tez wstyd dla calego Panskiego
zespolu redakcyjnego za wypuszczenie takich kalumni , wbrew powszechnie
znanej prawdzie a takze protestom specjalistow z IPN.
Gdzie honor?
Gdzie rzetelnosc warszatu dziennikarskiego?
Gdzie najzwyklejsza "wprost" uczciwosc?
Czyzby to wszystko mialo byc tak szybko stracone przez zespol redakcyjny
Tygodnika pod Panskim przewodem?

Jesli zas boryka sie Pan ze spadkiem czytelnosci Panskiego Tygodnika i
publikowanie takich artykulow mialoby byc tym motorem wzrostu popularnosci
to jest Pan w bledzie, gdyz pomimo takich " wysilkow", jak komentowany
artykul, nadal bedzie Pan " distant second" do tygodnika, ktory za cel atakow
obral Papieza JPII.
Chociaz, kto wie?
Z Panskich niby-to-przeprosin mozna wywnioskowac, ze nie byla to ostatnia
proba wyjscia na pozycje lidera.
Tego juz nie sprawdze, jako, ze zaprzestaje kupowania Panskiego Tygodnika od
zaraz a czytalem go od poczatku jego w Kanadzie kolportarzu.
Obserwuj wątek
    • alterpars Wprost sie chial podlizac wladzy a tu nie wyszlo 17.08.06, 19:46
      Jest nadzieja skoro istnieja swietosci ktore szambo obecnej koalicji nie jest
      w stanie wchlonac. A Wprost od dzis przestaje czytac.
      • ewaina Re: Wprost sie chial podlizac wladzy a tu nie wys 18.08.06, 00:05
        Wprost jest skończone!Przestało być niezależne!
    • fromwindsor P. Gabryelowi w odpowiedzi na niby-to-przeprosiny 17.08.06, 19:47
      Pan Piotr Gabryel - Redaktor Naczelny "Wprost"

Panie Redaktorze; Z obrzydzeniem przeczytalem tekst zamieszczonego w
      Panskim tygodniku artykulu Jakuba Urbanskiego na temat rzekomej wspolpracy
      Zbigniewa Herberta z organami Sluzby Bezpieczenstwa w PRL-u.
      Z jeszcze wiekszym niesmakiem zapoznalem sie z trescia Panskich niby -to-
      przeprosin zamieszczonych w wydaniu internetowym Tygodnika.

Doprawdy, czy tygodnik "Wprost", pod Panskim od niedawna przewodnictwem,
      zamierza konkurowac o palme pierszenstwa ze znanymi na polskim rynku
      wydawniczym szmatlawymi pismidlami?
      Wstyd Panie Gabryel, dla nie tylko Pana jako Polaka i osoby, ktora - wierze -
      zna historie nie tylko polskiej literatury ale tez wstyd dla calego Panskiego
      zespolu redakcyjnego za wypuszczenie takich kalumni , wbrew powszechnie
      znanej prawdzie a takze protestom specjalistow z IPN.
      Gdzie honor?
      Gdzie rzetelnosc warszatu dziennikarskiego?
      Gdzie najzwyklejsza "wprost" uczciwosc?
      Czyzby to wszystko mialo byc tak szybko stracone przez zespol redakcyjny
      Tygodnika pod Panskim przewodem?

Jesli zas boryka sie Pan ze spadkiem czytelnosci Panskiego Tygodnika i
      publikowanie takich artykulow mialoby byc tym motorem wzrostu popularnosci
      to jest Pan w bledzie, gdyz pomimo takich " wysilkow", jak komentowany
      artykul, nadal bedzie Pan " distant second" do tygodnika, ktory za cel atakow
      obral Papieza JPII.
      Chociaz, kto wie?
      Z Panskich niby-to-przeprosin mozna wywnioskowac, ze nie byla to ostatnia
      proba wyjscia na pozycje lidera.
      Tego juz nie sprawdze, jako, ze zaprzestaje kupowania Panskiego Tygodnika od
      zaraz a czytalem go od poczatku jego w Kanadzie kolportarzu.
    • bezlitosny [...] 17.08.06, 19:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • monte83 wziales leki??? 17.08.06, 19:57

akurat zycie porywatne nas w tym momencie nie interesuje a wg mnie zachowujesz
        sie jak ...ech, szkoda pisac.

"czy dhl okrada wlasnych klientow?- dosc zlodziejstwa! moj wlasny protest"
        • maciejtakitam Re: wziales leki??? 17.08.06, 20:04
          zamiast tego ech powinno sie powiedziec wprost ze "belitosny" to zwykly Prostak.
          Bez powazania
        • bezlitosny Jestem zdrowy i nic nie muszę brać 17.08.06, 23:06
          monte83 napisał:

> akurat zycie porywatne nas w tym momencie nie interesuje a wg mnie zachowujesz
          Mnie akurat interesuje. Po prostu, uważam, że człowiek ma jedno życie, a nie
          prywatne oddzielnie a "służbowe" i "oficjalne" oddzielnie. Wydaje mi się dziwne,
          że fani Herberta uważają się w większości za prawdziwych katolików, a nie
          przeszkadza im, że kreują na autorytet moralny człowieka łamiącego nagminnie 6
          przykazanie. No cóż, "kwestia smaku" :-P. No i chyba mam prawo podejrzewać, że
          jak ktoś zdradzał żonę, to mógł też (w innym sensie oczywiście) zdradzić kogoś
          innego. Mam nadzieję, że Herbert nikomu nie zaszkodził podczas rozmów z SB, ale
          patrząc na jego życiorys "prywatny".....

> sie jak ...ech, szkoda pisac.
          Bo co, odgrzebuję niewygodne fakty? Jak takie coś robi bulterier Kurski to jest
          OK , a mnie nie wolno?
          • pantanal Re: Jestem zdrowy i nic nie muszę brać 17.08.06, 23:36
            bezlitosny napisał:
            > Bo co, odgrzebuję niewygodne fakty? Jak takie coś robi bulterier Kurski to jest
            > OK , a mnie nie wolno?

Jesli jestes rownie prawdomowny jak Kurski, to wspolczuje. Tobie!
          • tim7 Re: Jestem zdrowy i nic nie muszę brać 17.08.06, 23:38
            Gdy malarz w galerii wystawia swoje obrazy to podpisuje je jedynie swoim
            imieniem i nazwiskiem. A wystawia obraz bo chce usłyszeć ocenę swojego dzieła.
            Jeszcze nie widziałem aby jakiś artysta czy pisarz swoje dzieła podpisywał: Jan
            Kowalski - dziwkarz i alkoholik (etc). To samo tyczy się na przykład autorów
            tekstów piosenek, poetów i innych twórców. Nawet morderca czy gwałciciel może
            stworzyć dzieło sztuki. A powyższe ma obrazować tylko fakt, że wielkość dzieła
            nie ma bezpośredniego związku z dokonaniami autora. Mówiąc wprost: jeśli autor
            nie chce aby przedmiotem oceny było jego życie, to nie należy włazić z
            buciorami w jego prywatność. Czy fakt, że Picasso był dziwkarzem, ćpunem i
            alkoholikiem ma jakiś wpływ na wielkość jego obrazów? Czy fakt że Rej
            był "morfinistą" ma wpływ na dobór lektur w szkole? Nie.
            Fakt, że Kurski włazi bezczelnie i z buciorami w życie prywatne innych ludzi
            wcale nie jest powodem aby wszyscy zniżali się do jego niskiego poziomu i
            grzebali w cudzych życiorysach. Wcale nie mam tu zamiaru usprawiedliwiać
            prywatnego życia Herberta, ale życie to nie bez powodu nazywa się "PRYWATNYM".

> Jak takie coś robi bulterier Kurski to jest
            > OK , a mnie nie wolno?
            Może tobie wolno, ale moje sumienie i poczucie przyzwoitości mi na takie
            działanie nie pozwalają. Dlatego gardzę Kurskim i nigdy z nim nie chcę mieć do
            czynienia. Nie naszczam nawet do tego samego pisuaru. Wolno mi...
      • flanelowy.zapach.snu Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:09
        bezlitosny, ty nie jesteś padlinożercą, jesteś zwykłym śmieciem.
      • adalbert57 [...] 17.08.06, 21:22
      • omikron22 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 23:01
        Oczywiście że w tym konkursie obrzucania wszystkich i wszystkiego gównem nie
        mogło zabraknąć prekursorki tego procederu, pani Joanny Siedleckiej –bo na nią
        właśnie powołuje się w linku bezlitosny
        • bezlitosny Czy Siedlecka napisała nieprawdę? 17.08.06, 23:09
          omikron22 napisał:

> Oczywiście że w tym konkursie obrzucania wszystkich i wszystkiego gównem nie
          > mogło zabraknąć prekursorki tego procederu, pani Joanny Siedleckiej –bo n
          > a nią
          > właśnie powołuje się w linku bezlitosny

Jak na razie nikt nie zakwestionował prawdziwości cytatów, które podawałem.
          Jeżeli pani Siedlecka zniesławiła pana Herberta w swojej książce, to na pewno
          pani Herbert by ją puściła z torbami. Ale o niczym takim nie słyszałem....
    • tymon99 Panie redaktorze Gabryel! 17.08.06, 19:49
      • tymon99 Czy rozważał Pan może 17.08.06, 19:50
        samobójstwo w celu ocalenia honoru? Moment jest odpowiedni..
    • 9508k "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 19:49
      Piotr Gabryel poczuł się zmuszony trochę zjeśc z tego gówna, w którym z
      upodobaniem babrzą sie jego koledzy i im podobni. Myślę, że to nie wystarczy i
      proces sądowy powinien się odbyc. A manipulator Urbański włożył łeb w kubeł i
      milczy...
    • moher75 To może w końcu cenzor puści... 17.08.06, 19:51
      ...w TVP film o Herbercie - "Obywatel Poeta"...

...w którym to dziwnym trafem dziś pośmiertnie obrzucany błotem Herbert mówi :

"Michnik jest manipulatorem. To jest czlowiek zlej
      woli, klamca, oszust intelektualny".
      • bezlitosny Re: To może w końcu cenzor puści... 17.08.06, 19:55
        moher75 napisał:

> ...w TVP film o Herbercie - "Obywatel Poeta"...
        >
        > ...w którym to dziwnym trafem dziś pośmiertnie obrzucany błotem Herbert mówi :
        >
        > "Michnik jest manipulatorem. To jest czlowiek zlej
        > woli, klamca, oszust intelektualny".

Jeżeli to poniżej jest prawdą:
        czytelnia.onet.pl/0,32263,0,6380,recenzje.html
        "Kobiety to ważny rozdział w życiu Zbigniewa Herberta i niestety, to trzeba
        przyznać, brak wypowiedzi Katarzyny Herbertowej jest dotkliwie zauważalną
        stratą. W koncu to ona zmobilizowała poetę do ślubu, wiążąc go przysięgą
        małżeńską, co nie oznaczało, że był jej wierny. Krystalicznie czysty w polityce,
        zdradzał żonę, miał wiele miłości i miłostek, ale do końca byli razem."

to ja faceta zdradzającego żonę też nazwałbym kłamcą, oszustem i człowiekiem
        złej woli. Moim zdaniem, w życiu prywatnym też trzeba być uczciwym, fani Zbiga H.!
        • maciejtakitam Re: To może w końcu cenzor puści... 17.08.06, 20:19
          Juz napisalem co mysle o tobie "bezlitosny" wczesniej ale powtorze, Prostak.
          • bezlitosny Jestem prostak, ale uczciwy... 17.08.06, 23:15
            maciejtakitam napisał:

> Juz napisalem co mysle o tobie "bezlitosny" wczesniej ale powtorze, Prostak.

No i co z tego? Nie podoba mi się kreowanie na "autorytet moralny" kogoś, kto
            się prowadził niemoralnie - "kwestia smaku" ;-). W ogóle potrzeba tworzenia
            "autorytetów moralnych" świadczy moim zdaniem o swoistej niedojrzałości kreatorów...
            • depardieu Re: Jestem prostak, ale uczciwy... 17.08.06, 23:39
              tak czytam i coraz mniej cie lubie.
              twierdzisz ze zonaty facet miewajacy male boki moglby byc kapusiem? co za logika
              - facet! ty oczywiscie kapusiem nie jestes i nie trzepiesz gruchy jak zony nie
              ma w domu.
              ehhh....
        • besserwisser dobry człowieku...naiwny jesteś 17.08.06, 20:33
          żonę to mogę zdradzać ja albo ty
          w przypadku Wielkiego Poety to się nazywa inaczej...
          tak samo z UB : mogłem z nimi rozmawiać ja albo ty albo np. jakaś tam redaktor
          Niezabitowska - Wielki Poeta i Wielki Polak z UB ex definitione nie
          rozmawiał,nawet gdy rozmawiał,a może nawet zwłaszcza,gdy rozmawiał...
          • pozarski Re: dobry człowieku...naiwny jesteś 17.08.06, 20:36
            Tak dokladnie musial myslec i sam Mistrz.
          • starduster Re: dobry człowieku... 17.08.06, 21:05
            Taa,Herbert moralizuje że nie należy zdradzać żony.........
            Główny nurt jego twórczości....
            A co was obchodzi jego prywatne życie intelektualne zera?
        • adalbert57 [...] 17.08.06, 21:45
    • kestrel1 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 19:54
      Przeprasza. Pięknie. To wszystko to jakiś koszmar. Niech nie przeprasza. Nie ma
      kto. Nie ten kaliber. Ludziki z "Wprost" pewnie spotkają się jeszcze w jakiejś
      kałuży czy innym bagnie z podobnymi quasi inkwizytatorami.
      Ale... syf. Mimo pewnych zasad nie znalazlem innego słowa.
    • kataryna.kataryna Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 19:56
      Jakubowi Urbańskiemu, poprzednio pisarczykowi z "Gazety Przemysłu Drzewnego" i
      "Meblarstwa" zachciało się skandalu w debiucie w poważnej gazecie. I ma skandal
      jak się patrzy - awantura na całą Polskę i przeprosiny od naczelnego. Może to go
      czegoś nauczy. A tego co Wprost stracił tym artykułem tak prędko nie odbuduje.
      • moher75 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:00
        kataryna.kataryna napisała:

> A tego co Wprost stracił tym artykułem tak prędko nie odbuduje.

Straciła lustracja jako idea, i o to w tym wszystkim chodzi...
        Nie sądzisz chyba że we Wprost pracują sami idioci którzy puszczają na łamy
        sensację w oczywisty sposób sprzeczną ze wszystkimi faktami i relacjami...
        To było niestety wkalkulowane preludium do czekającej nas powszechnej lustracji.
        • kataryna.kataryna Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:18
          moher75 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > A tego co Wprost stracił tym artykułem tak prędko nie odbuduje.
          >
          > Straciła lustracja jako idea, i o to w tym wszystkim chodzi...
          > Nie sądzisz chyba że we Wprost pracują sami idioci którzy puszczają na łamy
          > sensację w oczywisty sposób sprzeczną ze wszystkimi faktami i relacjami...
          > To było niestety wkalkulowane preludium do czekającej nas powszechnej lustracji

Też przypuszczam, że taki był cel tej publikacji. Przecież te bzdety Urbańskiego
          ileś osób czytało i zaakceptowało do druku. To nie jest jakaś tam pomyłka.

Najbardziej mnie dziwi, że sporo osób odbiera to jako podlizywanie się rządowi.
          Nie rozumiem tej logiki, co tu niby miłego rządowi było?
          • maciejtakitam Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:26
            Najglupsza rzecza jest stwierdzenie nie artykul ma na celu podlizanie sie
            rzadowi. Jest wrecz przeciwnie. Artykul to czysta "UBecka" kalkulacja ktora ma
            na celu zdyskredytowanie lustracji jako kola w ujawnieniu
            prawdziwych "Donosicieli" ktorzy dzisiaj tworza tzw. elity. Uwazam ze artykul
            jest na reke wielu osobom ktore dzisiaj sie panicznie boja prawdy a obrzucanie
            Porzadnych Ludzi!!! blotem ma na celu uwierzytelnic stwierdzneie ze kazdy
            kapowal i kazdy jest umoczony a tak nie jest!!!
            • adalbert57 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 21:53
              maciejtakitam napisał:

Uwazam ze artykul
              > jest na reke wielu osobom ktore dzisiaj sie panicznie boja prawdy a obrzucanie
              > Porzadnych Ludzi!!! blotem ma na celu uwierzytelnic stwierdzneie ze kazdy
              > kapowal i kazdy jest umoczony a tak nie jest!!!

kazdy kto ma odrobine mozgu w miejsce guana które zalało ostatnio ludziom w
              Polsce miejsce opod czaszka wie ze "wprost" to .. esbecka szmata i wyciruch
              za $ komunistów!!!!!..zaden uczciwy człowiek nie wezmie do reki tej gadzinówki
              przy której "nie" urbana to naprawde tygodnik satyryczny na poziomie dawnego
              kacapskiego "krokodila"
          • fromwindsor A moze to dalszy ciag niby-to-przeprosin? 17.08.06, 20:31
            ... Najbardziej mnie dziwi, że sporo osób odbiera to jako podlizywanie się
            rządowi. Nie rozumiem tej logiki, co tu niby miłego rządowi było?

...I teraz po Gabryelu Urbanski zaczyna sie "usprawiedliwiac"?
          • joanna_can Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 18.08.06, 04:07
            To było niestety wkalkulowane preludium do czekającej nas powszechnej lus
            > tracji
            Oh, nie podejrzewalabym Wprost o takie wyrafinowanie. Prawdopodobnie chodzilo
            o zdobycie popularnosci za wszelka cene - no i trafili jak swinia o beton...
            Wypadek przy pracy. Prawdopodobnie kosztowny wypadek.
            • ksks3 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 18.08.06, 07:21
              joanna_can napisała:

> To było niestety wkalkulowane preludium do czekającej nas powszechnej lus
              > > tracji
              > Oh, nie podejrzewalabym Wprost o takie wyrafinowanie. Prawdopodobnie
              chodzilo
              > o zdobycie popularnosci za wszelka cene - no i trafili jak swinia o beton...
              > Wypadek przy pracy. Prawdopodobnie kosztowny wypadek.
              >>>> Nie żaden wypadek zaplanowane i dobrze przeprowadzone draństwo - to
              ich fach oni z tego żyją. Proszę zauważyć jak ochoczo inne media
              podjęły temat. I OTO CHODZIŁO
      • mundo.v Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:14

> Jakubowi Urbańskiemu, poprzednio pisarczykowi z "Gazety Przemysłu Drzewnego" i
        > "Meblarstwa" zachciało się skandalu w debiucie w poważnej gazecie.

Blad. W bylej powaznej gazecie.

>I ma skandal jak się patrzy - awantura na całą Polskę i przeprosiny od
        naczelnego. Może to go czegoś nauczy. A tego co Wprost stracił tym artykułem
        tak prędko nie odbuduje.

- Stracil wczesniej i teraz wywal sobie tylko wiecej szamba na glowe.
        Ale to u nich normalne. Zgodnie ze zwyczajami przyjetymi przez zalozycieli
        Wprost ze stazem w KC taplanie sie w szambie, to rzecz normalna.
        Wchodza w posladki KAZDEJ kolejnej ekipie ....bez wazeliny.
        Taka tygodniowa odmiana Trybuny Ludu. Nawet jedenego felietoniste maja
        wspolnego:))) Tylko patrzec jak M.Baranski zacznie "pisac" felietony we Wprost.

A "przeprosiny", to sobie Gabryjel moze w buty schowac.
        Trzeba bylo nie puszczac pawia na buty, to i za wycieraczke, nie trzeby bylo
        dorabiac.
        Jedyne co w tej historii jest pocieszajace, to fakt, ze za dobra pamiecia
        Herberta ujelo sie tak wiele wybitnych i mniej wybitnych osob. Widac, ze
        lzeelity w Polsce to jeszcze nie jest gatunek na wymarciu.

ps Czy jakub Urbanski nie przypomina Wam przypadkiem tego blazna z Krakowa
        {Gajde?]co ogryzal nogawki Miloszowi tuz przed pochowkiem?
        • bogalfa Niech sie Gabryel poda do dymisji 17.08.06, 20:40
          a autora artykułu na spity (zbity) pysk! Są rzeczy niedopuszczalne i świńskie
          nawet w sensacyjnie uprawianym dziennikarstwie.

A do mundo.v, to chyba był nie Gajda tylko niejaki Majda, ta odwrotna strona
          elity.
          • naphta Re: Niech sie Gabryel poda do dymisji 17.08.06, 23:49
            > a autora artykułu na spity (zbity) pysk! Są rzeczy niedopuszczalne i świńskie

Autor artykułu to pikuś. Coś tam chora ambicja kazała mu napisać. Ale są
            redaktorzy: szef działu, naczelni - wszyscy ten tekst musieli czytać. A do
            sensacji młodego (jeśli nie wiekiem, to stażem w danej gazecie) dziennikarza
            powinni podejść z podwójną ostrożnością. Coś mi się wydaje, że przypadku tu nie
            było.
    • monte83 obluda wprostu... 17.08.06, 19:58
      przepraszam niby przepraszaja ale na stronie internetowej wprostu nadal ten
      artykul jest. obluda.
    • turbo_wiesel "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 19:59
      Uprawniona interpretacja "nieuprawnionej nadinterpretacji":

"Przegieliśmy pałę i musimy coś zrobić, żeby ratowaæ własną skórę"!
      • pawka55 Krol umarl, nie zyje Gabryel. 17.08.06, 20:50
        Wprost nie tylko jest brukowcem, ale do tego zawsze wyslugujacym sie prawicowej
        wladzy. Zadziwiajce zawsze byly metamorfozy tego szmatlawca kierowanegoo przez
        bylego sekretarza PZPR Marka Krola, ktory z to pelniac role redaktora
        naczelnego szybciutko "zapomnial" o swej karierze w komunistycznej partii i
        stal sie zagorzalym przeciwnikiem dawnych przyjaciol. W koncu i jego jednak
        dopadla nieslawa wspolpracownika SB, co zmusilo go do rezygnacji z posady
        naczelnego. Po objeciu wladzy przez PiS, "Wprost" pod kierunkiem kierunkiem
        nowego konkwistadora Gabryela poczatkowo ostro krytykowalo nowa wladze. Z
        czasem krytyka oslabla i obecnie wiekszosc artykulow jest utrzymana w
        przyjaznym dla PiS tonie. Pozostale bija natomiast na odlew w tzw. lze-elity,
        jakimi gowniarze z tego brukowca nazywaja dzialaczy dawnej opozycji, takich jak
        Gieremek, Mazowiecki, i oczywiscie Michnik.

Warto jednak od czasu do czasu poczytac ten tygodniowy chlam, po to chociazby
        aby moc sie przekonac ilu podlecow pracuje obecnie w polskich mediach.

Polak z US
    • parq Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:01
      Ohyda panie naczelny, najpierw szuka pan za sensacją i rozgłosem a potem
      przeprasza pan, cynizm.
    • flanelowy.zapach.snu "Wprost" nie da się traktować poważnie 17.08.06, 20:04
      • wet3 "Wprost" zrobilo z geby cholewe! 17.08.06, 20:22
        A teraz chce sie wywinac z tego ambarasu przez zjedzenie malenkiego paczka z
        musztarda! Gdybym byl zona Herberta, to pogonilbym ich gdzie pieprz rosnie!
        • pozarski Re: "Wprost" zrobilo z geby cholewe! 17.08.06, 20:38
          Gdybys byl zona Herberta, to bys byla.
    • wojtek2784 Jakub obmawia Zbigniewa - aktualna tendencja... 17.08.06, 20:24
      To jest koszmar . Po bezsensownym ataku J.T.Grossa i jego donosie na Polaków,
      kolejny najemnik oblewa Polaków pomyjami. To się źle skończy , towarzysze SB-cy.
    • slavik222 Noooo, i żeby mi to było ostatni raz :) 17.08.06, 20:28
      Wiwm ,że jest konkurencja,ale na miły Bóg :WIARYGODNOŚĆ,
    • haen1950 Bardzo się ten Król, Gabryel i Urbański przeprasza 17.08.06, 20:32
      zdaje się, że zbyt głęboka penetracja kaczych kuperków okazała się zbyt
      bolesna. Kaczki jak kury, trzeba odróżniać od kaczorów i macać fachowo.
      • wet3 Re: haen1950 17.08.06, 20:42
        haen1950 napisał:

> zdaje się, że zbyt głęboka penetracja kaczych kuperków okazała się zbyt
        > bolesna. Kaczki jak kury, trzeba odróżniać od kaczorów i macać fachowo.

Macanie zacznij od siebie! Nie zapomnij wlozyc na palec naparstka!
        • maciejtakitam Re: haen1950 17.08.06, 20:48
          Rzeczowa odpowiedz wet3 heheheheh... haen1950 to jesden z tych madrych innaczej
      • skrzypce1 Re: Bardzo się ´en KróŹŹ Gabryel i UrbańłŤŠ przep 17.08.06, 20:53
        "Wprost" czy "Wyprost"?
        Ech, nawet na komentarz sil nie starcza. Rece opadaja, duch w narodzie ginie,
        tylko wiecej sliny w gebie przybywa, zeby opluc sie nawzajem. Plujcie na
        siebie, bo wy sobie wrogiem. Tamten to byly UB, SB i PZPR-owiec, a ten to
        katolik, ksiadz, IPN i PiSowiec. Wyrznijcie sie w pien, Wy, prawdziwi "polacy".
        Macie wolna ojczyzne i nie wiecie co z tym darem zrobic. A moze pod zabory, bo
        wtedy znowy bedziemy Polakami. K...a, Bog zapomnial dac Polakom rozum.
    • o90 jak zostac szmaciarzem ? 17.08.06, 20:35
      kupuj 'wprost'

kto ma odrobine przyzwoitosci powinien olac tego szmatlawca
      ciekawe po jakim czasie 'wprost' szlag by trafil
    • edgar92 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 20:42
      Ciekawe, czy Mazurek i Zalewski wysmażą jakieś śmieszne kawałki. Proponuję tym fiutom, by pośmiali się z www.wprost.pl - zajebista stronka, fiu fiu... :))))))))))))))))
      • mgr2000 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 21:02
        Herbert gadał z ubecją??
        Gadał!!
        I o co chodzi ??
        Co was tak wk.....órwia ??
        Nie takie autorytety już padły.
        I to nie jest nasze ostatnie słowo.
        Jak się szarpać w gó..e to na całego.
        Nie ma co udawac wersalu drogie prawiczki.
        Lustracyja na wieki.
        • wet3 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 18.08.06, 17:30
          mgr2000 napisała:

> Herbert gadał z ubecją??
          > Gadał!!
          > I o co chodzi ??
          > Co was tak wk.....órwia ??
          > Nie takie autorytety już padły.
          > I to nie jest nasze ostatnie słowo.
          > Jak się szarpać w gó..e to na całego.
          > Nie ma co udawac wersalu drogie prawiczki.
          > Lustracyja na wieki.

Wyraznym celem tego atykulu jest zeszmacenie Herberta! Kazdy, kto wyjezdzal za
          granice MUSIAL gadac z SB-cja. Nie jest wazne czy byl zmuszony do gadania!
          Wazne jest czy "wygadal"! Herbert nie "wygadal". Wiec o co ci chodzi, smieszny
          komuszku???? Mam nadzieje, ze lustracja dosiegnie ciebie. Widac, ze boisz sie.
      • atosatos1 Dziwna rzecz, wielcy tego świata, czy to pisarze, 17.08.06, 21:04
        czy znaczacy ksieża kościoła kat. w żadnym wypadku nie mogli być informatorami
        SB.

Oni najwyżej rozmawiali -o tym co podobno było powszechnie wiadome, o niczym
        innym. Czasem mieli za długi jezyk , ale o nic wiecej nie można ich oskarżyć.
        Natomiast zwykły Kowaski, Nowak i inni skoro rozmawiali z SB to donosili.
    • starduster Re: "Wprost" przeprasza ........ 17.08.06, 20:55
      Taa...dupek "wprostak"myśli że nikt nie pamięta że w tamtych czasach każdy powracający
      z Zachodu oddając paszport musiał odbyć obowiązkową rozmowę z urzędnikiem "Biura Paszportów"..........zanim oddano mu Dowód Osobisty...
      I nie róbcie z tych ludzi agentów...tępe antylustracyjne politruki....
      Wasze prostactwo zostanie docenione...przy najbliższych wyborach...
      • kot.kot1 Re: "Wprost" przeprasza ........ 17.08.06, 21:06
        Opowiadasz bzdury. Nie musial. Mogl im powiedziec odczepcie sie. Ale ryzykowal
        wtedy ze go wpisza na indeks i nie dostanie paszportu, ale obowiazku nie bylo.
        Nie gadaj glupstw.
        • starduster Re: "Wprost" przeprasza ........ 17.08.06, 21:18
          Anglicy mówili że gdyby Niemcy ich najechali..to by im pozanykali sklepy..
          A może wisz na jaki indeks go wpisali.....i nie kłam ubolu..
          Każdy zdający paszpoet był przepytywany........
    • rmstemero Jakby nie bylo i jakby na to nie patrzec 17.08.06, 21:01
      to pani Herbertowa powinna zwrocic sie do tych ktorzy popieraja ustawe
      lustracyjna w obecnym ksztalcie. Wedlug tejze ustawy Herbert byl OZI poniewaz
      nie rozroznia ona czy ktos zostal wezwany na przesluchanie, czy ubek tylko
      napisal ze byl, czy byl ofiara szantazu, prowokacji czy tez po prostu gnida
      ktora lubi dodnosic.
      Pani Herbertowa powinna domagac sie od stanowiacych prawo rezygnacji z tego
      amoralnego bubla dla maluczjich i sensatow. Wprost - ktorego nawiasem mowiac
      serdecznie nie znosze - jedynie podazyl wyznaczana przez naszych swiatlych
      lustratorow sciezka.
      • kataryna.kataryna Re: Jakby nie bylo i jakby na to nie patrzec 17.08.06, 21:22
        rmstemero napisał:

> to pani Herbertowa powinna zwrocic sie do tych ktorzy popieraja ustawe
        > lustracyjna w obecnym ksztalcie. Wedlug tejze ustawy Herbert byl OZI

Nie byłby OZI bo nie był zarejestrowany ani jako TW, ani jako KO, ani jako KS,
        był zarejestrowany jako figurant i jako taki nie zostałby wpisany na żadną listę
        OZI pod nową ustawą.
    • mario.osh "Wprost" to gazeta załozona prze ubeków. nic 17.08.06, 21:01
      dziwnego.

takie tam, taniosensacyjne gó.. na poziomie faktu z okładką zerżnietą z
      pewnego zachodniego magazynu.
    • kot.kot1 Pytanie do Gazety 17.08.06, 21:03
      Dlaczego "Gazeta" nie dopuscila do dyskusji pod zadnym artykulem z wyjatkiem
      tego w ktorym Gabryel sie kaja?

Przeciez Herbert rozmawial z SB. Nie byl agentem, ale rozmawial. Bo sie bal, ze
      zabiora mu paszport. Niezlomnosc ktora ugina sie przed paszportem? Opanujcie
      sie troche w tej nagonce na Wprost.
      • tenlogin Ty jesteś twardziel, tak? 17.08.06, 21:06
        Nie ugiąłbyś przed SB, taa... Odmówiłbyś jakiejkolwiek rozmowy, z pewnością...
        • kot.kot1 Re: Ty jesteś twardziel, tak? 17.08.06, 21:09
          Odmawialem i to wiele, wiele razy kolego. zapewniam Cie.
          • tenlogin Widocznie za mały szczypior jesteś by... 17.08.06, 21:21
            ...i Cię za mocno nie przycisnęli.

Nie jesteśmy kolegami.
          • lukas1492 Młode pokolenie mówi STOP ;-)) 17.08.06, 21:30
            Jako przedstawiciel pokolenia, które chodziło w pieluchach, gdy walił się
            komunizm, mam dość PiS-u, agentów, teczek i lustracji.
            Młodzi w ogóle nie wiedzą o co w tym chodzi.

Na lekcji omawiamy wiersze Herberta, a potem czytamy w gazecie, że był
            donosicielem (że mógł być).
            No to kurde, coś tu jest nie tak.. :)

Wielu młodych ludzi ceni bardzo sobie jego twórczość i nie obchodzi nikogo, ani
            czy był agentem, ani jakie życie prowadził, ani co powiedział kiedyś o Michniku.

co za durny kraj. Wszyscy agenci, no nie?!
            Wy wszyscy, 30-to, 40-to i więcej latkowie macie jakąś fobię.
            Robicie z siebie bohaterów. Każdy opowiada ile razy odmawiał współpracy SB, ile
            razy go nachodzili i w ogóle... :(
            Minęło 16 lat od zmiany ustroju. To już historia. To nie ważne.

Może zamiast szukać sensacji (Wprost) i zemsty (ludzie) zająć się tym, co
            ważne?? Wspołczesnością!

Mamy XXI wiek. SB już nie ma. Pora otworzyć wszystkie teczki. Albo spalić.
            • o90 niech sie młode pokolenie doksztalci 17.08.06, 21:36
              zanim zacznie mowic STOP

Młodzi w ogóle nie wiedzą o co w tym chodzi
              to niech sie dowiedza

ze jak ktos byl agentem gestapo to powinien wisiec a nie pokazywac sie w TV
              za jak ktos kogos lzy w gazecie 'wprost' to powinien isc z torbami
              za jak ktos wspolpracowal to powinien siedziec w domku a nie dzialac w polityce
              ze Polska to jeden JEDYNY kraj bylego obozu ktory nie rozliczyl sie z
              przeszloscia
              dziwne ?
              nie
              znamienne
            • maciejtakitam Re: Młode pokolenie mówi STOP ;-)) 17.08.06, 21:38
              "Może zamiast szukać sensacji (Wprost) i zemsty (ludzie) zająć się tym, co
              > ważne?? Wspołczesnością!"
              smutna sprawa jak sie czyta takiego lukasa...
              Wracajac do wspolczesnosci lukas, chcialbys aby twoja zona byla prostytutka
              ktora ukrywa przed toba swoj zawod?

PS. Jak o co chodzi to sie ... nie odzywaj
              • lukas1492 Młode pokolenie mówi STOP ;-) i wie o co chodzi 17.08.06, 21:47
                Chłopy!
                Zanim zaczniecie mnie pouczać, to powiem, że ja wiem doskonale o co chodzi,
                tylko moi rówieśnicy nie wiedzą.

Po drugie - jako człowiek wychowany w rodzinie historyków, sam wiele się
                uczyłem z najnowszej historii, to wiem doskonale o co biega, ale:

trzy - kiedy Amerykanin przyjeżdża do Europy, to dziwi się, czemu tu historia
                jest taka ważna, bo tam się idzie do przodu

cztery - i co z tego, że było UB? co z tego że Twój sąsiad donosił? to było
                dawno.
                Zamist się mścić (co jest bardzo popularne w tym jakże katolickim kraju ;), to
                weź tego sąsiada i dla własnego interesu zamiast go szczuć lustracją, weź go do
                spółki i załóżcie firmę.

No, ale Polacy zawsze wolą grzebać w historii, szukać agentów zamiast budować
                przyszłość.

I DLATEGO MILION MŁODYCH JEST ZA GRANICĄ!
                BO TAM SIĘ NIE SZUKA TECZEK, TYLKO DAJE PRACĘ
                BO TAM MOŻNA COŚ SPOŁECZNIE, RAZEM BUDOWAĆ
                BO TAM CZŁOWIEK UŚMIECHA SIĘ DO CZŁOWIEKA, A NIE JAK W POLSCE WIDZI W SWOIM
                ODBICIU W LUSTRZE AGENTA
                • o90 co Ty pdolisz ? 17.08.06, 22:01
                  kiedy Amerykanin przyjeżdża do Europy, to dziwi się, czemu tu historia
                  jest taka ważna
                  bo historia Ameryki w porownaniu do Europy nie istnieje.
                  A chodzenie Ameryki 'do przodu' jak piszesz ma sie tak do jej czy Europy
                  Historii jak piesc do nosa.
                  Tam sie idzie do przodu czyli robi interesy bo jest jak.
                  Natomiast w Polsce nie ma warunkow bo ich nie stworzono dlaczego ich nie
                  stworzono ? a po co !?! skoro kasta wybranych robi interesy i do tego rzadzi
                  dziki czerwonym powiazaniom. Po co rowne szanse skoro wiecie rozumiecie
                  twoarzysze Jozkowi trzeba pomoc bo to nasz jeszcze z tego samego departamentu.

i co z tego, że było UB? co z tego że Twój sąsiad donosił? to było
                  dawno.
                  moze mi wlasnie Ojca przez niego zamkneli a koledze brata zakatowalo UB
                  wogole nic sie nie stalo bo to dawno bylo
                  glupis czy o droge pytasz ?

weź go do
                  spółki i załóżcie firmę

nie, na 100% nie pytasz o droge...

nie wypowiadaja sie na temat o ktorym bladego pojecia nie dali ci rodzice
                  HISTORYCY ( chyba historycy Ameryki )

• besserwisser świetnie to wyjaśniłeś... 17.08.06, 22:06
                    nie możemy iść do przodu,bo nie było lustracji
                    nie możemy robić interesów,bo nie było lustracji
                    czyli trzeba gonić króliczka !!!
                    • o90 Re: świetnie to wyjaśniłeś... 17.08.06, 22:09
                      nie trzeba gonic kroliczka
                      trzeba zrobic lustracje i dekomunizacje
                      i TO WSZYSTKO

panstwo bedzie mialo wtdey jakies podstawy moralne
                      a minister finansow bedzie mogla byc ministrem finansow

odnies sie do problemu teczki UB a propozycje agentow KGB
                      tez uwazasz ze to NIC ?

lustracja i dekomunizacja to nie jest sprawa nic nie znaczaca
                      przeciez gdyby to bylo takie NIC juz dawno by to bylo zrobione ;)
                      • lukas1492 Już jedna odnowa moralna była :) 17.08.06, 22:28
                        Mówisz, że będzie miało państwo podstawy moralne...
                        Toż teraz mamy tą całą "odnowę moralną" - komunę w rządzie.
                        stary Giertych przy Jaruzelu grzał tyłek, a teraz Roman jest moim ministrem
                        edukacji... :)))
                        Nie wierzę w moralność w polityce
                  • lukas1492 Oj, nie "pdole".... :) 17.08.06, 22:23
                    Tak, ale wy się czepiacie historii najnowszej, którą Ameryka miała :P

Aha - w Polsce nie stworzono warunków.... Łatwo tak gadać i wyraźnie... że nie
                    ma warunków, że komuna rządzi... bardzo wygodne takie gadanie.. :)
                    Łatwo usprawiedliwić lenistwo, że nie zrobimy biznes, bo po co, skoro czerwoni
                    nam nie dadzą, heh...

jeny, tyle tych komunistów wszędzie, że szok :P
                • maciejtakitam Re: Młode pokolenie mówi STOP ;-) i wie o co chod 17.08.06, 22:11
                  hehehe...dzieciaku
                  tutaj zalaczam link
                  idz popatrz, poczytaj, to jest wlasnie dla ciebie dla syna historykow...heheheh
                  gry.onet.pl/, muzyka.onet.pl/10172,1372262,newsy.html
                  my wiemy ze ty masz racje i patrzysz w przyszlosc... wiemy wiemy. idz pomysl o
                  jakiejs grze, o dupach, piwie i nie zawracaj ludziom gitary tylko przygotuj sie
                  do szkoly na 1 wrzesnia
                  • lukas1492 Nie lubię Wojewódzkiego, sztywniaki! ;P 17.08.06, 22:18
                    1. Nie jestem dzieciakiem. Bo to fajnie Macieju, powiedzieć per dzieciaku? :)
                    taki się pewniejszy od razu czujesz? :)

2. A czemu wy tak nie możecie?
                    Czemu nie możecie pomyśleć o dupach, o piwku, tylko musicie grzebać w teczkach?
                    Czemuście takie sztywniaki?

3. Dlaczego jak ze mną dyskutujecie, to takie wam emocje puszczają? Może
                    psycholog potrzebny?
                    Ja nie mówię do nikogo per dzieciaku. Nie odsyłam do szkoły.

Widzę że więcej w tej dyskusji emocji niż rozumu.
                    Pozdrawiam, miłego grzebania w teczkach :P
                    • jendrek121 Re: Nie lubię Wojewódzkiego, sztywniaki! ;P 17.08.06, 22:22
                      lukas1492 napisał:

> 1. Nie jestem dzieciakiem. Bo to fajnie Macieju, powiedzieć per dzieciaku? :)
                      > taki się pewniejszy od razu czujesz? :)
                      >
                      > 2. A czemu wy tak nie możecie?
                      > Czemu nie możecie pomyśleć o dupach, o piwku, tylko musicie grzebać w teczkach?
                      > Czemuście takie sztywniaki?
                      >
                      > 3. Dlaczego jak ze mną dyskutujecie, to takie wam emocje puszczają? Może
                      > psycholog potrzebny?
                      > Ja nie mówię do nikogo per dzieciaku. Nie odsyłam do szkoły.
                      >
                      > Widzę że więcej w tej dyskusji emocji niż rozumu.
                      > Pozdrawiam, miłego grzebania w teczkach :P
                      >
                      >

nieważne ile masz lat ważne jak piszesz, więc nie obrażaj sie za 'dzieciaka'
                      sztywniaku
                      • lukas1492 Re: wyluzuj, chłopie 17.08.06, 22:25
                        i nie obrażaj, tylko odbij konkretnie któryś argument :P
                        • jendrek121 Re: wyluzuj, chłopie 17.08.06, 22:41
                          odbiłem głupi argument o Ameryce postępu. Argument o Twym rodowodzie
                          historycznym bardzo głupi. Argument o zemście to przypisywanie swłasnej
                          nienawiści innym. Ąrgument katolicyzmu jako powiązanego z zemstą pewnie pasuje
                          gdyby nie tło polityczne, które nijak się ma do religijności nawet w przypadku LPR
                          Natomiast argument, że jak coś było dawno to jest nieważne jest od biedy pół
                          głupi. Ostatecznie nie odpisuj na posty sprzed pół godziny bo to było dawno
                • krystian71 co za belkot.Ta ubecja juz ze strachu zglupiala 17.08.06, 22:13
                  ze takie gotowce antylustracyjne rozdaje.

ty, niby mlody , masz wolna wole ,czy ktos ci zabrania spolke z agentem zalozyc?
                  Nawet adekwatnie agencje towarzyska?
                  Jak zadnego nie znasz,to podpytaj starych-historykow.Moze sami z toba w spolke
                  wejda.I powiedz im ,ze sa pasee i glupi sobie zawod wybrali,bo jak Amerykanin
                  przyjezdza do Polski to sie dziwi po co oni jeszcze zyja i czemu do tylu chodza.

I jeszcze , tzw,mlody, przelec sie po swiecie, otrzyj troche , co bys juz
                  glupot z gotowca nie powtarzal.
                  Na zachodzie prace daja biznesmeni , ci od zakladania i grzebania w teczkach
                  tez istnieja , nazywaja sie CIA , albo MI , nie sadze,zebys tam mogl sie
                  zahaczyc.Przeswietla cie do 10 pokolenia.
                  I bedziesz musial pojechac na Kube lub do Korei ,zeby SPOLECZNIE popracowac.
                • jendrek121 Re: Młode pokolenie mówi STOP ;-) i wie o co chod 17.08.06, 22:30
                  a co to za autorytet ten Amerykanin co idzie do przodu bo nie rozumiem?
                  Wytłumacz dlaczego on jest lepszy bo niewykształcony i nie czuje historii? Czy
                  pójście do przodu to wyrąbanie Indian czy pomoc Wietnamowi ew. Nikaragui lub
                  Irakowi? Czy chodzi o powrót do kreacjonizmu w szkołach?
                  Zajmowanie się historią w Ameryce to jak robienie fryzury pod pachami - niby coś
                  tam jest...
                  • lukas1492 Re: Młode pokolenie mówi STOP ;-) i wie o co chod 17.08.06, 22:33
                    Dlaczego jest lepszy Amerykanin?
                    Bo zamiast się pluć na forum, zamiast grzebać w teczkach robi biznes i ma
                    wakacje na Majorce.
                    Ale nie chodzi tylko o kase.
                    O podejście do życia.
                    W Polsce nie można przejść po ulicy, ale trzeba wiedzieć, że tą ulicę ktoś
                    zdobył, że na tej ulicy UB kogoś szkalowało.
                    Ale nie tylko o to chodzi.
                    O to, że tam ludzie są bardziej uśmiechnięci.
                    Że tam jeden na drugiego nie łypie "wilczym okiem",
                    że nie szuka agentów wśród znajomych...
                    • jendrek121 Re: Młode pokolenie mówi STOP ;-) i wie o co chod 17.08.06, 22:45
                      no jak uważasz że Amerykanin nie pluje na forum to mało wiesz chośby nt. stron o
                      Bushu w USA. A robienie kasy jako ekwiwalent wyrównywania krzywd jest
                      beznadziejny. Jeśli jesteś ta bardzo otępiały i zaślepiony to spójrz choćby na
                      NIemcy. O czym się od dwóch dni tam dyskutuje?
                • jendrek121 lukas mówi STOP 17.08.06, 22:33
                  ale i tak najgenialniejszy jesteś z tym "i co z tego, że było UB? co z tego że
                  Twój sąsiad donosił? to było dawno...."
                  dorzucanie do tego zemsty i katolicyzmu to już totalna dziecinada
                  • lukas1492 Re: lukas mówi STOP 17.08.06, 22:34
                    Dlaczego?
                    Chłopie, jak wszyscy (90%) społeczeństwa to katolicy, to skąd tu taka zawiść?
                    • jendrek121 Re: lukas mówi STOP 17.08.06, 23:07
                      primo 90% to statystyka a wiesz co mówił Einstein o statystyce...
                      secundo odpowiedziałeś sobie dalej: jak zawiść to nie katolicyzm no mozę z
                      wyjątkiem uczuć do ludzi, którzy świadomie depczą katolickie świętości. No ale
                      to człkiem ludzkie.
                      p.s. nie jestem katolikiem od dawna ale jestem za lustracją. tutaj przebieg
                      zdarzeń powinien być jak w warunkach poprawnośći Sakramentu Pokuty:
                      wyznanie win
                      skrucha
                      chęć poprawy
                      zadośćuczynienie

czy coś takiego. Najważniejsze ostatnie
                      Poza tym jednego bądź świadomy: ludzi mają poczucie krzywdy. Krzywdy trzeba
                      naprawić. Nikt UB-kom nie zabierze emerytur a ofiarom nie przywróci zdrowia
                      zmarnowanej młodości, więc publiczcne piętnowanie UB-ków to baaaaardzo łągodne
                      traktowanie.
                      To co mówisz o zapomnieniu mówiono przez wiele lat. ale się nie da już dłużej
                      zamiatać pod dywan.
                      Zobacz jak było z Czajkowskim: przyznał się, przeprosił i nie koniec.
                      Z lustracją jak za przeproszeniem z sikaniem. Trzeba zrobić raz a porządnie,
                      rozliczyć i dopiero wtedy wszyscy o tym zapomną i pójdziemy do przodu. A tak
                      ciągle się wlecze i wielu ludzi ma dość

• jendrek121 Re: lukas mówi STOP 17.08.06, 23:09
                        mniało być:

"Zobacz jak było z Czajkowskim: przyznał się, przeprosił i koniec"
                        • lukas1492 Re: lukas mówi STOP 18.08.06, 00:13
                          Tak...
                          Więc w takim razie - zgodnie z tym co mówisz - należałoby otworzyć wszystkie
                          teczki. I koniec.
                          A nie - tak jak teraz. Na potrzebę kampanii wyborczej wyciąga się tą teczkę,
                          albo tamtą.
                          Przedłuża się specjalnie, tobi teatr, a Węgry mają tor formuły 1 :)
                      • wariant_b Re: lukas mówi STOP 17.08.06, 23:45
                        jendrek121 napisał:
                        > Z lustracją jak za przeproszeniem z sikaniem. Trzeba zrobić raz a porządnie

Masz całkowitą rację - z lustracją jak za przeproszeniem z sikaniem.
                        Tylko jak Ci się udało to zrobić raz, a porządnie.
    • s24 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 21:16
      Wałęsa, Chrzanowski, Buzek, Kaczyński, Gilowska, Herbert... Najbardziej równi
      spośród równych... Kto następny do rozgrzeszenia?
      • o90 tak wlasnie by chciala ubecka agentura 17.08.06, 21:38
        wszystko zaciemnic wymieszac
        wszycy wspolpracowali a przecie wszystkich nie wsadzimy
        otoz gowno prawda

wreszcie trzeba zrobic lustracje i dekomunizacje Polski
        to jest absolutne i niezbedne minimum !!!

bo jak pozniej ma rzadzic premier kiedy agent KGB przyjdzie do niego i powie
        Stasiu ale ja mam tu twoja Ubecka teczke wiesz jest taka sprawa do
        zalatwienia...
        • s24 Re: tak wlasnie by chciala ubecka agentura 17.08.06, 21:47
          WSZYSCY powinni być zlustrowani według tych samych kryteriów.
          • lukas1492 Jasne! ;P 17.08.06, 21:50
            A ja znajdę coś na swojego nauczyciela od geografi... ;)
        • lukas1492 Re: tak wlasnie by chciala ubecka agentura 17.08.06, 21:49
          wy macie fisia z tą lustracją, już wam to napisałem, chorzy ludzie
    • jerzy.kosecki "Wprost" ! Jesteście takie same kanalie 17.08.06, 22:13
      jak Kurski !
      • jendrek121 Re: "Wprost" ! Jesteście takie same kanalie 17.08.06, 22:21
        całkiem trafne
    • jendrek121 Re: "Wprost" przeprasza Katarzynę Herbert 17.08.06, 22:19
      szukałem wynurzeń dziennikarzy Wprost na forum Aquanet. Swojego czasu najeżdżali
      na siebie po aferze z J.S. Macem. Nie znalazłem - może Wam się uda. Niemniej nie
      rozumiem ludzi, którzy obudzili się teraz i mówią o upadku Wprost. Dla mnie to
      szmata od dobrych kilku lat. Zawsze powtórzy plotki o romansie Górniak z
      Kwaśniewskim, a bilety lotnicze i pieczątki w paszporcie nie są dla nich żadnymi
      dowodami jeśłi wiecie o czym mówię. Dlatego Wprost przeprosi ale będzie
      podtrzymywać swą tezę.
      Po Wyborczej widać przyczajenie czy może uciechę (zupełnie jak z najnowszą
      sprawą Wałęsy, którego można pouczyć z wyżyn). Nie od dziś wiadomo że Herbert
      nie cierpiał Michnika z wzajemnością. Dopiero oglądanie Michnika na żywo przed
      komisją ws. Rywina pokazało antypatyczność obrońcy Kiszczaka.
      Wracając do Wprost - wrzućcie 'Wprost', 'Mac' w 2001-2003 forum Aquanetu i
      zobaczycie jaki syf wyjdzie.
      ta gazeta rozi najbardziej śmieszne statysyki typu "połowa Polaków" żyje w
      nędzy, 3/4 Polaków nie dosypia i tym podobne banialuki nigdzie nie sprawdzone i
      ZAWSZE zmanipulowane pod sensacyjną tezę. Poczytać można Newsweeka czy ew.
      Politykę ale Wprost?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka